עלייה עם רכב שכור למעבורת
-
אנחנו טסים לניו יורק בקיץ, שוכרים רכב בנמל תעופה ונוסעים לקנדה, שם נטייל בניו ברונסוויק ונובה סקוטיה.
עכשו גילינו שבאותיות הקטנות כתוב שאסור לעלות עם רכב למעבורות. התקשרנו לסוכנות ואין אפשרות להרחבת ביטוח. זאת אומרת שלא מבוטחים אם קורה משהו על המעבורת...
יש לנו כמה וכמה מעבורות בטיול בקנדה…
מישהו נתקל במצב הזה ויודע מה עושים?
-
התחלפה הכותרת… מן הסתם עליה למעבורת עם רכב שכור....
-
חברת ההשכרה כמובן לא יכולה למנוע מכם לעלות למעבורת – כלומר אין איסור לעלות למעבורת. המשמעות של עליה שלכם למעבורת היא שהביטוח של הרכב לא בתוקף בזמן שאתם על המעבורת (כנראה כולל עליה וירידה).
מניסיון עם מעבורות באירופה: לחלק מחברות המעבורות יש ביטוח שלהם, כלומר בזמן שאתם על המעבורת אתם מבוטחים בביטוח של המעבורת. אם למשל חו”ח הרכב יפול למים (בלעדיכם), הביטוח של חברת המעבורת יכסה לכם את התשלום שתצטרכו לשלם לחברת ההשכרה. כמובן עוד לא קרה לי מקרה אומלל שכזה, אבל זה מה שכתוב באתרים של חברות המעבורות. כדאי לברר אם זה המצב גם בקנדה.
-
-
לפני שנה השכרתי רכב בניו יורק וגם היה כתוב שהביטוח לא כולל מעבורות.
למרות זאת (אבל אל תגלי
) החלטנו לעלות על מעבורת שחסכה לנו כמה שעות נהיגה. -
ידעתי זאת בזמנו לקחתי סיכון.
-
עלינו עם הרכב השכור בארה”ב להרבה מעבורות, היה ידוע לי שהביטוח של חברות השכרה לא מכסה. פשוט הברירה לא נוחה, או מותרים על הרכב ונוסעים בתחבורה הציבורית או לעתים אפשר לעשות איגוף גדול ולהגיע ליעד. אני מניח שיש ביטוח לחברות המעבורות. עם זאת, פעם עלינו על “מעבורונת” GRAFTON FERRY בנהר המיסיסיפי ובכביש הגישה היה שלט בו היה רשום מפורשות שאין ביטוח לרכב העולה על המעבורת, קיווינו לטוב והמעבורת הגיעה שלמה לגדה השניה חחח...
-
האם השכרת הרכב כוללת ביטוח פיזי לרכב במקרה של תאונה או נזק? אם כן, חברות ההשכרה (גם אם בחרו לא לרכוש ביטוח ולבטח את עצמן) צריכות לעמוד בתנאי הפוליסה התקנית לרכב, בפוליסת רכב בארצות הברית או בקנדה אין חריג מעבורת.
-
בתנאים של ה-CDW של אלמו, כתוב מפורשות שהביטוח לא מכסה במקרה של TRANSPORDERS. אני מניח שמעבורת נכנסת לקטגוריה זאת ואני גם מניח שהתנאים דומים בכל או ברוב חברות ההשכרה
-
הרבה טיולים מחייבים מעבורות. בעבר עליתי עליהן בלי לדעת את ענין הביטוח ואחר כך למרות שידעתי את ענין הביטוח. איזור ברירה יש? -
השאלה רק מה קורה בתפר, בזמן עליה או ירידה מהמעבורת שני הצדדים יכולים להתנער מאחריות. -
בלי קשר לסוגייה של “האם למעבורת עצמה יש ביטוח ובאילו תנאים” יש כמה בעיות שאני יכול לחשוב עליהן:
הביטוח של המעבורת (אם קיים) מכסה מן הסתם נפילה למים ו/או טביעה של המעבורת. מה לגבי תאונת דרכים על גבי המעבורת? דווקא הוזכר סיפור כזה לפני כמה חודשים בפורום משפחות (שהיה אולי נסיון עוקץ תיירים). לא חלילה משהו דרמטי אבל פח לפח בזמן העליה, או שריטה מהמעקה של המעבורת?
ומה לגבי צד ג’? באותו סיפור על המעבורת פגעתי במשהו או אפילו חלילה במישהו?
במקרה של אירוע שמכוסה ע”י המעבורת – איך בדיוק העסק מתנהל? בשלב ראשון אנחנו משלמים לחברת ההשכרה סכום שיכול להיות מאד גבוה. בשלב שני אנחנו תובעים את חברת המעבורת בקנדה? נראה לי מאד מורכב.
-
כל חברות ההשכרה בארה”ב לא מאפשרות העברת רכב על מעבודת?
אי אפשר פשוט לשכור מחברה שכן מאפשרת מעבר כזה?