רומניה בפעם הראשונה
-
שלום
עקב מועדי הבגרויות יש לנו חלון זמן קצר מאוד לטוס לרומניה בין ה-7-13/14 ליוני. (ב-14/7 הטיסות כבר יקרות יותר).
הבנתי שיש כמה יעדים אליהם ניתן לטוס- הטיסה ליאשי זולה יותר, אלא ממה שקראתי היעדים הקלאסים של רומניה מרוחקים ממנה. יש לציין שאנחנו מעוניינים בטבע המרהיב ואין לנו עניין מיוחד להכנס לבוקרשט. אשמח לשמוע ממומחי רומניה את דעתם היכן כדאי לנחות.
בתודה רבה מראש
-
- בדוק שילוב יעדים, טיסה ליאשי וחזרה מסיביו או מקלוז’ , רק קח בחשבון שהחזרת הרכב ביעד שונה יעלה יותר .
- בינתיים ממליץ לך לקרוא את פרפראות רומניה שלי עם מידע ואטרקציות מעודכנות .
- תחזור עם שאילות יותר ממוקדות .
-
תודה רבה אילן.
קראתי בעבר מפרפראות רומניה שלך ונהניתי מאוד.
בדקתי מה שהצעת והשילובים יקרים (בנוסף למה שציינת לגבי הרכב). ראיתי שילוב קצת פחות יקר הלוך לבוקרשט וחזור מקלוז’ עם חברת ‘blue air.
האם השילוב מומלץ בהתחשב בזמן הקצר שלנו או שעדיף לנו לנחות ולהמריא חזור מבוקרשט?
-
אם אין “קנס” גבוה על החזרת הרכב במקום אחר, יש יתרון לטיול בכיוון אחדבלי לחזור לנקודת המוצא, בפרט בזמן קצר.אבל אם יש אילוץ כזה אפשר לחזור בדרך אחרת, רק מגיעים פחות רחוק מאשר בטיול לא מעגלי.
העיקר שתהנו מהטיול

-
- BLUE AIR מוכרת כרטיסים ומבטלת את הטיסה כמה ימים לפני המועד . שקול אם כדי לך לקחת את הסיכון עבור מחיר מוזל !
-
זה דוקא יכול להיות הימור מעניין. על ביטול 30 יום לפני הטיסה הם צריכים לפצות ב-600 אירו לפי החוק האירופי ושבוע לפני מעל 3000 ש”ח לפי חוק טיבי, בנוסף להחזרת העלות המקורית.בסכום פיצוי כזה אפשר לקנות כרטיס ולהשאר עם עודף.
-
- הימורים זה באתר השכן, כאן זה לטייל על בטוח !

-
טיול על בטוח לא קיים, תמיד יש הפתעות לטובה ולרעה.התמודדות עם מצבים כאלה עושה את הטיול מעניין יותר וטוב יותר.
-
תודה רבה לשניכם על ההתייחסות.
-
טיסות בחברות לואו קוסט מאוד תלויות בגמישות.
יש מחירים מאוד זולים ליוני לרומניה,אבל לא בתאריכים שלכם.
בגדול הייתי מפצלת טיסות קלוג’-סיביו
בוקרשט-סיביו
קריובה-טימישוארה
אפשר גם לטוס לקלוג’ ולטייל ממנה לאופסני למשל
או בוקרשט-בוקרשט אבל הדגש על אזור ברשוב והסביבה.
-
בוקר טוב אמה
אבדוק את האפשרויות שהצעת. כאמור עקב הבגרויות והגיוס המתקרב התאריכים הפעם קשיחים ונופלים בדיוק על חג שבועות, אני מניחה שבגלל זה המחירים גבוהים יותר. בכל אופן תודה רבה על העזרה
-
ושוב תודה לך אילן על האזהרה מחברת blue air
-
שכחתי לשאול.. אני נוסעת עם בתי שיש לה צליאק. האם ברומניה אמצא עבורה אוכל נטול גלוטן או שעלי לסחוב מהארץ מצרכים?...
-
אם הכוונה ללחמניות,לחמים וכו’..הייתי לוקחת מהארץ. מי שאוהב ומתחבר לקמחי תירס,נהנה ממליגה בכל הסגנונות ברומניה.
-
- את ממש לא צריכה להביא מוצרים מהארץ או להאכיל את בתך רק עם מאמאליגה, הרי גם ברומניה חיים חולי צליאק שזקוקים למוצרים מתאימים .
- ברשת KAUFLAND עם סניפים כמעט בכל ערי רומניה תמצאי קו מוצרי הבית שלהם המסומנים K-FREE עם מוצרים ללא גלוטן ולקטוז וגם יבוא של חברת SCHAR .
בטח גם ברשתות האחרות תוכלי למצוא מוצרים המסומנים “ FARA GLUTEN “ .

-
-
המון תודה לכולכם
-
ברור שחיים ברומניה אנשים שאינם צורכין גלוטן מכל סיבה שהיא..
פשוט ילד(ה) שרגיל לטעמים מסויימים,לעשות ניסיונות שיכולים אף מאוד להצליח,רצוי עם משהו מוכר בצד.
-
שלום לכולם
לאחר קריאה בפורום + בלוגים אני מנסה לגבש מסלול לשבוע שלנו בין 7-13 ליוני. (ההלוך והחזור יהיו משדה’ת של בוקרשט). כפי שציינתי בתחילת השירשור אנחנו מאוד אוהבים טבע + מסלולי הליכה/ נסיעה בנופים יפיפיים שמשובצים בהם ערים עתיקות ויפות וכפרים קטנים. מוכנים לוותר בגלל קוצר הזמן על אטרקציות כארמונות/ טירות/ פארקי חבלים וכד’. (אנחנו אמא ושני ‘ילדים’ בני 24 +18)
יש כ’כ הרבה מה לראות ואני מתלבטת בין האפשרויות.
בקווים כלליים המחשבה היא לשכור רכב בשדה’ת וליסוע לכיוון בראשוב כאשר ההתלבטות היא אם לעצור ללינה בדרך או ללון בבראשוב. לבחור מבין האפשרויות: ליסוע ל-bustani/ / sirnea /rasnov/sinaia/ קניון zarnesti/ הבנתי שבכל עיר/ כפר מאלו הנופים נהדרים. בימים הבאים להמשיך לכיוון transfagarasan. הבנתי שהכביש עדיין סגור ביוני, אך כן פתוח כל השנה עד balea lake משם גם רוצים להגיע ל- capra saddle ולתצפית מ-varful vanatoarea lui – האם ניתן להגיע לשם על אף שחלק מהכביש סגור?
לאחר טיול זה ליסוע ל-sibiu ואולי ל- sighisoara ו- viscri i משם השאלה היא מה תהיה הדרך היפה ביותר לחזור לשדה’ת של בוקרשט.
אשמח לשמוע את דעתכם
בתודה!
-