קרניתיה 2019 - תכנון מסלול
-
בתחנות הדלק שסמוכות לגבול בין אוסטריה לסלובניה, מוכרים מדבקת ויניאטה לסלובניה.
מצרפת את סיכום הטיול שלנו, בתקווה שיסייע
אגב- אנחנו היינו באוגוסט והיא נעים אך לא ממש חם. בטח לא בכל הימים.
-
תודה ריקי. סיפור טיול מעולה!
הרבה מן המקומות שציינת בטיולכם נלקחו בחשבון בתכנון הנל. אשמח לשמוע ממך עוד תובנות עליו..
אני זוכרת שכשקראתי אותו חשבתי לקחת בחשבון את נושא הפקק בדרך חזרה מסלובניה. זה נושא שקצת מלחיץ אותי מאחר ותכננו 3 ימים של מעבר וטיול בסלובניה.
האם עדיף לצמצם ליומיים? כדי לחסוך תסכול של דרכים פקוקות עם 6 ילדים מאחור..

כמה זה גרוע??? מבינה שאין ככ לאן לברוח חוץ ממעברי הרים שהינם קשים כשלעצמם.
מעודד שהיה לכם מזג נפלא ולא מידי חם!
-
הי שרית
גם אנחנו נוסעים לקרינתיה בקיץ. מחפשים לינה ליד אחד האגמים אבל הכל כבר תפוס.
יש לכם המלצה על מקום ללינה ? מה הכי מרכזי ונח להגעה לכל האטרקציות ?
טיפים אחרים לאזור ?תודה
-
הי אורן ,
אנחנו בחרנו ללון בעיירה bad-kleinkitchheim שהינה גבוהה יחסית ולא נמצאת על האגמים ממש , מאחר ואנו מעדיפים אזורים גבוהים ללינה כדי לברוח מהחום לפחות בשעות השהייה בדירה. אבל זה כמובן סובייקטיבי. לכן אין לי מקום אחר להמליץ מאחר וגם בשנה שעברה ב3 הימים שהיינו בקרניתיה לנו שם.
העיירה מקסימה ויש בה גם מרחצאות חמים.
לגבי טיפים – מאחר ואנו לקראת נסיעה קשה לי להמליץ ואדע יותר טוב כשנחזור.
משהייתנו הקצרה בשנה שעברה אמליץ: לא לוותר על כביש מלטה המדהים , גם פארק הקופים לקח אצלנו מקום של כבוד.
ישנו חוף רחצה שהיינו בו על אגם feldsee ששכרנו שם סירות עם מגלשה - חוויה משעשעת.
שייט באוניית נוסעים גדולה באגם millstatt לשעה היה חוויה נעימה ומראה האגם נגלה מזווית שונה.
מקווה שעזרתי במעט!
-
טסים לקרניתיה וסלובניה בקיץ הקרוב –
סהכ 17 יום –
אנחנו פיצלנו ל-3 לינות (חוץ מוינה שזו לינה רביעית):
6 לינות בעיירה סיבודן על אגם מילשטט, 6 לילות על אגם בלד, 3 לילות בעמק הסוצ’ה.
התכנון שלנו לימים של קרניתיה הם רק לקרנתיה – את הימים של סלובניה נעשה מהלינה של סלובניה.
כעקרון תכננו יום אחד לפארק millenium2000 ואגם pressegersee
יום אחד לאגם weissensee
יום אחד לרכבל של gerlizen ולאגם ossiach
יום אחד לאגמים הצמודים feldsee ו-אגם afritz
אנחנו תמיד משאירים יום אחד לטייל באיזור של האגם שלנו,
ויום נוסף יוקדש לאיזור אגם וורטר, מגדל התצפית והמרחצאות בווילאך
את אגמי פוסין ופרדיל, וקרנסקה גורה – מתכננים ביום המעבר לעמק הסוצ’ה
-
מצרפת לטובת הנוסעים לקרינתיה את סיכום הטיול שלנו (אמנם חלפו 5 שנים
אבל אפשר לחלץ ממנו לא מעט טיפים). -
פוסט זה נמחק! -
הי גיל
נפגשים שוב לאחר עזרתך בטיול אוסטריה הקודם שלנו ב 2018. עיצותך תמיד שוות זהב.
אשמח לקבל מידע לגבי אגם weissensee .
לא רואה שכתבת שתסיירו בדרך מלטה. חובה!!
-
תודה רבה!!!
הסיכום שלך מעולה ושירת אותי מאד !
בזכותו החלטתי להוסיף את הטיול ל Tscheppaschlucht שנשמע משגע.. (במקום Rosseg לצערי..)
אשמח לשמוע כמה מושלג היה בMolltaler Gletcher כדי לדעת כיצד להתכונן עם לבוש מתאים.
כמו כן אודה אם תוכלי לעזור לי להבין האם שייך לדעתך להגיע למבצר Hochosterwitz ביום החזרה לוינה, כאשר הטיסה יוצאת ב20:30 (כמובן שנרצה להיות בשדה באזור 18:00)?
לפי גוגל מאפ לוקח כ3 שעות מהמבצר לשדה התעופה. מהו זמן הבילוי המוערך שם?
המשך יום נפלא..
-
@ostrovnt אמר:
Molltaler Gletcher
הי,
ב Molltaler Gletcher היה מאוד קר, ממש חורף.
הילדים השתוללו בשלג, אנחנו ישבנו בבית הקפה.
בגלל מזג האויר הקשה הרכבל האחרון לא פעל, בימים שהוא פועל, אפשר לעשות למעלה סקי.
המבצר יפה ומעניין ואין שום בעיה לבקר בו ביום האחרון (אם לא ביקרתם במפעל השוקולד, ממליצה לבקר בו ביום האחרון, חוויה אמיתית)
-
כך נראה הקרחון -
וואו!! אוגוסט??
לגבי מפעל השוקולד, אני בטוחה שההמלצה מצוינת אך אנו שומרי כשרות ולכן נאלץ לוותר..
-
ועוד שאלה כללית לכל היכולים לעזור:
בהמלצת limit14 c הוספתי לתכנון את Tscheppaschlucht.
כעת יש לי 3 טיולי נקיקים: ערוץ וינטגאר בסלובניה, ,Raggaschlucht ו Tscheppaschlucht
האם לא יותר מידי מאותו סוג? למרות שאנחנו (אני לפחות
) מחובבי הג'אנר ,אשמח לדעת מנסיונכם מהם ההבדלים בין המסלולים הללו במידה וישנם..שאלה נוספת לגבי ערוץ וינטגאר: הבנתי מקריאה בכל הפורומים האפשריים שיש עומס מטיילים בערוץ בעיקר בחודשי הקיץ. מכיון שאנו לנים במרחק של כשעה נסיעה ומהכרות עם "הנפשות הפועלות" שלי לא נצליח להגיע לפני 10 בבוקר. לכן אשמח לדעת האם ישנה אופציה נוספת לשעות פחות עמוסות שניתן וכדאי לטייל בהן בערוץ. שעות אחהצ המאוחרות אולי??
-
מישהו יודע לומר כמה מגלשות הרים יש בקרינתיה ?
מנסים לתכנן את הימים שלנו בקרינתיה ונתקלים בקושי להעריך זמנים במקומות השונים …
(אטרקציות כמו NTC, גרליצן, פירמידנקוגל, הערוץ המפורסם וכו). כמובן שזה אינדיבידואלי אבל מישהו יודע לתת כיוון ?
-
המגלשות הכי שוות היו, לפני חמש שנים, אלו שכתבתי עליהם.
בנוסף היו מגלשות הקארטינג שגם הם היו חוויה אדירה.
לגבי הערכת זמן, מאוד תלוי במשפחה שלך ובקצב שלכם.
ממליצה להכין “בנק” מטרות ולהשתמש לפי הצורך.
שים לב שבמקומות כמו הפירמידקוגל או הקארטינג יש הגבלות גיל ומשקל.
-
בשנה שעברה טסנו לדולומיטים עם אחת ההכנות המרושלות ביותר שלנו… ויצא לנו הטיול הכי טוב ever…
זה גרם לי להרהר קצת בכל הקטע הזה של אובר-התכוננות מראש
בקיצור, רוב היעדים שרשמתי אין לי יותר מידי תוכניות מפורטות לגביהן… weissensee – טיילתי בו קצת בגוגל מאפ – וסימנתי לעצמי שתי נקודות שאפשר להשאיר את הרכב ולטייל ברגל לאורך האגם, עם אפשרות אולי לחזור בשייט.נקודה אחת זו gasthof dolimitenblich ונקודה שנייה זה איזור הקמפינג.
דרך מלטה רשומה לי ברשימות, והיא גם ממש קרובה למקום הלינה שלנו – איכשהו אנחנו קצת אדישים ל-'נהיגה בדרכי נוף’ - כלומר, תמיד נעדיף לנסוע מדרך יפה מאשר לדרך לא יפה אבל פחות שמים 'כבישים’ בתור יעד.
-
הצחקת אותי עם זה שצרפת את סיכום הטיול שלך… מה חשבת? שלא הגעתי אליו כבר לפני חצי שנה?…

-
יש צדק בדבריך לגבי אובר התכוננות..
אבל אני נהנית מעצם ההתעסקות בתכנון ללא קשר לתוצאה הסופית. סוג של התמכרות אם תרצה..
מבחינתי אני כבר מטיילת כמה חודשים באופן וירטואלי והבונוס האמיתי יגיע כשאדרוך באותם מקומות אותם כבר ראיתי על המסך ובגוגל מאפ.
דרך מלטה היא לא רק דרך נופית. היא רק אמצעי להשגת המטרה האמיתית שהיא להגיע לסכר המדהיםםםם שבסופה.
מבחינתי לוקח את סכר קפרון בענק. באמת שווה!
-
היי,
תודה על השיתוף. נשמע שהכנת שב בצורה יסודית
גם אנחנו שומרי כשרות ורציתי לשאול איך את מתארגנים עם אוכל בטיול? ידוע לך אם אפשר להשיג מוצרים כשרים בחבל קרניתיה? לפני כמה שנים היינו בזלצבורג ולא מצאנו כלום..חג שמח,
איריס
-