שאלה לגבי בליז וקורס ספרדית בסן קריסטובל
-
שלום, אני מתכנן טיול שמתחיל מסן קריסטובל דרך גואטמלה ומסתיים בקנקון. שוקל לשלב גם 9 ימים בקובה בסוף תלוי מה יצא מהתכנונים חח. אני טס עוד חודש למחנה קיץ באמריקה ומשם טס למקסיקו.
עכשיו אני מוגבל בזמן, יש לי מקסימום 5.5 שבועות, אף פעם לא טיילתי לבד אבל אני גם לא חושב שיתאים לי להתקע יותר מדי במקום מסוים.
יש לי שתי שאלות-
- האם יש מה לחפש בבליז יומיים שלושה? או שעדיף ישר להמשיך ליוקטן אחרי טיקאל? אם כן יש משהו מומלץ שלא יקשה עליי להגיע למקסיקו לאחר מכן?
- אני מתלבט אם לעשות קורס ספרדית בסן קריסטובל, השאלה היא אם יש גם קורסים יותר קצרים? (של שבוע למשל) לפי מה שהבנתי הרוב הולכים לקורס של שבועיים ואני מפחד לגזול חלק גדול מדי מהטיול שלי.. בנוסף נרשמים לקורסים מהארץ או שפשוט מגיעים ומוצאים שכבר שם? מה יותר נהוג?
תודה רבה,
איתי
-
רוב המטיילים בבליז עושים עצירה באיים- קי קולקר או סן פדרו. בסופו של דבר זה אורינטציה של חוף ( כמו בערך רוב המקומות בצד החוף הקריבי), ולא ממש סטייה רצינית מהדרך בין פלורס/טיקל לאזור החוף הקריבי. השאלה אם זה מתאים לך מבחינת זמניםלגבי בתי-ספר לספרדית- יש כאלו שמציעים גם מסגרות של שבוע.. אפשר להירשם מראש ואפשר לנסות שם- רק שצריך לקוות שיש להם מקום פנוי. אתה למשל יכול למצוא בית ספר שנראה לך ולכתוב להם מתי אתה מתכוון להגיע פחות או יותר ושאין לך ממש תאריך התחלה מדויק- האם תוכל להחליט שם ותראה מה עונים לך.
אנחנו למשל בניקרגואה סגרנו לילדים שלנו מורה פרטית במקום ( היה לי את השם שלה לפני שבאנו אבל החלטנו שם לםי הגמישות שלה ושלנו מתי היא תבוא- וזה יצא מוצלח.. אז אני מאמין שאתה גם יכול למצוא סידור כזה בסן קריסטובל.
-
תודה רבה!
עוד משהו שרציתי לשאול זה האם הגיוני לעשות טיול יום לפלנקה מסן כריסטובל (הבנתי שיש) או שזה אתר שכדאי להקדיש לו יותר זמן? (כרגע לפי התוכניות אני לא אמור להגיע לפלנקה, אם אני מוסיף זה כנראה יהיה על חשבון החופים)
ואם כבה מדברים על החופים- בהנחה שאני רוצה יותר לטייל ברחבי יוקטן מאשר לרבוץ על החוף, כמה זמן מומלץ להקדיש אליהם ומאיזה מקום הכי נוח לצאת לטיולים יומיים?
ושוב תודה על התגובה המהירה!
-
יש טיולים של יום לפלנקה מסן קריסטובל. קח בחשבון שזה טיול מאוד עמוס. הם מכניסים גם מפלים וגם הרבה נהיגה. באתר יתכן וישהו רק שעתיים . אם יש לך אפשרות לנסוע לשם יום אחד, לבקר בזמנך הפנוי באתר על הבוקר ( בלי הסיורים המארגנים סביבך) ואז הדרך לאזור החוף גם תתקצר עבורך.
לגבי החופים - אורך השהות בהם אינדיבידואלית. לי למשל מספיקים שם יומיים ולא בשביל זה נסעתי ככ רחוק.. אם אתה לא רוצה להיות בהם הרבה המרחקים בין עיירות החוף לא גדולים ואתה יכול לעשות טיולי יום מכל אחת מהן. פלאיה סביר להניח תהיה הנוחה ביותר מבחינת הצע.
-
העניין הוא שפלנקה בסופו של דבר מרחיק אותי מהמסלול (כי אני עושה את הסיבוב דרך גואטמלה מסן קריסטובל ומגיע לחופים מבליז).
בכל מקרה אני אבחן את האופציה של שהיה שם. במידה ואני בוחר לעשות בסוף טיול יום זה משהו שצריך לקבוע מראש או שנרשמים שכבר שם?
תודה
-
אולי כדאי שתציין מאיפה אתה מגיע לסן קריסטובל ולכן אתה ממשיך אחר כך. יהיה לי יותר קל להתייחס ככה לאופציית שילוב פלנקה.
לגבי טיול יום. אני בדכ במדינות פחות מסודרות אוהב לשמור על גמישות ומעט מאוד פעמים לא מצאתי אפשרות להירשם ביום לפני ואפילו באותו בוקר... בכל מקרה אני מניח שאתה כמה ימים בסן קריסטובל אז תוכל להירשם עם הגעתך כי יש לך כמה ימים לשחק איתם שם ולא סביר שלא תצליח למצוא אף תאריך בשביל אדם אחד...
-
תכננתי להתחיל את הטיול מסן קריסטובל (מגיע מארה”ב אחרי מחנות קיץ) אבל אולי עדיף להתחיל מפלנקה ומשם לנסוע לסן קריסטובל (למרות שממבט מהיר על טיסות הגעה לפלנקה באמצע אוגוסט לוקחת בסביבות ה11 שעות אחרי קונקשן במקסיקו סיטי, לסן קריסטובל מצאתי טיסות מניו יורק בלי קונקשן שלוקחות 5 שעות).
בגדול אני עכשיו בונה את השלד של הטיול ורק עכשיו אני מתמקד יותר במקסיקו, אז עוד לא בדקתי על איך אני מגיע לקריסטובל. התכנון הוא מסן קריסטובל לנסוע לגואטמלה לקצלטננגו/פנחצ’ל ומשם לעשות סיבוב דרך אנטיגואה סמוק שמפיי וטיקל, ואחרי זה מעבר דרך בליז (כנראה שיומיים בקי קולקר) ליוקטן. בגדול יש לי כמעט 7 שבועות לשחק איתם כשאני רוצה להשאיר מתוכם עוד בערך שבוע לארה”ב אחרי המחנה ואני צריך לראות אם יהיו לי מספיק ימים גם לקובה בסוף אבל יש לי נכונות לוותר אם זה יהיה לחוץ מדי.
-
לפי מה שאתה כותב אתה תנחת בטוקסלה גוטיירז ומשם תיקח תחבורה לסן קריסטובל . מאחר ואתה יורד משם לגווטמאלה הגיוני לעשות את פלנקה כטיול יום כמו שתכננת או פשוט לעשות את זה כטיול של יומיים.
אתה גם יכול לשלב במקומה אתרי מאיה אחרים שאולי חפורים קצת פחות. אם תוותר עליה אתה יכול לעשות את קופן במקום שזה הונדורס על הגבול עם גווטמאלה.
יש לך 6 שבועות משם קריסטובל עד חופי יוקטן. אם אתה רוצה רק שבוע ביוקטן לפי מה שמרבית הגולשים פה עושים יהיו לך כשבועיים לקובה. אם אתה מחליט לראות יותר לעומק דברים ולעשות דברים מחוץ למסלול התיירותי הרגיל אז אתה תוכל להשתמש בכל 6 השבועות למכסיקו-גווטמאלה.
-
אוקיי תודה רבה כנראה שאוותר על פלנקה, לאחר מחקר קצת יותר מעמיק אני חושב שזה יותר מדי מחוץ למסלול.
יש לי עוד כמה שאלות שאשמח אם אתה יודע את התשובה אליהם:
- יש שמירת חפצים שבצ’יצ’ן איצ’ה? אני מתלבט אם לעשות את זה על הדרך (שוקל להיות יומיים שלושה במרידה ולצאת משם לטיולי יום) ואני רוצה להיות בטוח שיהיה לי מה לעשות עם המוצ’ילה שם.
- יש שני אתרים עם פלמינגואים (סלסטון וריו לגרטוס), השאלה היא האם יש סיכוי לראות פלמינגואים מחוץ לעונה המומלצת שם ואיזה מהאתרים יותר מומלץ.
- איפה היית ממליץ להיות ביום העצמאות של מקסיקו? (מאזור יוקטן כמובן)
- שוב לגבי גואטמלה, לכמה זמן מומלץ לוותר בקצאלטננגו (ואם בכלל)? ויש טרקים מומלצים שלא ארוכים מדי? (יומיים גג)
ושוב תודה רבה, עזרת לי המון!
-
לגבי 2 אני אהיה באזור בסביבות אמצע ספטמבר שכחתי לרשום... -
יש שמירת חפצים באתר של צ'יצן איצ'ה
בספטמבר זו לא תהיה עונת השיא של הפלמינגו בשני האתרים, אבל עדיין צריכים להיות שם כמה בכל עונה. אני הייתי מנסה את ריו לגרטוס, אם ההגעה אפשרית עבורך. ככה תוכל לבקר הלגונה הורודה בנוסף או כפיצוי..
יום העצמאות במכסיקו הוא לא משהו מיוחד טקסית- מסיבות, זיקוקים, תהלוכות... יותר גדול יהיה בדכ יותר מאסיבי... אין לי מקום עם משהו יחודי.
בקטצלטננגו אתה יכול לטפס על הסנטה מריה המפורסם ביום או שניים. האזור מרובה הרי געש וזה יתן לך טעימה מהנוף הזה.
-
@גדליהו-מהגרעין אמר:
יש שמירת חפצים באתר של צ'יצן איצ'ה
בספטמבר זו לא תהיה עונת השיא של הפלמינגו בשני האתרים, אבל עדיין צריכים להיות שם כמה בכל עונה. אני הייתי מנסה את ריו לגרטוס, אם ההגעה אפשרית עבורך. ככה תוכל לבקר הלגונה הורודה בנוסף או כפיצוי..
יום העצמאות במכסיקו הוא לא משהו מיוחד טקסית- מסיבות, זיקוקים, תהלוכות... יותר גדול יהיה בדכ יותר מאסיבי... אין לי מקום עם משהו יחודי.
בקטצלטננגו אתה יכול לטפס על הסנטה מריה המפורסם ביום או שניים. האזור מרובה הרי געש וזה יתן לך טעימה מהנוף הזה.
היי,
עוד התלבטות שעלתה לי בימים האחרונים היא האם לוותר על קובה (ואז אני אוכל גם לשלב את פלנקה ואקבל עוד זמן בשביל לרווח את הטיול).
זה נובע מדעות חלוקות שקיבלתי על קובה- הרבה אמרו לי שאין מה לחפש שם אם נוסעים לבד (והידע שלי בספרדית עדיין ברמה מאוד מאוד בסיסית), מצד שני רבים אחרים אמרו לי שכדאי לנסוע עכשיו כי בקרוב היא תשתנה ואני באזור.
מכיוון שעזרת לי הרבה עד כה הייתי שמח לשמוע על דעתך בנושא, מבחינת לוח זמנים מתאפשר לי להקצות לשם 8-9 ימים.
תודה
-
קובה כל הזמן משתנה ומי שהיה לפני 5 שנים לא ראה מה שרואים היום. ולמעשה יהיה מעניין לראות מה יהיה ההצע ממנה במידה ויהיה שינוי בהתנהלות של המקומיים כי היא לא ככ חזקה בנוף למשל.. פגשתי גם את מי שאמרו שלא ככ עשה להם לראות עוני.. יתכן כי הם היו יותר צופים מאשר מתערבבים בתוך המקומיים.
זה שאלה אישית של העדפה. גווטמאלה עם היסטוריית המאיה ואוכלוסיית האינדיאנים הכי גדולה שעדיין קיימת הרבה יותר עניינו אותי ממדינה עם רקע כמו של קובה, וגם העדפתי להגיע למקומות פחות על המסלול התיירותי שעניינו אותי ולכן הטיול שלי בה היה יותר ממושך ( בין השאר...)
לכל אחד יש את השיקולים שלו, אלו בגדול היו השיקולים שלי או הסגנון טיול שלי...