סיוע בתכנון מסלול סין עם ילדים
-
קודם כל המסלול כרגע הרבה יותר הגיוני, בטוח שתהנו יותר.
לגבי שאלתך, זה נכון שהרכבות המהירות בסין הם ברמה גבוהה מאוד, מצד שני ההתמצאות בתחנות הרכבת לא פשוטה, ולנשל מזאנגג'יהג'יה לגווילין אין רכבת מהירה ישירה אז עדיף לדבוק בטיסה.
לגבי המסלול, הערה קטנה אני הייתי נשאר בגווילין ביום הנחיתה לאחר זאנגג'יהג'יה, הנסיעה לשדות האורז לא פשוטה ותהיה קצת קשוחה אחרי טיסה.
לשדות האורז והאיזור מומלץ להקדיש יום/ יום וחצי אם בא לכם לישון שם (המקום באמת יפה ומיוחד). קחו בחשבון שלמשפחה אולי כדאי לקחת לשם טיול מאורגן, כי כראוי לסין לא מדובר בטיול הכי פשוט לארגן לבד.
הייתי מוסיף עוד יום לאיזור יאנגשו במקום טראסות האורז. יכולים לעשות טיול אופניים, ליסוע עם אוטובוס לשינפינג ולטייל שם, אני גם לא הייתי מוותר על המופע ביאנגשו בערב הוא מדהים בעיניי.
-
קצת התבלבלנו
גווילין – להשאר בעיר ביום הנחיתה
למחרת הר yao (מכירים? מוצלח שם?)
יום אחר כך נסיעה לשדות האורז (לאיזה מהם?)
לשהות שם (היכן?) לילה ועוד חצי יום
ואז להגיע ליאנגשו ולעשות שיט? מופע בערב
ולהשאר עוד יום ביאנגשו
לזה התכוונת?
-
אחרי שערכנו לא מעט שינויים, נראה לנו שהגענו למסלול סביר בעזרתכם הרבה.
נשארנו בסימן שאלה לגבי איזור גווילין
מה דעתכם על התכנון הבא:
יום ב’ – טיסה לגווילין (11:45)
פארק שבעת הכוכבים/חדק הפיל/מוזיאון גיאולוגי
יום ג’ – שדות האורז של פינג'ן. (עדיף עם מדריך שיעלה אותנו למעלה ברכב ואז נרד בהליכה)
יום ד’ – ירידה ליאנגשו בשייט על נהר לי
סיור חופשי (אופניים?) בעיר
ערב יאנגשו – מופע המים impression על הנהרייום ה’ – שיט שקט ביולונג/ שיעור בישול
חזרה מיאנגשו לגווילין
יום ו’ – טיסת בוקר לבייג’ין -
-
תודה
אנחנו מתלבטים אם לבלות את יום חמישי בגווילין עצמה (סיור בגווילין (מערת חליל הסוף, חדק הפיל, הר יאו עם רכבל, העיר העתיקה Daxu))
או להשאר באיזור יאנגשו (רכיבת אופניים, טיול בשינפינג וטיול רגלי ליד נהר לי)
-
לדעתי המסלול עדיין דחוס מדי ואופטימי מדי.
אתם מתעלמים מהזמן והאנרגיה שמושקעים במעברים.
לגבי ז’אנגג’יאג’יה – הגשר רחוק מאד מהשדה ואם אני לא טועה דורש הרשמה מוקדמת. הסיכוי היחידי להספיק אותו ביום שאתם מגיעים בטיסה זה אם יהיה מדריך עם רכב שיחכה לכם בשדה – וגם זה לא בטוח. הר טיאנמן לעומת זאת קרוב מאד לשדה ולתחנות האוטובוס והרכבת. אפשר להספיק אותו בכמה שעות אבל עלול להיות תור של כמה שעות לרכבל. בוא נגיד שאם תנחתו עד 12 בצהריים כנראה לא תהיה בעיה להספיק.
אין רכבת מהירה בין ז’אנג’יאג’יה לגווילין ונדמה לי שגם אין טיסות ישירות. המעבר יקח לכם את רוב היום.
להיות בינגשו רק לילה אחד זה חבל. אפשר גם לבדוק אפשרויות לעבור ישירות בין טרסות האורז לינגשו – למשל להגיע ביול מאורגן מיאנגשו ואז להיפרד ממנו או לבקש בחזור לרדת בגווילין.
-
תודה,
אכן ויתרנו על כל פעילות ביום הטיסה לז’אנג’יאג’יה, כי נגיע מאוחר בערב
ומצאנו טיסה מז’אנג’יאג’יה לגווילין
לגבי לילה ביאנגשו, כרגע מתלבטים אם בכלל ללון שם
קבלנו הצעה ממדריך שכללה נסיעת יום וחזרה מגווילין ליאנגשו, והיות ויש לנו חשד שהמופע הארוך על המים בערב, פחות ידבר לילדים
אנחנו שוקלים את הצעתו, אבל אז ההגעה ברכב שלו ולא בשיט בנהר לי (מצד שני אולי נסתפק בשיט ביולונג, אם כי הבנו שיש סכוי שזה לאיתאפשר לקטנה שלנו, בת ה5.5)
יהיה לנו חבל על רכיבת האופניים המשפחתית, אבל אולי נצליח למצוא את האפשרות הזו בעוד מקום יפה ונעים
-
המרחק בין גווילין ליאנגשו לא גדול ואפשר להישאר באחד מהיעדים כיעד לטיולים באיזור.
גווילין עיר גדולה, שוק לילה מאוד נחמד, יש אטרקציות בעיר.
יאנגשו עיירה יותר תרמילאית, הנוף בסביבתה יותר מרשים, יש את הווסט סטריט שהוא המרכז של יאנגשו איזור מלא ברים ומסעדות, עיירה מאוד תוססת ונחמדה.
ביאנגשו יש ריזורטים יפים מאוד הייתי ממליץ על ה- Bamboo leaf אם תחליטו ללון ביאנגשו.
-
הי,
אמנם אני תמיד אומר לא לוותר על גווילין כי היא מאוד נחמדה והרבה מדלגים עליה והולכים ישר ליאנגשו, אבל אין ספק שבין השניים יאנגשו יותר אטרקטיבית.
קשה קצת לעקוב אחר ההודעות, אבל הטבלה האחרונה שעשיתם נראית טוב. ממש לא הייתי מוותר על לינה ביאנגשו.
הייתי משאיר את יום שני לגווילין כולל לינה.
יום שלישי סיור מודרך בטרסות וניתן לנסוע משם ישר ליאנגשו ללינה. לטעמי השיט המסחרי של כמה שעות קצת מיותר. הייתי עושה את השיט הקצר בשינפינג. גם לשוט ברפסודת במבוק קטנה יותר חוויתי מאשר מעבורת בנהר לטעמי. הלינה ביאנגשו תחסוך לכם בזבוז של בוקר עבור מעבר ביום רביעי.
יום רביעי טיול אופניים משפחתי. בערב ללכת למופע על המים. אני חושב שהמופע יכול להתאים לילדים. הגדולה שלי אמנם בגיל של הקטן שלכם, לא יודע אם היא הייתה מאוד מתלהבת מהמופע, אבל לכל הפחות מסתקרנת ולא משתעממת. והילדים היותר גדולים כן יכולים להתחבר. המופע מאוד אסטתי ומרשים. לא חובה להבין את ה”סיפור” שהוא מנסה לספר.
יום חמישי שיט בשינפינג, שיעור בישול ומה שרוצים ולינה בגווילין. שמתי את הטיול אופניים בכוונה ביום רביעי למרות שלכאורה אפשר להצריח את רביעי וחמישי, כי אתם ביולי וחם ולח! אתם תרצו מלון לחזור אליו מקלחת אחרי טיול אופניים.
לגבי לינה, אני לא זוכר אם הBAMBO LEAF הוא הריזורט שמחוץ לעיירה, אבל למיקום יש משמעות. אם תקחו משהו מרוחק מהרחוב המרכזי תקבלו שקט ופסטורליה, אבל זה ידרוש מכם מונית בשביל להגיע לעיר. כל אחד וההעדפה שלו, רק חשוב להיות מודעים לעניין.
בנוגע לבייג’ין – היום של החומה ייגמר לכל המאוחר אחה”צ וזה אם חרשתם את החומה. בהחלט ניתן לשלב בערב שוק פנינים/משי, שיעור בישול, סיור לילי...