בחירת רכבל - Lomnické sedlo או Predné Solisko - הרי הטטרה הסלובקיים
-
היי,
האם יש כאן בפורום מטיילים שביקרו בפסגות Lomnické sedlo ו-Predné Solisko שבהרי הטטרה הגבוהים, ויכולים להמליץ על אחד מהם/על שניהם?
בגלל מגבלת זמן, נראה כי ניאלץ לבחור רכבל אחד מבין השניים הנ”ל. אודה מאוד לסיוע בבחירה מהתרשמותכם.תודה רבה מראש,
ניב -
אנחנו עלינו ברכבל לומניצקי סלדו.
עלינו רק עד תחנת הביניים השניה ולא עד התחנה האחרונה, מפני שרצינו לעשות מסלול רגלי באזור.
העליה והנופים מאד יפים! בתחנת הביניים יש אגם קטנטן ויפה, עם מסלולון סביב שבו הסברים על החי והצומח באזור.
מתחנה זו יוצאים מספר מסלולים רגליים נהדרים שניתן לצעוד בהם.
מוזמן לקרוא כאן על העליה ברכבל ועל המסלול שבו הלכנו.
(המסלול האחרון בפוסט)
בכל מקרה, לתחנה האחרונה הגבוהה ביותר - רצוי לעלות רק ביום יפה ובהיר!
אל הרכבל השני שהזכרת לא הגענו, אז קשה לי להשוות…
טיול נעים,אורה

-
רק קצת לחדד…
הסלדו- זו לא תחנת הביניים. אלא תחנה נוספת בין הביניים (פלסו)- שם יש את האגם, לבין התחנה האחרונה (סטיט).
לסלדו- עולים ברכבל פתוח….הנוף שם מקסים ממש!! והוא שונה מהנוף בפלסו.
אנחנו נהננו מאד
במקום השני לא היינו
-
ברור לי שלומניצקי סטיט יותר מרשים. היא בגובה 2800 כאשר השני כ-2200. אבל הרבה יותר יקר וצריך לקות כרטיס מראש. אני לא השגתי לכן עליתי ללומניצקי סדלו. גם משם נוף יפה. עולים ברכבל כסאות.
-
@Niv3267314 אמר:
Predné Solisko
היינו בשניהם. השאלה היא האם אתם מתכוונים לטייל משם או רק לעלות ולרדת?
-
תודה רבה לכולם!
ייעוץ נוסף יתקבל בברכה(:התכנון הוא רק לעלות ולרדת, כדי ליהנות מנוף מרשים של הרי הטטרה הגבוהים.
מסלולים ארוכים ברגל מתוכננים במקומות אחרים ולא באזור זה של הרי הטטרה הגבוהים.אולי השאלה שצריכה להישאל היא – מאיזה פסגה מהשתיים הנ”ל, הנוף הוא מרשים יותר והכי מקרב אותנו אל הפסגות המשוננות?
מאחר שהייתם בשתי הפסגות, אשמח מאוד לקרוא את דעתך בעניין.תודה מראש!
-
אם ככה היתי עולה על הלומניצקי. הנוף יותר דרמטי ויש שם קרוב לתחנת הרכבל אגם קטן (מאד) שאפשר ללכת אליו.
בסולסיקו אתה לא מגיע ממש עד הפיסגה עם הרכבל אלא רק לביקתה וכדי להגיע עד למעלה יש טיפוס לא קל.
תהנו!
-
תודה רבה!
-
מסכים. לי לקח שעה לטפס לפיסגה למרות שממבט ראשון לא נרה קשה. -
@Niv3267314 אמר:
קחו בחשבון ת ממה שקראתי בספר של המשפחה המטיילת, הרכבל ל Solisko עולה מהר ו פתוח, ולמי שמפחד מפחד גבהים או חייב שיהיה רצפה מתחתיו זה לא מתאים.
-
אני עליתי ברכבל הכסאות זה לא מהר ולא מפחיד. כף אמיתי.מי שיש לו פחד גבהים שלא יסע לטטרה הגבוהה, אולי רק לטטר הנמוכה.