ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון איטליה, דרום איטליה או הפירינאים

פורום אירופה
    איטליה אמלפי ספרד
    7
    9
    917
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • lono1
      lono1 נערך לאחרונה על ידי lono1

זוג, 50+, ספטמבר, 10-14 ימים. רוצים המון טבע, אוהבים טיולים רגליים ברמה בינונית, נוף יפה. נשמח להמלצות משכנעות את איזה משלושת האופציות הייתם ממליצים לנו. עד עכשיו טילנו בעיקר במזרח אירופה.  תודה למייעצים המנוסים
      שרון75 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שרון75
        שרון75 @lono1 נערך לאחרונה על ידי

@lono1

מבחינת מזג אוויר לדעתי איטליה עדיפה בהשוואה לפירנאים (יש להניח שהחופשה זולגת אפילו לאוקטובר).

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • נטע1
          נטע1 נערך לאחרונה על ידי

מתי בספטמבר?

חצי ראשון של ספטמבר מתאים לפירינאים, ואני מניחה שגם לדולומיטים (אם כי עדיין לא הייתי בצפון איטליה), חצי שני יתאים לדרום איטליה ואולי גם לאיזור האגמים.

אם לכתוב רק על היעדים שהייתי בהם, בפירינאים העיקר היה טיולים רגליים והיה שפע מהם. בדרום איטליה לעומת זאת, טיילנו ברגל, אבל היו הרבה פחות אפשרויות לטיולים רגליים (עשינו שניים שאני מאוד ממליצה עליהם). היצע האפשרויות היה יותר מגוון וכלל חופים, עתיקות וגנים. מבחינת נופים, הם יפים בשני היעדים, אבל הנופים ההרריים של הפירינאים היו יותר מיוחדים בעיני, לעומת נופי הים התיכון של דרום איטליה (אני גרה ליד הים). 

נקודות נוספות למחשבה הן שהפירינאים היו זולים יותר, והאוכל באיטליה היה הרבה יותר טעים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Sailor
            Sailor @שרון75 נערך לאחרונה על ידי

@שרון75

אין בעיה לטייל ברוב הפירנאים באוקטובר.

רק פסגות גבוהות יכולות להיות מושלגות, הכבישים לא מתקרבים לגבהים שעלולים להסגר באוקטובר.

והטמפרטורות נוחות בד”כ, יכול להיות קצת קריר ביום (כ-15 מעלות) וקר אבל לא קפוא בלילה.

• אורה.ג.
              אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שספטמבר הוא חודש מוצלח לכל האופציות שציינת.

זהו חודש פחות “מועד לפורענות” מבחינת מזג האוויר, גם במקומות הגבוהים באירופה.

אמנם אין כבר את הפריחה של האביב והכל מעט יותר צהבהב, אבל עדיין מקסים ושלו ויחסית לא צפוף.

בדרום איטליה ובפירינאים טרם טיילתי ברגל, אבל בצפון איטליה טיילתי לא מעט.

כתבתי על מסלולים של טיולי יום רגליים שעשינו בדולומיטים בקישור הזה.

מוזמנים להיכנס ולהיעזר ולקבל רעיונות 🙂

אורה

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • K.Amit
                K.Amit @אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי K.Amit

@אורה-ג

טיילתי בשלושת היעדים, חלק מהם בספטמבר.

על צפון איטליה – בלי הדולומיטים שזה בטח מתאים לספטמבר - כתבתי כאן, על פוליה הנהדרת שבדרום כתבתי כאן,

על הפירינאים  כתבתי  כאן, וגם כאן יכול להתאים  לכם – אתם רוצים לטייל בצפון ספרד בלי הפירינאים.

בגדול, אני חושבת שבחצי הראשון של ספטמבר – כל היעדים מתאימים.

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

ספטמבר חודש עם 30 יום.

יש הבדל (מהותי אפילו) בין 1-15 ספטמבר למחצית השנייה שלו

או בכלל חגי ספטמבר שהשנה גולשים יפה לאוקטובר.

מכאן--השאלה הראשונית---- מתי בספטמבר?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • lono1
                    lono1 נערך לאחרונה על ידי lono1

תודה על העצות. מבחינת מתי בספטמבר חשבנו על המחצית הראשונה אבל זה גמיש. רוצים לחזור לארץ לפני החגים. ממה שקראתי אני מתחילה לחשוב שבדרום איטליה עלול עדין להיות חם מדי וחלק מהכיף של טיול קיץ באירופה הוא היכולת לנשום ולא להזיע כך שכרגע אני נוטה יותר לצפון איטליה או פירינאים. מבחינת טיסות אני רואה שיותר זול לטוס למילאנו מאשר לברצלונה מנגד אני מבינה שספרד זולה יותר מבחינת מחייה כך שזה יכול להתאזן, נכון? 

תודה למי שצירפו קישורים זה בהחלט מקדם אותי הלאה

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • K.Amit
                      K.Amit @lono1 נערך לאחרונה על ידי

@ל

לגבי העלויות, שורה תחתונה, לא נראה לי שזה באמת משנה.

טיסה: מילאנו לעומת ברצלונה – אפשר למצוא טיסות זולות לכאן ולכאן, תלוי בשעות שאתם מעדיפים וכו’, כך שכאן אין משהו “יקר” לעומת “משהו “זול” בהכרח לפי יעד.

לגבי מחייה: אני לא חושבת שזה נכון, ובטח לא בצורה משמעותית. אפשר למצוא לינות טובות בטווח המחירים שאתם רוצים בכל מקום. בפירינאים הלינות לא יקרות, אבל צריך גם (אולי) לינה בברצלונה או בעיר אחרת (לא יודעת מה המסלול). ואותו דבר באיטליה – במילנו לינה יקרה – השאלה אם צריך בכלל. לגבי שאר המקומות, לא באמת שונה הרבה מספרד, כך לפחות לפי מה שאני חושבת. בשאר ההוצאות – אוכל, כניסה לאתרים וכו’ – לדעתי אין הבדל, בגדול.

שורה תחתונה, גם אם נסכים שאיטליה מעט יקרה יותר (אולי) זה ממש לא משמעותי למי שמחפש הרבה טיולים בטבע, כמו שאתם רוצים.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון