ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות ועצות לקראת טיול אפשרי לצפון מזרח ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    אזור האגמים בוסטון טיול שלכת לינקולן מסלול עד שבוע במפלי הניאגרה מפלי הניאגרה ניו אינגלנד ניו המפשיר
    11
    53
    8389
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

אני מאד מסכים עם הרצון לגמור עם הטיסות/נסיעות ביום הראשון

אבל הטיסה של 21:30 עשויה להיות גבולית מדי. סיכוי גבוה שתספיק, אבל אין ודאות. ואם תפספס הנזק הכלכלי יהיה גבוה (200-400 דולר כתלות בהאם תטוס עוד באותו לילה או רק למחרת בבוקר).

מצד שני – להתחיל להכנס למנהטן ולקחת רכבת /אוטובוס ליליים נראה לי לא יותר טוב, וסתם ללכת לישון בשדה עם נחיתה אחר הצהריים נראה לי מיותר יותר.

אז אני חושב שיש לך כמה אפשרויות עיקריות:

לקחת אחת מהטיסות של 11 בלילה, למרות ההמתנה הארוכה וההגעה המאד מאוחרת למלון בבוסטון – זה עדיין נראה לי עדיף על פני טיסת בוקר, ואני מניח שהסיכון מאד מאד נמוך.

לשכור רכב בניו יורק ולהתחיל לנסוע שעה-שעתיים בערב, ולהמשיך בבוקר. כן זה אומר בוסטון עם רכב במקום בלי.

לנסוע ללילה אחד למנהטן – סביר שתגיע ב-7 בערב בערך, אבל בגלל הג’טלג לא תוכל להנות יותר מדי, ואז על הבוקר לקחת אוטובוס – שים לב שהאוטובס זול בהרבה

לשנות את התוכניות כך שתתחיל את הטיול במנהטן, ולא תחזור לשם בסוף הטיול

Dani_3638175 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Dani_3638175
        Dani_3638175 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים 

אני בהתלבטות ממש קשה.

ראיתי שהתייחסת לטיסה של 21:30, אני בכלל התכוונתי לטיסה של 19:30 (ואני נוחת ב -16:20), ככה שאני מסיק שלטיסה של 19:30 אתה חושב שבכלל אין לי סיכוי ?

האם יש אפשרות שאם אני אומר לדיילת (וזו טיסה של רויאל ג’ורדניאן...) שיש לי טיסת המשך, שהיא תוכל להעביר אותי לתור של האימיגריישן שמישהו כתב שמיועד לאלו שיש להם קונקשן?

ולגבי ניו יורק בהתחלה, שקלתי את זה, אבל זה פשוט לא שווה את המחיר באותם הימים, מה גם שאני רוצה לשמור את השיא לסוף.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים

@Dani_3638175

סליחה, טעיתי. כנראה שפספסתי משהו במספרים

נחיתה ב 16:20 אומר שסביר מאד שתגיע בזמן לטיסה של 21:30.

אם המזוודות לא מתוייגות ישר לבוסטון אלא רק לניו יורק אז בגדול כדאי להניח:

• שעה מרגע הנחיתה ועד שמסיימים עם ההגירה והמזוודות ויוצאים מהטרמינל
          • 20 דקות למעבר טרמינלים
          • שעה עד שעה וחצי לפני הטיסה להספיק צ’ק אין וכו’
          • חצי שעה ספייר לזמן בשדה.

כלומר 3 שעות קונקשין זה די מינימום. אבל החצי שעה סםייר בסיסי שהזכרתי מיועדת לשדה עצמו – למקרה שיהיה תור חריג בהגירה, שתסתבכו עם מעבר הטרמינלים וכדומה. זה לא כולל פוטנציאל איחור רציני (מעבר לכמה דקות) של הטיסה הראשונה.

אם הטיסה לא נוטה לאחר, אז 19:30 זה אפשרי אבל מאד מאד גבולי. כן, אם תבקש מדיילי הקרקע יש סיכוי שיזרזו אותך, וגם אם לחברת התעופה יש טיסה נוספת באותו יום, אז יש סיכוי שהם יסכימו להעלות אותך על הטיסה הבאה אם יש מקום (אבל הם לא חייבים כי הם לא אשמים באיחור אם יהיה), אבל בשני המקרים הייתי מעדיף לא לסמוך על הטובות שלהם.

אם הטיסה נוטה לאחר (ויש סטיסטיקות כאלה או אחרות ברשת, אחת בסיסית אפשר לראות פה), אז תוסיף לזמן גם את מה שאתה מצפה שהיא תאחר.

בכל מקרה, למעט איחור חריג במיוחד, 21:30 בהחלט נראה לי סביר. 19:30 מרגיש לי לחוץ.

מצטער שהטעתי אותך קודם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Dani_3638175
            Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

טוב קבלו עידכון-

ככל הנראה אני משנה את סדר הטיול וזקוק להערות / הארות (רק אזכיר שאני נוחת ב 3/10 בשעה 16:20, וממריא ב 22/10 בשעה 21:00):

3/10 נוחת בניו יורק  ומשם לוקח טיסה לבאפלו. בבאפלו שוכר רכב (וידאתי שעות פתיחה של הסוכנות ושהגבול פתוח כל הזמן)ועובר לצד הקנדי.

4-5/10 – ניאגרה.

6/10 בבוקר חוזר לארה”ב, ומטייל באזור אגמי האצבעות. עוד לא הבנתי אם אני מספיק את כולם באותו היום ויכול להמשיך לאזור לייק פלאסיד או שידרש יום נוסף כדי לעבור ללייק פלאסיד.

7/10 לייק פלאסיד וברלינגטון.

8/10 זה ערב יום כיפור ואני צם, כך שאני מתלבט אם לעשות יום מקוצר שבסופו אגיע לאזור ההרים הלבנים או פשוט להישאר בברלינטון שאמורה להיות מדהימה ויהיה כיף לטייל בה באיזי.

9/10 יום ללא תזוזה.

10/10 ההרים הלבנים, בשאיפה שהר וואשינגטון יהיה פתוח.

11/10 ירידה לכיוון עמק ההדסון (אלא אם תאמרו שזה מיותר אחרי כל מה שראיתי עד עכשיו) ולינה באזור וודברי (...).

12/10 יום בוודברי (לא החלטתי איפה אישן).

13/10 החזרת רכב בשעות הבוקר (לא ברור באיזו עיר, והקנסות שונים, אבל התכנון הוא לישון בערב קודם סמוך או בעיר שבה אחזיר את הרכב), וטיסה לוואשינגטון.

כלומר אני מוותר על בוסטון.

14-15-16/10 וואשינגטון.

17-22/10  NYC

אנשיםטובים עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים

@Dani_3638175

מרגיש לי מאד עמוס. גם לאדם יחיד שציין שאין לו בעיה עם נסיעות ארוכות. אם אתה נהג משאית שצריל להגיע ממקום א למקום ב – אתה עושה נסיעות ארוכות. אבל אתה תייר שרוצה להנות. להנות מהנוף, להנות מאטרקציות לאורך הדרך, ממסעדה טובה, ממקומות מעניינים, מהופעה או אירוע כזה או אחר ועוד. כשמבלים את היום מאחורי ההגה, לא נשאר זמן לדברים אחרים.

שלא לדבר על זה שאולי יום נסיעה של 5 שעות הוא בהחלט אפשרי, אבל הוא מעייף (אותי לפחות), ואז קשה להנות ולנצל טוב את הזמן שנשאר אחרי הנהיגה. ויום אחרי יום אחרי יום לבלות 5 שעות נהיגה זה כבר ממש מרגיש לי מוגזם.

3/10 נוחת בניו יורק  ומשם לוקח טיסה לבאפלו. בבאפלו שוכר רכב (וידאתי שעות פתיחה של הסוכנות ושהגבול פתוח כל הזמן)ועובר לצד הקנדי.

4-5/10 – ניאגרה.

באיזו שעה אתה נוחת בבאפולו? הן מסתם אחרי 10 בלילה. אני לא בטוח שהייתי רוצה לשכור רכב בלילה אחרי טיסה ארוכה ועייף כלכך (הגוף שלך מרגיש 5 לפנות בוקר).

מצד שני – אין צורך ב-יומיים מלאים (3 לילות בניאגרה). זה לא שאין מה לעשות שם – ברור שיש, אבל את הדברים החשובים ממצים בכמה שעות.  כנראה שעדיך להשקיע את הזמן במקומות אחרים.

אפשר בלילה הראשון ללכת לישון בשדה בבאפולו, ולשכור רכב רק על הבוקר. זה לא שבלילה בניאגרה תלך לקרוע את איזורי הבילוי, ומן הסתם פשוט תלך לישון.

אפשר גם לקחת תחבורה ציבורית (מונית או אוטובוס) לניאגרה. זה לא יותר זול מאוטו, אבל זו אפשרות.

6/10 בבוקר חוזר לארה”ב, ומטייל באזור אגמי האצבעות. עוד לא הבנתי אם אני מספיק את כולם באותו היום ויכול להמשיך לאזור לייק פלאסיד או שידרש יום נוסף כדי לעבור ללייק פלאסיד.

7/10 לייק פלאסיד וברלינגטון.

אגמי האצבעות זה איזור שמספיק לשבוע בקלות. זה גם איזור גדול שיש זמני נסיעה גם בתוכו, לא כולל נסיעה מהניאגרה ונסיעה אל לייק פלאסיד. אם ניקח את ווטקינס גלן כאטרקציה המרכזית של האיזו, אז נסיעה מהניאגרה לווטקינס גלן, לליק פלאסיד ולברלינגטון זה עניין של 10 שעות על פי גוגל, או 11-12 בעולם האמיתי. ציינת שאין לך בעיה עם נהיגות ארוכות ולכן אני מניח שזה אפשרי. אבל זה לא משאיר לך זמן לטייל באיזורים האלה.

10/10 ההרים הלבנים, בשאיפה שהר וואשינגטון יהיה פתוח.

מברלינגטון להר וושינגטון זה למעלה מ-3 שעות נסיעה. הר וושינגטון עצמו זה סיבוב של שעתיים. אם תרצה להוסיף עצירות נוספות כמו מפל כזה או אחר זה חצי שעה כל עצירה כזו. תוסיף נסיעות באיזור ההרים הלבנים ושוב קיבלת יום עמוס עם המון שעות רכב (גם הר וושינגטון זה נהיגה)

ירידה לכיוון עמק ההדסון (אלא אם תאמרו שזה מיותר אחרי כל מה שראיתי עד עכשיו) ולינה באזור וודברי (...).

12/10 יום בוודברי (לא החלטתי איפה אישן).

13/10 החזרת רכב בשעות הבוקר (לא ברור באיזו עיר, והקנסות שונים, אבל התכנון הוא לישון בערב קודם סמוך או בעיר שבה אחזיר את הרכב), וטיסה לוואשינגטון.

אמח בספק אם יהיה לך מאיפה לטוס לוושינגטון.  אם כבר הגעת עד וודברי – תמשיך בנסיעה. אבל השאלה היותר חשובה היא מה איבדת בוודברי? זה קניון כמו כל קניון אחר, ותעבור עוד כמה וכמה כאלה בדרך שלך (למשל בניאגרה האמריקאית, באצבעות, בהרים הלבנים, ובטח יש עוד כמה). למה לנסוע במיוחד לוודברי? אם כבר – מההרים הלבנים סע לבוסטו או אלבני ואז תטוס לוושינגטון. אבל גם זה לא נראה לי אידאלי.

יש משהו מיוחד בוושינגטון שרצית? זה כמובן לא אותו דבר, אבל הייתי שוקל להחליף את וושינגטון בבוסטון. נראה לי שמשתלב יותר טוב, ועדיין יושב על משבצת ה”עיר”

• עודד
                עודד @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי עודד

@Dani_3638175

יומיים לניאגרה זה יותר מדי. צריך יום שלם.

לגבי אגמי האצבע אתה לא צריך להספיק את כולם. אלה אגמי נופש בעיקרם. מה שחשוב באזור זה מפלים,

ערוץ ווטקינס גלן, מוזיאון הזכוכית, אוניברסיטת קורנל ואיתקה. לכול זה דרוש יומיים ואם אתה קצר בזמן תצמצם ליום בו

תראה את עיקר הדברים.

ברלינגטון לא מדהימה. אומנם נחמד לטייל בה קצת אבל לא הייתי נותן יותר משעתיים.

הזמן שאתה מקדיש להרים הלבנים ועוד בתקופת שלכת קצר מדי. אנחנו למשל הקדשנו להרים הלבנים והסביבה בתקופת שלכת 3 ימים.

אתה יורד לעמק ההדסון ובסוף מקדיש את כול הזמן לקניות וזה תמוה בעיני כי עמק ההדסון נפלא לטיול.

• Dani_3638175

טוב אז ככה… מראש אני מתנצל על המגילה

קודם כל אני מודה לאנשיםטובים ולעודד על התגובות, כי זה בדיוק מה שרציתי, שיגידו לי כבר עכשיו איפה התכנית שלי פגומה, במקום לגלות את זה בזמן אמת.

אני אפתח בהבהרה- בוסטון מבחינתי “נחמדה” מבחינת מה שיש לראות , אבל מבחינת האטרקציות וחשיבות (לפחות בעיני) וואשינגטון עולה עליה בהרבה, אותי אישית היה מעניין גם לעשות סיור בקונגרס/ סנאט / בית לבן מעבר למוזאונים.

ולכן אם כבר לוותר על עיר, אז לוותר על בוסטון.

כמה זמן להקדיש לוואשינגטון (יומיים או שלושה) זו נקודה אחרת.

הערה כללית- כשאני רושם 4/10 למשל, אני מתכוון ליום עצמו.

החלטתי לקבל את ההצעות וטיפה להאט.

3/10 – לעניין הנחיתה בבאפלו , אני צפוי לנחות בסביבות 23:00 +/-, ואנשיםטובים ציין נכון שאהיה קרוע מעייפות והגוף ירגיש כמו 7 בבוקר.  יחד עם זאת ולמרות שלהגיע לצד הקנדי כולל למלון בוודאי יקח עוד שעה, אני נוטה “לסיים” עם זה ולהישפך במלון  ולמחרת לקום ב -12 ולהתחיל את הטיול. ככה תמיד קורה לי.

4-5/10 – לא יודע, לי נראה שיותר נכון להקדיש יומיים לניאגרה, יותר באיזי. אם תרשמו לי שזה מיותר לגמרי, אשקול אחרת.

6-7/10 – אני מקבל את עצתכם, ואקדיש יומיים (6+7/10) לאגמי האצבעות, יותר באיזי (או פשוט בקצב מציאותי), היום הראשון יהיה באזור וואטקינס גלן.

היום השני שני יהיה לפי המלצתכם, כשאני לא סגור מה עדיף לי , לישון בלילה שבין ה7/10 ל 8/10  (בסוף היום השני) באזור האצבעות או כבר להתקדם לאזור לייק פלאסיד.

8-9/10- מאחר ובערב מתחיל צום יום הכיפורים, אני מתכנן בחצי הראשון של היום(עד 15:00 +/-)  להיות בלייק פלאסיד ולחצות במעבורת את לייק שמפליין (אני יודע, אין ביטוח לרכבי השכרה) לכיוון ברלינגטון, שם להעביר את הצום + את הלילה שאחריו, כי כבר אין טעם להתקדם בשעות הלילה ליעד הבא.

10/10+ 11/10 – חצי ראשון של היום אני מתכנן להיות באזור ברלינגטון, ואז לנסוע לכיוון ההרים הלבנים ליום וחצי, כולל פרנקוניה נוטש, הר וואשינגטון אם יהיה פתוח, כביש 112 ועוד.

חשבתי לילה אחד לישון בלינקולן/ וודסטוק ולילה אחד לישון בקונוואי.   או שאולי עדיף 2 לילות באותו המקום ?

בנקודה הזאת אני רוצה ליידע על משהו חשוב- ב 17/10 יהיה היום הראשון שלי בניו יורק. מה שאומר שאם אהיה בוואשינגטון רק יומיים, זה יצא  ב 15-16/10 , ואם אהיה שלושה ימים כמו שכל הזמן תכננתי, זה יצא 14-15-16/10 (ב-14 להגיע לוואשינגטון בחלק הראשון של היום).

אגב, אין לי תכנון להגיע לוואשינגטון בנהיגה.

חזרה לניו אינגלנד…..

12/10- יום היציאה מההרים הלבנים- (עודד אני יודע שהמלצת להיות שם חצי יום יותר, זה ישקל)- ופה אני צריך לבחור, כי כנראה (אם אגיע לוואשינגטון ב -14) יש לי יומיים למלא (12-13/10), ופה חשבתי על משהו... 

מאחר וכמו ישראלי טוב תכננתי להקדיש יום אחד מתוך ה -6 שלי בNYC לאאוטלט (במקור ג’רסי גרדנז), אבל יחד עם זאת קצת התבאסתי כי בטוח שביום הזה יכלתי להספיק עוד כמה אטרקציות, ומאחר אין כמו להגיע לאאוטלט עם רכב במקום להיסחב עם שקיות, חשבתי לנסות לשלב את וודברי במסלול.

עכשיו. מההרים הלבנים לוודברי, לפי גוגל בשעה 17:00 אחרה"צ לוקח 5:30 שעות (….) בנסיעה האידיאלית של גוגל, כשהנהג הוא רובוט שלא מתעייף, לא רעב, לא עוצר להתרעננות.

עכשיו זה מטורף, אני יודע, ואני יכול במקום זאת פשוט לקחת באחד מהימים בניו יורק את האוטובוס שנוסע לשם, לשלם 42 דולר או פשוט לנסוע לג’רסי גארדנס.

אבל בשלבי התכנון מותר לשקול אופציות מטורפות.

אז אני חוזר, יש לי יום וחצי/ יומיים למלא, כשאני יוצא מההרים הלבנים.  אני יכול להכניס יום בעמק ההדסון (שלפי גוגל גם לשעת זו נסיעה של 5 שעות), ויום בוודברי.

אני יכול להכניס יומיים בבוסטון, ואני יכול לעצור בווסט פוינט (שגיליתי שנמצא/ת ליד וודברי) ליומיים טירונות…..  :).

באמת שלא ברור לי מה כדאי, אבל כנראה שלא ווסט פוינט 🙂 ואם בשלב הזה אני אהיה מאוהב בטבע או שכבר לא אוכל לראות עצים.

וכמובן שאני זקוק פה לעצה.

ב 14/10 אני אמור להגיע לוואשינגטון, ברכבת או בטיסה, תלוי איפה אחזיר את הרכב (מבוסטון בטיסה, מניו יורק ברכבת).

אם הקצב שרשמתי מהיר או לא מציאותי- אנא ציינו.

אני חייב לציין שבאתר של OFRAN באופן מוזר הוא לא נותן לי לקחת רכב מבאפלו ולא משנה איפה אני מסמן נקודת החזר. לא ברור מדוע.

אנשיםטובים עודד 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אין לי זמן להתייחס כרגע לכל מה שכתבת, אז אני אתייחס רק לניאגרה:

שוב, זה לא שאין מה לעשות שם יומיים. בוא נפריד מה זה “הניאגרה”. לטעמי זה 3 מקבצים שונים:

1. אתרים שקשורים במפלים עצמם – כמובן הסירה, מערת הרוחות (אני מניח שסגור באוקטובר אבל אני לא יודע), מסע מאחורי המפלים, מסוק, סתם להנות מהנוף וכו’. וגם אתרים שרואים מהם את המפלים כמו מגדל התצפית, הגלגל הענק, האומגה וכו’. את האתרים האלה לרוב אפשר למצות בכמה שעות (3 עד 6)
                    2. אתרי תיירות רגילים, בעיקר בקליפטון היל – מסעדות, הופעות, גלידריות, מוזיאון שעווה, קזינו, מיניגולף ועוד ועוד ועוד. ברור שאפשר לבלות שם כמה שרוצים, אבל בהנחה שהמטרה היא לראות את ארה”ב (וקנדה) ולא סתם לבלות, אז כמה שעות (לרוב ערב) באיזור זה מספיק.
                    3. אתרים אחרים במרחק נסיעה סביר – העיירה התיירותית ניאגרה און דה לייק, תחנת הכח, ועוד כל מיני. אף אחד מהם לא אתר חובה או וואו מיוחד (לטעמי) ולכן אין סיבה להתעמק דווקא בהם על חשבון אתרים באדירונדק למשל (או בכל מקום אחר). אפשר אבל אין סיבה.

רוב האנשים מקדישים לניאגרה סדר גודל של 20 שעות (כולל לינה). 3-6 שעות לקטגוריה 1, עוד איזה 3 שעות לקטגוריה 2, ואם נשאר זמן מכניסים משהו מקטגוריה 3. לא זכורים לי סיפורים על אנשים שלא הספיק להם הזמן בניאגרה. אז אם תתעקש להקדיש 48 שעות – לא תשתעמם. אבל אם תקדיש רק 24 – לא יהיה לך חסר זמן.

לגבי הנסיעה הלילית – אני עדיין חושב שעדיף שלא, אבל לשיקולך

• אנשיםטובים

@Dani_3638175 אמר:

יום אחד מתוך ה -6 שלי בNYC לאאוטלט (במקור ג’רסי גרדנז), אבל יחד עם זאת קצת התבאסתי כי בטוח שביום הזה יכלתי להספיק עוד כמה אטרקציות, ומאחר אין כמו להגיע לאאוטלט עם רכב במקום להיסחב עם שקיות, חשבתי לנסות לשלב את וודברי במסלול. עכשיו. מההרים הלבנים לוודברי, לפי גוגל בשעה 17:00 אחרה"צ לוקח 5:30 שעות (….) בנסיעה האידיאלית של גוגל, כשהנהג הוא רובוט שלא מתעייף, לא רעב, לא עוצר להתרעננות. עכשיו זה מטורף, אני יודע, ואני יכול במקום זאת פשוט לקחת באחד מהימים בניו יורק את האוטובוס שנוסע לשם, לשלם 42 דולר או פשוט לנסוע לג’רסי גארדנס.

אם אתה מקדיש יומיים לניאגרה – תוכל אולי להקדיש כמה שעות ל Fashion Outlets of Niagara Falls USA

אולי באצבעות יצא לך להגיע ל Waterloo Premium Outlets

בהרים הלבנים יש את Settlers green outlet village

ואני בטוח שיש קניונים נוספים שתוכל לשלב. דווקא על הדרך להשקיע את אחר הצהריים/ערב בקניון זה פתרון טוב. 2-3 אחרי צהריים כאלה יכולים להיות יותר אפקטיביים מיום מרוכז, להתאים לטיול אחרי שמתחיל להחשיך ועוד. ועל הדרך בקניון אפשר לסגור בקלות ארוחת ערב.

• אנשיםטובים

@Dani_3638175 אמר:

אם הקצב שרשמתי מהיר או לא מציאותי- אנא ציינו.

כמו שאני מזכיר תמיד – אני מציע שתרשום את התוכנית לפי שורה לכל יום ולא שורה לכל אתר. וגם תציין בכל שורה כמה שעות נסיעה (ריאליות) יש. סידור כזה עוזר לראות אם התוכנית מהירה מדי

• אנשיםטובים

@Dani_3638175 אמר:

אז אני חוזר, יש לי יום וחצי/ יומיים למלא, כשאני יוצא מההרים הלבנים.  אני יכול להכניס יום בעמק ההדסון (שלפי גוגל גם לשעת זו נסיעה של 5 שעות), ויום בוודברי. אני יכול להכניס יומיים בבוסטון, ואני יכול לעצור בווסט פוינט (שגיליתי שנמצא/ת ליד וודברי) ליומיים טירונות…..  :). באמת שלא ברור לי מה כדאי, אבל כנראה שלא ווסט פוינט 🙂 ואם בשלב הזה אני אהיה מאוהב בטבע או שכבר לא אוכל לראות עצים. וכמובן שאני זקוק פה לעצה.

לי נראה הכי הגיוני לטוס מבוסטון. שופינג לשבץ עוד קודם, או ביומיים האלה באיזור בוסטון/ניו המפשיר. כפוף כמובן למחירי טיסה שלא בדקתי.

היות ומדובר על סוף השבוע של קולומבוס דיי יהיו סיילים כאלה או אחרים בחנויות. בנוסף ובגלל קולומבוס דיי יהיו כל מיני אירועים מיוחדים. הן בערים והן מחוץ לערים. שווה להקדיש חצי שעה לחיפוש של אירועים כאלה. סביר שרובל לא יעניינו אותך, אבל אולי יצוץ משהו מעניין.

• עודד
                            עודד @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

לא הייתי בוושינגטון אז אני לא יכול להשוות אבל בוסטון לא סתם נחמדה אלא מקסימה. רק את המרכז לקח לנו יומיים.

ממש לא נכון לך להקדיש יומיים לניאגרה אלא יום שלם אחד. יש לך הרבה יותר מקומות בדרך שכדאי לך להשתמש ביום

שמתפנה. לנו לקח יום לעשות את המפלים מקיף כולל ניאגרה און דה לייק ותאי הציפה.

יומיים באגמי האצבע זה מכובד וזה מה שצריך לסיור מקיף. נסיעה ללייק פלסיד אגב תיקח יותר מ- 4 שעות. אגב אתה מתכוון

לעשות גם את ערוץ אוסייבל קאסם???

יום וחצי בהרים הלבנים יספיק לך בקושי. לנו כול מה שרשמת לקח יומיים. היום השלישי אגב הוקדש לסיור שלכת מצפון להרים הלבנים שהיה

הכי מוצלח מבחינת השלכת.

לגבי עמק ההדסון יש מה לראות גגם בלי ווסט פואינט אבל לגבי ווסט פואינט דע לך שנקודת התצפית הכי יפה על ההדסון שנקראת נקודת מיליון

הדולר נמצאת בתוכו ממש על עיקול הנהר.

• Gili_3634307
                              Gili_3634307 @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

הי

אנחנו מתכננים טחול זהה למה שאתה מתאר.

מבדיקות שעשינו הפיק של השלכת צפויות להיות בסביבות ה 8/10.

לכן אנחנו טסים ב 1/10, מתחילים מפילדלפיה – וושינגטון – פנסילבניה (אמיש + הרשי) – איתקה – ניאגרה פולס – ואז ממשיכים מזרחה לאיזור ניו אינגלנד : וורמונט , ניו המפשיר וכו, מסיימים בניויורק . מתוכננים להיות בהרים הלבנים ב 8-11.10 פחות או יותר. את הקניות הבנתי ששווה לעשות בסביבות ניו המפשיר שזו מדינה ללא מע”מ, או שנדחה אותן לניו יורק – שם לוקחים אוטובוס ל ג’רזי גרדן שהוא גן עדן לחובבי השופינג

אנחנו זוג עם ילד בן 12. אם תרצה להחליף טלפונים כדי לא להיות לגמרי לבד, נשמח

• Dani_3638175

קודם כל, תודה ענקית על הקדשת הזמן לתגובות.

טוב, החלטתי לקבל את העצה, ולהיות יום שלם אחד (4/10) בניאגרה (בפועל זה יכלול את הלילה הראשון, אחרי הנחיתה והלילה השני.

לאחר מכן (6/10 + 5/10)- בבוקר נסיעה מהניאגרה (הנסיעה + מעבר גבול יקחו להערכתי 3-4 שעות) באזור אגמי האצבעות, יום אחד באזור וואטקינס גלן, יום נוסף באזור אית’קה.

עקרונית, היעד הבא (ב 7/10 ) אני אזור לכיוון לייק פלאסיד, ובאותו היום אני מתכנן גם להיות ב ausable chasm , העניין הוא שלפי ד”ר גוגל ללייק פלאסיד מאית’קה  זו נסיעה של קרוב ל -5 שעות, לא כולל עצירות וכו’.

האם זה הגיוני שבאותו היום, אחרי יציאה בשעות הבוקר מאית’קה, אני אספיק גם להיות בלייק פלאסיד (אגב שווה לעלות להר מרסי?) וגם ב ausable chasm, שנמצא שעה ממנו ?

ואם כן, שווה להמשיך ללינה בברלינגטון ? (אם תהיה מעבורת באותה השעה)

אני לוקח בחשבון שבכל מקום שציינתי אני עוצר ל-4 2-שעות.

8/10 בהנחה שהתשובה חיובית, ובלילה ישנתי בברלינגטון, הרי שביום הזה אני אמור לבקר באזור ברלינגטון בחלק הראשון של היום, להמשיך לאזור סטואה, ובגדול לעבור לאזור ההרים הלבנים (לפי גוגל הנסיעה עצמה באזור השעתיים אם לא עוצרים מברלינגטון לפרנקוניה), אולי להספיק את פרנקוניה נוטש. לינה בלינקולן או וודסטוק.

בכל מקרה מאחר ומדובר בערב יום כיפור, זה יהיה חצי יום.

9/10- יום כיפור. במוצאי יום כיפור לינה באותו המקום.

10/10- גם יום שיוקדש להרים הלבנים, בין היתר אנסה לעלות להר וואשינגטון (שאגב נסגר רשמית ב 20/10 למבקרים) , ואשן בקונוואי.

11/10 – 12/10- 13/10 – טרם הוחלט…..  🙂  אבל זה יהיה כנראה יום של תזוזה מההרים הלבנים.

בהחלט יתכן שילוב של נסיעה (5 שעות לפי גוגל ללא עצירות) לעמק ההדסון ליום/ יום וחצי (ואז אצטרך מידע על נקודת התצפית על נהר ההדסון) ו-וודברי.- במידה ואבחר באופציה זאת, סביר להניח שאפנה שוב לעזרתכם.

באותה מידה יתכן ו”אתעצל” ואהיה בבוסטון ליומיים. בכל מקרה אצטרך לבחור ממש בקרוב, כי אפילו AIRBNB יקר בבוסטון, אז צריך לסגור מהר.

חבר אפילו הציע לי בשלושת הימים הללו לעשות את אחד משני הדברים הבאים: לנסוע  ברכב (כולל עצירות לאטרקציות בדרך כמובן)  לוואשינגטון  (הנטייה שלי היא דווקא טיסה מבוסטון או רכבת מניו יורק)

או לחילופין לנסוע מקונוואי 5 שעות לכל כיוון לבר הרבור לפארק הלאומי אקדיה, מה שבפועל יקח לי 2 ימים מלאים.

בכל מקרה

14/10-16/10 (כולל )- וואשינגטון.

17/10-22/10 (כולל) – ניו יורק.

איך זה נראה מבחינת ההגיון והנסיון שלא למהר מדי ?

מה נראה לכם שפיספסתי ?

מה אתם מציעים לי ל 11-13/10 ?

גילי- תודה על ההצעה, בהחלט יתכן ונתאם משהו, אם תהיה חפיפה בלו”ז.

עודד Yael3299453 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • עודד

@Dani_3638175

החלק הראשון עד אגמי האצבעות כולל ניראה בסדר גמור.

הנסיעה ללייק פלסיד אכן לוקחת כ- 5 שעות (אולי קצת פחות). עכשיו השאלה מה אתה מתכוון לעשות

בלייק פלסיד ובאוסייבל קאסם. בלייק פלסיד לא מדובר רק בביקור בעיירה אלה גם באולם ההחלקה על

הקרח ובמקפצות הסקי. בנוסף לא יודע מה זה הר מרסי אבל אם יהיה לך זמן מומלצת טיסה בשמי האדירונדק

למשך 25 דקות משדה התעופה הקטן של לייק פלסיד. לא עולה הרבה והמראות מרהיבים. באוסייבל קאסם נשאלת

השאלה אם אתה רק הולך בערוץ או שעושה גם את הרפטינג. ברור שאם ברצונך להגיע לברלינגטון באותו יום תוכל לעשות

רק חלק מסוים ממה שתיארתי ולא הכול.

לגבי ההרים הלבנים למה אתה מתכוון להספיק את הפרנקוניה נוטש??? אם אתה רוצה רק לנסוע בו זה לא הרבה זמן אבל

לאורכו יש הר קנון, the old man face, ערוץ פלום ועוד. אם תרצה לעשות את כול מה שבסביבה לנו זה לקח שלושת רבעי יום.

ובוסטון יקרה בטירוף בתקופת השלכת. כדאי לך להזמין כמה שיותר מוקדם כי אחרת לא תצא בפחות מ- 400$ ללילה במרכז העיר.

• Dani_3638175
                                    Dani_3638175 @עודד נערך לאחרונה על ידי

קודם כן, פרנקוניה נוטש בתכנון, בוודאי. 

הרגע הבנתי ששכחתי להכניס איפשהו את האדירונדאק. 

רק שאני אבין, מתוך השמורה הענקית שנקראת כך, יש מקום ספציפי שבו מטיילים? 

מה הצפי מבחינת זמן טיול שם? חצי יום? 4 שעות? 

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • עודד

@Dani_3638175

באדירונדאק לפי התרשמותי מרוב עצים כמעט לא רואים את האגמים אפילו ממרחק קרוב פרט לאזורים מסוימים.

בגלל זה הצעתי לך את הטיסה. יכול להיות שמומחי אדירונדאק גדולים ממני יפנו אותך למקומות בהם כן תוכל לראות את האגמים.

לגבי פרנקוניה נוטש הבנתי כמובן שזה בתכנון אבל השאלה אם אתה רוצה לבקר לאורך התוואי באתרים שאת חלקם רשמתי או לא כי

זה משפיע על הזמן הנדרש.

• Yael3299453
                                        Yael3299453 @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

הי

אני יעל , אמא של גילי. בטעות נכנסתי לאתר עם היוזר שלה. ההצעה בעינה עומדת.

אנחנו מכיעים לניויורק ב 1/10, ומתחילים דווקא מדרום – פילדלפיה / וושינגטון ואז מצפינים למפלי הניאגרה דרך לנקסטר / איתקה ומשם ממשיכים מזרחה לאיזור ההרים הלבנים, סטואה וכו. מסיימים בסופו של עניין בניו יורק ל 3-4 ימים

נשמח להשתמע

• Dani_3638175
                                          Dani_3638175 @עודד נערך לאחרונה על ידי

טוב, החלטתי לא להחליט בשלב זה לגבי מועד היציאה שלי מההרים הלבנים , ומה אעשה ביום שאחרי. 

במקור היו אמורים להיות לי יומיים או יום וחצי שבהם התלבטתי מה לעשות ( הוספת יום בהרים הלבנים על השניים שמתוכננים שם ויום בבוסטון / נסיעה לעמק ההדסון ועוד  יום ואאוטלט בוודברי ואז החזרת רכב בניו יורק ורכבת לוושינגטון / יומיים בבוסטון וטיסה לוושינגטון). 

קרוב לוודאי שאבחר בפתרון שונה, והוא הוספת יום ( שלישי) בהרים הלבנים ואז לנסוע לבוסטון ולטוס לוושינגטון, וכן להוסיף יום לניו יורק. 

לא סופי, כנראה, לגבי זה יש לי עוד קצת זמן להחליט. 

עכשיו לכמה שאלות פרקטיות: 

1. מה האזור המומלץ ללינה בצד הקנדי של הניאגרה, אם בכלל זה משנה אם אני עם רכב. 

2. האם לאחר אית'קה, בדרכי ללייק פלאסיד, זה קריטי אם אוותר על old forge?  

3. האם בלייק פלאסיד מקום נורמלי לעצירה ללילה? או שעדיף כבר להמשיך ל ברלינגטון ללינה? 

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • עודד

@Dani_3638175

לייק פלסיד מקום מצוין לעצירה ללילה אם מתאים לך.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון