ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. ostrovnt
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 9
    • פוסטים 70
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

ostrovnt

@ostrovnt

1
    מוניטין
    65
    צפיות בפרופיל
    70
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 25456 גיל 56

ostrovnt הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי ostrovnt

• קרניתיה 2019 - תכנון מסלול

שלום חברים יקרים.

מעוניינת לשתף במסלול הטיול שתכננתי לקיץ 2019 בקרניתיה. גם כדי לקבל את חוות דעתכם המלומדת וגם כדי לתת רעיונות למי שעדיין בשלבי התכנון.
      כדי לחסוך בשאלות, עלי לציין, שהיינו בקרניתיה 3 ימים , בסוף טיול ארוך לאוסטריה בקיץ שעבר, ופשוט התאהבנו..
      החלטנו לבלות השנה את כל החופשה , כשבועיים ימים , רק בחבל ארץ זה ו"לגלוש" כמה ימים לגיחות בסלובניה השכנה.
      (היינו בדרך מלטה, פארק הקופים, מוזיאון פורשה ועוד..)
      רקע: אנו משפחה עם 6 ילדים בגילאי 3 עד 19-
      לא מחפשים רק אקסטרים, אוהבי טבע ורוצים גיוון לכלל הגילאים.
      נרכוש את כרטיס קרניתיה לשבועיים. לינה נסגרה ב bad kleinkirchheim
      השתדלתי לרכז בכל יום כמה אטרקציות קרובות כדי לחסוך בנסיעות כמה שאפשר ואכן ישנם ימים פחות עמוסים כלמידה מנסיון העבר שכדאי להוריד הילוך מידי פעם. כמו כן השתדלתי לכתוב את שמות המקומות בלועזית לרווחת הכלל.
      אשמח לדעתכם:

יום 1: נחיתת ערב בוינה, לינה בוינה (את וינה "חרשנו" בטיול אחר)

יום 2: נסיעה ישירה לקרנתיה לאחר התארגנות עם אוכל כשר בוינה, עצירת התרעננות בגראץ (אולי קניות.. אשמח לרעיונות באזור)

יום 3: לאחר יום הנסיעה העמוס מאמש יום רגוע: גן חיות של נחשים Reptilienzoo Nockalm Patergassen
      הממוקם כמה דק מהדירה שלנו-חינם בכרטיס.
      עליה ברכבל לתצפית בTurracher Höhe וירידה במגלשת הרים נוקי פליצר. העלייה חינם הירידה במגלשות בתשלום.
      יציאה אחה"צ ל Burg Sommeregg יש שם מופע משחקי אבירים פעמיים ביום. (מופע ערב ב20:00)

יום 4: סלובניה: מערת פוסטוניה, סיור בעיר ליובליאנה, קניות ב Btc

יום 5: עליה חינמית בכרטיס ברכבל בעיירה בה אנו לנים בשם : Talstation Kaiserburgbahn Bad Kleinkirchheim
      טיול בפסגה /או אופניים בעיירה.
      יציאה לווילאך לשייט בנהר דראווה הפלגה של שעה בנהר עד התחנה האחרונה ומשם חזרה ברכבת 2 תחנות לווילאך. נראה לי חוויה מעניינת - חינם בכרטיס.

יום 6: עליה לקרחון Mölltaler Gletscher כ3000 מטר. (אומרים שיש שם שלג וגם בקיץ ניתן לעשות סקי) - חינם בכרטיס.
      מסלול הליכה ב AquaRaggaschlucht - חינם בכרטיס.

יום 7: שבת מנוחה

יום 8: יציאה מוקדמת לקניון וינטגאר כדי לא להתקע בעומס, בלד ושייט לאי,
      פארק צבאים ומבוך צמחייה Rosegg Zoo -חינם בכרטיס.

יום 9: עלייה ברכבל Gerlitzen Kanzelbahn-
      טיול רגלי מהתחנה העליונה לאמצעית. שם יש מסלול קרטינג בתשלום. העלייה חינם בכרטיס.
      Familywald Ossiacher See-
      מסלול על עצים וסוג של אומגה zipline - חינם בכרטיס.
      מופע נשרים ב Affenberg Landskron - חינם בכרטיס.

יום 10: נסיעה לאגם Wörthersee לעשות אבובים/ספורט מים ב SEEsport Wörthersee,
      מגדל Pyramidenkogel - חינם בכרטיס, גלישה בתוספת מחיר.
      השכרת אופניים ב Europe Park,
      Minimundus
      סיור ערב בעיירה וולדן -הופעות רחוב.

יום 11: יציאה לאיטליה לשוק העורות בעיירה טרוויזיו, אגמי Lago di Fusine באיטליה,
      Waterfall Pericnik בסלובניה,
      מגלשות הרים בקרנסקה גורה.

יום 12: שייט באגם Millstätter See - שייט בספינה גדולה - חינם בכרטיס.
      מוזיאון עצי בונסאי Bonsaimuseum -חינם בכרטיס. שייט עצמאי בסירות מנוע עם מגלשה באגם feldsee.

יום 13: רכבת צו צו ומסלול רגלי בחזרה -חינם בכרטיס, דרך נופית Nockalmstraße - חינם בכרטיס.

יום 14: שבת מנוחה.

יום 15: רפטינג בCAM & COOL`S - Carinthia Rafting - המלצות???

יום 16: נסיעה חזרה לוינה לטיסת לילה. עצירה לקניות בקניות scs בוינה (אשמח לעוד רעיונות )

תודה לכל מי שטרח לקרוא ולמי שיטרח להגיב 

המשך יום נפלא.

שרית

פורסם בפורום טיולי משפחות
      ostrovnt
      ostrovnt

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי ostrovnt

• RE: קרניתיה 2019 - תכנון מסלול

@iris-ben

סליחה איריס

מישום מה רק כעת ראיתי את שאלתך.

הכשרות בקרניתיה יותר מסובבכת משאר האיזורים .

בעוד שבאזור פלכאו ובאיזור טירול ניתן לקנות לחם כשר וחלב בסניפי mpries , בקרנתיה זה לא ממש קיים.

יש את לחמניות שהם חצי אפויות שאפשר לקנות בבילה (פוסט על כך פורסם בפייסבוק עם תמונה מדויקת של המוצר)

וכן מוצרים מהרשימה שאפשר לקנות בכל סופר.

כמובן שמצטיידים הרבה מראש..

בהצלחה!

ostrovnt
      ostrovnt

@gillp2

יש צדק בדבריך לגבי אובר התכוננות..

אבל אני נהנית מעצם ההתעסקות בתכנון ללא קשר לתוצאה הסופית. סוג של התמכרות אם תרצה..

מבחינתי אני כבר מטיילת כמה חודשים באופן וירטואלי והבונוס האמיתי יגיע כשאדרוך באותם מקומות אותם כבר ראיתי על המסך ובגוגל מאפ.

דרך מלטה היא לא רק דרך נופית. היא רק אמצעי להשגת המטרה האמיתית שהיא להגיע לסכר המדהיםםםם שבסופה.

מבחינתי לוקח את סכר קפרון בענק. באמת שווה!

ostrovnt
      ostrovnt

ועוד שאלה כללית לכל היכולים לעזור:

בהמלצת limit14 c  הוספתי לתכנון את Tscheppaschlucht.

כעת יש לי 3 טיולי נקיקים: ערוץ וינטגאר בסלובניה, ,Raggaschlucht ו Tscheppaschlucht

האם לא יותר מידי מאותו סוג? למרות שאנחנו (אני לפחות😊) מחובבי הג'אנר ,אשמח לדעת מנסיונכם מהם ההבדלים בין המסלולים הללו במידה וישנם..

שאלה נוספת לגבי ערוץ וינטגאר: הבנתי מקריאה בכל הפורומים האפשריים שיש עומס מטיילים בערוץ בעיקר בחודשי הקיץ. מכיון שאנו לנים במרחק של כשעה נסיעה ומהכרות עם "הנפשות הפועלות" שלי לא נצליח להגיע לפני 10 בבוקר. לכן אשמח לדעת האם ישנה אופציה נוספת לשעות פחות עמוסות שניתן וכדאי לטייל בהן בערוץ. שעות אחהצ המאוחרות אולי?? 

ostrovnt
      ostrovnt

@limi14

וואו!! אוגוסט??

לגבי מפעל השוקולד, אני בטוחה שההמלצה מצוינת אך אנו שומרי כשרות ולכן נאלץ לוותר..

ostrovnt
      ostrovnt

@limi14

תודה רבה!!!

הסיכום שלך מעולה ושירת אותי מאד !

בזכותו החלטתי להוסיף את הטיול ל Tscheppaschlucht שנשמע משגע.. (במקום Rosseg לצערי..)

אשמח לשמוע כמה מושלג היה  בMolltaler Gletcher כדי לדעת כיצד להתכונן עם לבוש מתאים.

כמו כן אודה אם תוכלי לעזור לי להבין האם שייך לדעתך להגיע למבצר Hochosterwitz ביום החזרה לוינה, כאשר הטיסה יוצאת ב20:30 (כמובן שנרצה להיות בשדה באזור 18:00)?

לפי גוגל מאפ לוקח כ3 שעות מהמבצר לשדה התעופה. מהו זמן הבילוי המוערך שם?

המשך יום נפלא..

ostrovnt
      ostrovnt

@gillp2

הי גיל 

נפגשים שוב לאחר עזרתך בטיול אוסטריה הקודם שלנו ב 2018. עיצותך תמיד שוות זהב.

אשמח לקבל מידע לגבי אגם weissensee .

לא רואה שכתבת שתסיירו בדרך מלטה. חובה!!

ostrovnt
      ostrovnt

@אורן-45

הי אורן , 

אנחנו בחרנו ללון בעיירה bad-kleinkitchheim שהינה גבוהה יחסית ולא נמצאת על האגמים ממש , מאחר ואנו מעדיפים אזורים גבוהים ללינה כדי לברוח מהחום לפחות בשעות השהייה בדירה. אבל זה כמובן סובייקטיבי. לכן אין לי מקום אחר להמליץ מאחר וגם בשנה שעברה ב3 הימים שהיינו בקרניתיה לנו שם.

העיירה מקסימה ויש בה גם מרחצאות חמים.

לגבי טיפים – מאחר ואנו לקראת נסיעה קשה לי להמליץ ואדע יותר טוב כשנחזור.

משהייתנו הקצרה בשנה שעברה אמליץ:  לא לוותר על כביש מלטה המדהים , גם פארק הקופים לקח אצלנו מקום של כבוד.

ישנו חוף רחצה שהיינו בו על אגם feldsee ששכרנו שם סירות עם מגלשה - חוויה משעשעת.

שייט באוניית נוסעים גדולה באגם millstatt לשעה היה חוויה נעימה ומראה האגם נגלה מזווית שונה.

מקווה שעזרתי במעט!

ostrovnt
      ostrovnt

@ריקיriki

תודה ריקי. סיפור טיול מעולה!

הרבה מן המקומות שציינת בטיולכם נלקחו בחשבון בתכנון הנל. אשמח לשמוע ממך עוד תובנות עליו..

אני זוכרת שכשקראתי אותו חשבתי לקחת בחשבון את נושא הפקק בדרך חזרה מסלובניה. זה נושא שקצת מלחיץ אותי מאחר ותכננו 3 ימים של מעבר וטיול בסלובניה.

האם עדיף לצמצם ליומיים? כדי לחסוך תסכול של דרכים פקוקות עם 6 ילדים מאחור.. 🤔

כמה זה גרוע??? מבינה שאין ככ לאן לברוח חוץ ממעברי הרים שהינם קשים כשלעצמם.

מעודד שהיה לכם מזג נפלא ולא מידי חם! 

ostrovnt
      ostrovnt

@יונית

הי יונית.

אכן טווח גילאים רחב מאד אבל למדנו להסתדר עם זה בטיולינו המשפחתיים, ולא להתרגש מנהמה של בת מתבגרת או של ילד מתבכיין.

רק היה חשוב לי להבין מהות הסיור במקום, האם כל אחד ימצא את עצמו פחות או יותר.. 

אם מדובר בסיור מודרך של שעה בגרמנית בלבד זה יותר בעייתי מאשר סיור עצמאי או סיור באנגלית למשל. 

בכל מקרה אמשיך לעשות ש.ב על המקום ואם יש לך עוד תובנות אשמח כמובן לשמוע..

ostrovnt
      ostrovnt
    • RE: אוסטריה בפעם השלישית... מה עכשיו?

@ערן77

שלום ערן. 

גם אנו בוגרי אוסטריה שנתיים רצוף. והשנה שוב חוזרים בפעם השלישית. היינו גם באזור זלצבורד וגם בטירול (עמק אוץ ועמק שטובאי)

באמת שטירול מדהימה ועוצמתית (לדעתי יותר מאזור זלצבורג) אבל לעניין מזג האויר דוקא איכזבה אותנו בשנה שעברה :

כשונאי חום מושבעים אנו דואגים לקחת תמיד דירה מעל גובה 1200 מטר. ולהשתדל באופן כללי לבלות בגובה כמה שיותר כדי לברוח מהחום. בשנה שעברה שהינו כשבוע בעמק שטובאי בגובה שציינתי. החום ששרר בשבוע זה היה בלתי אפשרי. למרות שחשבנו ששם יהיה הכי פחות חם בכל הטיול. (באנו משבוע בפלכאו שהיה סביר הרבה יותר)

להפתעתינו ב3 הימים האחרונים בילינו בקרניתיה ומזג האויר היה מצוין. התאהבנו באזור והחלטנו לחזור לחקור רק אותו בקיץ הקרוב. (עם גיחות קלות לסלובניה השכנה)

כהרגלינו לקחנו דירה בעיירה גבוהה לכל השבועיים שנהיה שם. (פרסמתי פוסט תכנון בפורום משפחות)

לסיכום ללא התחיבות למזג האויר בקיץ זה , קריניתיה האירה לנו פנים ואני ממליצה מאד. הלואי וגם השנה נזכה במזג מושלם..

זה כבר לא בידינו.

פורסם בפורום אירופה
      ostrovnt
      ostrovnt