ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. mayank
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 13
    • פוסטים 564
    • הגבוה ביותר 88
    • קבוצות 0

    mayank

    @mayank

    93
    מוניטין
    197
    צפיות בפרופיל
    564
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 129443 גיל 56

    mayank הפסק לעקוב עקוב

    הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי mayank

    • RE: מתחילים לחשוב על קליפורניה: כביש 1, לוס אנג'לס ומה עוד?

      @שירליץ 

      ממש ליד סנטה קרוז דרומה יש את קפיטולה שיש בה חוף ובתים צבעוניים ווייב חמוד לאללה והסניף הראשון של פיצה מיי הארט. למי שמטייל בניחותא אין בעיה לבלות יום שלם באיזור. 

       

      ידעתי שבתור המומחית לאזור המפרץ תוכלי לתרום יותר ממני. 🙂

      חייב לציין שאנחנו לא התלהבנו יותר מדי מסנטה קרוז ומקפיטולה (ישנו בקפיטולה והיא נחמדה לחצי שעה, סנטה קרוז יותר מעניינת, בעיקר לילדים), ודווקא נהנינו מאוד מהווייב במונטריי (גם באזור היוקרתי יותר ליד האקווריום וגם ברציף הדייגים) ובמיוחד בכרמל. לא הייתי מודע ליער הנרי קאוול. נראה שווה. 

      את אניו נואבו פספסנו אבל לאור כמות כלבי ופילי הים שרואים בפוינט לובוס ובפיאדרה בלאנקה לא הרגשנו פספוס אדיר

       

      בקיצור, נראה לי שהחתול בידיים טובות. ניפגש בעוד שנתיים כשאנחנו נתכונן לטיול הפרידה שלנו מארה”ב.

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: מיוסימיטי ללאס ווגאס דרך 395

      יהודית,

      אני מצטרף להמלצה לוותר על יוסמיטי ולהוסיף זמן בסן פרנסיסקו. התכנון המקורי נראה לי בחזקת תפסת מרובה לא תפסת ויצריך הרבה נסיעות ומעט מאוד טיול.

       

      לטעמי סן פרנסיסקו שווה לפחות 3 ימים מלאים (יום אחד לגשר הזהב, סוסליטו ולפרסידיו או למויר וודס, יום אחד לאלקטרז, פיר 39 ולג’ירארדלי סקוור, ויום אחד לגולדן גייט פארק ולעיר עצמה כולל רחוב לומברד, מגדל קויט, צ’יינה טאון כשחלק מהדברים בעיר עצמה אפשר לשלב ביומיים האחרים, נניח מגדל קויט לפני אלקטרז וכדומה). 

       

      כלומר, יום ראשון נחיתה בסן פרנסיסקו, ימים שני עד רביעי בסן פרנסיסקו, כאשר ביום רביעי בבוקר (או שלישי בלילה) אפשר לאסוף את הרכב, לבקר בגולדן גייט פארק ולהמשיך משם לכיוון מונטריי.

      ככה תוכלו לנצל את יום חמישי לביקור בחלק הצפוני של כביש 1 (אניו נואבו, מונטריי, כרמל ופוינט לובוס), להמשיך משם לפרזנו או אפילו לבייקרספילד, מה שישאיר לכם נסיעה סבירה ללאס וגאס ביום שישי.

       

      יתרון נוסף הוא שכל הנסיעות יהיו על כביש ראשי, כך שיש פחות חשש לעשות חלק מהן בחושך (אם במקרה היו עיכובים)  

       

       

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: מתחילים לחשוב על קליפורניה: כביש 1, לוס אנג'לס ומה עוד?

      @חתול-רובוט

      קודם כל, מרגש. אנחנו מתכננים לעשות משהו דומה בסיום הפרק האמריקאי של חיינו בעוד כשנתיים. 

      התכנון שלכם נשמע לי מעולה (כמה הערות ונקודות למחשבה למטה). אני מניח שכבר ביקרתם בסן פרנסיסקו. אם כן, נראה לי אחלה להעביר את יום 1 באיזור מוייר וודס או עמק נאפה. אם לא, אולי להוסיף יום על חשבון כביש 1. 

      לדעתי עדיף לאסוף את הרכב ביום הנחיתה או ביום 1.

       

      1 – ימים 4-2 נראה לי טיפה יותר מדי בכביש 1 (ואני מחובבי כביש 1). נניח שביום 2 אתם נוסעים לאזור מונטריי, כולל ביקור בסנטה קרוז, במזח של מונטריי וכרמל. זה משאיר לכם את 17-מייל דרייב, פוינט לובוס וביג סר עד לאזור סן סימיון ביום 3. משם, אין באמת סיבה לא להמשיך עד לסנטה ברברה ביום 4 (פיאדרה בלאנקה, טירת הרסט ומורו ביי זה דברים שאפשר להספיק בלי בעיה ובנחת ועדיין לא הגיע לסנטה ברברה). 

      זה בהנחה שאתם לא מתכננים משהו כמו חצי יום במתקני השעשועים בסנטה קרוז או באקווריום במונטריי. 

      2 – יש סיבה מיוחדת להדרים עד סנטה ברברה? זה מרחיק אתכם מפארק סקוויה ואני לא בטוח שזה שווה את המאמץ.

      3 – בהמשך ל-1 ול-2, הייתי מוותר כאמור על יום 5 (נניח) ומוסיף יום במקום אחר. אולי לשלב את פארק פינאקלס באחד הימים?

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: דעתכם על המסלול הבא לזוג :)

      שוב, כרגיל, אצטרף ליתר המגיבים כאן – זה שמקום מסוים נמצא בשביל החומוס לא אומר שהוא לא שווה ביקור. הרבה פעמים, ההיפך הוא הנכון, הבעיה עם שביל החומוס היא דווקא הנטייה לבקר כדי לסמן וי. 

      למשל, אני מחובבי הגרנד קניון, ועדיין יצאתי משם בתחושת פספוס כי לא היה לנו מספיק לעשות מסלול, או לחילופין, ילוסטון, בו טיילנו בצורה מקיפה והיה נפלא, או יוסמיטי, שבדומה לשירליץ, אנחנו משאירים למועד בו נוכל להקדיש לו את הזמן הראוי. 

       

      יש הרבה מאוד מקומות יפים בחוף המערבי. לצורך העניין, את כל משך הטיול שלכם יכלתם בקלות להעביר בשניים או שלושה מקומות בלי לצאת בתחושת פספוס.

      ברור שהנטייה הטבעית היא להספיק כמה שיותר, אבל חשוב להבין מה אתם מחפשים לראות, על מה אתם מוותרים ומה בעצם תראו. 

      אני, ומרבית המגיבים כאן, באסכולה שדוגלת בלמצות מקומות שמבקרים בהם, ולוותר על מקומות שאי אפשר להקדיש להם את הזמן הראוי להם. 

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: עזרה בתכנון מסלול סן-דייגו -> לאס-ווגאס

      היי,

       

      לטעמי התכנון וחלוקת הימים טעונים שיפור. 

       

      בראש ובראשונה, לא הבנתי איך ילוסטון מתקשר לטיול מבחינת מסלול. זה מצריך חתיכת עיקוף מבחינת נסיעה ומשנה לגמרי את המסלול. במקרה הטוב מדובר על שלושה ימים (יום וחצי בהלוך ויום וחצי בחזור) וסביר יותר להניח שהיומיים שהקצתם לפי התכנון זה חישוב נכון יותר של הזמן מלייק טאהו לילוסטון ומילוסטון לברייס.

      האם באמת כדאי לכם להקדיש 4 ימים (10% מהטיול) בדרכים? לטעמי לא (וילוסטון הוא פארק מרהיב ביופיו, באמת). 

      אם כבר החלטתם להקדיש את הזמן הזה, אז תנצלו אותו כמו שצריך, תקדישו לילוסטון ארבעה ימים ותוסיפו את גרנד טיטון (בדרך אל ברייס קניון).

      או, לחילופין, תעשו את המסלול בלי וגאס ופשוט תטוסו מוגאס ליעד שנמצא קרוב יותר לילוסטון (נניח בוזמן, ג’קסון או קודי) וככה תחסכו 4 ימים בדרכים. 

       

      לגבי הרכב, אני מעדיף להזמין ג’יפ (משהו בסדר גודל של סנטה פה / טוסון) כדי שיהיה נוח עם המזוודות ובכלל בנסיעות ארוכות. חובה רכב עם תא מטען שיוכל להכיל את כל המזוודות שלכם. אחרת זה פשוט לא נוח.

       

      תיקי יום מספיקים.

       

       

      דוגמה קטנה למה שאפשר לעשות אם תוותרו על ילוסטון:

       

       

      סן דייגו – 3 ימים – יום להתארגנות והתאוששות ויומיים לטיול בעיר ובפרבריה (פארק בלבואה, העיר העתיקה, האי קורונדו, פוינט לומה, מישן ביץ’ ולה הויה). זה המינימום לטעמי.

       

      לוס אנג’לס – 4 ימים: הייתי נוסע לדיסנילנד (או מתקרב אליו) בסיום היום האחרון בסן דייגו כדי לייעל זמנים. מעבר לזה, שלושה ימים בל.א. זה די והותר (סנטה מוניקה, וניס ביץ’, אבוט קיני, שדרת הכוכבים, השלט של הוליווד, גריפית’ פארק, מוזיאון גטי, בוורלי הילס וכו’ זה יומיים ועוד יום למאליבו ולהתקדם לסנטה ברברה). אפשר להוסיף יום אם רוצים לבקר בקטלינה. 

       

      כביש 1 – 4 ימים: אתם נוסעים בצד “הפחות יפה” מבחינת נוף במהלך הנסיעה (הנוף יהיה משמאלכם). שוב, בדומה לדיסנילנד, הייתי מתקדם ביום האחרון בל.א. כמה שאפשר לכיוון סולבאנג. משם, מתחיל את החלק היפה של כביש 1 –  יום אחד למורו ביי, טירת הרסט ומושבת פילי הים, יום אחד לביג סר (הגשרים המרהיבים ואולי מסלול קצר) ופוינט לובוס, ויום אחד למונטריי (כולל 17 מייל) ולכרמל. 

       

      סן פרנסיסקו – 4 ימים (יומיים זה ממש לא מספיק). 

       

      אגם טאהו – יומיים (כולל הנסיעה מסן פרנסיסקו ואל יוסמיטי): זה משאיר נטו יום אחד לטיול באגם עצמו.

       

      יוסמיטי – 3 ימים

       

      יום נסיעה לכיוון פארק ציון.

       

      פארק ציון וברייס – 3 ימים: בסיום הפארקים לנסוע לכיוון אגם פאוול.

       

      גרנד קניון – יומיים.

       

      לאס וגאס – כל הזמן שנשאר.

       

       

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: התלבטות לארבעה ימים אחרונים- ניו זילנד

      לא ענית לחלוטין על השאלה לגבי המסלול – הכוונה שלי הייתה באיזה מקומות באי הדרומי אתם תבקרו לפני כן. מאוד הגיוני ונוח לטייל באי הדרומי בצורה מעגלית – לצאת מקרייסטצ’רץ’ לכיוון צפון או דרום, להקיף את כל האי ולחזור אליה מהכיוון ההפוך (כאשר מטיילים בשני האיים, בדרך כלל יורדים מקרייסטצ’רץ’ דרומה ואז מקיפים דרך הצד המערבי עד לנלסון ופיקטון ומשם לוקחים מעבורת לאי הצפוני, או להיפך, אם מתחילים באי הצפוני). 

       

      אם הבנתי נכון, התאריכים “הבעייתים” או אלו שאתם בבעיה לגביהם הם 30.12, 31.12, 1.1 ו-2.1. בגדול, שלושה מהימים האלה נמצאים בתוך החופש והחגיגות של השנה החדשה, אז נראה לי שלפני הכל כדאי לכם לבדוק איפה בכלל יש מקומות לינה. סביר להניח שבקווינסטאון יהיה יקר יותר ועמוס יותר.

       

      בהנחה שאתם לא מבקרים שם קודם לפי המסלול שלכם, הייתי ממליץ בחום לצאת מטה אנאו / קווינסטאון לכיוון קרייסטצ’רץ’ דרך הקייטלינז (2 לילות שם אם תמצאו מקום) ולאחר מכן עוד 2 לילות בדאנידין, כולל גיחה לחצי האי אוטאגו. 
      ביום של הטיסה שלכם חזרה קחו בחשבון נסיעה לא קצרה לשדה התעופה (מעריך שבאזור שש שעות כולל עצירות ובלי פקקים חריגים), אז למעשה היום הזה יתחיל מוקדם ויוקדש כמעט כולו לנסיעה ולהחזרת הרכב. 

       

      אפשרויות נוספות הן ארתור’ס פאס (נראה לי שאין מה לעשות שם יותר מיומיים) ובנקס פנינסולה (ספק רק אם יהיו שם מקומות לינה ובפרט במחירים שפויים בימים האלה).

      פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      mayank
      mayank
    • RE: שבועיים באוסטרליה

      תכתוב כמה ימים “נטו” יש לך. ממש תספור בלוח השנה.

      תציין מה היום בו אתה נוחת (ובאיזה שעה) ומתי הטיסה חזרה שחשבת עליה.

       

      כתבתי לך בהודעה למעלה מסלול אפשרי (אך קצת עמוס ולחוץ שמחייב הזמנה מראש) לשבועיים נטו.

       

      לטעמי, אי אפשר לשלב את סידני וההרים הכחולים עם דארווין-קאקאדו ואליס ספרינגס-אולרו. אפשר להספיק בשבועיים את דארווין-קאקאדו ואליס ספרינגס-אולרו, אבל רק אם הזמן בסידני הוא בעיקר נחיתה-המראה-התארגנות (ואולי אפשר לגנוב יום או יומיים בין לבין כדי להסתובב בסידני עצמה).

      פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      mayank
      mayank
    • RE: טרקים בניו זילנד

      יש אפשרות למצוא מקומות לרוב הטרקים, למעט המילפורד, כשגם לטרק הזה לפעמים יש ביטולים אבל זה נדיר למדי. 

      יש מספיק טרקים יפים בניו זילנד, כולל באזור פיורדלנד, אז לא הייתי מודאג. 

      פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      mayank
      mayank
    • RE: עזרה בתכנון טיול לאוסטרליה/ניו זילנד

      א) לדעתי זה יספיק לתקופה של 3 חודשים. לא ברור אם זה תקציב כולל הכל או נטו לטיול. קח בחשבון בסביבות 15 אלף ש”ח על טיסות וציוד (אם אין לך ציוד כמו תרמיל, תיק לטיולי יום, מכנסי מטיילים, נעלי מטיילים וכו’). 

      זה משאיר לך בערך 7000 דולר לשלושה חודשים שלדעתי יספיק, בהנחה שתישן בהוסטלים ולא תעשה מלא אטרקציות יקרות. 

       

      ב) תלוי איפה באוסטרליה. למשל, בצפון אוסטרליה, אזורים שלמים יכולים להיות לא נגישים במהלך העונה הגשומה. 

      אני השתחררתי במרץ ועליתי על טיסה לניו זילנד יומיים אחרי השחרור, ובסוף אפריל המשכתי לעוד חודשיים וחצי באוסטרליה. אם אתה מתכנן 3 חודשים, אז אפשר בהחלט להתחיל באפריל בניו זילנד, לטייל שם חודש ואז חודשיים באוסטרליה. 

       

      הדבר הכי חשוב זה בעיקר לקרוא ולהבין מה מעניין אותך לראות ולחוות. אפשר להעביר בקלות 3 חודשים באוסטרליה (ונניח, אם אתה ממש בקטע של טרקים, לבקר בטזמניה באפריל בתור “תחליף” לניו זילנד). 

       

      ג) לא יודע. רוב הרכבים ששכרתי היו אוטומטיים. אפשר לבקש מחברת ההשכרה לדעתי.

       

      ד) תתחיל בכתבות בלמטייל וב”עפתי”. 

      פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      mayank
      mayank
    • RE: בבקשה חוות דעתכם,תכנון הטיול באוסטרליה וניו-זילנד?

      אני עם שקד. קודם ניו זילנד ואחרי זה אוסטרליה, ובפרט שאתם רוצים להתמקד באזור הדרומי (סידני-מלבורן-GOC).

       

      GOC זה יומיים פלוס מינוס, אם משלבים את הגרמפיאנס אז שלושה או ארבעה ימים.

      פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      mayank
      mayank

    פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי mayank

    • RE: שלכת בהרים הלבנים

      עודד - תודה רבה. מכיר מעולה את השרשור שלך. הוא היה הבסיס לתכנון המקורי (שמאז בוצע בחלקים, כשזה יהיה החלק האחרון).

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: תכנון מסלול מניו יורק לניאגרה - 4-5 ימים

      מסכים שהרשי פחות מתאים. לטעמי עדיף לנסוע לכיוון ווטקינס גלן ביום הראשון. אם אתם מעדיפים לעצור ללילה בפוקונוס, יש המון אתרים, כולל מלונות עם פארקי מים (קאמלבק, קלהארי, גרייט וולף) שיהיו חוויה לילדים. אם זה מסתדר מבחינת זמנים, שווה לבקר ב- Lakota Wildlife Preserve בפוקונוס. מקום נפלא שמוקדש לחינוך בנוגע לזאבים. סיור מעניין (גם לילדים) ורואים את להקות הזאבים שם.

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: מחפשת רעיון לגיחה של יומיים/ שלושה מאית'קה

      לייק ג'ורג' פחות מתאים בתאריכים שלכם. האזור של לייק פלאסיד והאדירונדאק יפיפיה בתקופה הזאת של השנה. ממליץ על מקום בשם Wild Center. הילדים בגילאים שלכם יתלהבו.

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: שלכת בהרים הלבנים

      יונה ומוני - תודה רבה על התגובות. אנחנו מודעים לכך שהלו"ז דחוס ועמוס. הילדים שלנו (לפחות הגדולים) כבר מטיילים מנוסים, ולמעט יום 2 בכביש 112 אנחנו מרגישים בנוח עם התכנון, ונרגיש בנוח גם להוריד אתרים בהתאם להתקדמות.

      אנשיםטובים - אנחנו גרים בניו יורק.

      האם יש המלצות לגבי העצירות שלא מומלץ לוותר עליהן בכביש 112? האם יש משהו לעשות בהר Wildcat? לא הצלחתי להבין. האם יש עוד אתרים או נקודות בהרים הלבנים שלא ציינתי ואתם חושבים ששווה לנסות לשלב?

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • שלכת בהרים הלבנים

      שלום לכולם,

      עבר זמן מה אבל חזרתי להתייעץ עם הפורום הנפלא הזה.


      אנחנו (זוג פלוס שלושה ילדים בני שנתיים עד חמש וחצי וההורים שלי) מתכננים טיול שלכת קצר.


      המסלול המתוכנן (מתבסס על השרשור שלי מלפני כמה שנים שלא יצא לצערי לפועל, למרות שעשינו חלקים ממנו בורמונט):

      יום 0 - נסיעה מניו יורק לכיוון ההרים הלבנים. לינה באזור Auburn Massachusetts.


      יום 1 (כנראה 28/9) - נסיעה להרים הלבנים דרך אגם Winnipesaukee ואגם סקוואם. לינה בלינקולן

      המסלול - https://goo.gl/maps/HPnzvT3hYsb2ZW5u7 . אם הנסיעה והעצירות ישאירו לנו זמן, נבקר ב-Lost River Gorge ביום הזה (זה התכנון והשאיפה).


      יום 2 (כנראה 29/9) - "סובב הרים לבנים" - כביש 112, הר וושינגטון וכביש 2. לינה בלינקולן.

      בבוקר כביש 112 Kancamagus. בכביש 112 העצירות הבאות (לפי הסדר) – Hancock Overlook (מסלול קצר עד כשעה), אחריו Pemigewasset Overlook, אחרי זה Lily Pond Vista, אחרי זה Sugar Hill Overlook, משם ל-Sabbaday Falls (מסלול קצר כחצי שעה) ולאחר מכן אולי Russell-Colbath House, תצפית על Rocky Gorge (מסלול כרבע שעה), Lower Falls ואז משם לנורת' קונוויי (ארוחת צהריים סביר להניח). משם להמשיך אל ל-Glen Ellis Falls, ואז ל-Wildcat Mountain וגולת הכותרת - לעלות עם הרכב להר וושינגטון ולאחר מכן חזרה ללינקולן דרך כביש 2, כביש 115 וכביש 3.

      המסלול - https://goo.gl/maps/fvpX19qyoBuqD5DL9

      במקור שקלנו לחזור ללינקולן דרך כביש 302 והמרפסת ב-Bretton Woods (מסלול כזה - https://goo.gl/maps/NyYha57JEDSoQfxR8) אבל נראה יותר הגיוני להשאיר את זה ליום 3.

      למרבה הצער, נראה שלא יישאר לנו מספיק זמן כדי לשלב את Echo Lake, Cathedral Ledge Lookout או Diana's Bath.

      נשמח לקבל חוות דעת לגבי העצירות המוצעות בכביש 112. האם חלקן שוות עצירה והאם יש עצירות שפספסנו וכדאי להוסיף?

      האם יש מה לעשות ולראות ב-Wildcat Mountain?



      יום 3 (כנראה 30/9) - פרנקוניה נוטץ' והשלמות. מתלבטים לגבי לינה, כי מעדיפים להתקדם כשעתיים לכיוון ניו יורק כדי להימנע מיום עם שש שעות ברכב.

      Flume Gorge בבוקר (מעריכים שייקח לנו עד שעתיים), לאחר מכן The Basin (כרבע שעה), משם להר קאנון (עולים ברכבל, מעריכים שייקח כשעה עד שעה וחצי) ואם יישאר זמן אז Artists Bluff Loop Trail (כשעה). לאחר מכן, Bretton Woods (המרפסת המפורסמת במלון Omni) ואז התקדמות לכיוון ניו יורק.

      המסלול - https://goo.gl/maps/mXFydz8ui5x8DMWW6

      אפשרות חלופית - להמשיך מ-Bretton Woods על כביש 302 ולשלב את Echo Lake, Cathedral Ledge Lookout או Diana's Bath ולרדת לכיוון קונקורד/מנצ'סטר (מסלול כזה - https://goo.gl/maps/4q6yRtGBQT43U31K6)


      האם המרפסת המפורסמת ב-Bretton Woods נמצאת במלון Omni?

      נשמע לשמוע האם מישהו חושב שהמסלול החלופי עדיף על המתוכנן. מתלבטים לגבי זה.

      האם אנחנו מפספסים משהו ב-Crawford Notch State Park או בפרנקוניה?




      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: טיול קיץ ילוסטון גליישר פארק והרי הרוקי הקנדיים

      הערה קטנה - אם אתם לנים ב-26/7 בסולט לייק סיטי, אני ממליץ שהלינה בארבעת הימים הבאים תהייה באזור ילוסטון. אין בעיה ואפילו מומלץ לבלות את ה-27/7 בג'קסון ובגרנד טיטון (אם תספיקו), אבל מבחינת לינה הייתי ממליץ לכם ללון באזור גרנד טיטון (כדי שתוכלו להתחיל בחלק הדרומי של ילוסטון מוקדם ב-28/7) או אפילו בווסט ילוסטון.

      28-30/7 בווסט ילוסטון זה מעולה וישאיר לכם מספיק זמן לילוסטון בהנחה שהפקקים וההמתנה לחניה לא ייגרמו לעיכובים משמעותיים.

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: יילוסטון , סיאטל , וקרוז לאלסקה - יולי 2022

      לטעמי, אין מספיק זמן לילוסטון, שמצריך 3 ימים מלאים (קרי, יום ההגעה אם מגיעים בשעה מוקדמת יחסית ואפשר להספיק לבקר במקום אחד, נניח בנוריס באסין, יומיים מלאים, ואז יום העזיבה, אם אפשר להספיק לבקר במקום אחד או שניים). 

      אם אתם מתכננים עצירות בגרנד טיטון לדעתי לא יספיק לכם הזמן ואם כבר, הייתי משאיר את זה לחזור מילוסטון לג’קסון.

      אני לא מכיר את סיאטל, רינייר ואולימפיק מספיק טוב כדי לחוות דעה על הזמנים, אבל נראה לי הגיוני לוותר על אחד מהדברים שם כדי שיהיה יותר זמן לילוסטון ולסיאטל או לפארק שתבחרו.

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: רכבת משדה התעופה של ניוארק לתחנת פן סטיישן-מנהטן

      יש רכבות מניוארק לפן סטיישן.

      יש אוטובוס מניוארק לפורט אות’וריטי.

      יש מוניות/אובר/ליפט.

       

      מסכים עם ההודעה הקודמת. הכל שאלה של הרכב הנוסעים. 

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: קונקשן קצר בניו יורק

      בדרך כלל במעבר מטיסה בין לאומית לטיסה פנימית צריך לעבור את ההגירה ולאסוף את המזוודות (בממוצע זה סדר גודל של שעה, יצא לי קצת פחות, יצא לי יותר). משם צריך להגיע לצ’ק אין של הטיסה המקומית. ב-JFK, למיטב זכרוני, ה-cut off למסירת מזוודה הוא בין 60 ל-90 דקות לפני הטיסה.

      לכן, אלא אם תצליח להגיע בתוך חצי שעה מהנחיתה לדלפק הצ’ק אין של הטיסה הפנימית (לא ריאלי בשום מצב), לא נראה לי שהמזוודות שלך יגיעו איתך, גם אם איכשהו תצליח ותספיק להגיע לטיסת ההמשך. 

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank
    • RE: המלצה לתכנון טיול בארה"ב עם ילדה בת 14

      @סיגל1974 אמר:

      שלום לכולם 🙂

      אני ובתי בת ה 14 מעוניינות לצאת לטיול (בת מצווה שהתאחר בשנתיים עקב הקורונה...) בארה”ב. רק שתינו. לתקופה של כ 3 שבועות.

      חשבנו על טיול מאורגן אבל מתחילה לחשוב שאולי לא כדאי...אבל מאוד מפחדת לנסוע איתה לבד.

      הכוונה לנסוע לחלק המזרחי והמערבי, אבל בלי לחץ.

      אשמח לקבל המלצות לתכנון הטיול, כולל מלונות מומלצים בכל מקום וכיצד ניתן להגיע ממקום למקום אם לא לוקחים רכב (חוששת מנהיגה בחו”ל).

       

      בשלושה שבועות וללא רכב הייתי ממליץ להתמקד אך ורק בחוף המזרחי, בו אפשר להסתדר (עקרונית) בלי רכב. 

      זה יגביל אתכן בעיקר לערים (פלוס אופציה לאורלנדו נניח, אם שוהים במלון של דיסני מה שמייתר את הצורך ברכב). 

      למשל משהו כמו – בוסטון (3-4 ימים) – ניו יורק  (שבוע) – פילדלפיה (יומיים) – וושינגטון די סי (יומיים-שלושה)– טיסה לאורלנדו (פארקים וכו’ ככל שתרצו) – חזרה מאורלנדו/מיאמי. 

      המקטע מבוסטון עד וושינגטון לא מחייב טיסות או רכב. אם שוהים במלון של דיסני באורלנדו יש תחבורה לכל הפארקים ואיסוף חינם משדה התעופה באורלנדו.

       

      האם יש יתרון לטיול עם רכב? חד משמעית. למשל, זה מאפשר לבקר במקומות מעבר לערים, או נגישות טובה יותר למקומות בתוך הערים עצמן, או למשל גיחה למפלי ניאגרה עם עצירות בשמורות הטבע היפות בדרך. 

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      mayank
      mayank