סלקאנטאי טרק עם ילדים?
-
שלום לכולם,
האם מישהו כאן עשה את הטרק הזה עם ילדים (גילאי 10-11 שיודעים ללכת).
אנחנו מתכננים טרק (עם סוסים לגיבוי) ונשמח לקבל פידבק ממישהו שעשה זאת.
-האם כדאי קודם לכן להתאקלם ב-Olla במקום קוסקו?
-כמה קר בלילות (באוגוסט)?
-אני יודע שההרים לא צפויים אבל האם גשום באופן מיוחד?
ובאופן כללי – האם הטרק “שווה, את המאמץ?
תודה!
-
תיכננתי לעשות את הסלקנטאי עם ילדי ב2007 אבל בסוף המציאו עבורינו משהו אחר שלדעתי קיבל אחר כך את השם ג’נגל טרק (אני לא בטוח אבל נסענו כמה שעות מקוסקו לאיזו עיירה וממנה התחלנו בג’ונגל ואחר כך המשכנו לאינקה טרייל ואחר כך לאיזו עיירה נדמה לי סנטה רוזה שאבדה בשיטפון אל ניניו שנתיים קודם ו”עלתה” על גבעה ממול חצינו את הנהר בתוך קרונות על כבל ובסוף הגענו לאגואס קלאיינטס). נדמה לי שזה היה סהכ 4 ימים וזה הוצג כתחליף לסלקנטאי שהוא עצמו תחליף לאינקה טרייל.
לפני כן עשינו את האזאנגטה בגרסא הבתולית המלאה שלו על סוסים במשך 5 ימים. היה קר (אפילו מאוד בלילות) ולא ידענו אז מספיק על כללי ההסתגלות לגובה אבל הילדים נהנו מאוד.
הבן הקטן שלנו היה אז בן 8 אבל הוא גם אחד ש”יודע ללכת”
לא רואה שום בעיה לילדים שלכם ……
תהנו
-
לא עשיתי את הסלקנטאי כי הוא מתרחש בגבהים גבוהים כל ימי הטרק, אני רוצה כמו דרור להציע את הג’נגל בגלל שהוא כולל גם אטקרציות שהילדים מאוד יהנו מהן (וגם ההורים), אני עשיתו אותו פעמיים, פעם בגירסה המלאה, ושנה וחצי אחרי בגירסה קלה יותר, וראיתי גם משפחות שעשו אותו.
הרעיון של הגנגל טרק הוא שהוא כולל גם הליכה, אבל גם שפע של פעילויות אחרות.
הוא מתחיל ב40 קמ ירידה באופניים בנוף קסום של הרי האנדים (זה על כביש, אבל אם נוסעים בזהירות אין בעיה)
אחרי הירידה באופניים שלוקחת כשעתיים+ מגיעים למקום הלינה הראשון סנטה מריה, לאחר ארוחת צהרים יוצאים לרפטינג בנהר הסמוך, זהו רפטינג קליל (אותו לא עשיתי, הבן שלי עשה עם הקבוצה ואני נשארתי בהוסטל)
למחרת הולכים ברגל כ20 קמ בטווי יחסית קל, בחלקו באינקה טרייל. ההליכה קלה, ללא ציוד (למעט תיקי יום, את הציוד מקפיצים לכם ליעד הבא) לאורך כל המסלול יש רפוחיות שבהן ניתן להצטייד במים מינרלים ופירות, ולכן אין צורך לסחוב יותר מליטר-ליטר וחצי לבן אדם.
בסיום היום חוצים את הנהר בקרונית על כבל, ולאחריה מגיעים בשעות אחה”צ המאוחרות לסנטה טרזה, אבל עוד לפני זה עוצרים לשעתיים בבריכות חמות בלב ההרים.
ביום השלישי עושים אטרקציה של זיפ ליין (אומגות) מעל קניון מטורף ביופיו, ומשם ממשיכים לתחנת ההידרואלקטריקה.
אחרי ארוחת צהרים, ממשיכים על פסי הרכבת כ10 קמ עד לאיגואס קליינטס. (בפעם השניה שלי בתחנה הזו עלינו על הרכבת, הצעידה על הפסים, על חלוקי הנחל, היתה קשה יותר מהצעידה ביום הקודם בג’ונגל)
היום הרביעי משקימים קום, יש כאלו שעולים ברגל למאצ’ו פיצ’ו, וקיימת אופציה לנסוע באוטובוס עד לכניסה, בכל מקרה כל הקבוצה נפגשת בכניסה ועושה את הסיור יחד, ולאחר מכן נפרדים, וכל אחד זמן חופשי להסתובב באתר.
מי שרוצה לעלות לתצפית טובה יותר מה וויאן פיצ’ו צריך להזמין זאת בזמן הטרק, ומקבל פרמיט לשעה נוספת באתר.
הטרק הזה בניגוד לסלקנטאי אינו בגבהים גבוהים. אחרי הירידה באופנים רוב הזמן תימצאו בגובה של 1250-2000, למעט המאצו פיקצו שהוא 2450
בכל מקרה הפרמיט באתר הוא עד 12:00 בצהרים.
החזרה לקוסקו ברכבת. שימו לב מחיר הטרק הוא נגזרת של כרטיסי החזרה ברכבת הזו.
הכרטיסים היקרים יותר יהיו לשעות 14-15, והזולים יותר יהיו לשעות הערב. שימו לב שזמן החזרה הוא כ-4+ שעות – הרכבת כשעתיים+ וההסעה לקוסקו עוד בערך שעה וחצי+ (ובין לבין עד שכולם מגיעים להסעה חולפת עוד חצי שעה במקרה הטוב).
טרק נוסף מאוד פופלרי עכשיו בקוסקו הוא להר הצבעים – קחו בחשבון שמדובר על מקום בגובה 5000 מטר, מתחילים ברגל ומי שמתעייף יכול לעלות על סוסים.
-
-
נעזרתי קצת בגוגל וכנראה שסנטה תרזה מהמפה שלך רווית היא הסנטה רוזה שאני זכרתי והיא נשטפה לא שנתיים לפני אלא ב1998 אבל מכל מקום ב2007 היא הייתה עדיין כפר פליטים ארעי.
כל הטרק היה אז טרק בחיתולים (גם די קל) והקרונות על הכבל היו רעועים ששימשו את המקומיים. בג׳ונגל האנשים שראו את הבן הקטן שלי שהיה בלונדיני מתולתל עם עיניים כחולות דיברו ביניהם שהם רואים את התחזות חסוס (ישו) בהתפעמות ולא יכלו להתיק ממנו עיניים.
נשמע שזה הפך לקצת לונה פארק אבל כנראה שזה מה שהקהל דורש.
בכלל נשמע שקוסקו שהייתה כבר אז בירת הראפטינג והבאנג׳י והמסיבות הרחיבה את האטרקציות מאוד גם לתוך האזנגטה .…
אני מתחיל להישמע כמו זקן אז אני עוצר כאן אבל כנראה שבשביל טרקים צריך לנסוע להוארז
-
אם תצטרכו להתאקלם ליד קוסקו - הכי טוב בצ'ינצ'רו, כפר נחמד לא רחוק מקוסקו בגובה 3700 מ' (קוסקו 3300).
דרור - טרק האזנגאטה עדיין בתולי לגמרי, למעט המעיין החם שבסוף המסלול, שסביבו כמה גסט האוסים.
-
-
היי,
סיימנו את סלקנתאי לפני יומיים עם הבת שלנו בת ה9.
טרק לא קשה במיוחד - היא עשתה אותו בלי סוסים בלי שום בעיה.
הכל מאוד תלוי בילד , אנו מטיילים בדרום אמריקה כבר 5 חודשים והיא מאוד מנוסה בטרקים. עשינו איתה את כל הטרקים הגדולים בארגנטינה וצ'ילה שהם קשים יותר.
בטרק יש 3 ימים הליכה ויום אחד במאצ'ו פיצ'ו. ניתן לעשות אותו ב5 ימים ולא ב4 - אבל זה לא מקצר את ימי הליכה (יום רביעי מיועד לפעילויות (מעיינות חמים, אומגה וכו לבחירה).
ביום הראשון של הטרק עולים ללגונה הומנטאי - עליה של 400 מטר ומגיעים לגובה של 4200. כן תוכלו לבחון ממש טוב אם ילדים יכולים לעשות את הפס של היום השני . גם את העליה הזאת ניתן לעשות עם סוסים.
ביום השני עולים לפס בגובה 4630 מטר - עליה של כ800 מטר. עליה לא מאתגרת במיוחד מבחינת התוואי - האתגר האמתי הוא הגובה והקור. פשוט הולכים הרבה יותר לאט מהרגיל.
לילה היחיד שהוא קר - זה לילה הראשון . ישנים בגובה 3900 בערך. ברוב ההחברות ישנים בסוג של אוהלים גדולים (doms) . זה נראה מפנק, אך לא מבדד את הקור בכלל. צריך שק שינה טוב . אני מהסובלים מהקור ולא היה כל כך נורא.
אחרי הפס כל הטרק בירידה.
זה טרק יפה, אבל לא מהיפים שהיינו בהם לטעמי. אבל אם אתם מגיעים רק לפרו הוא בהחלט מרשים. לדעתי זה חוויה אדירה לילדים.
אין מה לחשוש מה טרק הזה . הוא עמוס במטיילים ונמצא באזור מיושב . כמעט כל נקודה בטרק (חוץ מאזור של הפס ביום השני) נגישה ברכב.
טרק הכן דורש הסתגלות לגבהים. אם אתם נוחתים בלימה (גובה הים) , הייתי ממליצה לעבור דרך ארקיפה (2400 מטר ) . עיר ממש יפה ורק אחרי זה להגיע לקוסקו (3400). צריך לקחת לפחות 4 ימים באזור הקוסקו לפני הטרק ולוודא שמרגישים טוב לפני שיוצאים. ניתן לבקר באזור של secret valley - שהוא נמוך יותר.
אנו כשהגענו פעם ראשונה לגובה גם לקחנו כדורים למניעה - זה עזר מאוד. כמובן לשיקולכם . אני ממליצה גם אם אתם מרגישים טוב , להביא אותם לטרק למקרה חירום.
אוגוסט זה עונה היבשה - לכן מצויינת לטרקים באזור .
אני מקווה שזה עוזר.
אם יש עוד שאלות, מוזמנים לפנות בכיף

-
תודה על האינפורמציה!
לפי מה שהבנתי מדובר בשלשה לילות בשטח כאשר מגיעים במהלך היום הרביעי לאגואס קליינטס ושם מעבירים את הלילה. ביום החמישי בבוקר מבקרים במאצ’ו פיצ’ו.
- אפשר לשאול לאיזה פעילויות התכוונת? האם הפעילויות מרוכזות באגואס (מעיינות חמים, אומגה וכו’)? האם המעיינות החמים מתאימים לילדים (גילאי 9 ו-11) או שזה נראה יותר כמו “חמי יואב”…? (בלי להעליב כמובן). האם ישנן פעילויות אחרות שעשיתם ואת יכולה להמליץ?
-לגבי הטרק עצמו, עד כמה קר במהלך היום? האם כדאי שנקח ביגוד תרמי וכיו”ב?
לגבי האקלימטיזציה, יש לנו שלשה יים מלאים בקוסקו לפני הטרק ואני מקווה שיספיקו…
תודה רבה על העזרה!
-
הטרק הוא אכן 5 ימים כשהיום החמישי זה הביקור במאצ’ו-פיצ’ו ,
ובלילה של היום הרביעי ישנים במלון באגואס קליינטס .
היום השלישי זה יום הליכה קצר , שאחרי הצהריים מגיעים לעירה ,
שבה יש את המעיניות החמים . יש הרבה משפחות פרואניות מקומיות עם ילדים .
ההליכה ביום השלישי היא סתמית לגמרי , וגם ללא נוף מיוחד .
היום הרביעי זה לא יום הליכה . נוסעים לעשות אומגה בתשלום נוסף של 100 סול .
ואחר כך הולכים כ- 12 ק”מ על מסילת הרכבת לאגואס קליינטס .
מי שלא רוצה לעשות את האומגה , הולך או נוסע למקום שממנו מתחילים ללכת על פסי הרכבת .
*** יש אפשרות לוותר על היום השלישי , ואז נפרדים מהקבוצה שממשיכה רגיל .
זה הטרק של ה- 4 ימים שהבחורה למעלה דיברה עליו .
אני עשיתי את הטרק של ה- 5 ימים , אבל בדיעבד עדיף הטרק של ה- 4 ימים .
-
היי,
אנו עשינו טרק של 4 ימים . לדעתי יום 5 מיותר. מה שקורה שביום השלישי אחרי 4-5 שעות הליכה אנשים שעושים 5 ימים מגיעים למקום בו אפשר לעשות פעילויות. וחצי השני של היום מעבירים במעיינות החמים או אומגה. לא הייתי שם - אבל הבנתי שמעיינות בינונים. אפשר לבחור באומגה במקום - אני באופן אישי לא סומכת על רמת הבטיוחות הפרואנית .
ביום רביעי משלימים את המקטע עד אגואס קליאנטס שאנו עשינו ביום השלישי . אנו הגענו ביום השלישי לקראת 5 בערב לאגואס קליינטס . ביום רביעי על הבוקר עלינו למאצו פיצו.
בטרק של 5 ימים - אותו דבר רק ביום רביעי וחמישי.
5 ימים זה טיפה יותר באיזי, אבל לא משמעותי. כי יום היחיד שהוא קשה - זה יום השני הזהה בשני המקרים.
בלילה ראשון - ישנים בdoms. זה כמו אוהל ענק שנראה מפנק, אך קר מאוד. גובה של המחנה - 3900
לילה שני - באוהל . לא היה קר בכלל.גובה 2900.
לילה שלישי כבר בהוסטל באגואס קליינטס.
אם עושים 5 ימים אז יש עוד לילה באוהל בגובה נמוך. לא יהיה קר.
מבחינת הקור , לדעתי צריך ביגוד טרמי לשינה - להליכה לא. בוקר של יום השני - קר מאוד, אבל בהליכה זה ממש בסדר.
בקוסקו - דווקא אחרי הטרק , כשאתם רגילים לגובה אני ממליצה לעשות את ההר הצבעים "הקטן". הוא מרשים לא פחות ואין שם תיירים כמעט.
עוד טיפ. אם אתם 4 אנשים - סיורי יום מאורגנים עולים בדיוק כמו מונית פרטית . הרבה יותר כיף לעשות את הדברים כמו פיסאק והר הצבעים לבד . זה מה שאנו עשינו.
בהצלחה!
-
שאלה אחרונה. בעצם שתיים…
-מה זה הר הצבעים ה”קטן”?? אני מכיר רק הר אחד..
-כשאת אומרת “סיורים מאורגנים עולים כמו מונית פרטית..” את מתכוונת שכדאי לקחת מונית ולעשות באופן עצמאי אטרקציה/סיור יום כלשהו או לקחת סיור מאורגן?
-
היי,
שם הר הצבעים polcoyo. הוא לא באמת קטן - מגיע לגובה של כמעט 5000. היתרון בו - הרבה פחות תיירים, יש שם 3 הרים ולא אחד וכל המסלול עובר עם נופים של red valley. אפשר לצאת מקוסקו באזור 7:30 בבוקר. בהר הצבעים הגדול יש כמות משוגעת של תיירים, ורואים את ההר רק אחרי שעולים במשך 2-3 שעות . Red valley - זה הליכה למסלול צדדי . יוצאים מקוסקו ב4:00 לפנות בוקר.
בקשר לסיורים מאורגנים . אנו לקחנו מונית לכל מקום במקום סיור. סגרנו עם נהג מראש לכמה פעמים.
סיורים בעיניי פחות נוחים מבחינת הנסיעה (מיני ואנים) וגם לא נותנים הרבה .
למשל בהר הצבעים באמת ממש לא צריך מדריך ועדיף לא להיות תלוי בקבוצה ולהישאר כמה שרוצים.
סיור לsecret valley הוא ממש rushed מנסים להספיק הכל ביום אחד ובסוף למשל בפיסאק מבלים 40 דק.
פיסאק אתר מגניב ממש - היינו שם 3 שעות . מעולה להסתגלות לגבהים . אפשר לעשות שם ממש הליכה - עם עליה אם יורדים עד למטה . וכשלא רגילים לגובה - בהחלט מורגש

-
פוסט זה נמחק!