מעבר גבול ארה"ב-קנדה
-
שלום.
עתידים לעבור עם קרוואן שכור במעבר גבול בין גליישר לווטרטון בעוד כשבוע. נקודות חשובות שצריך לדעת? שעות מומלצות להגעה? דברים שאסור להעביר?
תודה מראש לעונים!
-
עברנו בגבול השקט הלוך וחזור הלוך ב-17:00 וחזור ב-08:30
ברכב רגיל 10 דקות עיכוב , כמה תשאולים ותו לא.
אני מניח שאתם מודעים למזון שמותר או אסור.
מוני
-
תודה. מודעים לפירות וירקות, עוד משהו?
-
אם אתם מעבירים פירות וירקות פשוט תכינו הכל מראש לבדיקה. אנחנו עברנו שם עם מעט ירקות - פשוט אמרנו להם מה יש ואז הם אומרים אם משהו אסור. לדעתי פירות זה בעייתי יותר ( לנו פעם לקחו לימון. אני יודע שתפוחים תמיד בעייתים... אנחנו בעיקר נעבור עם תפא בצל ושאר יבשים כאלו שלא מצריכים קירור. )
-
למה בכלל לעבור עם פירות וירקות, זה לא שבצד השני יש מחסור או שהמחירים שלהם כל כך יותר גבוהים.לגבי מעבר הגבול, הרי שהמעבר ב- Chief Mountain הוא הנוח ביותר. כמדומני שהוא מעבר עונתי, כך שכדאי לודא שהוא פתוח בזמן שאתם שם. אני עברתי בו לפני מספר שנים מקנדה לארה”ב. היה רכב אחד לפני והתשאול שלי לקח מספר דקות בלבד.
-
אין שום מחסור. אבל בטיול קמפינג למשל. האוכל כולו ארוז ברכב עמוס לעייפה ולא כל פעם זוכרים להוציא את כל מה שעשוי להיות בעייתי.
-
סיפור קצר מהחיים – לפני שנתיים, בדרך מהניאגרה לניאגרה און דה לייק נתקלנו בקטיף עצמי של אפרסקים שנהננו ממנו. אבל למחרת חזרנו לארה”ב ונאלצנו לזרוק את האפרסקים.ברור שזה לא קריטי, וברור שיש אפרסקים גם בארה”ב (והאמת – אנחנו לא כאלה חובבי אפרסקים). אבל לקטיף עצמי יש טעם אחר