דירה למשפחה בסן פרנסיסקו
-
שלום חברים,
מחפשת המלצה על דירה או אתר לחיפוש דירות (חוץ מRBNR, ובוקינג) למשפחה בת 5 נפשות.
האם מומלץ להתרחק מהעיר , לכיוון אוקלנד?
דנית
-
אין לי המלצה לאתר דירות.
אבל אני באופן אישי לא הייתי מרחקת דווקא לכיוון אוקלנד.היא נחשבת עיר פחות בטוחה.
אם מתרחקים אז אפשר למקומות אחרים שאולי יותר נעימים.
-
תודה.
אילו איזורים בסן פרנסיסקו נחשבים לפחות מומלצים ללינה ?
כמו כן, אשמח לקבל המלצות מחברים נוספים.
דנית
-
דנית
אני ברשותך מעדיף ללכת לחיוב.
אם הייתי מחפש בתוך העיר הייתי מתחיל בשכונת מישיין Mission. קרוב מאוד למרכז והאיזור העדיף עלי לארוחות ערב. ביחס לשכונות היקרות היא לא יקרה ויש בה וייב צעיר של שכונה שהייתה פעם של עניים והיום מתחדשת. אבל זה בטח יותר יקר מ אוקלנד.
מחוץ לעיר אם כבר לחצות את המפרץ אז הייתי מחפש במארין. איזור יחסית נחמד ויפה מאוד לטיול בפני עצמו עם הרבה מאוד טבע ואם כבר לחצות גשר בבוקר אז שיהיה הגולדן גייט. זה גם בטוח יותר יקר מאוקלנד שהיא סתם עיר בלי קשר לפשע
-
ברור שחלק משמעותי בהחלטה איפה לבחור את מקום הלינה ההיא העלות.
בחיפוש מצאתי שאיזורים -MISSION ומארין אכן יקרים.
האם איזור ברקלי מומלץ? שם מצאתי אופציות שיכולות להתאים לנו (זוג + 3 בוגרים )
דנית
-
ברקלי מצויינת
כדאי לבדוק זמני נסיעה בבוקר ובערב ואם זה סביר לכם אז זו בחירה טובה לאין ערוך מאוקלנד
-
עדיין בחיפוש אחר הדירה.. יש כמה אופציות שמצאתי.
לא סגרתי עדיין כי לא רוצה להתחייב על התשלום (בכולן, החזר חלקי לאחר 48 שעות)
רוצה לבדוק איזורים נוספים אפשריים (קצת יותר זולים)
האם האיזור הדרומי של ס”פ יכול להיות אופציה טובה (מרחק מהעיר ,פקקים, איזור בטוח, וכו’..) ?
סאות' סן פרנסיסקו, סן ברונו, דיילי סיטי ?
-
לא הבנתי, זה לכמה ימים או תקופה יותר ארוכה?
-
נוחתים בס”פ
התכנון לשהות בעיר 2 לילות
-
נוחתים בסן פרנסיסקו, מבלים בעיר שני לילות ואז מתחילים בטיול עם אוטו בקליפורניה?מתכננים להיות עם אוטו בסן פרנסיסקו? באיזו שעה הנחיתה?
תחילת הטיול מאופיינת בג’טלג. לינה מרכזית יחסית תאפשר למשוך את הערב כמה שיותר (בעוד שאם יש נסיעה רצינית יש נטייה לחתוך קודם בגלל העייפות), ואולי גם תאפשר לנצל את הבוקר שבו קמים מוקדם. וכמובן שאם אין רכב כדאי לינה מרכזית יחסית.
-
נוחתים בצהרים (12~)
הכוונה לטייל באתרים העיקריים של העיר ולהתחיל את דרכנו דרומה , כביש 1 ללוס אנג’לס תוך עצירה באתרים שונים בדרך (מכיוון שאנו ננחת ב-10.10, לא בטוח שנצא תחילה לכיוון יוסמיטי) .
את הרכב נאסוף אחרי הנחיתה.
עפ”י גוגל מאפ הנסיעה מהמקומות הרחוקים ממרכז העיר היא כחצי שעה.
כדאי לשקול זאת? או לרדת מזה?
-
נחיתה ב-12. לא יודע אם יש הגירה או שלא (האם טסתם דרך ניו יורק או משהו אחר בארה”ב, או דרך אירופה/ישיר?). אם אין הגירה צריך להניח כשעה עד שתצאו לדרך. אם יש הגירה אז שעתיים בקלות.ביום הראשון צריך להניח לטעמי שב-8 צריך להיות בחדר. אם תצליחו למשוך יותר – מעולה, אבל יש גם מי שמושך פחות מזה. תזכרו שב-8 בערב הגוף שלכם מרגיש 6 בבוקר המחרת (10 שעות הפרש) אחרי שקמתם לטיסה של 5 בבוקר או שטסתם טיסת לילה ולא ברור עד כמה ישנתם בה.
כלומר יש לכם 6-7 שעות מהשדה ועד המלון בערב. אם המלון לא “על הדרך” אין בכלל מה לדבר על לעבור דרכו בהלוך. מצד שני, בגלל הקושי בערב, כדאי מאד לעבור דרך המלון כבר בהלוך, ולא להגיע ב-8 בערב לצ’ק אין עם כל העייפות והכל.
לוותר על להסתובב בערב נראה לי בעייתי. גם ככה יש לכם בעתם רק יום וחצי בסן פרנסיסקו. לא חבל לא לנצל את הכמה שעות בבוקר?
אני הייתי שוקל לקחת לינה מרכזית, הגם שהיא יקרה, ולוותר על הרכב. לקחת מונית מהשדה למקום הלינה, לשים את הציוד, וישר לרדת לטייל בסן פרנסיסקו. זה מרגיש לי כמו הניצול הכי טוב של הכמה שעות האלה.
באופן אישי בטיול המשפחתי האחרון לאיזור דווקא ישנו ליד השדה ונכנסנו עם הרכב לעיר, אבל זה היה באמצע הטיול והיו לנו יותר ימים. בגלל הלחץ שלכם אני מציע לא לעשות את זה.
בכל מקרה – לטעמי הצד המזרחי של המפרץ לא רלוונטי בכלל המרחק.
-
למדתי כאן שיש להוסיף לפחות 20% לזמן שגוגל מפס מציג.
מה המטרה? לחסוך על עלות הלינה?
אם כן תחשבו לעומק כמה זה שווה לכם היציאה בערב/וכניסה לעיר בבוקר.
נכון ערים זה עסק יקר, אבל חוסכים אח”כ מחוץ לעיר.