ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Itay a
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 2
    • פוסטים 9
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

Itay a

@Itay a

0
    מוניטין
    33
    צפיות בפרופיל
    9
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4005154 גיל 56

Itay a הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Itay a

• RE: עלות יומית ממוצעת לתרמילאי באזור ניו אינגלנד ומקומות מומלצים

@mayank 

@galialon 

קודם כל תודה רבה על התגובות,

כרגע אני כנראה אתכנן טיול ערים כי כנראה שזאת האופציה ההגיונית יותר בשבילי.

השאלה שלי לגבי התחבורה מוכוונת יותר לתנועה בין ערים ועיירות ופחות לתנועה בתוך הערים. בנוסף לא ציינתי שיש לי שבוע בניו יורק לפני המחנה (וגם כבר הייתי בניו יורק אז כנראה שאמשיך מהמחנה לכיוון אחר)

שמעתם אולי על אתרי טבע או טיולים מחוץ לעיר שיותר יתאימו למטייל כמוני? (חשבתי אולי על שיט לצפייה בלוויתנים בין היתר, האם אוגוסט חודש מתאים לכך?)

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Itay a
      Itay a
    • עלות יומית ממוצעת לתרמילאי באזור ניו אינגלנד ומקומות מומלצים

שלום לכולם,

אני טס בקרוב להדריך במחנה קיץ באזור ניו אינגלנד. לאחר המחנה אני מתכוון לטייל באזור (לתקופת זמן לא מוגדרת).

רציתי לדעת מה העלות היומית הממוצעת שאני צריך לצפות לה? (מטייל לבד, מחיר טיסות לא רלוונטי- גם בלי טיסות פנימיות, לא מתכנן לבזבז יותר מדי על קניות וככה”נ אשן בהוסטלים).

בנוסף האם התחבורה הציבורית נוחה באזור והאם יש מקומות שמומלץ מאוד להגיע אליהם? (עדיף מקומות ידידותיים לתרמילאים).

קשה לתכנן מסלול בארה”ב כי יש כל כך הרבה מה לראות והכל יפה, אז אשמח מאוד לתגובות והמלצות על מקומות שיעזרו לי לגבש את התוכניות שלי.

בנוסף חשוב לציין שאני מטייל לבד נכון לעכשיו עד שאמצע פרטנר חביב במחנה אז אשמח להמלצות שמיועדות בעיקר למטיילים סולו. המחנה שלי בקונטיקט.

תודה רבה לעונים ושיהיה שבוע טוב.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Itay a
      Itay a
    • RE: שאלה לגבי בליז וקורס ספרדית בסן קריסטובל

@גדליהו-מהגרעין אמר:

@Itay-a

יש שמירת חפצים באתר של צ'יצן איצ'ה

בספטמבר זו לא תהיה עונת השיא של הפלמינגו בשני האתרים, אבל עדיין צריכים להיות שם כמה בכל עונה. אני הייתי מנסה את ריו לגרטוס, אם ההגעה אפשרית עבורך. ככה תוכל לבקר הלגונה הורודה בנוסף או כפיצוי.. 

יום העצמאות במכסיקו הוא לא משהו מיוחד טקסית- מסיבות, זיקוקים, תהלוכות... יותר גדול יהיה בדכ יותר מאסיבי... אין לי מקום עם משהו  יחודי.

בקטצלטננגו אתה יכול לטפס על הסנטה מריה המפורסם ביום או שניים. האזור מרובה הרי געש וזה יתן לך טעימה מהנוף הזה.

היי,

עוד התלבטות שעלתה לי בימים האחרונים היא האם לוותר על קובה (ואז אני אוכל גם לשלב את פלנקה ואקבל עוד זמן בשביל לרווח את הטיול).

זה נובע מדעות חלוקות שקיבלתי על קובה- הרבה אמרו לי שאין מה לחפש שם אם נוסעים לבד (והידע שלי בספרדית עדיין ברמה מאוד מאוד בסיסית), מצד שני רבים אחרים אמרו לי שכדאי לנסוע עכשיו כי בקרוב היא תשתנה ואני באזור.

מכיוון שעזרת לי הרבה עד כה הייתי שמח לשמוע על דעתך בנושא, מבחינת לוח זמנים מתאפשר לי להקצות לשם 8-9 ימים.

תודה

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Itay a
      Itay a
      לגבי 2 אני אהיה באזור בסביבות אמצע ספטמבר שכחתי לרשום...
      פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Itay a
      Itay a

@גדליהו-מהגרעין

אוקיי תודה רבה כנראה שאוותר על פלנקה, לאחר מחקר קצת יותר מעמיק אני חושב שזה יותר מדי מחוץ למסלול.

יש לי עוד כמה שאלות שאשמח אם אתה יודע את התשובה אליהם:

1. יש שמירת חפצים שבצ’יצ’ן איצ’ה? אני מתלבט אם לעשות את זה על הדרך (שוקל להיות יומיים שלושה במרידה ולצאת משם לטיולי יום) ואני רוצה להיות בטוח שיהיה לי מה לעשות עם המוצ’ילה שם.
      2. יש שני אתרים עם פלמינגואים (סלסטון וריו לגרטוס), השאלה היא האם יש סיכוי לראות פלמינגואים מחוץ לעונה המומלצת שם ואיזה מהאתרים יותר מומלץ.
      3. איפה היית ממליץ להיות ביום העצמאות של מקסיקו? (מאזור יוקטן כמובן)
      4. שוב לגבי גואטמלה, לכמה זמן מומלץ לוותר בקצאלטננגו (ואם בכלל)? ויש טרקים מומלצים שלא ארוכים מדי? (יומיים גג)

ושוב תודה רבה, עזרת לי המון!

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Itay a
      Itay a

@גדליהו-מהגרעין

תכננתי להתחיל את הטיול מסן קריסטובל (מגיע מארה”ב אחרי מחנות קיץ) אבל אולי עדיף להתחיל מפלנקה ומשם לנסוע לסן קריסטובל (למרות שממבט מהיר על טיסות הגעה לפלנקה באמצע אוגוסט לוקחת בסביבות ה11 שעות אחרי קונקשן במקסיקו סיטי, לסן קריסטובל מצאתי טיסות מניו יורק בלי קונקשן שלוקחות 5 שעות).

בגדול אני עכשיו בונה את השלד של הטיול ורק עכשיו אני מתמקד יותר במקסיקו, אז עוד לא בדקתי על איך אני מגיע לקריסטובל. התכנון הוא מסן קריסטובל לנסוע לגואטמלה לקצלטננגו/פנחצ’ל ומשם לעשות סיבוב דרך אנטיגואה סמוק שמפיי וטיקל, ואחרי זה מעבר דרך בליז (כנראה שיומיים בקי קולקר) ליוקטן. בגדול יש לי כמעט 7 שבועות לשחק איתם כשאני רוצה להשאיר מתוכם עוד בערך שבוע לארה”ב אחרי המחנה ואני צריך לראות אם יהיו לי מספיק ימים גם לקובה בסוף אבל יש לי נכונות לוותר אם זה יהיה לחוץ מדי.

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Itay a
      Itay a

@גדליהו-מהגרעין

העניין הוא שפלנקה בסופו של דבר מרחיק אותי מהמסלול (כי אני עושה את הסיבוב דרך גואטמלה מסן קריסטובל ומגיע לחופים מבליז).

בכל מקרה אני אבחן את האופציה של שהיה שם. במידה ואני בוחר לעשות  בסוף טיול יום זה משהו שצריך לקבוע מראש או שנרשמים שכבר שם?

תודה

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Itay a
      Itay a

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה!

עוד משהו שרציתי לשאול זה האם הגיוני לעשות טיול יום לפלנקה מסן כריסטובל (הבנתי שיש) או שזה אתר שכדאי להקדיש לו יותר זמן? (כרגע לפי התוכניות אני לא אמור להגיע לפלנקה, אם אני מוסיף זה כנראה יהיה על חשבון החופים)

ואם כבה מדברים על החופים- בהנחה שאני רוצה יותר לטייל ברחבי יוקטן מאשר לרבוץ על החוף, כמה זמן מומלץ להקדיש אליהם ומאיזה מקום הכי נוח לצאת לטיולים יומיים?

ושוב תודה על התגובה המהירה!

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Itay a
      Itay a
    • שאלה לגבי בליז וקורס ספרדית בסן קריסטובל

שלום, אני מתכנן טיול שמתחיל מסן קריסטובל דרך גואטמלה ומסתיים בקנקון. שוקל לשלב גם 9 ימים בקובה בסוף תלוי מה יצא מהתכנונים חח. אני טס עוד חודש למחנה קיץ באמריקה ומשם טס למקסיקו.

עכשיו אני מוגבל בזמן, יש לי מקסימום 5.5 שבועות, אף פעם לא טיילתי לבד אבל אני גם לא חושב שיתאים לי להתקע יותר מדי במקום מסוים.

יש לי שתי שאלות-

1. האם יש מה לחפש בבליז יומיים שלושה? או שעדיף ישר להמשיך ליוקטן אחרי טיקאל? אם כן יש משהו מומלץ שלא יקשה עליי להגיע למקסיקו לאחר מכן?
      2. אני מתלבט אם לעשות קורס ספרדית בסן קריסטובל, השאלה היא אם יש גם קורסים יותר קצרים? (של שבוע למשל) לפי מה שהבנתי הרוב הולכים לקורס של שבועיים ואני מפחד לגזול חלק גדול מדי מהטיול שלי.. בנוסף נרשמים לקורסים מהארץ או שפשוט מגיעים ומוצאים שכבר שם? מה יותר נהוג?

תודה רבה,

איתי

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Itay a
      Itay a