ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. דן היפניסט
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 0
    • פוסטים 19
    • הגבוה ביותר 6
    • קבוצות 0

דן היפניסט

@דן היפניסט

9
    מוניטין
    42
    צפיות בפרופיל
    19
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4025145 גיל 56

דן היפניסט הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי דן היפניסט

• RE: טוקיו מלון

@משוטטקל

שלום, כדאי לבחור מלון במקום שיש בו תחבורה ציבורית נוחה. אמנם אם מסתכלים במפה נראה שזה ככה בכל מקום בטוקיו, אבל זה מטעה כי המרחקים גדולים מאוד בעיר הזאת.

הקריטריון צריך להיות לדעתי מקום שבו נפגשים לפחות קו של JR ושני קווים של רכבת תחתית. אז האזורים המומלצים שלי הם התחנות העיקריות על קו ימנוטה (Yamanote), שהוא הקו המעגלי של JR ואחד האמצעים הנוחים להתניידות בעיר.

- Tokyo (ככה נקראת תחנת הרכבת המרכזית)

- Ueno

- Ikebukuro

- Shinjuku

- Shibuya

לגבי גודל החדרים, הם אכן קטנים בטוקיו. זה יכול לעתים קרובות להיות גודל שבו מיטה זוגית תופסת את כל רוחב החדר ואין אפילו מקום לארונות בגדים.

זה כנראה מה שנקרא ״חלק מהחוויה״. כמובן שאם תשלם יותר תקבל משהו יותר מרווח.

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: סיוע בתכנון טיול ליפן

@thomas757

לדעתי זה מאוד לחוץ במסגרת הזמן הזאת. אפילו טוקיו לבד, או קיוטו לבד (פלוס האזורים שמסביבן) יכולות כל אחד להחזיק בשקט את מספר הימים הזה והרבה יותר.

יש סיבה מיוחדת שאתם עוצרים בשיזואוקה? זו עיר בלי שום עניין, ואם זה בגלל פוג׳י, אז אני הולך להגיד משהו שערורייתי – פוג׳י יפה מרחוק/מלמטה, ואין צורך להתקרב אליו או לטפס עליו. תזכור שכשמטפסים על הר לא רואים אותו אלא הכל חוץ ממנו, ואז פוג׳י הופך לסתם עוד מקום גבוה. בהתחשב במסגרת הזמן שלכם הייתי מוותר על זה, אלא אם אתם חובבי טיפוס באופן מיוחד.

אם יש לך אפשרות לעשות שינויים, אני הייתי מחלק את הזמן בין קנסאי (קיוטו/אוסקה) לטוקיו, חצי טיול כל אחת, ומוותר לגמרי על המקומות האחרים.

אוסקה לא מעניינת במיוחד אבל יש לה קשרי תחבורה מצוינים לכל האזור, וקל להגיע לקיוטו משם. בכל זאת, אני הייתי נשאר בקיוטו כי היא המקום המעניין בקנסאי וחבל על זמני הנסיעה כל יום – בערך שעה לכל כיוון מאוסקה.

זה בגדול, אבל אם יש לך עוד שאלות אני יכול להרחיב.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: סיוע בתכנון טיול ליפן

@thomas757

ביפן יש כמובן הרבה אתרי טבע יפים, אבל הייחוד שלה הוא יותר בשילוב בין הטבע לתרבות האנושית, ולכן כדאי יותר להתמקד בדברים כאלה לדעתי – אתרים כמו מקדשים, גנים, מוזיאונים שמשתלבים בטבע, וכדומה.

לגבי טיולי יום, באזור קיוטו יש הרבה יותר מבחר של מקומות מעניינים מחוץ לעיר או בחלקים הרחוקים שלה. זו עיר שמתפרשת על שטח די רחב, וחלק ממה שנקרא ״קיוטו״ נמצא רחוק מהמרכז. בטוקיו הדגש הוא יותר על העיר עצמה, למרות שגם שם יש מה לראות בטיולי יום.

הנה כמה מקומות לדוגמה שאפשר לעשות כטיולי יום ממרכז קיוטו. אני כותב את השמות באנגלית כדי שתוכל לחפש עליהם:

- Kurama – אזור בצפון קיוטו

- Sagano – אזור במערב קיוטו שאפשר לשלב עם אזור Arashiyama שכולם תמיד נוסעים אליו

- מקדש Daigo-ji שנמצא באזור Yamashina במזרח קיוטו. יש שם טיפוס ארוך עם מקדש מעניין בקצה ההר

- נארה (Nara)

- Koya San (קצת רחוק מקיוטו, עדיף לנסוע מאוסקה אם נוסעים רק ליום אחד)

- יושינו (Yoshino)

- קובה (Kobe)

בטוקיו כאמור אני ממליץ להתמקד במקומות בתוך העיר עצמה. אבל הנה כמה אפשרויות לטיולי יום:

- ניקו, שאתה כבר מכיר

- קמקורה (Kamakura)

- קרויזאווה (Karuizawa)

- הר טקאו (Takao)

- קווגואה (Kawagoe)

בעיניי גם בקיוטו יש הרבה מאוד מה לראות בתוך העיר עצמה, אבל זה הרבה מקדשים ומתחיל לחזור על עצמו באיזשהו שלב, לכן טוב לשלב את זה עם טיולים מחוץ לעיר.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: פריחת הדובדבן ביפן

@רחלי-07

יש מקום שנקרא יושינו (Yoshino), מדרום-מזרח לאוסקה, שמפורסם במיוחד כאתר פריחה. יש שם אלפי עצים שפרושים על ההרים, ואם רואים את זה בזמן הנכון זה נראה כמו עננים ורודים. 

החיסרון של יושינו הוא שהמקום מפוצץ במבקרים בתקופה הזאת, וזה מביא אותנו לנקודה החשובה. מה שיפה בפריחה הוא האווירה שהיא משרה, ולכן כל מקום שיש בו פריחה ונמצא בטבע הוא מתאים.

באזורים עירוניים יש באתרי הפריחה הפנינג שלם, וזה נחמד בתור חוויה לראות איך היפנים משתגעים מהנושא, אבל זה גם לא ממש אווירה מהסוג הנכון אם העניין שלכם הוא בתופעה הטבעית עצמה.

המקומות שבהם הפריחה היא גם יפה וגם לא טובעת באנשים הם כנראה גנים יפניים מסורתיים שהכניסה אליהם היא בתשלום. אם הגן הוא קטן ופחות ידוע, הסיכויים טובים שיהיה בו יופי יפני שלא תמצאי במקומות היותר מתוירים.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: התייעצות לגבי מסלול טיול ביפן עם ילדים באפריל 2020

@רויטל-קריב

כמו שאמרו, אין סיבה להיות בנגויה, גם לא בשביל לונה פארק (שקיים בטוקיו). זו עיר חסרת כל ייחוד.

אם תהיו בטקיאמה אפשר במקום נגויה לעבור בקנזאווה (Kanazawa), שהיא מקום מעניין ויפה, ואז לחזור משם לטוקיו. יש רכבת שינקנסן חדשה מקנזאווה ישר לטוקיו, כך שלא חייבים לעבור דרך נגויה או החוף הדרומי כדי לחזור.

אישית אני גם חושב שאם הטיול מעניין (והוא מעניין), אין צורך לתכנן במיוחד איך לתת לילדים הפוגה ממנו – הרי זה לא ביקור מייגע במוזיאון אלא משהו שכיף לראות.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: מגדל טוקיו או עץ השמיים?

@שוקי3

אני ממליץ בחום רב לדלג על שני הלא-אתרים האלה!

קיוטו מלמעלה נראית פשוט כמו משטח בטון גדול עם הרים סביב לו. יש תצפיות יותר יפות מכל מקום שנמצא קצת גבוה על ההרים. אין שום סיבה בעולם לעלות למגדל קיוטו כי פשוט אין מה לראות משם.

לגבי טוקיו, המגדל Sky Tree הוא מלכודת תיירים עם מחירים שערורייתיים וכלום וחצי לראות. הסיבה היא בין היתר שהמגדל עומד במקום מרוחק מהמרכז, וכל מה שאפשר לראות ממנו זה בניינים רחוקים והרחובות המאוד לא מעניינים של הרובע שבו הוא נמצא.

כדי לראות את טוקיו מגבוה, מומלץ לבקר במצפה האולטימטיבי – Bunkyo Civic Center Observation Deck:

https://whereintokyo.com/venues/25352.html

הוא נמצא בקומה העליונה של מגדל משרדים שבו נמצאת גם עיריית רובע Bunkyo. יש מעלית מהלובי ישר לשם.

יתרונות:

- הכניסה חינם

- מיקום מרכזי ונוח מאוד, צמוד לתחנות Korakuen ו-Suidobashi

- נופים מרשימים – כולל המגדלים של שינג׳וקו על רקע הר פוג׳י (רק בימים של ראות טובה, בעיקר בשעות הבוקר)

- מעט אנשים – רק מקומיים באים לשם

זה אחד המקרים (הלא נדירים, אגב) שבהם האטרקציה החינמית עולה בכל פרמטר על התחליפים היקרים והשטותיים שכולם נוהרים אליהם. כדאי מאוד.

דן היפניסט
      דן היפניסט

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי דן היפניסט

• RE: איפה כדאי לגור בטוקיו? באיזה רובע?

@noga-maroz

שלום, אני מצטט מתגובה שכתבתי בעבר על שאלה דומה:

כדאי לבחור מלון במקום שיש בו תחבורה ציבורית נוחה. אמנם אם מסתכלים במפה נראה שזה ככה בכל מקום בטוקיו, אבל זה מטעה כי המרחקים גדולים מאוד בעיר הזאת.

הקריטריון צריך להיות לדעתי מקום שבו נפגשים לפחות קו של JR (רכבת רגילה) ושני קווים של רכבת תחתית. אז האזורים המומלצים שלי הם התחנות העיקריות על קו ימנוטה (Yamanote), שהוא הקו המעגלי של JR ואחד האמצעים הנוחים להתניידות בעיר.

- Tokyo (ככה נקראת תחנת הרכבת המרכזית)

- Ueno

- Ikebukuro

- Shinjuku

- Shibuya

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: מגדל טוקיו או עץ השמיים?

@שוקי3

אני ממליץ בחום רב לדלג על שני הלא-אתרים האלה!

קיוטו מלמעלה נראית פשוט כמו משטח בטון גדול עם הרים סביב לו. יש תצפיות יותר יפות מכל מקום שנמצא קצת גבוה על ההרים. אין שום סיבה בעולם לעלות למגדל קיוטו כי פשוט אין מה לראות משם.

לגבי טוקיו, המגדל Sky Tree הוא מלכודת תיירים עם מחירים שערורייתיים וכלום וחצי לראות. הסיבה היא בין היתר שהמגדל עומד במקום מרוחק מהמרכז, וכל מה שאפשר לראות ממנו זה בניינים רחוקים והרחובות המאוד לא מעניינים של הרובע שבו הוא נמצא.

כדי לראות את טוקיו מגבוה, מומלץ לבקר במצפה האולטימטיבי – Bunkyo Civic Center Observation Deck:

https://whereintokyo.com/venues/25352.html

הוא נמצא בקומה העליונה של מגדל משרדים שבו נמצאת גם עיריית רובע Bunkyo. יש מעלית מהלובי ישר לשם.

יתרונות:

- הכניסה חינם

- מיקום מרכזי ונוח מאוד, צמוד לתחנות Korakuen ו-Suidobashi

- נופים מרשימים – כולל המגדלים של שינג׳וקו על רקע הר פוג׳י (רק בימים של ראות טובה, בעיקר בשעות הבוקר)

- מעט אנשים – רק מקומיים באים לשם

זה אחד המקרים (הלא נדירים, אגב) שבהם האטרקציה החינמית עולה בכל פרמטר על התחליפים היקרים והשטותיים שכולם נוהרים אליהם. כדאי מאוד.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: שאלה

@Foti12-walla-com

אני מניח שאת מתכוונת ל-okunoin שנמצא בקויה סאן, נכון? אם ככה, מגיעים לשם ברכבת.

מנארה אפשר לנסוע בקו של חברת Kintetsu מתחנת Kintetsu Nara ל-Osaka Namba, ולהחליף שם לקו של Nankai שנוסע מ-Namba ל-Koya San.

אם מצליח לך עם הזמנים זה יכול לקחת בסביבות שעתיים וחצי. לא קצר אבל זה הכי נוח.

מקיוטו זה יותר ארוך ומצריך יותר שילובים. נראה לי שבמקרה הזה הנסיעה הכי פשוטה היא בחברת Hankyu מתחנת Kawaramachi.

בכל אופן אפשר להשתמש באתר Hyperdia ולתכנן את המסלול בימים ובשעות שאת צריכה.

במקרה של נארה, המסלול הוא מ-Kintetsunara ל-Koyasan (להכניס את השמות ככה, בלי רווחים, אחרת האתר לא מזהה אותם).

לגבי לינה, לא חובה לישון בקויה סאן. זה מקום די קטן ואפשר בהחלט לכסות אותו ביום אחד בצורה רגועה (בלי לרוץ בין אתרים). אבל את זה עדיף לעשות כטיול יום מאוסקה, כי משם ההגעה הרבה יותר נוחה. ממקומות אחרים כמו נארה או קיוטו, זמן ההגעה ארוך וזה אומר שנטו אי אפשר להיות שם כל היום.

האטרקטיביות של לינה בקויה היא בעיקר חוויית הלינה בתוך מקדש. אבל אלה בעיקרון חדרים רגילים בסגנון יפני. העיירה עצמה היא לא מקום עם חיי לילה וכל אתרי התיירות נסגרים בחמש או שש בערב. אפשר כמובן להסתובב בחלקים הפתוחים, כולל בתוך בית הקברות, בכל שעות היממה. אבל אני מתאר לעצמי שלא רבים מעוניינים לטייל בבית קברות באמצע הלילה. 

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: מלון בטוקיו

@Yaki_3404408

המיקום מצוין לתחבורה וגם במיקום ביחס לשאר העיר.

בטוקיו אין ממש מרכז במובן שאנחנו מכירים, אלא סדרה ארוכה של תחנות רכבת גדולות שסביבן נוצרו מרכזים עצמאיים.

אמנם כמו שאמרו מעליי זה לא האזור הכי מעניין בפני עצמו, אבל כל עוד יש מסעדות ותחבורה נוחה, כל אזור מתאים.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: התייעצות לגבי מסלול טיול ביפן עם ילדים באפריל 2020

@רויטל-קריב

כמו שאמרו, אין סיבה להיות בנגויה, גם לא בשביל לונה פארק (שקיים בטוקיו). זו עיר חסרת כל ייחוד.

אם תהיו בטקיאמה אפשר במקום נגויה לעבור בקנזאווה (Kanazawa), שהיא מקום מעניין ויפה, ואז לחזור משם לטוקיו. יש רכבת שינקנסן חדשה מקנזאווה ישר לטוקיו, כך שלא חייבים לעבור דרך נגויה או החוף הדרומי כדי לחזור.

אישית אני גם חושב שאם הטיול מעניין (והוא מעניין), אין צורך לתכנן במיוחד איך לתת לילדים הפוגה ממנו – הרי זה לא ביקור מייגע במוזיאון אלא משהו שכיף לראות.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: הירושימה - כן או לא?

@שוקי3

הזכרת גם את ניקו – בתור מטייל שלא מושפע יותר מדי ממה ש״חייבים״ לעשות (גישה נכונה לדעתי), כדאי לך לשקול את הכדאיות גם במקרה של ניקו.

זה מקום קטן, מפוצץ בתיירים, ואותי הוא מאוד איכזב יחסית לווליום של הדיבור עליו. כן, קומפלקס המקדשים יפה אבל קשה לראות את היופי כשאתה עומד בתור לכל דבר ומסביבך אנשים מצלמים בהמוניהם. מקדשים הם מעניינים קודם כל בגלל האווירה ולא בגלל בניין כזה או אחר – ובניקו יש אווירה של לונה פארק עם תורים למתקנים, ולא של מקום קדוש.

מאחר שהדרך לשם מטוקיו לוקחת משהו כמו שעתיים, זה אומר להשקיע יום שלם באתר ממוסחר ותיירותי רק כדי להגיד שהיינו שם. מי שמטייל גם בקיוטו יכול בשקט לוותר על ניקו.

(ולמי שמרגיש צורך להגן על כבודה של ניקו – נא לא להזדעזע ולצאת חוצץ. הודעה זו מיועדת לחתרנים שמעדיפים ליהנות בטיול ולא רק לסמן וי).

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: טיול ליפן

@hilital

ביפן זה דווקא פחות מפריע, כי בדרך כלל היפנים עצמם ממילא לא דוברים אנגלית טובה ומתקשים להבין את השפה משמיעה מעבר למשפטים בסיסיים. אז לא תפסידו הרבה כי גם ככה קשה להסתדר שם באנגלית בסיטואציות עם אנשים רגילים (כלומר כאלה שלא עובדים בתיירות ונדרשים לסטנדרט מסוים).

שתי הצעות פרקטיות שיכולות לעזור:

1.

אם יש לכם צרכים מיוחדים כמו אלרגיה לסוגי מזון וכדומה, כדאי לכתוב ולהדפיס על דף או לשמור בטלפון בצורה שקל לקרוא, ולהראות לאנשים הרלוונטיים. רוב היפנים יודעים לקרוא אנגלית הרבה יותר טוב משהם מבינים אותה משמיעה.

2.

להחזיק בטלפון את האתר או האפליקציה של תרגום גוגל (Google Translate). שם אפשר לכתוב את המסר בעברית, לתרגם ליפנית ולהראות את המסך לאנשים. שוב, בקריאה הם יבינו טוב יותר.

במקרה של גוגל, איכות התרגום מושפעת מכמות התרגומים שנעשים בין שתי השפות. כך שרמת הדיוק כנראה תהיה יותר גבוהה בתרגום מעברית לאנגלית או מאנגלית ליפנית. בתרגום ישיר מעברית ליפנית עלולים להיות אי דיוקים גדולים. אז אם לא מבינים אתכם, תוכלו לנסות לתרגם לאנגלית.

קחו בחשבון שבשביל זה צריך גישה לאינטרנט סלולרי, אז תצטרכו לקנות כרטיס סים לתיירים ביפן או לדאוג לתוכנית מתאימה מהארץ.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: איך קצר ומהיר להגיע מנארה לקויאסן?

@zvikag

הדרך הכי הגיונית היא לנסוע ברכבת.  עד כמה שאני יודע אין אוטובוס ישיר בין הערים.

ברכבת אפשר לנסוע בקו של חברת Kintetsu מתחנת Kintetsu Nara ל-Osaka Namba, ולהחליף שם לקו של Nankai שנוסע מ-Namba ל-Koya San.

אם מצליח לך עם הזמנים זה יכול לקחת בסביבות שעתיים וחצי. לא קצר אבל זה הכי נוח.

אפשר להשתמש באתר Hyperdia ולתכנן את המסלול בימים ובשעות שאתה צריך.

המסלול הוא מ-Kintetsunara ל-Koyasan (להכניס את השמות ככה, בלי רווחים, אחרת האתר לא מזהה אותם).

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: טיול ליפן ביוני-יולי

@איל-א

יוני-יולי ביפן זה לא ממש קיץ אלא מה שנקרא ״העונה הגשומה״ – סוג של עונה חמישית בין האביב לקיץ.

בעונה הזאת לא מאוד חם, בדרך כלל מתחת ל-30 מעלות. מזג האוויר מעונן רוב הזמן, ולפעמים יש ימים גשומים. כשיורד גשם הוא יכול להיות חזק ולהימשך יום שלם.

העונה הגשומה היא סוג של הימור. כשלא יורד גשם, מזג האוויר מאוד נעים לטיולים. כשיורד, יכול להיות קשה להסתובב בחוץ וצריך לעשות פעילויות במקומות סגורים.

וזה גם משתנה משנה לשנה. יש שנים שבהן כמעט אין גשם ויש שנים (כמו השנה) שירד די הרבה.

שורה תחתונה: מבחינת חום ולחות יוני-יולי זו עונה לגמרי מתאימה לטיולים. הבעיה היחידה היא הגשם שיכול לקלקל פעילויות בחוץ. אם אתם בערים גדולות אפשר ללכת בימים האלה למוזיאונים וכדומה.

קחו בחשבון שבכל עונה ביפן יכול לרדת גשם, ודווקא החורף הוא הזמן הכי טוב מהבחינה הזאת כי הוא די יבש.

דן היפניסט
      דן היפניסט
    • RE: יפן - ויזה וכניסה למדינה

@hdj

למי שנכנס עם דרכון ישראלי, כל אורך שהות עד 90 יום לא מצריך הוצאת ויזה מראש. אתה ממלא במטוס לפני הנחיתה (או בשדה התעופה ביפן) שני טפסים, אחד לכניסה למדינה והשני למכס, ומקבל אישור כניסה בשדה.

אתה יכול לרשום בטופס הכניסה את הפרטים של המקום הראשון שתהיה בו, אבל כדאי שיהיה לך לפחות מושג כללי לאן אתה נוסע אחרי זה, למקרה שישאלו אותך. כסף הם בדרך כלל לא בודקים. כרטיסי אשראי אמורים להספיק לדעתי.

שים לב שהטופס למכס הוא חובה, אין  ביפן דבר כזה מסלול ירוק ואדום – כל אחד חייב לעבור אצל הפקיד עם הטופס שמצהיר שיש לו או אין לו דברים שחייבים במכס. אבל לא לכולם פותחים את המזוודה, ומבחינת רוב הנוסעים טופס המכס הוא קל למילוי ואין צורך לרשום פרטים ספציפיים של שום דבר. 

דן היפניסט
      דן היפניסט