ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול זוגי לוינה - נשמח לעזרה

פורום אירופה
    וינה
    5
    9
    1229
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sofi_laufer
      sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

היי! 
      אנחנו זוג שסופסוף מצא בייביסיטר ונוסע לאוורור ראשון בחו''ל. נוסעים לוינה להופעה בעוד כעשרה ימים ונשמח להיעזר בחוכמת ההמונים:
      1. נסיעה משדה תעופה ברכבת - עד כמה זה מעיק? האם שווה להשקיע בהסעה?
      2. ביום הראשון  נגיע בצהריים. מתכננים ללכת לפארק פארטר - האם מומלץ לקנות כרטיסים מראש? כמה שעות אפשר להעביר שם? האם מספיק גם בערב ללכת לתצפית?
      2. יום שני - מוקדש להיכרות עם וינה - מה עדיף? שיט או אוטובוס הופ און? סיור בעברית או פשוט לשוטט ברינג בין מקומות נבחרים?
      3. יום שלישי - נסיעה לפריימרק - האם יש סיכוי להכניס ביום הזה עוד משהו?
      4. אשמח להמלצות למה כדאי להזמין כרטיסים מראש כדי לחסוך תורים. 
      5. האם בתור דתיים יש דברים שאין טעם ללכת אליהם - למשל מופע השטרודל? ולהבדיל - איפה יש שניצל וילנאי כשר מומלץ?

הרבה שאלות, מודה מראש על העזרה
      צופיה

תודה וכמעט שבת שלום!

שרון75 צפנת David_3686930 דוקטור דו ליטל 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • שרון75
        שרון75 @sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

הרכבת משדה התעופה לתחנה מרכזית (CAT) יוצאת כל חצי שעה והיא נוחה מאוד ומהירה. הרכבת מותאמת לנוסעים נושאי מזוודות. לפראטר אין כרטיסים מראש. לכל מתקן משלמים בנפרד ולכן המקום במצטבר יקר מאוד אבל אין תורים. בפראטר עם ילדים אפשר להעביר גם חצי יום. על איזו תצפית מדובר זו שעל הדנובה? אם כן זה נראה לי לא סביר.

לא רואה איך משייט אפשר להכיר את העיר. אני מעדיף הליכה בעיר על פני האוטובוס. המרחקים לא ארוכים מידיי.

sofi_laufer תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • צפנת
          צפנת @sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

@sofi_laufer

שלום לכם😊

לגבי הסעה מהשדה -

אני נסעתי עם הבן מהשדה למלון (לאחר החזרת הרכב), אמנם לא רחוק ולא מממש מסובך, אבל לקח לנו כמה דקות למצוא את מיקום הרכבת, היינו צריכים בנוסף לרכבת לנסוע גם בתחתית והיינו בלי מזוודות, כך שאולי כדאי להשקיע בהסעה.

לגבי פארק פארטר –

קונים לכל מתקן שרוצים כרטיס לחוד. תלוי עד כמה אתם חובבי הג'אנר. אפשר להסתפק במעט, או ביותר (אנחנו היינו עם הילדים והייתה "דרישה", אז הגענו פעמיים לקראת ערב - רק קחו בחשבון שיוצא די יקר אם מאריכים). לא יודעת אם הייתי פותחת דווקא בזה.

אפשר לעשות סיור - מודרך או עצמאי במרכז העיר בצהריים, ולהגיע לפארק לפנות ערב ביום הזה או למחרת בהתאם למידת העייפות.

לא היינו בסיור מודרך בוינה, אך בדר"כ אוהבים לקחת סיורים כאלה בערים (סיורים חינמיים מבוססי טיפ באנגלית מוצלחים מאד בדר"כ, מניחה שכך גם כאן).

לארמון שנבורן כדאי לרכוש כרטיס מראש.

תהנו!

sofi_laufer תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • sofi_laufer
            sofi_laufer @צפנת נערך לאחרונה על ידי

@צפנת

תודה! אנחנו מגיעים בלי ילדים, אבל אשמח לשמוע אם יש לך המלצה לחנות צעצועים/ מזכרות - שנוכל להביא לקטנים שנשארו בבית. קיוויתי להגיע לפריימרק אבל נראה שזה הרבה זמן לבזבז במקום לראות את וינה

צפנת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • sofi_laufer
              sofi_laufer @שרון75 נערך לאחרונה על ידי

@שרון75

כן, התכוונתי לתצפית על הדנובה....למה לא סביר? בגלל המרחק?

שרון75 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • David_3686930
                David_3686930 @sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

@sofi_laufer

יש לי תשובות לחלק מהשאלות:

1. פארק פראטר זה מין פארק שעשועים גדול, לא צריך לקנות כרטיסים מראש. זה פשוט מלא דוכנים והופעות, וקונים רק למה שאתם רוצים. תלוי גם מה פתוח ומה לא. היינו שם לפני שנה בספטמבר, הרוב היה סגור...
                2. סיור בוינה – לכו למוזיאון היהודי. גם אם אתם לא חובבי מוזיאונים, גם אם אתם חושבים “מה כבר יכולים לחדש לי במוזיאון יהודי...” יש שם היסטוריה מפורטת ומאד מעניינת על יהדות וינה. עוד דבר חביב שעשינו היה סיור מאחורי הקלעים באופרה. יש סיורים בהרבה שפות, עברית לא אחת מהן, אבל אם אתם מסתדרים באנגלית – כדאי.
                3. לגבי “מה עושים דתיים בניכר” 😄 אנחנו היינו ב”מופע השטרודל” בשונברון, שאלנו את האופה מה יש במרכיבים וזה הניח את דעתנו. אבל כל אחד שיעשה לפי הבנתו, ואין בהמלצה זו כדי להבין שיש שם השגחה מחמירה של בד”צ…. יש כמה מסעדות כשרות https://www.totallyjewishtravel.com/kosherrestaurants-TJ807-Vienna_Austria-Kosher_Eateries.html
                  אנחנו דווקא נהנינו מאוכל טבעוני מצוין

נסיעה טובה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • צפנת
                  צפנת @sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

Rauhensteingasse@sofi_laufer

לגבי מסעדות כשרות ראו כאן (לא מנסיון)-

https://metaylimbkipa.com/kosher-restaurants-abroad/kosher-restaurants-in-vienna/

וכאן-

https://www.tripadvisor.co.il/Restaurants-g190454-zfz10768-Vienna.html ניתן להכנס לאתרי המסעדות ולראות תפריט - יש כמה שמגישות שניצל וינאי.

חנות צעצועים נחמדה ומוצלחת במרכז העיר - Spielzeugschachtel - Spielwaren - Toys, Wien - Vienna,  http://wienapp.at/Listing/Index/x3mqvt

• שרון75
                    שרון75 @sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

@sofi_laufer

נראה לי פשוט שאם נוחתים בצהרים עד שתצאו שוב יהיה ערב ואז פארטר (למרות שאני מתחבר לכך שלא לשם הייתי הולך בערב הראשון) ואז גם לתצפית? נראה לי יותר מידיי ליום טיסה. בכל מקרה המסעדה בתצפית בניגוד לדומותיה באירופה – מוצלחת.

• דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

@sofi_laufer אמר:

היי! 
                      אנחנו זוג שסופסוף מצא בייביסיטר ונוסע לאוורור ראשון בחו''ל. נוסעים לוינה להופעה בעוד כעשרה ימים ונשמח להיעזר בחוכמת ההמונים:
                      1. נסיעה משדה תעופה ברכבת - עד כמה זה מעיק? האם שווה להשקיע בהסעה?

אם אתם טסים באוסטריאן יש להם סידור זול מאוד יחסית למונית – אם אני זוכר נכון פחות מ 30 יורו, מזמינים מראש והנהג מחכה עם השלט שלכם.
                      2. ביום הראשון  נגיע בצהריים. מתכננים ללכת לפארק פארטר - האם מומלץ לקנות כרטיסים מראש? כמה שעות אפשר להעביר שם? האם מספיק גם בערב ללכת לתצפית?

רוכשים כרטיס לכל מתקן במקום. אני לא מחובבי הלונה פארקים אז פעם לפני שנים עליתי על הגלגל הענק (בעיקר בגלל שיר הילדים) ובזה הסתכמה ההתעניינות שלי.

השאלה אם זה מה שמעניין אתכם לעשות בעיר הנפלאה הזו, כל אחד ומה שמתאים לו
                      2. יום שני - מוקדש להיכרות עם וינה - מה עדיף? שיט או אוטובוס הופ און? סיור בעברית או פשוט לשוטט ברינג בין מקומות נבחרים?

שיט מסביב למרכז וינה (לא ידעתי שיש כזה) לא יכיר לכם את העיר.

מרכז וינה די קטן, לדעתי כדאי בעיקר ברגל + כרטיס תחבורה ציבורית. יש המון מה לראות בוינה ולכם יש זמן קצר כך שאני ממליץ לתכנן ולא שוטטות סתמית

3. יום שלישי - נסיעה לפריימרק - האם יש סיכוי להכניס ביום הזה עוד משהו?

אני אחרי 3 שעות בחנות בגדים כבר צריך מרשם לפרוזק, אבל רק אתם יודעים כמה זמן מתאים לכם.
                      4. אשמח להמלצות למה כדאי להזמין כרטיסים מראש כדי לחסוך תורים.

תלוי מה האטרקציות שאתם רוצים לראות (ראי תשובתי לסעיף 2), יכול להיות לארמון שנברון, לבית האופרה, אולי תרצו לשמוע קונצרט באיזשהו ערב? 
                      5. האם בתור דתיים יש דברים שאין טעם ללכת אליהם - למשל מופע השטרודל? ולהבדיל - איפה יש שניצל וילנאי כשר מומלץ?

לא הייתי במופע השטרודל, בקונדיטוריה של קפה דמל יש קיר זכוכית ואפשר לראות דרכו את תהליך האפייה – כולל שטרודל. אפשר להכנס רק כדי להביט, לא חייבים לשבת לאכול

הרבה שאלות, מודה מראש על העזרה
                      צופיה

תודה וכמעט שבת שלום!

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון