ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתחילים לחשוב על קליפורניה: כביש 1, לוס אנג'לס ומה עוד?

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית כביש מספר 1 לוס אנגלס סן פרנסיסקו קליפורניה
    5
    18
    1919
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חתול-רובוט
      חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

שוב שלום 😺

אחרי שבעזרתכן [וגם קצת בעזרתכם] הזמנו מכונית, טיסות ומלונות כמעט לכל החלק האלסקני של הטיול שלנו, הגיע הזמן לחשוב על החלק הקליפורני הרגוע יותר [בתקווה] – תשעה ימים נטו בסוף יולי ותחילת אוגוסט, שבסופם אנחנו ניפרד בדמעות מארצות הברית אחרי כמעט שנתיים כאן.

כזכור, אנחנו מתחילים באיזור אוקלנד. שם, בבית של חברים שגרים שם, נשאיר את המזוודות שלנו. המון מזוודות. בכל זאת, שנתיים של חיים. הטיסה שלנו חזרה לארץ תהיה עם אל-על מלוס אנג’לס – זה נתון קשיח וחקוק בסלע שאנחנו לא מסוגלים או מעוניינים לשנות.

אחרי שבדקנו מחירים של השכרת רכב חד-כיוונית, ושל כלי רכב גדולים שיוכלו להכיל כל כך הרבה מזוודות, הגענו למסקנה שעדיף לא להסתבך יותר מדי, אלא לעשות מסלול מעגלי באיזור המפרץ ומשם לטוס לעיר המלאכים – זה יהיה הרבה יותר זול ועם פחות כאב ראש [רק המחשבה על להעביר בכל פעם שבעה או שמונה תיקים גדולים פלוס שתי ילדות קטנות מהאוטו למלון ובחזרה עושה לי כאב ראש, גב ולב], וגם הטיסות זולות. ואם כבר לימונים כאלה, חשבנו להוציא מהם לימונדה ולהקדיש גם איזה שני שליש יום לעיר המלאכים. אני מניח שניקח מלון בשדה התעופה, כדי שנוכל לנצל את השאטל ושנוכל להעביר ברוגע את בוקר הטיסה [כלומר עד כמה שאפשר להיות רגועים כשעוזבים את המקום שבו העברנו שנתיים מהחיים שלנו לטובת עתיד לא ברור].

בקיצור, אם ניקח בחשבון גם יום התאוששות/התארגנות/כביסה באוקלנד [ובתקווה גם קצת טיול בסן פרנסיסקו], נשארים עם שבוע נטו, שבו יוצאים מאוקלנד ביום ראשון וחוזרים לשם בשבת בערב. אנחנו מאוד רוצים לתור את כביש 1, לבקר בפארק סקוויה, ואולי גם באתר טבע נוסף. בחופשת החורף היינו בסן דייגו ודיסנילנד אז הן כמובן מחוץ לתחום הפעם. וכאמור – לעשות הכול בלי הרבה לחץ. חופים, נופים, בירה [קליפורנית ולא טקסנית, למרבה הצער, אבל זה מה יש], אוכל נטול-גלוטן ושקיעות קליפורניות. ובניגוד לאלסקה, הפעם אין לנו בעיה לבלות כל לילה במקום אחר [אלא אם יש מקום שממש שווה שני לילות].

אז יש הצעות למסלול? כמה ימים כדאי להקדיש לכביש 1? איפה כדאי להתחיל את המסלול – לנסוע עד סן פרנסיסקו, בצד השני של המפרץ, ולהתחיל שם? או שאפשר קצת יותר דרום? יש מקומות שבהם שווה לסטות מהכביש? והיכן כדאי לסיים את המסלול? חשבתי שיהיה נחמד לקנח בסנטה ברברה [אני עוד זוכר את אופרת הסבון מימיו הראשונים של ערוץ 2 ז”ל], אבל אני פתוח להצעות. ואיך לחזור לאוקלנד? איך לשלב את סקוויה? יש עוד מקומות שכדאי לבקר בהם בדרך הלוך או חזור? 

​​​​​​​תודה רבה! סומך עליכן וגם עליכם.

חתול-רובוט תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חתול-רובוט
        חתול-רובוט @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

קצת התקשינו למצוא את הידיים, הרגליים והכנפיים בתוך מבול התשובות שקיבלנו, אבל בסופו של דבר חשבנו על מסגרת למסלול שלנו בסגנון הזה:

יום 0: נוחתים באוקלנד אחר הצוהריים, מתארגנים ונחים

יום 1: יום רגוע בסן פרנסיסקו או הסביבה [תלוי מה נספיק עם החברים לפני כן]

יום 2: כביש 1

יום 3: כביש 1

יום 4: כביש 1

יום 5: כביש 1 עד סנטה ברברה

יום 6: נסיעה לפארק סקוויה

יום 7: פארק סקוויה

יום 8: נסיעה לאוקלנד

יום 9: טיסה מוקדמת ללוס אנג’לס וחצי יום בעיר [הוליווד? סנטה מוניקה?]

יום 10: סוגרים את הבאסטה

איך זה נראה בתור שלד? מה הייתם משנים/מוסיפים/גורעים? ומה בקשר לשאלות בהודעה המקורית? והאם כדאי לשכור מכונית מייד עם הנחיתה באוקלנד, או רק ביום שבו יוצאים אל כביש 1? כל עצה, טיפ או רעיון יעזרו כאן.

תודה!

mayank שירליץ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • mayank
          mayank @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט

קודם כל, מרגש. אנחנו מתכננים לעשות משהו דומה בסיום הפרק האמריקאי של חיינו בעוד כשנתיים. 

התכנון שלכם נשמע לי מעולה (כמה הערות ונקודות למחשבה למטה). אני מניח שכבר ביקרתם בסן פרנסיסקו. אם כן, נראה לי אחלה להעביר את יום 1 באיזור מוייר וודס או עמק נאפה. אם לא, אולי להוסיף יום על חשבון כביש 1. 

לדעתי עדיף לאסוף את הרכב ביום הנחיתה או ביום 1.

1 – ימים 4-2 נראה לי טיפה יותר מדי בכביש 1 (ואני מחובבי כביש 1). נניח שביום 2 אתם נוסעים לאזור מונטריי, כולל ביקור בסנטה קרוז, במזח של מונטריי וכרמל. זה משאיר לכם את 17-מייל דרייב, פוינט לובוס וביג סר עד לאזור סן סימיון ביום 3. משם, אין באמת סיבה לא להמשיך עד לסנטה ברברה ביום 4 (פיאדרה בלאנקה, טירת הרסט ומורו ביי זה דברים שאפשר להספיק בלי בעיה ובנחת ועדיין לא הגיע לסנטה ברברה). 

זה בהנחה שאתם לא מתכננים משהו כמו חצי יום במתקני השעשועים בסנטה קרוז או באקווריום במונטריי. 

2 – יש סיבה מיוחדת להדרים עד סנטה ברברה? זה מרחיק אתכם מפארק סקוויה ואני לא בטוח שזה שווה את המאמץ.

3 – בהמשך ל-1 ול-2, הייתי מוותר כאמור על יום 5 (נניח) ומוסיף יום במקום אחר. אולי לשלב את פארק פינאקלס באחד הימים?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • שירליץ
            שירליץ @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט אמר:

קצת התקשינו למצוא את הידיים, הרגליים והכנפיים בתוך מבול התשובות שקיבלנו, אבל בסופו של דבר חשבנו על מסגרת למסלול שלנו בסגנון הזה:

יום 0: נוחתים באוקלנד אחר הצוהריים, מתארגנים ונחים

יום 1: יום רגוע בסן פרנסיסקו או הסביבה [תלוי מה נספיק עם החברים לפני כן]

יום 2: כביש 1

יום 3: כביש 1

יום 4: כביש 1

יום 5: כביש 1 עד סנטה ברברה

יום 6: נסיעה לפארק סקוויה

יום 7: פארק סקוויה

יום 8: נסיעה לאוקלנד

יום 9: טיסה מוקדמת ללוס אנג’לס וחצי יום בעיר [הוליווד? סנטה מוניקה?]

יום 10: סוגרים את הבאסטה

איך זה נראה בתור שלד? מה הייתם משנים/מוסיפים/גורעים? ומה בקשר לשאלות בהודעה המקורית? והאם כדאי לשכור מכונית מייד עם הנחיתה באוקלנד, או רק ביום שבו יוצאים אל כביש 1? כל עצה, טיפ או רעיון יעזרו כאן.

תודה!

קודם כל, לשכור את הרכב בשדה התעופה ביום הנחיתה באוקלנד.

שנית, הייתי מורידה את סנטה ברברה מהרשימה, היא נחמדה על הדרך אבל לא הייתי מאריכה בשבילה.  ואם אתם חייבים סקויה, חותכת מאיזור פיזמו / מורו.

באיזור סנטה קרוז יש את פארק הנרי קאוול עם עצים, ויש ממש ליד תחנת רכבת קיטור מקסימה שהילדות יוכלו להנות. אנחנו מאד אוהבים את האיזור.

אפשר בהתחלה לנסוע למפעל ג׳לי בלי ומשם ולטייל בנאפה/סונומה על חשבון אחד הימים בכביש 1. ואז לחתוך דרך גשר שער הזהב שתמיד מרגש לנסוע עליו והעיר לכיוון כביש 1. 

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • שירליץ
              שירליץ @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

ובמסלול שהצעתי אפשר לבקר בעיר בפארק שער הזהב אם לא תספיקו קודם כי יחסית נוח עם מכונית ויש כמה אטרקציות נהדרות עם ילדים. כולל מוזיאון מדע וטבע,  וגן יפני. 

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • שירליץ
                שירליץ @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

מוסיפה את הסיכום שלי על סנטה קרוז, ואם תחפור בבלוג יש עוד מקומות על כביש 1. 

http://zeppeltour.blogspot.com/2017/08/1.html

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • חתול-רובוט

שירלי ומעיין [הבן!], המון תודה! @שירליץ @mayank 

בהחלט נתתם לנו כיוון. ושיכנעתם אותנו לשכור את האוטו מהרגע הראשון.

בסן פרנסיסקו טרם היינו. אנחנו מתכננים לטייל בעיר עם החברים מאוקלנד, אבל לא יודע כמה נספיק, אז רצינו עוד יום אחד בעיר לבדנו. אני יודע שגם זה בטח לא יספיק, אבל זה מה יש.

אתה בטוח ששלושה ימים בכביש יספיקו, גם בקצב מאוד רגוע ונינוח? אנחנו נהיה אחרי השבועיים וחצי באלסקה, אז נרצה להעביר הכול מאוד רגוע, אבל בלי להימרח.

לסנטה ברברה חשבנו להגיע בעיקר כדי לראות כמה שיותר מהכביש. זה לא יהיה הפסד גדול אם נוותר עליה ונחזור מנקודה מוקדמת יותר [כלומר אחת האפשרויות ששירלי ציינה]? על פארק פינאקלס לא שמעתי עד כה, ומהתמונות הוא באמת נראה נהדר. איפה הייתם משלבים אותו במסלול כזה?

מה יש בנאפה וסונומה, חוץ מיין? כלומר, אנחנו מאוד אוהבים יין [רוב היין שאנחנו שותים כאן מגיע מקליפורניה], אבל נהיגה וזה.

ולפתוח בפארק שער הזהב ונסיעה על הגשר נשמע כמו רעיון מעולה. תמיד חלמתי לנהוג על הגשר הזה 🙂

ושוב תודה!

שירליץ Luli5 mayank 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שירליץ

@חתול-רובוט

שים לב שאין קשר בין הגשר לפארק למעט השם. הם לא אחד ליד השני. אבל במרחק נסיעה לא גדול. אנחנו מאד אוהבים את שניהם. הנסיעה על הגשר מרגשת כל פעם מחדש, למרות שעשינו אותה לא פעם ולא פעמיים. 

בנאפה וסונומה יש אווירה שונה, ויין. בטעימות לא שותים כמויות ויכול להיות נחמד להביא הביתה כמה בקבוקים למזכרת. אבל זה באמת לא יעד חובה. עבור הילדות המפעל של ג’לי בלי יכול להיות חוויה נחמדה, בעיקר אם הן מכירות את הסוכריות אבל לא רק. זה ממש במפעל עצמו ואפשר לראות איך מכינים סוכריות, שזה תכלס ממש מעניין. אני נהניתי. 

אם מגיעים מצפון אפשר גם לעצור בסוסוליטו לתצפית על העיר, ואווירה של גלריות ותיירים. או לעלות למרין הדלנד לתצפית. תלוי ערפל כמובן.  

• Luli5
                      Luli5 @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט

מצטרפת לקודמיי, לוותר על סנטה ברברה. 

וכמו ששירלי אמרה – סנטה קרוז חמודה מאוד ובאיזור יש הרבה מה לעשות עם ילדים. מאוד אהבנו את פארק הנרי קאוול. הטיילת מקסימה, כמו בסרטים. יש בה הרבה אווירה, ומתקנים לא אתגריים שמתאימים למשפחה. אפשר להעביר שם אחר צהריים שלם לפחות. עוד באיזור –  בית המסתורין שהיה מוצלח מאוד.

ממליצה לכם לצאת מסן פרנסיסקו לאורך כביש מס’ 1. יש מס’ מקומות יפים בדרך (למשל פוינט פיג’ן) ולעצור ללילה בסנטה קרוז. ביום הבא לטייל באיזור סנטה קרוז ולהמשיך אחה”צ למונטרי.

לגבי מונטרי – היא מאוד חמודה, אבל האקווריום הוא לא חובה אחרי סוארד (בסוארד האקווריום קטן יותר, אבל מושקע והרבה פחות עמוס). גם בשייט לוויתנים סוארד תנצח כנראה. כך שלא תתעכבו במונטרי הרבה זמן.

עוד יום  להקדיש לנסיעה עד מורו ביי דרך כרמל, פוינט לובוס וביג סר. מעבר לזה זה נראה לי קצת יותר מידי לכביש.

באופן כללי לגבי כביש מס’  1 – דעתי קצת לא פופולארית, אבל אני חושבת שהוא קצת אובר-רייטד. לא שהוא לא יפה, פשוט נסענו בכבישים לא פחות יפים במקומות אחרים, וזה עוד לפני אלסקה... (ואחרי אלסקה עוד יותר – למשל המפל שזורם לים – באלסקה תראו מאות כאלו בשייט אחד. ובכלל קו החוף של אלסקה עם מי התורכיז הקרחוניים מרהיב ביופיו, ואי אפשר להשוות אותו לשום קו חוף אחר… אבל כבר הזהרתי אותך שאלסקה יכולה להרוס לך את הטיולים העתידיים 😉 )

לגבי סקוויה לא יכולה לענות כי לא היינו שם, אבל אם התפנה לכם יום אולי כדאי לשקול את יוסמיטי במקום.

בכל מקרה תהנו המון!

• mayank
                        mayank @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי mayank

@חתול-רובוט

בסן פרנסיסקו עצמה יש מה לעשות לשלושה ימים מלאים לפחות (מגדל קויט, אלקטרז, פיר 39, כיכר ג’ירארדלי, רחוב לומבארד, צ’יינה טאון, יוניון סקוור, טווין פיקס, גולדן גייט פארק וכמובן פרסידיו, גשר הזהב וסוסליטו). אם תטיילו עם החברים מניח שתזדקקו ליום אחד לבד כי דברים כמו אלקטרז סביר להניח שהם לא יירצו לעשות ביחד (בניגוד לגשר הזהב, גולדן גייט פארק ואתרים שקצת יותר מתאימים למקומיים). 

סנטה ברברה לא הייתה הפסד גדול עוד לפני השריפות שהרסו חלקים ממנה ובטח ובטח שאינה הפסד גדול לאחר מכן. 

אנחנו הקדשנו שלושה ימים לכביש 1 וזה היה די והותר (ועוד טיילנו עם פעוט בן 3 חודשים בזמנו וכשהקטע אחרי ביג סר היה חסום למעבר). 

סנטה קרוז ומונטריי (ללא האקווריום בו לא ביקרנו ולכן אין ביכולתי לחוות עליו דעה) דורשות כמעט יומיים מלאים (סנטה קרוז כולל המזח, מונטריי עצמה כולל רציף הדייגים, דרך 17 מייל וכמובן כרמל הסמוכה ולאחר מכן פוינט לובוס ובהמשך הגשרים באזור ביג סר) כולל הגעה לאזור סן סימיון. 

מהרגע שהגעתם לסן סימיון, האטרקציות לא דורשות יותר מיום לטעמי (מושבת פילי הים בפיאדרה בלנקה, טירת הרסט ומורו ביי זה פחות מיום וזה יום מאוד רגוע).

לגבי פינאקלס, נראה לי הגיוני לשלב בדרך לאוקלנד אחרי סקויה. נניח שביום 5 אתם נוסעים ממורו ביי לסקויה ומטיילים שם קצת, ואז יום 6 הוא השלמות והתקדמות צפונה. ביום 7 תוכלו לנסוע לפארק פינאקלס ולישון בסמוך לפארק, ואז ביום 8 השלמות ונסיעה לאוקלנד.

• חתול-רובוט

תודה רבה על התשובות, הן נתנו לנו הרבה מיקוד שהיה חסר!

שירלי: מה זה המיינד בלואו הזה – גשר שער הזהב ופארק שער הזהב לא באותו מקום?! זה כמו בפעם הראשונה שמגלים שוושינגטון הבירה לא נמצאת במדינת וושינגטון! 🙀

תודה על ההמלצות! בהחלט נבדוק את נאפה וסונומה [בדיוק הזכירו אותה בספר שאני קורא עכשיו, מה שהגביר את החשק]. וגם את מפעל הסוכריות, אם הן ידידותיות מבחינת גלוטן. ואת סוסליטו ומרין הדלנד – גם עליהן לא שמעתי.

לולי: כיף להיתקל בך גם בשירשור הזה. גם בקליפורניה את מומחית? מתי הספקת את כל זה? תודה על הטיפים!

במונטריי באמת לא מתכננים להתעכב יותר מדי. בשלב הזה אני מניח שכבר לא יישאר יותר מדי כסף בחשבון הבנק שלנו, או כוח לצפיפות והמונים, אז על האקווריום בטח נוותר. כביש 1 הוא סוג של חלום ארוך שנים [התכוונו לעשות טיול כזה לפני שש שנים, אבל התינוקת הייתה צעירה מדי ובסוף הלכנו על איטליה ושווייץ ולא מתחרטים]. נראה לי שזה סוג אחר של נוף או של טיול מאשר אלסקה ואנחנו לא רוצים להשוות, רק לטייל באופן נינוח ככל האפשר. את בטוחה שאפשר לנסוע על הכביש במשך שלושה ימים ברוגע?

חשבנו על יוסמיטי. אבל בתקופה הזאת של השנה אמור להיות מפוצץ שם, ולא בטוח שיהיו לנו את האנרגיות הנפשיות לזה.

מעיין: שוב תודה! המון מידע.

בסן פרנסיסקו אנחנו בהחלט נתפשר, אין מה לעשות. נוותר על הרבה דברים ולא ננסה להספיק כמה שיותר. חוץ מזה, אנחנו כבר גרים בעיר הכי שווה באמריקות 😸​​​​​​​. אבל הכוונה היא באמת להקדיש את היום המלא הראשון לטיול לבד בסן פרנסיסקו בקצב לא רצחני.

נראה שיש קונצנזוס בקשר לסנטה ברברה. שוין, release the hounds!

גם אתה בדעה שבשלושה ימים אפשר לטייל בכביש 1 באופן רגוע? כולל, למשל, להסתובב שעתיים בטיילת או סתם לשבת על איזה חוף ולתת לילדות לשחק בחול? 

ושוב תודה על הרעיון של פינאקלס – נבדוק את זה בהחלט. האם מדובר בפארק פחות מבוקש ופופולרי מיוסמיטי? כי כאמור, לא יודע עד כמה סבלנות תהיה לנו להמונים ולדוחק, רגע לפני טרפת המזוודות והטיסה.

ואם יש עוד הצעות, עצות, אזהרות, טיפים או תרמיות פירמידה, אני אשמח לקרוא.

שירליץ karnielr mayank 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • שירליץ

@חתול-רובוט

סוכריות ג’לי בלי נטולות גלוטן וגם כשרות.

Jelly Belly jelly beans are gluten free, peanut free, dairy free, fat free and vegetarian friendly.

https://www.jellybelly.com/general-facts

• karnielr
                              karnielr @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט

נאפה וסונומה עיירות נחמדות אבל אם יש לחץ זמן אפשר לדלג, היקבים וטעימות היין לא הכי מתאימים להרכב המשפחתי שלכם. הנוף שם- כרמים מלוא האופק. נחמד אבל לא הכי ייחודי או עוצר נשימה. לגבי יוסמיטי...בקיץ הלינה יקרה, יש המוני מבקרים והמפלים לא תמיד שוצפים.  עם זאת, אנחנו נהנינו מאוד....

• mayank
                                mayank @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט אמר:

גם אתה בדעה שבשלושה ימים אפשר לטייל בכביש 1 באופן רגוע? כולל, למשל, להסתובב שעתיים בטיילת או סתם לשבת על איזה חוף ולתת לילדות לשחק בחול?  ושוב תודה על הרעיון של פינאקלס – נבדוק את זה בהחלט. האם מדובר בפארק פחות מבוקש ופופולרי מיוסמיטי? כי כאמור, לא יודע עד כמה סבלנות תהיה לנו להמונים ולדוחק, רגע לפני טרפת המזוודות והטיסה.

לגמרי אפשר בכיף לטייל בכביש 1 שלושה ימים. הרוב המוחץ של העצירות הוא די רגוע בפני עצמו. בסנטה קרוז זה הטיילת (וזהו בערך), במונטריי זה רציף הדייגים, סיבוב קצר ברכב ואז 17-מייל דרייב שזה אוסף של עצירות רגועות ונחמדות. כרמל כל כולה רוגע ושלווה ויש גם חוף ים (לא ביקרנו).

למעשה, הדברים היחידים שהם לא “רגועים” זה פוינט לובוס (קצת יותר טיול רגלי אבל גם כן מקום די שליו) וטירת הרסט (סיור מודרך ואחרי זה זמן להסתובבות חופשית). אני זוכר שאנחנו עצרנו בהרבה מאוד נקודות בדרך ובכל אחד מהאתרים, ועדיין הספקנו הכל בשלושה ימים, כשבלילה השלישי עוד נסענו עד ל.א. 

אני לא יודע לגבי העומס בפינאקלס. שירלי בטח תדע יותר טוב. 

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • שירליץ
                                  שירליץ @mayank נערך לאחרונה על ידי

@mayank

בסנטה קרוז יש את הטיילת התיירותית אבל יש גם חוף מקסים עם קשתות פארק לאומי, טיילת ארוכה לאורך החוף, מגדלור עם מוזיאון גלישה פיצפון, ונמל מרינה עם סירות, עוד מגדלור ומסעדה ממש מקסימה. ליד סנטה קרוז יש את היער הנרי קאוול ואת הרכבת ששניהם מקסימים עם ילדים. יש גם את נקודת המסתורין, אבל לא בטוחה עד כמה ילדים צעירים יבינו את הקטע. קצת צפונה לסנטה קרוז יש את חוף אניו נואבו עם פילי ים (הכמות תלויה בעונה), את פסקדרו (אם אתם אוהבים ארטישוק יש להם לחם ארטישוק מפורסם). ממש ליד סנטה קרוז דרומה יש את קפיטולה שיש בה חוף ובתים צבעוניים ווייב חמוד לאללה והסניף הראשון של פיצה מיי הארט. למי שמטייל בניחותא אין בעיה לבלות יום שלם באיזור. 

בפינקלז עוד לא הייתי, יש שני פארקים למעשה, כניסה מערבית וכניסה מזרחית. זה פארק “מקומי” ופחות תיירותי אז למעט סופי שבוע לא הייתי נלחצת מעומסים. 

mayank תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • חתול-רובוט

תודה רבה לכם ידידיי!

שירלי: נראות לא רע, הסוכריות האלה. הבנות בטוח ישתגעו על זה. אבל זה גם כרוך בעלייה די רצינית צפונה. האם הדרך בחזרה דרומה, למשל דרך סוסליטו, מצדיקה את הסטייה? האם זה יתיישב במסגרת הזמנים שלנו, אם מצמצמים את הכביש לשלושה ימים? ועם כל מה שיש לעשות בסנטה קרוז, אולי בכל זאת ארבעה?

ותודה על שאר ההמלצות. באמת נראה ששווה לבלות יום בסנטה קרוז והסביבה. לחם ארטישוק? אני לגמרי בקטע. הילדה הצליאקית ממילא שונאת ארטישוק אז היא לא תתבאס. בעיקר אם היא תזכה לסוכריות ג’לי בשלב מוקדם יותר. 

קרני: ברוכה הבאה! מרגיש כמו פגישת מחזור של שירשור אלסקה הנודע לשמצה. אולי באמת נוותר בצער. כרמים ויקב יש לנו גם בקיבוץ, אחרי הכול. כנראה שגם על יוסמיטי נוותר. כמו שכתבה לולי, אני לא בטוח שאחרי אלסקה זה ישיג את האפקט הרצוי.

ומעיין: תודה על ההרחבה. כאמור, עדיין מתלבטים בקשר למספר הימים, אבל נתת תמונה טובה של מה אפשר וכדאי לעשות במקומות האלה. דסיז’נס דסיז’נס. 

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • karnielr
                                      karnielr @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

אני לא יכולה להשוות את יוסמיטי לאלסקה, זה כמו להשוות עגבניה למגפיים. אני כן יכולה להגיד שבקרתי בנעורי ביוסמיטי וכל כך לא התרשמתי שדילגתי עליו בטיולים אחרים שהיו לי באזור. עם זאת, כשבקרתי שם שוב, בקיץ האחרון, מיד אחרי הביקור באלסקה, הופתעתי לגלות כמה המקום יפה. אבל....לגמרי מסכימה שאפשר לדלג עליו בטיולכם הנוכחי....יש לכם מספיק תוכן וטבע גם בלעדיו.
                                      • mayank
                                        mayank @שירליץ נערך לאחרונה על ידי mayank

@שירליץ 

ממש ליד סנטה קרוז דרומה יש את קפיטולה שיש בה חוף ובתים צבעוניים ווייב חמוד לאללה והסניף הראשון של פיצה מיי הארט. למי שמטייל בניחותא אין בעיה לבלות יום שלם באיזור. 

ידעתי שבתור המומחית לאזור המפרץ תוכלי לתרום יותר ממני. 🙂

חייב לציין שאנחנו לא התלהבנו יותר מדי מסנטה קרוז ומקפיטולה (ישנו בקפיטולה והיא נחמדה לחצי שעה, סנטה קרוז יותר מעניינת, בעיקר לילדים), ודווקא נהנינו מאוד מהווייב במונטריי (גם באזור היוקרתי יותר ליד האקווריום וגם ברציף הדייגים) ובמיוחד בכרמל. לא הייתי מודע ליער הנרי קאוול. נראה שווה. 

את אניו נואבו פספסנו אבל לאור כמות כלבי ופילי הים שרואים בפוינט לובוס ובפיאדרה בלאנקה לא הרגשנו פספוס אדיר

בקיצור, נראה לי שהחתול בידיים טובות. ניפגש בעוד שנתיים כשאנחנו נתכונן לטיול הפרידה שלנו מארה”ב.

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון