אוגוסט משפחתי בקוסטה ריקה - להזמין אטרקציות מראש או שהמזג אויר יחרב את התכניות?
-
שאלה לגבי המזג אויר באוגוסט והערכה לגבי יכולת תכנון אטרקציות מראש:
אנחנו נוסעים באוגוסט עם 3 ילדים ל-3 שבועות. נעזרים באחד הישראלים שגרים שם ומתכננים מסלולים. אפשר להזמין דרכו גם אטרקציות, אבל אני חוששת ממצב של ימים שהמזג אויר מבאס אבל שילמנו אז נרצה ללכת בכל זאת לאטרקציות (זה יוצא יקר לחמש נפשות). למשל לעשות קנופי בגשם שוטף נראה לי מבאס.
השיקול העיקרי בעד הזמנה מראש הוא לחסוך התעסקות כשנמצאים שם - גם ככה עם ילדים ההתנהלות קצת כבדה ואיטית, אז זה יחסוך ללכת לברר ולהזמין אטרקציות במקום.
אשמח לשמוע דעת מנוסים.
-
אנחנו היינו כל המשפחה מעט זמן בקוסטה ריקה ( רוב הזמן היה ניקרגואה), אבל היה מאוד קל להסתדר. כמובן שזה שונה מאחד לאחד. לא כל אחד מרגיש נוח להסתדר במדינה גם אם זו עולם שלישי “לייט”. באוגוסט באמת קשה קצת לצפות מראש מה יהיה ( האמת שגם במרץ בעונה כשטיילנו שם- היה יותר גרוע מבחינת מזג האוויר מאשר באוגוסט). מה שכן- אם תחכו לראות מה מזג האוויר הצפוי- זה אומר שיש מצב שיהיו דברים שיהיו מלאים או שיכתיבו לכם את ההתנהלות, ואז השאלה כמה הם חשובים לכם.אנחנו די מדברים פה באוויר ואני לא יודע מה בתוכנית שלכם בכלל וכמה ימים לכל מקום, או מה גילאי הילדים. קוסטה ריקה יקרה. אני לא יודע מה האדם שעוזר לכם אומר ואם זה על בסיס מסחרי או נחמדות.. אבל אם לא תזמינו מראש- יש מצב שלא יהיה מקום. אנחנו אמרנו למשל שנעשה קנופי אם זה יסתדר בזמנים של מה שרצינו יותר וכשהגענו היה מקום ( אוגוסט!) רק בשעה שלא התאימה לנו לשאר הדברים, אז ויתרנו ובדיעבד היה מצוין שויתרנו… בחלק מהמקומות התיירותיים יש כ”כ הרבה מבחר שתמיד אפשר למצוא משהו לעשות. ו-5 זה כוח מיקוח לגבי מחיר.
לדוגמא- המעיינות החמים בפורטונה- אפשר להזמין באינטרנט- ככה ידעתי מה בערך יהיה המחיר הסטנדרטי. במקום הלינה שלנו מכרו כרטיסים בקצת יותר הנחה (2$ לאדם), יצאתי בערב לפני לסיבוב קצר ברחוב הראשי ומצאתי מקום שמכר ב-30% הנחה יותר זול ובעיקר בגלל שהיינו חמישה. אח”כ גם קנינו אצלם את המעבר בין פורטונה למונטה ורדה. שוב- בגלל שהיינו חמישה כל מקום אחר מכר ב-25$. אנחנו שילמנו 15$ ומטיול קודם באזורים הללו ידענו שכולם נוסעים באותו סידור /מקבלים אותו דבר במעיינות וכן הלאה...
-
תודה, זו נקודה מעניינת שאפשר בשטח להשיג מחיר טוב לחמישה.
עד עכשיו בעיקר חשבתי על הזמן שזה יחסוך לי שם זמן וניג’וס- לברר ולהזמין על אטרקציות.
דוקא אוגוסט זה לא שיא העונה אז מבחינת זמינות אמור להיות בסדר. -
אוגוסט זה חופש ברוב העולם, ולכן , למרות שזו לא העונה יכול להיות עמוס.( ושוב- מניסיון אישי), אבל עדיין אפשרי להשיג את רוב הדברים, לעיתים לא בזמנים שאולי חלמתם לקבל.כדי לחסוך התרוצצות- תבררו מראש אילו אטרקציות יש בנקודות שתבקרו בהן. מה העלויות שלהן ואיך מזמינים אותם, ואז לראות מה לעשות. כמו שאמרתי- למשל בפורטונה- ההזמנות נעשות בד”כ במלונות /הוסטלים או סוכנויות. אם אתם יודעים שאתם רוצים מעיינות חמים וסיור בארנל- אתם פשוט עושים סיבוב קצר של כמה סוכנויות- מהר מאוד תראו שהכל אותו דבר- אבל יש אולי מחירים קצת שונים.. ולוקחים את הזול ( ואפשר גם לשלוח אחד לבדיקה ב\מן שהשאר נחים בחדר). לא לפחד גם להיכנס לכאלו שמחוץ לרחוב הראשי- אצל לא אחת היה מחיר יותר טוב. לפני המון שנים- השגנו ככה כרטיסים זולים למעיינות- בהוסטל עלוב. ולפני כמה שנים- גם את המחירים היותר זולים מצאנו באיזו אכסניית נוער …
דרך אגב- הדבר היחיד שסגרנו מראש היה סיור בשמורה מסוימת במונטה ורדה כי רצינו מדריך מסוים. וקבענו איתו מראש ( ויתכן שאם היה מזג אוויר בעייתי- עדיין יכולנו לבטל.) בכל מקרה אפשר היה להשיג גם מדריך בכניסה לשמורה בלי הזמנה מראש. רק שאני לא יודע מה היתה איכותו ללא המלצות...