אגרת מעבר בין המדינות
-
אני טס לאוסטריה ושוויץ ונוחת במינכן.
השכרתי כמה פעמים בעבר רכב ועברתי בין המדינות אבל לא שילמתי אגרת מעבר בין המדינות.
השבוע השכרתי רכב דרך הרץ(פעם ראשונה) והופיע לי בהזמנה אם אני עובר מדינה אני משלם 29 דולר לכל מדינה שאני עובר אליה.
ואם אני עובר ולא מדווח להם אני משלם קנס.
האם למישהו היה מקרה כזה?
תודה רבה לעוזרים
-
לא שמעתי אף פעם על אגרת מעבר בין מדינות באירופה. יש עלות של קניית מדבקת אוטוסטרדות במעבר בין המדינות.
אבל אני מכיר דרישה מחברות ההשכרה לשלם מראש סכום מסוים אם רוצים לצאת מגבולות המדינה. למשל במעבר מצ’כיה לגרמניה.
לא נתקלתי בזה במינכן ולא במעבר בין גרמניה לאוסטריה או שוויץ .שכרנו במינכן כמה פעמים רכב.
מתי הבנתם שאתם אמורים לשלם את האגרה הזו? במעבר הגבול? או מראש?
אין מעבר גבול מאויש בין גרמניה לאוסטריה.
אבל אם אלה התנאים ואם אתם בטוחים שהבנתם אותם נכון אז מה השאלה? מדובר בסכום קטן ביחס לעלויות הטיול. אני מניח שביצעתם השוואת מחירים.
אולי זה תלוי בסוג הרכב או בגיל הנהג.
-
ככל הידוע לי זה לא אגרה אלא תוספת פרמיה לביטוח כדי שהביטוח יהיה תקף גם במדינות הנ”ל.
-
זה מופיע בזמן ההזמנה וצריך לבחור שם איזה מדינות עוברים ואם לא מדווחים משלמים קנס.
את המדבקה אני מכיר אבל פה זה עניין אחר.
Dear Customer,
Thank you for choosing Easyrentcars.com for your car hire.
Regarding your reservation in Germany (Ref# 10714084), we have checked with the supplier that your travel plan to Austria(EUR29.75 in all, excluding tax), Switzerland(EUR29.75 in all, excluding tax) should follow the instructions as below:
Cross-border is fee-charging to:Austria(EUR29.75 in all, excluding tax), Switzerland(EUR29.75 in all, excluding tax)
Please double check with Car supplier at the time of pick up as the terms and charges are subject to change. Cross-border fee will be collected over the counter.
In case of offence against Cross Border & Territorial Restrictions, all insurances lose their validity.Please feel free to contact us if you have any other questions.
Regards,
Easyrentcars
-
נתקלתי בין ספרד לצרפת. -
אז זה תלוי בחברה שמשכירה את הרכב היא מחליטה על האגרה הזאת?
-
כן, ההסבר שלהם הוא תוספת לביטוח. -
הזמנתי דרך אורן מרום והוא תמיד מבקש לציין מראש אם עוברים למדינה אחרת, ומקבל לכך אישור כבר בשעת ההזמנה, אבל ללא עלות נוספת.
-
הייתי 3 פעמים בעבר 2 במינכן ו פעם מילאנו.
ואפילו לא שאלו אותי אם אני עובר מדינה.
כנראה זה ספיציפי בהרץ(פעם ראדונה מזמין אצהלם).
-
המילה “אגרה” קצת מטעה כי אנשים מייחסים אותה לאיזשהו מס של הרשויות.
מדובר על סכום נוסף שחברת ההשכרה גובה, חלק מהחוזה, כשבדרך כלל אם מפרים את החוזה הענישה היא חוסר ביטוח.
לא כל החברות גובות את הסכום הנוסף הזה ולא לכל המדינות.
-
גם אני מעולם לא נתקלתי בזה, ועברתי בין מדינות רבות באירופה, ההשכרה הייתה באוויס.
-
שכרתי בהרץ בודפשט לפני 5 שנים וגם שילמנו סכום דומה על אפשרות מעבר לאוסטריה.
-
איך אתה יודע שהעלות הנוספת לא כלולה כבר במחיר שבהצעה של אורן? אולי זה כבר שם אבל לא מפורט.
-
@br1991 אמר:
הייתי 3 פעמים בעבר 2 במינכן ופעם מילאנו, ואפילו לא שאלו אותי אם אני עובר מדינה.
הם לא אמורים לשאול, אתה צריך להגיד (ולקבל על כך אישור בכתב).
-
-
בהחלט הודעתי. גם מראש בהזמנת הרכב וגם בעת ההשכרה בדלפק, אמרתי במפורש שאני נוסעת גם ל- (מדינה או מדינות אחרות) ושאני יודעת שזה מכוסה.
אין לי שום כוונה ליפול על זה

-
אז אם אני הפעם לא אומר להם ואני עובר איך הם מגלים?
הביטוח לא מכסה אם קורה משהו?
ואם יש לי ביטוח במקום אחר?
-
אני מניחה שכמו הרבה פעמים בחיים, אם הכול עובר בשלום, הם לא מגלים והצליח לך.
לעומת זה, אם חלילה קרה משהו – הסיכון עלול להיות גדול, גדול מדי.
ואכן, בוא נחשוב על ביטוח, אבל לא ביטוח גוף שאתה יכול לעשות, אלא ביטוח רכוש, או ביטוח חובה לרכב, שברור שאתה לא יכול לעשות.
מה תעשה אם יגנבו לך את הרכב במקום שאין בו ביטוח?
או נזק חמור לרכב? או שחלילה הרכב יפגע ברכב אחר? או חמור עוד יותר – בהולך רגל?
לא כדאי.
-
-