הי שלום לכם ונמסטה-טיול להודו
-
סוף סוף השלמנו את הטיול שלנו אחרי צבא,באיחור קל
בת זוגי חגגה תאריך עגול ובחרה את היעד,אמריצר דלהי וצפון הודו
אנסה בקצרה לסכם את החוויה של הטיול הזוגי שלנו.הנה על קצה המזלג
אנשים טובים באמצע הדרך

מקדש הזהב באמריצר

מפל בגסו

קפה דילן במנאלי

קוטפות התה בין דארמסאלה למנאלי

-
תלמידי בית ספר בנגר

הכפר טוש

חמורים עולים לפולגה

מטעי תפוחים בכפר גושאל ברקע הפסגות המושלגות

המשך יבוא…...
-
איזו התחלה מבטיחה!!!! הסיפור הראשון שגרם לי להתחיל (ואף להמשיך.. ) להתמכר קשות לאתר ובמיוחד לסיפורי הטיול כאן הוא "גוד מורנינג ויאטנם" המרתק שלך, אז מחכה ומצפה להמשך

-
הי צפנת,תודה רבה כיף להזכר בויטנאם,לא נראה לי שאצליח לספר על הודו בפרוטרוט כמו ויטנאם אבל אנסה קצת
קצת פרטים טכנים ומנהלות:
הטיול התבצע בפסח 2019 ,לא היה לי מושג קלוש על הודו,והודו היא ענקית ובעלת אין ספור אפשרויות
עקב מגבלת הימים שהיו לנו (12 יום נטו) ומכיוון שהבנתי שאפריל הוא חודש טוב לאזור הצפון,בחרנו להתמקד שם
טיסות:איר אינדיה טסים לדלהי ולכן בחרנו בהם,קונקשן נוח לאמריצר,ועוד טיסת פנים מליד קאסול לדלהי
כרטיסים נקנו כעשרה חודשים קודם.הטיסה לדלהי פלוס טיסת הפנים מקאסול לדלהי עלו לנו 1200 דולר לכרטיס (טיסת הפנים מקאסול יקרה מאוד כ300 דולר)
מי שחווה את הדרך היבשתית למנאלי (לנו לקח כ8.5 שעות מדארמסלה) בנסיעה קשה מאוד,יסכים לשלם סכום גבוה בהרבה לדעתי…..אבל איש איש וטעמו.טיסת הפנים לאמריצר עלתה סכום קטן שבטל בשישים.איר אינדיה היו מצוינים
מדריך ונהג:הדבר החשוב ביותר לטעמי,יש כאלה כמובן שמגיעים ואז בוחרים,אנחנו שזמננו היה קצוב לא רצינו להתחיל להתקשקש ולקחת צאנסים ולכן אחרי שקראתי המון המלצות בפורום בחרתי בויקראם מג'ולי טורס.ויקראם היה מצוין,עונה מהר,לענין,שריינתי את הנהג שלו ששמו עמית בהט (עמית מסתבר זה גם שם הודי)
והוא טייל איתנו כמעט כל הטיול.בחלק מהזמן שיחררנו אותו וטיילנו לבד,בחלק מהזמן הדריך אותנו עמית.אחרי שחוויתי את הכבישים שם המלצתי היא לבחור נהג טוב ואמין.זה הדבר הכי חשוב.ויקראם מומלץ ביותר.
מסלול:בסופו של דבר בחרנו לטוס לדלהי ומייד לאמריצאר ,הגענו בצהרים וישנו בה שני לילות.משם נסיעה ארוכה לדארמסלה לינה של 3 לילות,משם נסיעה ארוכה ארוכה למנאלי לינה של 3 לילות,נסיעה בינונית לקאסול ולינה של 2 לילות.טיסת פנים לדלהי,לילה אחד בדלהי וטיסת ערב למחרת לתל אביב.
מומחי הודו שאני לא אחד מהם יספרו לכם שיש אין סוף קומבינציות למסלולים
ויזה עשינו מראש וגם חסונים כמובן
עוד כמה צ’פאטי לפתיחת התאבון ויוצאים לדרך
כביסה סטייל הודו

נזיר הולך

שור הזהב במקדש סיקי במאניקראן

מקדש הזהב

נהר פרואטי

יצאנו לדרך
-
היי ליאור, נמסטה
עקבתי אחרי הודו שלך גם בזמן אמת בפייסבוק. טיול נפלא עשיתם. לקחתם אותי הרבה שנים אחורה לימי הודו שלי.
כיף לראות אותך גם פה ולהנות מעוד סיפור משובח שלך.
לימור
-
ליאור איזה כיף שאתה מביא לנו עוד סיפור!
אצלי הודו זה BIG NO … רק הסיפורים על הליכלוך והקבצנים עושים לי רע מספיק אבל..
אם יש מישהו שיכול לשנות את דעתי זה אתה כך שאני ממתינה בסבלנות!
בינתיים התמונות מקסימות...
בהזדמנות זו המון תודה על סיפור נורמנדי שלך, עזר לי מאוד

-
הי הי לימור,את כולם זה מחזיר הרבה הרבה לאחור,כנראה שאני בין הבודדים שלא היה שם אחרי הצבא
פנינית תודה,לגבי נורמנדי אני שמח שעזרתי,טיול מהנה היה לנו,אחפש את הסיכום שלך.לגבי החשש מהלכלוך הקבצנים והפרות,זאת הסיבה העיקרית שלא טיילתי בהודו עד כה.הפעם בחרנו איזור שהוא טיפה טוב יותר מהבחינה הזאת,אם כי גם שם זה קיים.אבל החוויה מהביקור בהודו כל כך חזקה ושונה שהיום אני מבין שהחשש שלי לא היה במקום.אבל איש איש וטעמו
ימים 1+2 אמריצר
נוחתים באמריצר החמה בצהרי היום,פוגשים את עמית הנהג שמציע עקב הטמפרטורות הנוחות יחסית (לטענתו) לנסוע היישר לטקס חילופי המשמרות בגבול עם פקיסטן.וולקאם הודו…...

וכאן אנחנו מקבלים את הודו,המוני אנשים,צפיפות,חום,רוכלים שמוכרים לך שטויות,רעש,והמון צבעוניות חום ומאור פנים

מדובר בטקס על בסיס יומי הנערך לעיני מאות צופים מריעים יום יום אחר הצהרים משני צידי הגבול

טקס ביזארי מצחיק וצבעוני

למטה החילים הלבושים צועדים ומתרגלים כרוז שמטריף את הקהל

רעש צבע והמון שמחה

יצאנו מחויכים וקצת בהלם תרבותי
-
חוזרים עם עמית לאמריצר,בדרך עוצרים ליד האוניברסיטה לצילום

ומשם למלון שלנו רמדה אמריצר.מלון מעולה במרחק הליכה ממקדש הזהב והשוק.מומלץ
יוצאים לסיבוב ראשון בעיר.והודו היא הודו.מחוץ למלון בליל אנשים,ריקשות,לכלוך,צבעוניות וחום.אחרי הלם ראשוני מתחילים להתרגל
הולכים לדאבה מומלצת (דאבה היא סוג של מסעדה) וסוגרים את היום

-
אמריצר היא העיר הקדושה לסיקים,והאתר המרכזי בה הוא מקדש הזהב.בדרך אליו עוברים דרך מספר כיכרות

מונומנטים שונים

המוני דוכנים צבעונים ורוכלים שמוכרים את המטפחות הכתומות שלובשים במסגד

באמריצר הדריך אותנו עמית וזה היה מועיל ומענין לשמוע על התרבות הסיקית ומנהגי המקום

-
עוצרים בדרך באתר זכרון לחללי טבח שבוצע על ידי הצבא הבריטי

ומשם יוצאים לרחוב עם נהר האנשים שבדרך למסגד

הצבעוניות של המבנים והאנשים מהפנטת

המקדש כבר נראה באופק ,מוזהב ומנצנץ

-
מקדש הזהב באמריצר,הנה הוא במלוא הדרו

בדרך מפקידים את הנעלים,קונים מטפחת כתומה ונכנסים למתחם.מבנה יפהפה ,אגם,ושורת מבנים שכל אחד מהם קדוש לסיקים

מתחילים ללכת אט אט סמוך לאגם,בדרך למטבח המרכזי העצום,הכל צבעוני אבל הכתום שולט

….חלק מהמאמינים טובלים באגם

ועוד תמונה

-
נכנסים למטבח המרכזי,שהרעיון הבסיסי שלו דומה לקיבוץ של פעם,כל אחד תורם לפי יכולתו,הכל כמובן חינם
בכניסה המוני נשים יושבות וקולפות תפוחי אדמה

בפנים בסירי ענק מכינים גברים ונשים כמויות אדירות של אוכל

הכל מתוקתק,כולם עוזרים

בחוץ ובפנים יושבים אנשים וסועדים בכלי אוכל שקיבלו במקום

ובחוץ גם עמדת רחיצת כלים,הכל בהתנדבות

מדהים וטעים

-
ממשיכים במעגל ומקיפים את המסגד המוזהב

עוברים גם ליד המסגד הלבן

ויוצאים מהמתחם.אמריצר חמה מאוד

חוזרים לרחובות הצבעונים

וממשיכים להסתובב

בנינים יפים וצבעים צבעים צבעים

-
ועכשיו בדרך לשוק,בכניסה המוני וספות אופנועים ושאר מיני ממונעים

במסגד היה צפוף ? בשוק יותר

העינים מתמגנטות על הבדים

רוכלים מכל הסוגים

קונים קצת,מתמקחים קצת

זוהי הודו

וגם זאת הודו

-
עוד כמה תמונות מהשוק,וחוזרים בשיא החום למלון להתקרר בבריכה
צפוי לנו עוד גיחת אחרהצ למסגד המוזהב
אחת

שתיים

שלוש

ארבע

וקדימה לבריכה
-
על רקע תמונות מרחובות אמריצר בדרך אחרה”צ למקדש הזהב
כמה מילים בקשר לכמות הזמן שהקדשנו לכל אחד מהמקומות (נקודה כאובה)
בגדול יש כאלה שבאים לאמריצר לחצי יום מבקרים במקדש הזהב וממשיכים הלאה,מצד שני יש גם כאלה
שנשארים טיפה יותר (נקודה שחזרה בכל אחד מהמקומות שהיינו בהם)
אז לטעמי באם כבר מגיעים למקום שהסיכוי שנחזור אליו שואף לאפס,רצוי ואפשר להקדיש טיפה יותר
ככה הספקנו גם להיות בשוק באתר הנצחה לחללי הטבח ובעוד מוזיאון מקומי
חוץ מזה,ההסתובבות ברחוב על שלל התלבושות והפרצופים מרתקת
..

..

..

..
..

-
חזרנו שוב למקדש הזהב משתי סיבות עיקריות
האחת כדי לראות אותו גם בסמוך לשקיעה,והשניה היא מכיוון שבבוקר היה צפוף יחסית וחם
ורצינו גם לבקר בו יותר בנינוחות.ישבנו עם המקומים ליד האגם
רבים מהם ניגשים כדי להצטלם איתנו
זרים בהודו הם עדין אטרקציה
סלפי סלפי זאת קריאה פופלרית
……

……
……
……..……

…….

תם ונשלם הפרק הראשון באמריצר,מחר צפויה לנו נסיעה ארוכה למקום חדש ומרתק
-
הי ליאור
גם אני במצטרפים ונהנים. בינתיים על תקן "לקראם בלבד" ללא שום כוונת יישום באופק.
אבל אם אפשר לעודדך להמשיך במלאכת התיעוד היפהפיה שלך, אציין רק שבימים אלו אנחנו שקועים בגיבוש טיול קרוב למערב ארהב, והטיול המקסים שלכם, על אף השנים שחלפו, עודנו רלוונטי להפליא ועושה עבודה מעולה בסיוע לתכנון ובעיקר בהזרקת מוטיבציה וחשק. אז תודה כפולה לך.
-
הי TAGA ,תודה תודה.מערב ארה”ב היה אחד הטיולים הכי שווים שלנו.מאחל לכם טיול מהנה (כיף לכם)
יום 3 עולים לכפרי דרמסלה
הנסיעה לדרמסלה מביאה למודעות שני מושגים,האחד זה “זמן הודו” והשני הוא הנהיגה בהודו

מרחק לא גדול במיוחד אצלנו של כ 205 ק”מ הפך לנסיעה של חמש וחצי שעות כולל עצירת התרעננות
הנהיגה באזור הזה ,אנחנו במדינת הימאצ’אל פראדש ההררית היא רק למקצוענים
המון אופנועים

לקראת צהרים מאוחרות סוף סוף נשקף מרחוק הכפר מקלאוד גאנז’

שמדובר על דראמסלה אצל המטיילים הישראלים לרוב לא מדובר על העיר עצמה אלא על שלושת הכפרים הקרובים אליה
מקלאוד,באגסו ודרמקוט.הכפרים הנ”ל הפכו כבר מזמן למקומות החביבים מאוד על מטילים ישראלים
מי שרוצה לטייל במקומות החביבים על הצעירים הישראלים ישמע אותם היטב ומי שרוצה יכול גם לבקר שם מבלי להתחכך בהם.
אז זהו הרחוב הראשי של מקלאוד

-
הכפר מקלאוד הוא הגדול משלושת הכפרים והוא משמש מרכז לנזירים הטיביטים שנראים היטב בכפר

נמצא בו המקדש המרכזי של הדלאי לtמה ומוזיאון על תולדות העם הטיבטי
המלון שלנו היה מצוין אבל מרוחק קצת משלושת הכפרים (כ20 דקות נסיעה) שמו מלון פורטון פארק
הוא מומלץ כמלון אבל בדיעבד לו ידעתי את זמן הנסיעה הייתי בוחר מלון אחר
נכנסים לאווירת דראמסלה,מורידים הילוך מסתובבים ברחוב,יורדים למקדש הדלאי לאמה
יושבים שם עם הנזירים לשיחה (למרות שגם להם קשה להתנתק מהמסכים)

שותים תה עם נוף לפסגות המושלגות ממול