היי,
לטעמי התכנון וחלוקת הימים טעונים שיפור.
בראש ובראשונה, לא הבנתי איך ילוסטון מתקשר לטיול מבחינת מסלול. זה מצריך חתיכת עיקוף מבחינת נסיעה ומשנה לגמרי את המסלול. במקרה הטוב מדובר על שלושה ימים (יום וחצי בהלוך ויום וחצי בחזור) וסביר יותר להניח שהיומיים שהקצתם לפי התכנון זה חישוב נכון יותר של הזמן מלייק טאהו לילוסטון ומילוסטון לברייס.
האם באמת כדאי לכם להקדיש 4 ימים (10% מהטיול) בדרכים? לטעמי לא (וילוסטון הוא פארק מרהיב ביופיו, באמת).
אם כבר החלטתם להקדיש את הזמן הזה, אז תנצלו אותו כמו שצריך, תקדישו לילוסטון ארבעה ימים ותוסיפו את גרנד טיטון (בדרך אל ברייס קניון).
או, לחילופין, תעשו את המסלול בלי וגאס ופשוט תטוסו מוגאס ליעד שנמצא קרוב יותר לילוסטון (נניח בוזמן, ג’קסון או קודי) וככה תחסכו 4 ימים בדרכים.
לגבי הרכב, אני מעדיף להזמין ג’יפ (משהו בסדר גודל של סנטה פה / טוסון) כדי שיהיה נוח עם המזוודות ובכלל בנסיעות ארוכות. חובה רכב עם תא מטען שיוכל להכיל את כל המזוודות שלכם. אחרת זה פשוט לא נוח.
תיקי יום מספיקים.
דוגמה קטנה למה שאפשר לעשות אם תוותרו על ילוסטון:
סן דייגו – 3 ימים – יום להתארגנות והתאוששות ויומיים לטיול בעיר ובפרבריה (פארק בלבואה, העיר העתיקה, האי קורונדו, פוינט לומה, מישן ביץ’ ולה הויה). זה המינימום לטעמי.
לוס אנג’לס – 4 ימים: הייתי נוסע לדיסנילנד (או מתקרב אליו) בסיום היום האחרון בסן דייגו כדי לייעל זמנים. מעבר לזה, שלושה ימים בל.א. זה די והותר (סנטה מוניקה, וניס ביץ’, אבוט קיני, שדרת הכוכבים, השלט של הוליווד, גריפית’ פארק, מוזיאון גטי, בוורלי הילס וכו’ זה יומיים ועוד יום למאליבו ולהתקדם לסנטה ברברה). אפשר להוסיף יום אם רוצים לבקר בקטלינה.
כביש 1 – 4 ימים: אתם נוסעים בצד “הפחות יפה” מבחינת נוף במהלך הנסיעה (הנוף יהיה משמאלכם). שוב, בדומה לדיסנילנד, הייתי מתקדם ביום האחרון בל.א. כמה שאפשר לכיוון סולבאנג. משם, מתחיל את החלק היפה של כביש 1 – יום אחד למורו ביי, טירת הרסט ומושבת פילי הים, יום אחד לביג סר (הגשרים המרהיבים ואולי מסלול קצר) ופוינט לובוס, ויום אחד למונטריי (כולל 17 מייל) ולכרמל.
סן פרנסיסקו – 4 ימים (יומיים זה ממש לא מספיק).
אגם טאהו – יומיים (כולל הנסיעה מסן פרנסיסקו ואל יוסמיטי): זה משאיר נטו יום אחד לטיול באגם עצמו.
יוסמיטי – 3 ימים
יום נסיעה לכיוון פארק ציון.
פארק ציון וברייס – 3 ימים: בסיום הפארקים לנסוע לכיוון אגם פאוול.
גרנד קניון – יומיים.
לאס וגאס – כל הזמן שנשאר.