סיוע בתכנון טיול ליפן
-
שלום לכולם.
מתכננים ביקור ביפן בין ה-31.8 (נחיתה בבוקר בטיסה מהארץ דרך אירופה) עד ה-18.9 המראה בצהריים.
האילוץ שיש באמצע הטיול הוא שבין ה-9.9 אחה”צ עד ה-13.9 אחה”צ אנחנו צריכים להיות בעיר שיזואוקה שליד (יחסית) הר פוג’י.
כלומר, יש לנו 9 ימים מלאים עד שיזואוקה ולאחר מכן 4 ימים מלאים נוספים.
חשבנו לעשות מסלול בין אוסקה וקיוטו לטוקיו (לא נרחיק עד הירושימה). הכרטיסים עדיין לא נקנו אבל ננחת באוסקה ונמריא מטוקיו או שלהיפך. אנחנו פשוט עדיין מתלבטים אם לעשות את 9 הימים בין אוסקה לשיזואוקה (כולל הר פוג'י) ואת 4 הימים הנותרים באזור טוקיו וניקו או להיפך.
הנקודות שמצאנו אותן מעניינות בינתיים הן קיוטו, האלפים היפניים, הר פוג’י (בתקווה רוצים לטפס עליו אם מזג האויר יאפשר זאת), ניקו, וטוקיו.
האם מסלול הכולל את האתרים האלה נשמע הגיוני במסגרת הזמן הזאת?
כיצד הייתם מחלקים את הזמן בין המקומות השונים?
המון תודה מראש על העזרה
-
מוכן לנהוג?
-
לדעתי זה מאוד לחוץ במסגרת הזמן הזאת. אפילו טוקיו לבד, או קיוטו לבד (פלוס האזורים שמסביבן) יכולות כל אחד להחזיק בשקט את מספר הימים הזה והרבה יותר.
יש סיבה מיוחדת שאתם עוצרים בשיזואוקה? זו עיר בלי שום עניין, ואם זה בגלל פוג׳י, אז אני הולך להגיד משהו שערורייתי – פוג׳י יפה מרחוק/מלמטה, ואין צורך להתקרב אליו או לטפס עליו. תזכור שכשמטפסים על הר לא רואים אותו אלא הכל חוץ ממנו, ואז פוג׳י הופך לסתם עוד מקום גבוה. בהתחשב במסגרת הזמן שלכם הייתי מוותר על זה, אלא אם אתם חובבי טיפוס באופן מיוחד.
אם יש לך אפשרות לעשות שינויים, אני הייתי מחלק את הזמן בין קנסאי (קיוטו/אוסקה) לטוקיו, חצי טיול כל אחת, ומוותר לגמרי על המקומות האחרים.
אוסקה לא מעניינת במיוחד אבל יש לה קשרי תחבורה מצוינים לכל האזור, וקל להגיע לקיוטו משם. בכל זאת, אני הייתי נשאר בקיוטו כי היא המקום המעניין בקנסאי וחבל על זמני הנסיעה כל יום – בערך שעה לכל כיוון מאוסקה.
זה בגדול, אבל אם יש לך עוד שאלות אני יכול להרחיב.
-
כן
-
שלום דן ותודה על התגובה המפורטת.
הנסיעה היא בעיקרה נסיעת עבודה ולכן הסיבה למעבר בשיזואוקה. כבר עשיתי בעבר חיפוש לגבי המקום ואכן לא מצאתי אותו מעניין.
אנחנו באמת חובבי טיפוס.
באוסקה אנחנו לא מתכננים לטייל. אולי לישון רק את הלילה הראשון לאחר הטיסה או האחרון לפני הטיסה.
אם נלך עם ההצעה שלך ונתרכז בשתי הערים, אלו טיולי יום מחוץ לערים היית מציע?
באופן כללי אנחנו יותר חובבי טבע מערים.
-
ביפן יש כמובן הרבה אתרי טבע יפים, אבל הייחוד שלה הוא יותר בשילוב בין הטבע לתרבות האנושית, ולכן כדאי יותר להתמקד בדברים כאלה לדעתי – אתרים כמו מקדשים, גנים, מוזיאונים שמשתלבים בטבע, וכדומה.
לגבי טיולי יום, באזור קיוטו יש הרבה יותר מבחר של מקומות מעניינים מחוץ לעיר או בחלקים הרחוקים שלה. זו עיר שמתפרשת על שטח די רחב, וחלק ממה שנקרא ״קיוטו״ נמצא רחוק מהמרכז. בטוקיו הדגש הוא יותר על העיר עצמה, למרות שגם שם יש מה לראות בטיולי יום.
הנה כמה מקומות לדוגמה שאפשר לעשות כטיולי יום ממרכז קיוטו. אני כותב את השמות באנגלית כדי שתוכל לחפש עליהם:
- Kurama – אזור בצפון קיוטו
- Sagano – אזור במערב קיוטו שאפשר לשלב עם אזור Arashiyama שכולם תמיד נוסעים אליו
- מקדש Daigo-ji שנמצא באזור Yamashina במזרח קיוטו. יש שם טיפוס ארוך עם מקדש מעניין בקצה ההר
- נארה (Nara)
- Koya San (קצת רחוק מקיוטו, עדיף לנסוע מאוסקה אם נוסעים רק ליום אחד)
- יושינו (Yoshino)
- קובה (Kobe)
בטוקיו כאמור אני ממליץ להתמקד במקומות בתוך העיר עצמה. אבל הנה כמה אפשרויות לטיולי יום:
- ניקו, שאתה כבר מכיר
- קמקורה (Kamakura)
- קרויזאווה (Karuizawa)
- הר טקאו (Takao)
- קווגואה (Kawagoe)
בעיניי גם בקיוטו יש הרבה מאוד מה לראות בתוך העיר עצמה, אבל זה הרבה מקדשים ומתחיל לחזור על עצמו באיזשהו שלב, לכן טוב לשלב את זה עם טיולים מחוץ לעיר.
-
מסכים עם הערות היפניסט לגבי הפוג’י והחיבור טבע-תרבות.
אם בכל זאת תרצו ללכת/לטפס, ותגיעו לאזור האלפים, יש מסלולים מאוד יפים סביב קמיקוצ’י. אפשר אפילו ללכת ממש על קו הרכס, ניתן לחסוך חלק מהעלייה באמצעות רכבל Shinhotaka.
-
חשוב לי לחזק את המסר שעלה כאן...אנשים שראו כבר טבע מהמם בעולם לא ימצאו את יפן מדהימה או מיוחדת מההיבט הזה. יפן היא מרתקת בתרבותה, הערים בה שונות מכל המוכר לנו ואני ממליצה למקד בהן את הביקור עם גיחות חד יומיות החוצה.
-
הייתי מחלק ל-3 ימים מלאים בקיוטו ואת השאר בטוקיו כולל יום טיפוס בפיג’י.
יותר מזה כבר יהיה מאוד לחוץ.
-
היי תומס

גם אני אסכים עם קודמיי: יש הרבה טבע ביפן אבל הוא לא מרשים כמו יקירתנו ניו זילנד, והחלק החזק של המדינה הוא יותר הצד של תרבות, אוכל וכו’. האלפים למשל למרות השם פחות מרשימים מהאלפים הדרומיים או האלפים האירופאים. יש שלל טיולי טבע באפשרויות של טיול יום מקיוטו או טוקיו או אוסקה. באופן אישי אהבתי את קיוטו כי חוץ ממקדשים יש בה גם המון גנים ומקומות קטנים נחמדים, ואפשר בקלות לבלות בה יותר מ-3 ימים. ממנה או מאוסקה (כשעה ביניהם, אפילו פחות, תלוי בסוג התחבורה) אפשר לצאת גם לנארה ולטבע בסביבה. מדרום להם יש כל מיני אתרי טבע כמו akame 48 waterfalls, קויה סן, מפלי נאצ’י, טרק הקומנו קודו וכו’. כדאי להריץ חיפוש של טרקים ליד טוקיו/קיוטו באנגלית ולראות מה יוצא.
-
המון תודה לכולכם על העצות והטיפים!
זה בהחלט נותן אפשרות להתמקד.
עכשיו נעשה תכנון קצת יותר מפורט ובטח נחזור עם שאלות נוספות.
-
היי,
בתור אחד שטיפס כמה פסגות במהלך הטיולים, כולל שניים מעל ל6000 מטר וכמובן את פוג'י אני חולק על הדעה של קודמיי. נכון, צריך להתאמץ, להזיע (כמו כל יום ביפן) ולקפוא בפסגה אבל הרגע הזה שעומדים בפסגה מעל כל העננים, ולראות מרבד עצום של עננים זאת חוויה מדהימה.
במידה ואתה אכן מחליט לטפס תעשה את זה מוקדם ככל שמתאפשר לך כי לקראת סוף ספטמבר לדעתי מתחילים לסגור את הבקתות ואז גם המזג אוויר מתחעל להיות לא מתרים ואז לא מומלץ לטפס.
אני טיפסתי בסוף אוגוסט בלילה, התחלתי בערב מביקתה מס' 5, מאיפה שהאוטובוס עוצר. לא זוכר באיזה מסלול עליתי אבל יש טיפ שלי בנושא פה באתר על הטיפוס בלילה, מוזמן לקרוא. לקראת סוף הטיפוס יש מפגש של כמה מסלולי טיפוס אז עלול להווצר פקק אנושי.
לפסגה הגעתי בדיוק בזריחה (כולל שינה של כמה שעות באחת הבקתות). הטיפוס בלילה חוסך את סבל של החום הכבד בתקופה הזאת ביום. צריך לזכור להגיע עם ציוד חם כי בפסגה קפוא.
החלק הלא כיפי של הטיפוס זאת הירידה שהיא במסלול מקביל לעליה והיא מלאה באבני דרדרת. הירידה היא בזגזגים אין סופיים.
פוג'י הרבה פעמים לא משתף פעולה ולא תמיד רואים אותו במהלך היום. כשהגעתי להר לפני הטיפוס וגם אחרי שהגעתי חזרה מהטיפוס הוא היה לוט בערפל וכך גם כשהייתי בהקונה לא היה הר במשך כל היום. רק ממש מוקדם בבוקר היה ניתן לראות אותו.
-
שוב שלום לכולם.
סגרנו את כרטיסי הטיסה ועשינו קצת שיעורי בית ונשמח לקבל חוות דעת על התכנון שכתבתי מטה.
לצערי, המחוייבויות הנוספות שלנו בנסיעה (שיזואוקה) מכתיבות שנשארו רק יומיים וחצי לקיוטו אבל אין ברירה ונקווה להישאר עם טעם של עוד לטיול הבא.
בנוסף – 6-7.9 נשארו פנויים כי אנחנו לא בטוחים מה לעשות בהם. האם כדאי לרווח יותר ולהיות זמן נוסף באחד מהיעדים האחרים שכתבתי? האם כדאי להוסיף יעד נוסף?
ושאלה נוספת – אנחנו עדיין בתהליכי למידה של ה-JR Pass וקצת מתקשים להבין מה במסלול שלנו לא נכלל בו. חשבנו להפעיל פאס ביציאה מטוקיו למשך שבועיים. למרות שהוא יהיה די רדום בזמן בשיזואוקה, זה עדיין יכול לשמש עד ההגעה לקיוטו ואולי בכל זאת לצאת משתלם?
המון תודה לכולם על העזרה.
תום
28.8 – נחיתה ב-17:20 בטוקיו – לינה בטוקיו
29.8 – טוקיו
30.8 – טוקיו
31.8 – טיול יום לניקו וחזרה ללינה בטוקיו
1.9 – 2.9 – חלון זמנים לטיפוס לפוג’י (בסוף יום הטיפוס נסיעה לטאקימה)
3.9 – טיול יום בקמיקוצ’י, חזרה ללינה בטאקימה
4.9 – טיול בשירקאווה-גו והמשך ללינה בקאנזווה
5.9 – קאנזווה
6.9 –
7.9 –
8.9 – הגעה אחה”צ לשיזואוקה
9.9 עד ה-12.9 – שיזואוקה
13.9 מסיימים בשיזואוקה אחה”צ רכבת לקיוטו
14.9 – קיוטו
15.9 – קיוטו
16.9 – נסיעה בצהריים לשדה התעופה של אוסקה לטיסה שממריאה בשעה 18:30.
-
לגבי הjr, הוא לא תמיד משתלם. צריך לבדוק באופן מדוקדק. יש מחשבון לחישוב הכדאיות שלו, נדמה לי שבאתר Japan guide. אם אני לא טועה, הוא מציע גם פאסים אזוריים מקומיים כשזה מתאים.
-
הייתי הופך את המסלול על פניו.
בגלל ששיזואוקה כ”כ קרובה לפוג’י שעליו אתה מתכנן כל כך ובגלל שאתה מסיים בטוקיו בין כה
אני מציע ללון ביום ההגעה בנאריטה ובבוקר לקחת טיסה להירושימה (76$) ומשם להתחיל מסלול צפונה:
הירושימה – הימאג’י – קיוטו – קנזאווה – טקיאמה -שיזואוקה – פוג’י – טוקיו. (נצמדתי למקומות שרשמת. כמובן שאפשר גם אחרת)
זה יוצר מסלול “כיוון אחד” הגיוני וממצה.
-
-
תודה רבה על התגובה.
אנחנו נוחתים בטוקיו כמו שכתבת אבל ממריאים מאוסקה חזרה לארץ…
בגלל זה כיוון המסלול הוא כזה.
השאלה היא אם החלוקה היא הגיונית?
בנוסף, לא חובה להיצמד למה שכתבנו. נשמח לשמוע רעיונות נוספים. כנראה שאת הירושימה נשמור לפעם הבאה.
האם שווה ביומיים הפנויים להוסיף את האקונה? או שלהוסיף אולי עוד יום למקומות האחרים שנבקר בהם עד שיזואוקה?
בנוסף, האם שווה את אחד הימים בקיוטו להשקיע בנארה או שחבל לצמצם את קיוטו עוד יותר?
-
סליחה על לקות הקריאה.
אם אלה המגבלות, כולל הירושימה, הייתי מחלק את שני הימים הפנויים לטוקיו וקיוטו, לא מוריד מקיוטו לטובת נארה (עבורי זה או נארה או ניקו בנוסף לקיוטו), ושוקל, במקום, אם לעשות טיול יום להאקונה (בעיני - עדיפה על ניקו)
-
תודה!
-
לגבי הטיפוס. אפשר להגיע לתחנה 5 בפוג'י באוטובוס מטוקיו. 50 דולר הלוך חזור, משהו כזה. צריך להזמין מראש דרך האינטרנט. רק צריך לבחור שעות שרוצים.
רשמתי את כל הפרטים בטיפ שלי על הטיפוס הלילי לפוג'י. אתם מתכננים טיפוס במהלך היום או ליילי?