שאלות למומחי לונדון
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים לנסוע ללונדון בקיץ (זוג עם 2 ילדים, בני שבע ושנתיים). אשמח ללמוד מנסיונכם על כמה שאלות שעלו לי, תודה מראש לעונים!
- שאלה שלא קשורה בהכרח ללונדון: אנחנו מעוניינים באפשרות לבשל, ומעדיפים לא air bnb, כלומר למיטב הבנתי מה שנשאר זה מלון דירות. אף פעם לא היינו, אז רציתי לשאול מה בדיוק השירותים המוצעים בסידור כזה – יש שירותי נקיון? יש ארוחת בוקר?
- באיזה מיקום כדאי לחפש לינה, כאשר הדרישות הן מקום מרכזי, ליד תחבורה ציבורית, ושנעים להסתובב בו בשעות הערב? (ברור לי שהדרישות האלה מייקרות את העסק)
- באיזורים המרכזיים והמתויירים, עד איזו שעה נעים להסתובב ברחוב, ומתי מתחילה כבר אווירה לא סימפטית? כנ”ל לגבי הרכבת התחתית.
- משיטוט פה בפורום הבנתי שמומלץ לקנות כרטיסים מראש לאטרקציות שונות. מניחה שנרצה לשמור על ספונטניות מסויימת (חובה עם פעוט ועם מזג אוויר לא צפוי), אבל לאילו אטרקציות חובה או מומלץ מאוד לקנות כרטיסים מראש? (לא מעוניינים במחזמר) האם צריך לקנות כבר מהארץ? והאם זה מונע עמידה בתור?
המון תודה וסליחה על ההצפה

-
בדירה לרוב הדייר מנקה.בסוף התקופה צריך להחזיר נקי או לשלם על נקיון.
יש מקומות שיש בהם ארוחת בוקר, לרוב בתשלום נפרד, לפעמים יש אפשרות דיל מוזל לארוחת בוקר לכל תקופת השכירות.
אם תמצא משהו מתאים במרכז זה מצויין, אישית לנתי פעם בווסט המפסטד, ממש קרוב לתחנת האנדרגראונד ותוך כחצי שעה הגעתי לכל מקום במרכז.
כשלנתי במרכז היה יותר נוח.
עם ילדים קטנים אני לא חושב שתסתובבו עד שעות שלא נעים ברחוב/באנדרגראונד.
-
לפני כמה שבועות הייתי בלונדון לסופ״ש עם המשפחה (5 מבוגרים). שכרנו דירה מסוכנות Euracom שמומלצת פה בטיפים והיינו מאוד מרוצים. יש להם מגוון גדול של דירות בסטנדרטים שונים ובמחירים שונים. אנחנו שכרנו דירה של 3 חדרי שינה קרוב מאוד לריג׳נט פארק בעלות של 200£ ללילה. אין נקיון ואין ארוחת בוקר. יש מטבח מאובזר וסופר במרחק דקה או שתיים הליכה. לנו האזור הזה היה מאוד נוח, אבל לא הייתי ננעלת דווקא עליו. מבחינתי כל מקום באזור 1 הוא בסדר אם זה מספיק קרוב לתחנת טיוב.
לא חושבת שבאזורים התיירותיים של לונדון יש מקום שאני חוששת להיות בו בלילה ואם צריך אני משתמשת בטיוב בכל שעות פעילותו. מסעדות לרוב נסגרות סביב 10.
לגבי הזמנה מראש, קודם כל תלוי באיזה אתרים מדובר בכלל. אפשר להעביר טיול שלם בלונדון בלי אתרים שדורשים הזמנה של חודש מראש.
-
אני לא מומחה, אבל אשתדל לענות למיטב ידיעתי.
למה אתם מעדיפים לא airbnb? יש לכם התנגדות לאתר הספציפי? או לקונספט? אנחנו שכרנו דירה בלונדון דרך airbnb. למדתי את הנושא, השקעתי די הרבה זמן בחיפוש דירה שתתאים לנו, אבל בסה”כ הייתי מרוצה. אם ההתנגדות שלכם היא לאתר הספציפי, אז יש עוד מגוון אתרים שמציעים דירות, בין השאר booking, homeaway ועוד.
לונדון עיר גדולה מאוד, ולכן קשה להיות ב”מרכז”. גם אזור שנחשב “מרכזי” יהיה קרוב לאתרים מסויימים אבל רחוק מאתרים אחרים. אם יש לכם 3-4 אתרים שסימנתם בתור “חובה” בשבילכם, קל מאוד להעלות דירה מסויימת ולבדוק מרחק נסיעה בתחבורה ציבורית (בשימוש בגוגל מפות) אל האתרים האלה.
בהינתן גילאי הילדים, אני מניח שלא תסתובבו אחרי 22:00. בשעות כאלה אין בעיה להסתובב במקומות מרכזיים וגם בתחתית.
בלונדון יש המון “אטרקציות” בחינם – בעיקר מוזיאונים. איזה אטרקציות אתם מתכננים שהן בתשלום?
-
תודה רבה sailor ושקד על כל המידע! קיוויתי שיהיה ניקוי

עמיחי – אני אישית מתנגדת לקונספט של air bnb, אז באמת נוותר, אבל תודה. האמת שעוד לא בדקתי לעומק מה בתשלום ומה לא, האתרים שתכננתי בינתיים הם הטאוור, סקיי גארדן, מוזיאון הטבע ו/או המדע, וגני קיו (אם כי קראתי פה שמשעממים ילדים אז אולי נוותר). מלבד זה חשבתי בעיקר על הסתובבות ברחובות ובפארקים העירוניים, הנסיעה היא לשבוע אז לא נראה לי שנספיק הרבה מעבר. גם אוטובוס קומותיים שמסייר בעיר יהיה נחמד. יש משהו מזה שצריך להזמין מהארץ? נדמה לי שלסקיי גארדן ראיתי שצריך להזמין מראש.
-
סקיי גארדן בחינם, אבל אכן חובה להזמין מראש.
מוזיאון הטבע וגם מוזיאון המדע בחינם.
טאוור בתשלום, לא ביקרתי אז לא יודע מה מצב התורים.
-
-
אם הילדים נהנים מפרחים מהממים (סחלבים, דהליות ענקיות ועוד) ומחממות “ג’ונגל” הם יהנו. -
-
תנסו את המקום הזה.
citadines trafalgar square
מלון דירות, מיקום מעולה, הייתי יותר מפעם אחת.
-
אישיתלא בטוחה שהייתי נוסעת לקיו גארדנס עם ילדים כל כך קטנים. הנסיעה לוקחת כ-45 דקות לכיוון מהמרכז (תלוי מאיפה בדיוק) ולדעתי לילדים זה לא מספיק אטרקטיבי. לדעתי הם יהנו באותה המידה בפארקים שבמרכז העיר.
בסקיי גארדן צריך להזמין מקומות אבל זה בחינם. זה מקום נהדר בשבילכם אם מזג האוויר טוב (או לפחות לא גרוע) אבל הוא לא מאוד מאוד מעניין. זה קצת כמו לבוא לקבלת פנים של חתונה רק עם נוף ממש יפה ושאתם צריכים לשלם על האוכל והשתיה.
-
ברשת citadines אפשר להזמין ניקוי בתשלום. אנחנו היינו בדרום קנסינגטון ובהובורן ובשניהם היה נעים להסתובב בלילה. בגדול איפה שיש בתי קפה/מסעדות בטוח ונעים להסתובב וסביב תחנות הטיוב בד”כ יש בתי קפה מסעדות וסופרמרקטים.
-
לגני קיו לא הייתי טורחת לנסוע, יש הרבה פארקים קרובים יותר וחינמיים בלונדון. מעבר למרכזיים (הייד פארק, קנסינגטון פארק, סנט גיימס פארק, ריג’נט פארק) יש גם את הולנד פארק שפחות מתויר אבל מקסים ואת Hampstead heath הענק ואת Primrose Hill.
ילדים בגיל שלך יהנו ממוזיאון התחבורה. הוא בתשלום אבל לא חושבת שצריך להזמין כרטיסים מראש.
סקיי גרדן אכן צריך להזמין מראש אבל זה בחינם. מקסימום לא יסתדר עם הלו”ז אז פשוט לא תופיעו.
יש גם תצפית נחמדה מהקומה העליונה בטייט מודרן (גם בחינם) שיותר סביר שתגיעו אליו ”על הדרך”.
-
קודם כל, לונדון בטוחה בכל שעות היום והלילה. אני דווקא הייתי משתדלת לא להסתובב בשעות הלחץ (עד 9 בבוקר וב5 אחה”צ) עם הילדים בטיוב – המוני אנשים ממהרים לעבודה. נסעתי בטיוב עד שעות הסגירה בלילה, טיילתי ברחובות, גם בשכונות – גם בלילה – אין חשש.
כיוון שלונדון גדולה ובכל מקרה תצטרכו לנסוע לאתרים אותם תרצו לראות – מאוד מומלץ לגור ליד תחנת טיוב שיש בה לפחות שתי רכבות שונות – כך יהיה יותר קל לתמרן הגעה.כמו שאת אומרת – עם ילדים כדאי לשמור על ספונטניות, לכן כדאי לבדוק את כרטיסי 1+1 – אם הם נותנים לכם הנחות לאטרקציות שתרצו. בכל מקרה, אני ממליצה לבחון אטרקציות גם בשבילכם ולא רק בשביל הילדים. הילדים יהנו מאוד בפארק סנט ג’יימס (הרבה חיות מסתובבות חופשי) או מעצם הנסיעה בתחתית. אגב, אולי האוטובוס האמפימיבי יעניין אתכם.
רבקה
-
אנסה להוסיף למה שכתב נכתב או לחזק: קודם כל, מזדהה עם ההסתייגות מאיירBNB, ח”ח. זו לא האופציה היחידה – יש הוסטלים משודרגים למשפחות עם מטבח כללי משותף, יש דירות ברשיון דרך אתרי הזמנות סטנדרטיים, יש מלונות עם מטבחון ומלוני דירות. כדאי גם לדעת שיש אופציות בלונדון של קניית אוכל מוכן, גם בסופרמרקטים. בכל אופן, לפני שמזמינים מקום לינה פשוט בודקים מה השירות בו כולל, כי אין כלל אצבע אחד לכולם.
כדאי לשכור מקום באזור 1-2, מקסימום על גבול 3, ליד תחנת מטרו. באופן כללי אין בעיה להסתובב במרכז לונדון אחרי החשיכה, וכנ”ל בתחתית, מניסיון של שהייה לטווח ארוך בעיר.יש הרבה “אטרקציות” חינמיות שכלל לא דורשות כרטיסים, וזה נותן גמישות מקסימלית. החל מפארקים וגנים, ועד מוזיאונים רבים.
-
המון תודה לכולם, איזה כיף שיש פה כל כך הרבה בעלי נסיון! הולכת לעשות שיעורי בית בהתאם למה שנכתב פה, בטח יהיו עוד שאלות בהמשך
-
דירות עם מטבחון אפשר להזמין גם דרך BOOKING. יש מבחר די גדול גם במקומות מרכזיים.ברוב המקומות יש שירות נקיון רק אם נמצאים דירה יותר משבוע. אין ארוחת בוקר. בדרך כלל יש סופרמרקט במרחק הליכה קצרה מהדירה ואפשר להצטייד ולהכין לבד.