ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

האם ניתן להסתדר בצורה טובה בסן פרנסיסקו ללא רכב?

פורום צפון אמריקה
    השכרת רכב נהיגה וחניה בסן פרנסיסקו סן פרנסיסקו
    7
    11
    965
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shay_3812656
      Shay_3812656 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני שוכר רכב בלוס אנג’לס ומגיע לסן פרנסיסקו דרך כביש 1. מתכנן להיות בעיר 3-4 ימים ולהמשיך ליוסימיטי ווגאס.

האם ניתן להסתדר בסן פרנסיסקו בצורה טובה בלי רכב ובכך לחסוך עליות השכרה וחנייה לימים אלו?

תודה

Sailor אנשיםטובים fayermen 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @Shay_3812656 נערך לאחרונה על ידי

@Shay_3812656

עדיף להיות בסן פרנסיסקו בלי רכב, אבל יתכן מאד שהשכרה ארוכה תהיה יותר זולה משמעותית משתי השכרות.

מ-LA אפשר למצוא השכרה ללא תוספת על החזרה בוגאס.

תצטרך למצוא מלון עם חניה העלות סבירה שם כדאי להשאיר את הרכב רוב הזמן (או כל הזמן).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @Shay_3812656 נערך לאחרונה על ידי

@Shay_3812656

במרכז סן פרנסיסקו אין צורך ברכב.

לעומת זאת בשוליים, ובוודאי שבפרברים רכב יכול להיות שימושי.

בכל מקרה שים לב שלהשכרה כפולה יש עלות.

קודם כל יתכן שתשלם על יום מיותר למרות שאתה למשל 3 ימים בסן פרנסיסקו יתכן שבפועל הרכב יתקזז רק ביומיים)

השכרה פעמיים עשויה להיות יותר יקרה מהשכרה אחת ארוכה (משיקולים של שבוע שלם וכדומה, ומשיקולים של תוספות עם יש שמוגבלות בסכום)

צריך כמובן לוודא שיקול של דמי החזר אם יש

צריך פעמיים למלא דלק ויתכן שתחזיר יותר מכמה שקיבלת פעמיים, כמו גם שתמלא בתחנה יקרה יחסית שקרובה לנקודת ההחזרה

עלויות של הגעה מ ואל תחנת ההשכרה

וכמובן בזבוז הזמן הרלוונטי

אז למרות שהרכב “סתם” עומד בחניה ואולי אפילו משלמים על חניה, זה לא בהכרח פתרון גרוע (לפעמים כן ולפעמים לא)

• fayermen
            fayermen @Shay_3812656 נערך לאחרונה על ידי

@Shay_3812656

בעיקרון אין צורך ברכב בסן פרנסיסקו, אפשר להסתדר יופי בתחבורה ציבורית.

אנחנו היינו במלון Buena Vista Motor Inn  ברחוב לומברד ומשם לקחנו כל בוקר אוטובוס למרכז העיר.

מכיוון שהתחלנו את הטיול בסן פרנסיסקו, גם שכרנו את הרכב שם. את הרכב לקחנו יום לפני שעזבנו את העיר, על מנת שנוכל לקום מוקדם בבוקר למחרת ולהתחיל מייד בטיול לכיוון כביש מס’ 1. לאחר שאספנו את הרכב מחברת ההשכרה, השארנו אותו בחניון המקורה של המלון עד למחרת בבוקר, עד כמה שאני זוכר לא היה תשלום נוסף על החניה.

כמו שנאמר, ייתכן שהשכרה ארוכה תהיה זולה יותרמשתי השכרות קצרות במיוחד אם אין עלויות חניה במלון, צריך לערוך השוואה בין 2 החלופות.

חמוטל69 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • חמוטל69
              חמוטל69 @fayermen נערך לאחרונה על ידי

@fayermen

אנחנו חנינו את הרכב והתניידו בעיר בעזרת אובר

• אלי רון
                אלי רון נערך לאחרונה על ידי

מה שהם אמרו.
                אני מגיע מ-LA ברכב, ומתכוון לחנות במוטל ולהתנייד בתחבורה.
                ההשכרה ל-22 יום עולה לי רק פי 2 מהשכרה של 4 ימים בחוף המזרחי, משהו משוגע, שווה לגור באוטו בארה”ב כנראה.

טוב לשמוע על אופציית האוטובוס מלומברד, ועל אובר.
                מישהו יודע עלויות של אובר? נסיעה נניח מלומברד למזח 39?
                אצלי מפונקים ולא מעניין אותם אם איאלץ לעבוד בלילה עבודה שנייה בשמירה אחרי שנחזור.
                זוהר888 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • זוהר888
                  זוהר888 @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

אובר הכי נוח בסן פרנסיסקו .

תוריד את האפליקציה תכניס נקודת מוצא ויעד ותוכל לקבל את העלות גם מפה .

כמובן שייש להתייחס לשעות העומס אבל זה יתן לך תמונה די ברורה לגבי עלויות .

אובר מאוד נפוץ בסן פרנסיסקו והזמינות גבוהה.

אנחנו נסענו למשל מלוברדו ליוניון סקוור בעלות של 8 דולר באובר פול שזה נסיעה משותפת עם עוד אנשים .

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • אלי רון
                    אלי רון @זוהר888 נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@זוהר888

עשיתי את הניסיון.
                    אני מבין שנסיעה פרטית היא בין נוסע ל-4
                    נסיעה משותפת בין נוסע ל-2

נראה שעבור 4 אני צריך להזמין נסיעה משותפת פעמיים כדי לחסוך 4-7 דולר.
                    נראה שבכ”ז זה יעלה מעל 12$ לכיוון.
                    אז נראה שזה כבר מגיע לי למחיר של חנייה:

• PRICING – Weekdays – $10/hour (maximum daily rate of $50).  Weekends – $12/hour (maximum daily rate of $60).  Rates are subject to change.
                    • Get a $30 All-Day Flat Rate by reserving your parking NOW!  Guarantee your parking space and this special rate at the PIER 39 Garage by making reservations here.  

** אפשר לקבל שעה חינם אם אוכלים במסעדות מסויימות

• אלי רון
                      אלי רון נערך לאחרונה על ידי אלי רון

נראה לי שהגעתי לשלב המסקנות שלי.

מסקנה ראשית – יותר מדי חפירה ברמה של כמה דולרים, ואפילו מצטברים, לא שווים לי את הכאב ראש.

מי שמגיע בטיסה – יקח רכב לפני היציאה מהעיר לטבע, וינוע בתח”צ.
                      מי שיש לו כבר רכב:
                       – כנראה לא משתלם לא כספית ולא טירחתית להחזיר את הרכב, ולקחת שוב.
                       – בטיול של זוג תח”צ במקום לנוע ברכב משתלמת
                       –  בטיול של 4 ומעלה העלות מגיעה כמעט לשיוויון עם תשלום חנייה

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון אמר:

בטיול של 4 ומעלה העלות מגיעה כמעט לשיוויון עם תשלום חנייה

לא מדוייק:

התחשיב של רכב מניח נסיעה בבוקר ליעד X וחניה שם, וחזרה בערב מאותו מקום, וגם הניח הזמנת חנייה מראש או הגעה מוקדמת early bird

והשוות לתחבורה ציבורית שבה נוסעים הלוך ושוב פעם אחת בכל כיוון.

יש שלוש בעיות עם התחשיב:

האחד – לא בהכרח מבלים את היום בתא שטח יחיד. למשל להתחיל את הבוקר במזח ולסיים ביוניון סקאוור (העליה ברגל, אוטובוס או כייבל קאר) – בתחבורה ציבורית – פשוט חוזרים מיוניון סקאוור. עם אוטו צריך לרדת חזרה (ברגל או בתחבורה אחרת) כדי לקחת את האוטו שוב, או לדלג עם הרכב מה שמייקר מאד את החנייה

השני – לא תמיד אנחנו מתכננים מראש איפה נהיה מחר כדי להזמין חניה, או שיש לנו כח להשכים קום לתפוס תעריף מוזל. ולכן יש מקרים שבהם בפועל נשלם תעריף גבוהה יותר.

השלישית – נסיעה ברכב מאפשר מגוון גדול יותר של מקומות לינה בהשוואה לנסיעה בתחבורה אחרת, כמו למשל לינה בכלל מחוץ לעיר, וזה בתורו יכול מאד להשפיע על העלויות.

אבל – מה שחשוב זה החלק הראשון של התשובה שלך – כמה דולרים לא שווים את כאב הראש...

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • אלי רון
                          אלי רון @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כן, בידיוק. זה לא שאני לא מודע לנקודות שרשמת, פשוט יותר מדי כאב ראש.
                          בסוף שוכחים להזמין כרטיסים לאלקטרז כי מתעסקים בכמה יעלה להגיע לשייט...והלך.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון