בניית מסלול טיול בר מצווה
-
אשמח להמלצות
תודה
-
שלום,
מסן דייגו ללאס וגאס , כמה זמן נסיעה? יש דרך מומלצת יותר? אטרקציות מיוחדות בדרך?
משהו מומלץ לילדים וגאס?
-
שלום,
גיבשתי מסלול, אשמח לדעתכם. תזכורת - משפחה של 5 נפשות.
28.9 נוחתים בלוס אנגלס
29.9 טיול קצר בעיר, בערב חוגגים את ראש השנה.
30/9 יוניברסל
1.10 פעילות בסביבת העיר (אילוצים – ראו תקציר הפרקים הקודמים) או נסיעה לסן דייגו
2.10 פעילות בסביבת העיר (אולי עוד פארק שעשועים) או סן דייגו יום 2
3.10 לילה בסקויה פארק – לינה בתוך הפארק (שוריין WUKSACHI LODGE)
4.10 עוברים ליוסמיטי – לינה בתוך הפארק (שוריין YOSEMITTE VALLEY (
LODGEׂ
5.10 לילה שני ביוסמיטי
6.10 עוברים לסאן פרנסיסקו – אשמח להמלצה על מלון
7.10 סאן פרנסיסקו
8.10 סן פרנסיסקו
9.10 סנטה קרוז, מונטריי (לינה במונטריי)
10.10 כביש מספר 1, לינה בפיזמו ביץ
11.10 סן דייגו (אם נרצה השלמה או שלא נהיה בתחילת הטיול)
12.10 סן דייגו (רעיונות לימים במקרה שנמצה את סן דייגו בתחילת הטיול)
13.10 וגאס
14.10 וגאס
15.10 חזרה ללוס אנגלס להספיק עוד פארק, שופינג
טיסה חזרה מלוס אנגלס ב- 19.10. פתאום נראה שיש המון זמן...משהו לא מסתדר לי....
-
מה שאני ממליצה זה לכתוב את התוכנית מחדש, ולהוסיף זה זמני נסיעה. יש לכם לא מעט ימים של נהיגה ארוכה שלא נקרה שנלקחים בחשבון.
למשל סאן דייגו – וגאס זה תכלס יום נסיעה אז לא באמת יש לכם יומיים בווגאס אלא ערב ויום. הייתי מוסיפה שם עוד יומיים בקלות.
-
תודה @שירליץ
מעבר למעבר מסן דייגו לוגאס יש עוד נסיעה שנראה לך שהתכנון שם לא הגיןני?
ועוד שאלה, מכיוון שכבר ביקרנו בסן פרנסיסקו לפני 12 שנה (ללא הילדים) ולא זוכר משהו יוצא דופן שהילדים יעופו עליו שם...שוקל לוותר על העיר.
אם אכן עושה את זה לאן כדאי להמשיך מיוסמיטי? יש משהו מעניין צפונה יותר שיכול להיכנס במסגרת התכנון? כיוון אחר?
-
סאן דייגו-סקויה זה גם יום שלם של נסיעה. לוס אנג׳לס-סקויה זה מרחק לא מבוטל (תלוי מאיפה בלוס אנג׳לס). גם סקויה-יוסמיטי זה חצי יום על הכביש.
קחו בחשבון שכשגוגל אומר 3.5 שעות, זה לא כולל הזמן שלוקח להתארגן בבוקר, עצירה לדלק / פיפי / לאכול או לשתות משהו, עומס או עבודות בכביש, משאית שנוסעת בכביש צר ועוד ועוד.
סתם לדוגמא מנסיעה שעשינו לאחרונה מהבית (איזור סאן חוזה) לאיזור סולבנג. גוגל אומר 3:40. בפועל לקח קרוב ל-5. נסיעה מפאלם ספרינגס הביתה, גוגל אמר 6:50, בפועל לקח 10 שעות דלת לדלת (עם עצירה אחת לראות פרחים, עצירה שניה לארוחת צהרים ודלק, עצירה שלישית לגלידה). או אפילו נסיעה קצרה מסנטה ברברה לבוורלי הילס שתאורטית אמורה לקחת 1:40, לקחה לנו קרוב לשעתיים וחצי (בעיקר בגלל פקקים).
לגבי סאן פרנסיסקו, אני משוחדת, אבל חושבת שהיא עיר נהדרת עם ילדים ויש לה מה להציע לכל גיל.
-
הי,
מצרף תכנית מפורטת יותר ברמה יומית כדי להתייעץ מה מומלץ, על מה לוותר, זמני נסיעות וכו’:
28.9 (שבת) נחיתה בלוס אנג’לס בשעות הצהריים , איסוף הרכב והגעה לבית המשפחה על גבול בוורלי הילס(זה לא כמו שזה נשמע
), שם נלון בשהותנו ב L.A.29.9 (יום א) התאוששות וטיול באזור הוליווד (שדירת הכוכבים, אולי להיכנס לריפליס או מאדאם טוסו) , בערב ארוחת חג ראש השנה.
30.9 (יום ב’) מוקדש ליוניברסל סטודיוס. ככל שזכור לי קשה לשלב עם עוד משהו אחרי יום בפארק (עם שלושה ילדים...)
1.10 (יום ג’) מבחינתי הייתי כבר עף מהעיר... אבל בגלל אילוצים נהיה באזור עוד יומיים. חשבתי על מוזיאון הטבע או מוזיאון המדע, תצפית על העיר מפארק גריפית’ (אולי כניסה למצפה הכוכבים שם). לחילופין אפשר ללכת לאזור לונג ביץ’ (לא לאקווריום). אולי לצאת מהעיר בכלל למשהו חד יומי (יש הצעות?)
2.10 (יום ד’) סנטה מוניקה – המזח, טיול אופניים משם אל וניס ביץ’, מה עוד יש באזור?
3.10 (יום ה’) יוצאים מוקדם לכיוון סקויה פארק , הגעה לקראת צהריים, טיול ולינה בפארק עצמו.
4.10 (יום ו’) מנצלים את הבוקר להמשך טיול בסקויה , לקראת צהריים נסיעה ליוסמיטי (לינה בפארק עצמו)
5.10 (שבת) יוסמיטי (לינה בפארק)
6.10 (יום א’) בוקר ביוסמיטי, בצהריים נסיעה לסן פרנסיסקו (לינה בעיר)
7.10 (יום ב’) יוניון סקוור, צ’יינה טאון, איטליה הקטנה, רחוב לומברד, פיר 39
8.10 (יום ג’) twin picks, גולדן גייט פארק, נסיעה לסנטה קרוז (לינה בסנטה קרוז). כאן יש התלבטות: הרצון היה לבלות בטיילת המפורסמת של סנטה קרוז אבל מתקני השעשועים פתוחים רק בסופ”ש בתקופה זו. השאלה היא אם שווה עדיין לישון שם או לדלג עליה ולהמשיך ללינה במונטריי? ידוע לי שיש שם את מיסטרי פוינט, פארק חבלים ואומגות (יקר!!!).
9.10 (יום ד’) בהנחה שמתעוררים במונטריי – אקווריום, אזור Cannery Row, שמורת פוינט לובוס.
לאן מפה? בגדול משוריין עוד לילה במונטריי (של 9.10) והלילה הבא כבר בפיזמו ביץ' (10.10). על המפה אני רואה שאני צריך לשריין לילה איפשהו באמצע כדי לבקר בשמורת ביג סר. המלצות?
את המשך המסלול אתאים לאחר הצעותיכם.
תודה!
-
לגבי לוס אנג’לס: מוזיאון המדע קליפורניה סיינס סנטר הוא מוזיאון נהדר, וגם חינם לגמרי. מומלץ מאוד. מוזיאון הטבע שלידו דומה מאוד לאחיו בניו יורק וושינגטון, כך שאם ביקרתם בעבר באחד מהם אז לא חובה. בכל מקרה המרחק בין 2 המוזיאונים הוא כמה דקות הליכה.
כדאי לקחת יום טיול לאי סנטה קטלינה.
סן פרנסיסקו: מתי אתם מבקרים בגשר עצמו? בכלל הביקור שם נראה חטוף מאוד.
מכיוון שאתם מפספסים לגמרי את פארק ביג בייסין, לפחות לא לפספס את שביל עצי הרדווד בפארק הנרי קאוול.
מומלץ מאוד שייט קיאקים בשמורה ב Elkhorn Slough
-
פארק ביג בייסין זה עוד סקויות? אם כן, נראה לי שנוותר אחרי כמה ימים בסקויה פארק וביוסמיטי.
לגבי סן פרנסיסקו – אני די חצוי, שוקל לוותר עליה, מצד שני יותר מדי טבע גם לא רצוי עם הילדים שלי…
בעיקרון שריינתי שם שלושה לילות אבל בתכנון הזה החלטתי להוריד לשניים. עדיין בחילוקי דיעות עם עצמי.
אשמח לתשובה בנוגע לויתור על סנטה קרוז ונסיעה ישירה למונטריי
ועל הקושיה הנוספת שבסוף תיאור המסלול שלי – היכן לישון בין מונטריי לפיזמו ביץ.
-
עצי סקויה גדלים רק בהרים גבוהים – כלומר אפשר למצוא אותם רק בפארקים בהרי הסיירה נוואדה (פארק סקויה, פארק יוסמיטי, פארק קלבארס וכו).
בפארקים שקרובים לחוף אפשר למצוא עצי רדווד – הם צרים יותר מעצי סקויה. בכל מקרה היער של הרדווד נראה שונה מאשר היער בהרי הסיירה נוואדה – כי סוג הצמחיה שונה, אזור גידול שונה.
לגבי סנטה קרוז – אם אתם לא רוצים להשקיע זמן בכביש 1 בחלק שבין הלף מון ביי לבין סנטה קרוז, וגם לא רוצים את מיסטרי פוינט, וגם לא את הר חרמון, וגם לא את פארק ביג בייסין, וגם לא הנרי קאוול, וגם הטיילת תהיה סגורה – אפשר להמשיך למונטריי… רק שימו לב ששמורת הקיאקים נמצאת בין 2 הערים האלה.
-
בסאן פרנסיסקו הייתי מוסיפה עוד יום כדי להגיע לאלקטרז (בשילוב עם פיר 39 ופישרמן וורף, צריך להזמין כרטיסים מראש), ומוסיפה גם את גשר שער הזהב (הסמל האיקוני של העיר) שאפשר לחצות ולשלב עם העיירה סוסוליטו ו/או עליה לתצפית במרין הדלנדס.
שים לב שגשר שער הזהב לא קרוב ולא קשור לפארק שער הזהב… הנסיעה בגשר ביציאה מהעיר חינמית ובכניסה עולה כמה דולרים (נדמה לי שצריך לשלם אונליין).
אם הילדים אוהבים, יש שני מוזיאונים אינטראקטיביים מצויינים – האקספלורטורים ליד בניין המעבורת ואקדמיה למדעים (נדמה לי שככה נקרא) בפארק שער הזהב.
יש גם לא מעט ״מוזיאוני״ חוויה שילדים ונוער יכולים לחבב כמו מוזיאון הגלידה, ריפלי, תלת מימד, מאדם טוסו, מכונות משחק ועוד…
-
עצי הרדווד שונים מעצי הסקויה ואנחנו מאד אוהבים, אבל עבור הבנות שלי עץ זה עץ זה עץ זה משעמם.
נקודת המיסתורין חביבה מאד ומשעשעת, הבנות מאד נהנו.
ממליצה לבדוק אם יש פילי ים בעונה שאתם נמצאים, או באניו נואבו (קצת הליכה, אם זה בעונת הרבייה עם הדרכה זה שווה ממש) או בפיידראס בלאנקאס (קרוב לכביש). הם מקסימים ומצחיקים מאד.
ועוד משהו קטן – ממליצה מאד להימנע מנסיעה בכבישים שאינם אוטוסטרדות בשעות החשכה כמו הכבישים סביב יוסמיטי או כביש 1. הם לא מוארים בכלל (אפס תאורה), צרים ומפותלים ומפחידים מספיק לנהיגה באור יום.
-
אולי תורידו את יוניברסל גם לסוף הטיול ותצאו ב-30 לסן דייגו...אלא אם זה לא מסתדר עם הביקור המשפחתי...
-
@גדליהו מהגרעין
דווקא מסתדר יוניברסל יחסית בהתחלה גם כי הילדים לא יכולים לחכותם וגם המשפחה שבחופשת ראש השנה
-
תודה על הטיפ.
במוזיאונים ככל הנראה נבקר בלוס אנגלס.
אשקול עוד יום לסן פרנסיסקו.
מה לגבי נקודת לינה נוספת אחרי מונטריי?
-
אני אוהבת לגוון ולרווח, אז אם יש 3 מוזיאונים שרוצים לראות, הייתי משלבת חלק בלוס אנג״לס וחלק בסאן פרנסיסקו, כדי לא ליצור עומס והקההת חושים.
מבחינת נקודת לינה שניה, הרבה אוהבים את מורו ביי (לא הייתי מזמן). אנחנו אוהבים את פיזמו ביץ׳ סתם כי היא עיירה חביבה לנו. יש שם גם דיונות עם טרקטורונים אם אתם חובבי אקסטרים (נקרא ATV באנגלית).
-
שריינתי בפיזמו ביץ מלון אבל אם תסתכלי בתכנון יוצא שלא בטוח שאני מגיע לשם בשעה נורמלית לאחר שנעזוב את מונטריי ונעשה את הדברים שתכננו במונטריי והסביבה. אני טועה?
-
עדכנתי את המשך המסלול:
יש תובנות?
8.10 (יום ג’) twin picks, גולדן גייט פארק, גשר גולדן גייט יציאה מאוחרת לסנטה קרוז (לינה בסנטה קרוז).
9.10 (יום ד’) סנטה קרוז – מתחילים את היום במיסטרי פוינט, ממשיכים למונטריי – אקווריום, אזור Cannery Row, פוינט לובוס אם נספיק. לינה במונטריי
10.10. (יום ה') – פוינט לובוס (אם לא היה ביום הקודם), ביג סר, מפל McWay , מורו ביי (לינה במורו ביי או פיזמו)
11.10 (יום ו') טרקטורונים בפיזמו, סולבנג, חניית בינים בלוס אנג'לס (לינה אצל המשפחה).
12.10 (יום שבת) נוסעים לסן דייגו פעילות בעיר: סי וורלד
3.10 (יום א') סן דייגו – גן חיות + טיול העיר העתיקה
14.10 (יום ב’) יוצאים מסן דייגו לכיוון וגאס עם עצירות בברסטו וקליקו – מודעים לנסיעה הארוכה. לינה בוגאס
15.10 (יום ג’) וגאס
16.10 (יום ד’) וגאס
17.10 (יום ה’) חזרה ללוס אנגלס
18.10 (יום ו’) דיסילנד
19.10 טיסה חזרה אחה”צ