יפן - ויזה וכניסה למדינה
-
אני טס ליפן בספטמבר ואני פתאום קלטתי שאני לא יודע איך עובד הנושא של הויזה לשם.
זה משהו שכשאני נוחת שם אז ממלאים טופס ומקבלים על המקום?
כי קראתי איפשהו שישראלים פטורים מויזה לשם כל עוד זה לעד- 90 יום.
בנוסף אני טס לתקופה ארוכה ויודע רק מסלול כללי,
כולל בית מלון באוסקה(שם אני נוחת) ובית מלון בטוקיו בסוף הטיול(משם אני ממריא חזרה).
האם זה יהיה בעייתי בשביל לקבל ויזה,
או שבאמת לסגור כבר הכל לאורך כל הדרך שם, בתי מלון וכו?
עוד בנושא של ויזה, מספיק שאני מראה שיש לי כרטיסי אשראי איתי בשביל להוכיח שיש
לי כסף?
-
מה הפרוש של 'אני נוסע לתקופה ארוכה'. לאיזו תקופה? לכמה זמן? מעל 3 חדשים?
-
לא, לחודשיים.
-
חודשיים והנחיתה באוסקה וחזרה מטוקיו?
בחודשיים אתה יכול לחרוש את יפן מקצה לקצה.
למה הזמנת כרטיסים אם לא בנית לעצמך מסלול לפני? יפן זה לא יעד זול כלל.
אני טיילתי 5 שבועות ביפן, בניתי מראש מסלול כדי לבדוק לכמה זמן לקנות את הפס רכבות (מקווה שעשית שיעורי בית ואתה יודע במה מדובר) ומתי להפעיל אותו. מלונות/דירות air bnb שאז היה קיים ביפן הזמנתי חלק מראש וחלק תוך כדי הטיול.
בטופס שממלאים בכניסה ליפן מבקשים כתובת של המקום לינה הראשון שלך. לא ביקשו הצגה של אשראי או משהו כזה.
-
למי שנכנס עם דרכון ישראלי, כל אורך שהות עד 90 יום לא מצריך הוצאת ויזה מראש. אתה ממלא במטוס לפני הנחיתה (או בשדה התעופה ביפן) שני טפסים, אחד לכניסה למדינה והשני למכס, ומקבל אישור כניסה בשדה.
אתה יכול לרשום בטופס הכניסה את הפרטים של המקום הראשון שתהיה בו, אבל כדאי שיהיה לך לפחות מושג כללי לאן אתה נוסע אחרי זה, למקרה שישאלו אותך. כסף הם בדרך כלל לא בודקים. כרטיסי אשראי אמורים להספיק לדעתי.
שים לב שהטופס למכס הוא חובה, אין ביפן דבר כזה מסלול ירוק ואדום – כל אחד חייב לעבור אצל הפקיד עם הטופס שמצהיר שיש לו או אין לו דברים שחייבים במכס. אבל לא לכולם פותחים את המזוודה, ומבחינת רוב הנוסעים טופס המכס הוא קל למילוי ואין צורך לרשום פרטים ספציפיים של שום דבר.
-
בדרך כלל, היפנים מעניקים ויזה ל3 חדשים בנחיתה. אבל,,,,,, תופיע מלוכלך, עם יחס מזלזל, לבוש כמו חוראני. יכול מישהו מההגירה להתלבש עליך. לשאול מליון שאלות ולבסוף לאשר או למנוע ממך כניסה. הופע בפניהם כאחד האדם והכל יהיה בסדר.
-
הגעתי ליפן עם הבן שלי , ולחלוטין לא לבוש כמו חוראני , הבן שלי שעמד לפני עבר תוך שתי דקות , ואני שהייתי אחריו אמרו לי לעמוד בצד , באו שני פקחים לקחו אותי לחדר בצד , ושאלו איפה אני מתכנן לישון , איך אני מתכוון לשלם , רצו לראות את הכרטיסי אשראי , לקח כעשר דקות ובסוף התאחדתי עם הבן שלי שהמתין לי אחרי ההגירה , אני מאמין שזו הייתה בדיקה אקראית , אבל ירדו לרזולוציות .
-
רציתי לציין למען השואל את המקרה שלך, אבל לא זכרתי היכן הוא היה. זכרתי שגם הצגת להם את כרטיס הביקור שלך מחברה בי”ל מכובדת ושזה לא עשה עליהם רושם.
מקרים כשלך הם די נדירים, לעומת זאת חוראנים, סיכוייהם לעבור ללא שאלות יורדים פלאים מעצם מצבם.
-
אכן באותה תקופה עבדתי כמנהל במוטורולה .
ודרך אגב , בנחיתת ביניים בוינה , היה מקרה דומה לאישתי , גם אותה לקחו ותחקרו .
כנראה שאנחנו מעוררי חשד ...
-
אני רוצה רק להדגיש להגיע מוכנים , תמיד אפשר ליפול לאיזה מידגם
-
אם מבקשים זה את הכרטיס יציאה – אפשר גם כרטיס פקטיבי
וגם את המסלול בכללי ומקום לישון בלילות הראשונים
-
אולי יסביר כבודו מה זה ‘כרטיס פיקטיבי’ ואיך מקבלים אותו?
הכלל הוא: ‘כרטסת-שלמת’! איך אתה עוקף את הכלל הזה?