מזרח רומניה
-
היי , אני אשמח לקבל עצות/טיפים לטיול של 8-9 ימים במזרח רומניה קונסטנצה בראילה גלץ בקיץ הקרוב עם רכב שכור .
תודה מראש
רון
-
אם מתכוונים לטייל בדלתא של הדנובה, כדאי להגיע לטולצ’ה בתחבורה ציבורית או מונית/הסעה.מטולצ’ה יש אפשרות לקרוז בדלתא או לשוט נלאחד הכפרים במעבורת ומשם לשוט על הדלתא בסירה קטנה (מומלץ) ו/או להגיע עם המעבורת לסולינה ולשהות שם לילה או שניים.
את הרכב תזמינו לקחת בטולצ’ה אחרי הדלתא.
-
תודה
-
- ראשית, מי המטיילים ?
- שנית, המקומות שציינת לא בדיוק מזרח רומניה , יותר נכון מזרח-דרום רומניה ויותר מדויק בחוף הים השחור, הדלתא של הדנובה ושתי הערים מהן יוצאות המעבורות לטולצ’אה שמוגדרת כשער הכניסה לדלתא . בדלתא טיילנו לפני כמה שנים ובאוגוסט האחרון טיילנו שבועיים במזרח-צפון רומניה החל וסיום ביאשי.
- מובן לך שטיול באזור זה מוגדר כבטן-גב עם טיולי שייט בדלתא של הדנובה . בטולצ’אה ישנו מוזאון הדלתא המעניין . לגבי אטרקציות בחוף הים השחור תוכל לקרוא בפרפראות רומניה שלי . מומלץ לפתוח כל קישור מהשורה הראשונה בחלון חדש .
- מהארץ תמצאו טיסות לבוקרשט וגם לקונסטנצ’ה ולאחר קביעת יעד הנחיתה תחזור לכאן עם שאילות יותר ממוקדות .
- הנסיעה לטולצ’אה בתחבורה ציבורית מתאימה לתרמילאים ולא למשפחה מטיילת . אנחנו עברנו עם המעבורת לטולצ’אה והגענו עד המעגן ב – MURIGHIOL .
השיט מטולצ’אה לאטרקציות בדלתא לוקחת הרבה זמן ומומלץ לעשות את רב הדרך בנסיעה . המראות היפות הן בתעלות הקטנות לשם לא נכנסות הסירות הגדולות .
המעבורת בכיוון הנגדי
המעגן במוריגיול .
סירה ללא הגנה נגד השמש
הסירה שלנו עם גגון -
תודה אילן תכנון הטיול שלנו 10 ימים מיאשי (נחיתה ) רכב והמראה מבוקרשט שכולל את מולדביה איזור הדנובה טולציה גלאץ ושאר האתרים באיזור ונסיעה לבוקרשט . האם יש לך טיפים למסלול זה אשמח לקבל
תודה רון
-
אפשר לקרוא פרטים על טיול לשפך הדנובה
-
- אשמח לתת לך טיפים כולל אטרקציות, אם תגיד לי מי הנוסעים : זוג לבד, זוג עם ילדים, בני כמבה הילדים .
- הבנתי שאתם נוחתים היאשי וחוזרים מבוקרשט. לא הבנתי מה כוונתך למולדביה. האם זו רפובליקה מולדובה ואז אתם עוברים לקישינב או רק לחבל מולדובה של רומניה .
- בעיקרון הנסיעה ישירות דרומה מיאשי לכיוון גאלאצי לא עוברת דרך כבישים נופיים , אלא במישור כש ההרים רחוק באופק בצד ימין . אם עדיין לא הייתם ברומניה עדיף לעשות סיבוב דרך פיטרה ניאמץ, קניון ביקאז, בראשוב, תופעת הבוץ הוולקני בבוזאו, טולצ’אה, הדלתא של הדנובה, מאמאיה/קונסטנצה ולבוקרשט .
- חג עצמאות שמח !
-
היי אילן .
אנחנו זוג 50-60 .
הכוונה למולדובה של רומניה .זו לא הפעם הראשונה ברומניה .בביקז היינו אך לא: ביאסי פיאטרה ניאמץ והאיזור .באקו לכיוון הדלתה .הדלתה ונסיעה לבוקרשט. זה המסלול בגדול שאנו מעוניינים לקבל טיפים עצות שהמסלול יהיה מעניין ומלא .אם יש לך רעיונות נשמח לקבל.
תודה מראש
רון
-
תודה רבה .המון אינפורמציה
-
שבוע טוב רון !
- מציע לך את שלד המסלול הזה, שניתן לעדנו לפי ראות עיניך .
- חלוקת הימים :
א. יומיים ביאשי : מדרחוב, הגן הבוטני, בית הכנסת, דקטלון, PALATUL CULTURI , אגם CIRIC. תוכל לקרוא כאן מה שהמלצתי לגולשת אחרת .
ביאשי תוכל להתנייד בקלות עם התחבורה הציבורית והמוניות .
ב. יום נוסף לטייל במוזאון POPA, מבצר NEAMT, שתי מנזרי הנשים AGAPIA ו- VARATEC . ממליץ לך לבקר בכנסיה אגאפיה הישנה ( AGAPIA VECHE ) . לינה בפיאטרה ניאמץ .
ג. יום נוסף נסיעה לטולצ’יאה דרך באקאו וגאלאצי . בגאלאצי מומלץ לבקר בטיילת של הדנובה עם מסעדות בדגים , בטולצ’אה לבקר במוזאון הדנובה עם האקווריום .
ד. יומיים בדלתא של הדנובה .
ה. יום בקונסטנצה / מאמאיה : דולפינריום בקונסטנצה עם מופע הדולפינים, סיבוב עם הרכבל במאמאיה , מסעדות הדגים ובטן גב .
ו. יומיים בבוקרשט : THERME ( לא לשכוח בגד ים וכפכפים ) , ארמון הפרלמנט, מוזאון הכפר, פארקים…..
- זה בגדול המסלול שהצעתי לך .
-
@אילן-Ila
אילן .תודה רבה עזרת לי מאד!
בקטע הדרך מפיטרה ניאמץ לגלאצי יש מה לעשות \לבקר ,יש לי עשרה ימים ל”סיבוב “. האם שווה ללון בגלאצי לילה לפני שמגיעים לטולציה .
תודה מראש
רון
-
- בדרך תוכל לבקר בעיר הולדתי BACAU ובהמשך במאוזולאום ובמוזאון ב – MARASESTI , לזכר הנופלים במלחמת העולם הראשונה כולל מבני עמנו .
המאוזולאום במאראששטי -
תודה!