טיול ויאטנם לאוס קמבודיה
-
שלום לכל הנכנס!

אני אחרי שירות צבאי ממושך(קבע) ונפתח לי הרעב לטיול אבל אני קצת לא טוב בואו נגיד בתכנון המדויק של טיולים כאלו חשבתי על ויאמטם לאוס קצבודיה ואולי להמשיך להודו משם או תאילנד כעיקרון אזור דתמבר עם תקציב של 30 אלף מישהו יכול להכווין אותי? או לייעץ לי איך בכלל ניגשים לזה? לגבי משך הטיול מאמין באזור ה3-5 חודשים
תןדה רבה לכל מי שיעזור!
-
היי אמיר
לפני כשנה חזרתי מטיול אחרי צבא בתאילנד-קמבודיה-לאוס-ויאטנם-פיליפינים.
עלה לי 4 חודשים כ30 אלף שקל. אם תרצה תוכל להוזיל קצת יותר- הייתי עם חברה שלי וכל כמה שבועות היינו במלון נחמד. תוכל גם להוציא יותר אם לא תהיה חסכוני ותחשוב תמיד על לשמור כמה שיותר בכל דבר.
אני האמת קניתי ספר טיולים של לונלי פלאנט על ויאטנם,קמבודיה,לאוס וצפון תאילנד שהיה לי מאוד נוח לעזר לי בכיוון כללי של הטיול. חוץ מזה קראתי הרבה.
כעיקרון אתה צריך לגבש מסלול עם כיוון כללי שהשאיפה היא בדרך כלל מינימום טיסות(יקר).
תתחיל לקרוא קצת ותראה מה מעניין אותך ואיפה ותסתכל הרבה בגוגל מפות ותראה בערך איזה מסלול אפשרי.
אני האמת קניתי כרטיס טיסה מוגדר שיעשה לי סדר ושלא אתפזר(ויחסוך בעלויות)- הלוך לתאילנד וחזור מהונג קונג ומפה זרמתי.
בהצלחה ! -
מאחר שזה טיול יחסית ממושך- דברים משתנים במהלכו ואתה צריך יותר כיוון כללי. תסמן איפה תהיה ההתחלה ונקודות עצירה מרכזיות בטיול למשל אם זה התחלה קמבודיה אז פנום פן- סיאם ריפ- חופים וכ'ו וכמה ימים בערך להקדיש להם...
ככה תהיה לך מסגרת זמן הגיונית כמה תוכל להספיק בזמן שיש לך ואולי לקנות כרטיס חזרה. אחכ תשנה בשטח עצמו ותוסיף מקומות פחות על מפת התיירות המרכזית או שתחליט אולי להישאר או לקצר במקום מסוים וכ'ו.
-
במפתיע, טיסה לויטנאם זולה יותר מטיסה לתאילנד.
לויטנאם טיסה נוחה עם אירופלוט בהזמנה בזמן הקרוב לדצמבר יכולה לעלות פחות מ 550$. לתאילנד קצת יותר יקר עם אוזבקיסטן איירווייז ויותר עם חברות אחרות
תוכל להזמין טיסה להו צ'י מין סיטי וחזרה מהאנוי או להזמין רק כיוון אחד ובהמשך לפי הצורך.
אם תתחיל בהו צ'י מין
-
@Sailor בגלל שיחת טלפון לא יכולתי להמשיך.
מהו צ'י מין תוכל לטייל בקמבודיה ולחזור ישר לדרום ויטנאם או לעבור ללאוס ולחזור לצפון ןיטנאם מלאוס. במקרה כזה כדאי לטייל קודם בדרום ויטנאם ואז לעשות טיול שיט בדלתת המקונג עם מעבר לקמבודיה.
לי היה לפני 15 שנה ספר לונלי פלאנט לאוס, ויטנאם קמבודיה בעברית שלא היה שוה את הנייר, אז בדוק טוב לפני קנית מדריך בעברית, באנגלית, מדריך מדינה אחת טוב בהרבה ואפשר להחליף עם מטיילים שעןשים דרך הפוכה ממך.
-
דבר ראשון וחשוב תתחיל לבדוק לגבי עונות ומזג אויר.
-
הוא יוצא בדצמבר, זמן אידיאלי להודוסין.
-
הי, כמו שציינו פה, שימם לב למזג האוויר ולתכנון מסלול בהתאמה.
בגדול לכל המדינות הטרופיות זו עונה טובה. לסין לדגומא לא הייתי מתקרב לפני מרץ. הודו היא כמה אזורי מזג אוויר לכן חשוב לראות מתי אתה רוצה לשלב אותה.
לגבי טיסה, כרטיסים מאוד זולים הם ברוב המוחלט או עם קונקשנים מאוד רעים או עם תנאים מאוד קשיחים (יש כרטיסים שלא ניתן בכלל להזיז תאריך או לבטל עם דמי ביטול נמוכים אלא פשוט לשלם מחיר מלא TAKE IT OR LEAVE IT). כמובן שהשאיפה לקנות כמה שיותר בזול, אבל בטיול ארוך צריך לקחת את עניין הגמישות בחשבון. לעיתים הפער בין הכרטיס הזול ביותר לכרטיס קצת יותר גמיש יכול להיות די שולי.
-
בסין החורף אידיאלי לטיול בדרום (גואנדונג, פוג’יאן, גואנגשי (גווי לין, יאנגשו, נאנינג) חיינאן ויוננאן), לצפון הרחוק (מנצ’וריה, מונגוליה הפנימית ועוד) צריך לחכות למאי או לפחות סוף אפריל.אי אפשר להכליל ארץ ענקית כזו תחת הגדרה אחת.
-
בסין בחורף אפשרי לטייל בדרום, רחוק מאוד מאוד מלהיות אידאלי. חוץ מהיינאן וחלקים דרומיים ופחות מתויירים ביונאן, יכול להיות קר מאוד ומאוד לא נעים לטייל. סין אמנם יבשת, אבל היא רובה יושבת בקו רוחב סאב-טרופי ומעלה, בניגוד להודו לדוגמא שיושבת גם על האיזור הטרופי וגם הסאב טרופי ולכן בכל עונה ניתן למצוא את המקומות היותר מתאימים מבחינת מזג אוויר.
חוץ מפסטיבל הקרח בחרבין סביב ינואר, ממש לא ממליץ להגיע לסין בתקופה הזו בשנה. בייחוד לא כאשר מדובר על טיול שאמור להתחיל בדצמבר לכמה חודשים. מעבר לעובדה שלמעשה הכותב כלל לא הזכיר את סין, דצמבר-מרץ זהו זמן נהדר לכל המדינות הטרופיות (נחשב כזמן האידיאלי), ולאחר מכן ניתן לשלב את הודו. ניתן גם להתחיל עם הודו (תלוי איפה אתה רוצה לטייל) ולהמשיך למדינות הטרופיות שבגדול ניתן לטייל בהם כל השנה אך בתקופת הגשמים מאי/יוני-אוקטובר/נובמבר יכול להיות בעייתי לפעמים.