וינה פראג
-
היי חברים
קנינו כרטיסי טיסה הלוך לוינה וחזור מפראג
רצינו לשאול כמה ימים להקדיש לכל עיר? חשבנו להקדיש לכל עיר שישה ימים, אך למישהו יש המלצה אחרת?
המלצה על מסלולי טיול או מקומות נחמדים?
המלצה על בתי מלון באיזור?
תודה לכולם
-
יש לנו סך הכל 12 ימים
-
-
לדעתי זה יותר מדי, אבל תלוי מה אתם אוהבים בדיוק.
גם לא ברור איך אתם עוברים מוינה לפראג.
-
-
טיול “בין שתי ערים”.
לא יודע אם אני הייתי עושה כזה טיול של כמעט שבועיים בשתי ערים גדולות.
וינה, באופן כללי “שווה” 3-4 ימים במיוחד אם אתם חובבי אומנות ומוזיאונים.
פראג “שווה” קצת יותר במיוחד אם יוצאים גם מחוץ לעיר (ניתן גם בתחבורה ציבורית – קארלובי וארי, קוטנה הורה, טירת קרלשטיין ועוד)
מה דעתכם במקום לנסוע ברכבת, לשכור רכב ולנסוע עצמאית לפראג?
זה יפתח לכם אפשרויות נרחבות בטיול עצמאי גם במקומות קטנים יותר ושונים מאוד.
אם זה לא מתאים, אפשר לעבור בעיירה צ’סקי קרומלוב בדרך לפראג וגם לישון שם לילה.
גם העיר לינץ נמצאת על הדרך .
-
לדעתי 4 ימים בוינה ו4 בפראג זה מספיק.
תהיה בעיה של תוספת תשלום בהשכרת רכב ביעד אחד והחזרתו במדינה אחרת.
אם בוחרים בדרך זו,
מוינה אפשר גם לנסוע צפונה דרך העיר המקסימה מיקולוב, לבקר בברנו ובאחת המערות צפונה לה.יחייב שהייה של לילה בדרך. להמשיך דרך טרביץ' , טלץ ואפילו צ'סקי קרומלוב.
אולי אפשר לצאת מכל עיר לטיול יומי, מאורגן, או בתחבורה ציבורית. לאן?
-
לכל אחת משתי הערים 4 ימים מלאים ( למרות שאפשר גם לדחוס ל-3 ימים אבל זה סתם יהיה לחוץ ), בהנחה שאתם לא יוצאים לטיולים מחוץ לערים. לגבי מסלולים ואתרים לביקור יש המון חומר כאן בפורום ובכלל באינטרנט.
-
האם זו הנסיעה הראשונה שלכם לטיול בחו”ל?
אם לא – היכן כבר הייתם? האם הטיולים הקודמים היו בסיגנון דומה?
האם אתם יותר טיפוסים של עיר – מוזיאונים\קניות\בילויים, או יותר טיפוסים של כפר – עיירות\טבע\נופים?
-
כמעט ויתרתי על התגובה, ובכל זאת.
מאחר שאני לא מכירה את המטייל ששואל יכולה רק לתת דוגמא על הטיולים שלנו. אנחנו בעד טיול איטי, עם שיטוט והכרת התרבות גם מעבר למקומות המקובלים, זה הערך המוסף של טיול איטי ובכיף, כך ש”מספיק” 3 ימים ובמיוחד בוינה, לא מתאים לכל אחד. כך גם בפראג.
בנוסף, יש להתחשב ביום הטיסה הלוך וביום הטיסה חזור וביום הנסיעה בין לבין שלרוב אינם מותירים ימים מלאים לטיול בעיר האחת ובשנייה.
-
כשתמצו את וינה תוכלו לטייל ביערות וינה, מאורגן או עצמאי, למשל ל”ביתן הציד” המאיירלינג, שם התאבדו רודולף, יורש העצר של אוסטרו-הונגריה ואהובתו מריה וצ’רה, מכרה לא פעיל ששימש במלה”ע II כמפעל הרכבה של מסרשמיט ועוד תצפיות יפות על ההרים והיערות.ממזרח לוינה יש אזור ביצות ששוקם והוא כיום אגן טיהור טבעי למי הדנובה.