ביטחון בפריז
-
שלום לכולם
אנחנו טסים ביום חמישי לפריז.
היום נאמר לי שיש אזורים בפריז שכבר לא בטוח להסתובב בהם (תקיפות ע"י פליטים)
האם זה נכון?
ואם כן - אפשר לקבל מידע בנושא?
תודה
ניר
-
יש למקור שלך ראיות מוצקות בנושא, אם כן, מדוע המקור המיהמן, לא מסר לך באילו רחובות ספציפיים דווח על תקיפות של אנשים עלומים?!
חשוב לדעת.
-
לאו דווקא ע”י פליטים, רבים מהוסטים הצהובים אזרחי צרפת והם לא אוהבים יהודים ובטח לא ישראלים
תשאל את מי שאמר לך מאילו אזורים ובאילו ימים להמנע
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
תודה
אבל אמר לי את זה מישהו שעובד איתי.
הוא נפגש, לצרכי עבודה, עם אנשים שגרים בפריז – כך שהמידע מהימן אבל אין לי שום דרך לברר יותר פרטים.
אגב, אני לא בטוח שמי שסיפר לו על כך הם יהודים, אבל יש מקומות בפריז שהם לא מסתובבים בהם בלילה.
חשבתי שאולי תדעו יותר…
ניר
-
לא שמעתי על תקיפות ע"י פליטים, הפעם הבאנ תדאג לבקש גם פירוט מדוייק של שמות הרחובות, חשוב מאוד.
אבל באיזור Gare de l'Est, Gare du Nord (קצת מזרחה ואיזור La Chapelle, Barbès, Goute d'Or - בערך אותו איזור וצפונה משם בשכונת Saint Denis, הם גם לא אוהבים להסתובב באיזור הדרומי של רובע-13 (יותר מדי זרים בשבילם- Porte de Choisy) - נדמה שהניחוש קולע -להיכן רוב הפריזאים לא נכנסים (יש עוד כמה רחובות...).
והכי טוב, לשאול במלון - "היכן רצוי לא להסתובב בלילה" (בלי התוספות).
-
בנוסף----
יש אזורים בכל עיר גדולה שעדיף לתיירים לא להסתובב בהם.
בפריז -עדיף בשעות הערב לא להיות בקרבת תחנות הרכבת GARE DE… בכלל
ובקרבת הפרברים של העיר PORT DE
לא בגלל תקיפות, אבל בסביבה שהיא פחות ידידותית לתייר, ויותר ידידותית לכייס ועבריין מזדמן.
בסופי שבוע- ראה איפה מתוכננות הפגנות האפודים הצהובים-וכדאי להימנע מהמסלול של ההפגנה המתוכננת.
פריז בגדול מחולקת לרבעים- כאשר מרכזה התיירותי (1-9) בטוח למדי (ותלוי איזה רחובות כמובן) אבל גם שוליים שקרובים אליהם מתוך רבעים דו ספרתיים (למשל החלק הפנימי של רובע 14, או אזור מונפרנס) לא מסוכנים.
ככל שמתקרבים לשולי העיר-- פחות עדיף להסתובב בלילה.
וכל האמור לעיל מבלי ששמעתי על איזושהי תקיפה של פליטים /מהגרים אלא בכלל בהיבט הבטחון האישי.
-
אנחנו נגיע עם היורוסטאר לגאר דה נור בשעה 19:45. האם עדיין אור בשעה הזאת? האם מסוכן? כדאי לתאם הסעה עם נהג יהודי?
תודה לעונים
-
יש הבדל בשעת שקיעת-השמש, בין תחילת חודש אוגוסט (21:28), אמצעו(21:05) וסופו(20:34).
בודהיסטי, הולך?
-
עדיין יש אור ,בוודאי בחודשים הקרובים.
אני לא חושבת שצריך להיות מוטרדים בנושא .
,תחנת המוניות ממש ליד יציאת היורוסטאר-בחזית התחנה מצד ימין שלה.