טיול עם כלב/חתול
-
מישהו כאן לקח את הכלב או החתול איתו לטיול או אולי פגש בדרכו אנשים שמטיילים עם חיית המחמד?
אנחנו מאוד רוצים לקחת את החתולה איתנו לטיול בדרום אמריקה (מתכננים כנראה לקנות רכב) והיינו שמחים לשמוע מאנשים שחוו משהו כזה.
כמה זה ריאלי, כמה זה מגביל בכללי אם יש טיפים ועצות.
-
זו שאלה אמיתית? באמת?
רדי מזה. לא ישים, לא ריאלי. וזה עוד רק בהתייחס לצד הבירוקרטי ולעלויות (והסבל של החתולה בטיסה מהארץ), בלי עוד לדבר על הצד הפרקטי של איך לעזאזל לשכנע את החתולה לשתף עם תוכנית הטיול שלכם פעולה… -
כן, שאלה אמיתית לגמרי.
האמת שכבר טסנו עם חתול לארה”ב לפני שנתיים שעברנו לכאן וזה לא יקר ולא כזה סיפור בעייתי.
מבחינת לשכנע את החתולה אז כמובן שזה לא מתאים לכל חתול ואנחנו נתחיל בהדרגה מלבדוק איך היא מסתדרת בנסיעות באוטו ובטיולים בחוץ. מן הסתם לא פשוט נקח אותה אינו אם היא נלחצת ונראה שלא מסתדרת עם סיטואציות כאלה אנחנו לא רוצים שהיא תסבול.
קראתי מספר בלוגים של אנשים שטיילו עם כלב וגם משפחה שטיילה עם כלב + חתול אז זה לא נשמע לי עד כדי כך הזוי.
-
רצוי לשאול את החתולה, אם בכלל מתחשק לה להצטרף למסע, נראה לי סיוט לחתולה שרגילה רק לבית.
חתולת-בית, שאינה מורגלת בנסיעות (וגם בלי נסיעות), עלולה גם להעלם.
טרקים עם חתולה, לא הייתי עושה את זה עם חיה שאכפת לי ממנה.
ולא דיברנו על מחלות וקרציות...
וצריך חיסונים ואישורים שונים בכל מדינה.
* תמיד אפשר למצוא מישהו שישמור עליה ויטפל בה בזמן שאתם מטיילים.
ואם אתם מחבבים אותה, הניחו לה, השאירו אותה בבית ותחסכו ממנה סבל.
-
יש הבדל עצום בין להטיס חתול לחו”ל כשעוברים לגור במדינה אחרת, לבין להטיס לטיול.
את כל הפרוצדורות צריך לבצע שוב ושוב לכל מדינה בטיול, לבדוק מראש את החוקים במדינות השונות, אם אין הסגר וכו’ – זה יעלה הרבה וידרוש המון בירוקרטיה. כמובן, מקומות לינה לא ישושו לקבל אתכם עם חתול, ולכו תשמרו על חתולה כשאתם יוצאים מהרכב לכמה שעות שיטוט/טרק (הרי לא תשאירו אותה נעולה בפנים כי זו התעללות), ולא בטוח שכדאי/מותר להכניס אותה בכלל לשמורות טבע (חתולים הם איום עצום על בעלי חיים מקומיים) – בקיצור, זה באמת רעיון גרוע. לא כזה קשה למצוא בייביסיטר לחתול בדירתכם בזמן היעדרכם. -
גם תהיתי כמה זה אמיתי..
בתור וטרינרית- לקחת חתולה לטיול נשמע רעיון מופרך עד לא מוצלח בעליל.
היא לא תהיה בטוחה, אין לה עניין לטייל ואם היה תחילט להעלם קצת- לא תראי אותה אחכ ולא תהיה לך לך דרך למצוא
גם כלב לא בטוחה שהייתי לוקחת, לא לטיול כזה. ובטח שתלוי איזה.
לגבי מעבר לצורך מגורים- זה מבורך בעיני, אבל טיול לא ריאלי, מסכן אותה מכל כך הרבה בחינות ובאמת שאין בזה טעם.
תמצאו קט-סיטר, מישהו שישמור על הדירה או רק עליה, יש גם אחלה פנסיונים ותסעו בראש שקט.
-
שאלה מעניינת...
לא אכנס להיבטים מוסריים / טיפוליים, אלא אשתף נקודתית מהניסיון שלי, ממה שפגשתי והכרתי. מה עוד שיש פה וטרינרית שכבר הביעה את דעתה המקצועית.
היו לי לקוחות שהביאו איתם לריו את כלבתם האהובה. ממני, כמדריך שלהם, זה פשוט דרש להתאים את הטיול לאורחת המיוחדת- להזמין להם חדר במלון שהוא pet-friendly ולקחת אותם למסעדות גם כן שמקבלות בשמחה חברים על ארבע.
מבחינת הטיולים עצמם, היה מקסים, עשינו את רובם ברכבים פתוחים כך שהכלבה נהנתה מהנוף ומהבריזה. משכה, כמובן, הרבה תשומת לב, חחה. הכל היה מסודר מבחינת קערות מים, אוכל ואפילו שקיות לאיסוף צרכים. היא הייתה כלבה מקסימה, ידידותית ומאוד רגועה, בעצמי לקחתי אותה באחד השבילים שעשינו כי היה פאן איתה.
כמובן שיש לכך מחירים- בהיבט הכספי לא שאלת אז אני מניח שזה לא עניין עבורכם. אבל יש את המחיר שזה בכל זאת מגביל, הרי יש מקומות שלא מאפשרים כניסה לבעלי חיים. אבל אני הבנתי וקיבלתי את הרושם שמבחינתם, המחיר בלהשאיר אות הכלבה הרחק מעבר לים, הוא גבוה וכבד יותר מאשר המחיר של לפספס אטרקציה כזו או אחרת.
הם היו יוצאים לטייל איתה כל יום בשדרת אטלנטיקה, הראתי להם איפה יש פארקים אז הכלבה זכתה אפילו לעשות כמה חברים מקומיים, חחה...
על פניו, היה נראה שהכל בסדר, כולם מרוצים ושמחים.
עד כמה זה נפוץ? הם היו הלקוחות היחידים שהיו לי שהביאו בעלי חיים.
האם אני ממליץ? שוב, ממה שאני חוויתי, היה מדהים, אבל אני לא יודע איזה מחירים הכלבה נדרשה "לשלם", מה ההשלכות של טיסה כזו ארוכה עליה, לא רוצה בכלל לחשוב מה היה קורה אם מאיזו סיבה היא הייתה בורחת.
את הכלבה שלי, כשאני נוסע, משאיר בפנסיון או אצל בני משפחה.
אגב, יש לי ידידה שיצאה לשייט של שלושה חודשים בלב ים ולקחה עימה את הכלב שלה. הוא כלב ממש קשיש, בשארית כוחותיו והיא לוקחת אותו לכל מקום- עבודה, בתי קפה, בתים של חברים... דווקא במקרה הזה שלה, מצאתי דווקא היגיון בכך שהיא לקחה את הכלב, לנוכח מצבו והקשר ביניהם.
לסיום, בחיים אנחנו צריכים תמיד לשאול את עצמנו, בכל סיטואציה, על איזה צורך זה עונה? במקרה הזה, אם תקחו את החתולה, את מה / מי זה ישרת? האם זה יהיה נטו לטובת החתולה?
בכל אופן, שיהיה המון בהצלחה.
תחזרו לספר אחר כך מה החלטתכם ואם תיקחו אותה איתכם, תחזרו, בבקשה, לספר איך היה...