ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיולים מודרכים בתאילנד

פורום תאילנד
    בנגקוק פארק דוי אינטאנון צ'אנג מאי צפון תאילנד תאילנד
    5
    9
    1322
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shadmat
      shadmat נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו זוג נשים בנות כ- 50, שמתכננות טיול ראשון לתאילנד באוגוסט.

3 ימים מלאים בקוסמוי, שבוע בצ’אנג מאי ויום אחד בבנגקוק (זמננו מוגבל).

די תכננו את הרוב, בצפון נשכור רכב ונטייל לבד, אך הגענו למסקנה שרוצות מספר סיורים מאורגנים, שלא יודעות מאיפה להזמין:

1. שייט 42 איים בקוסמוי בסירה מהירה, כולל עצירה לשנירקול בשמורת האלמוגים וטיולים קלים בכמה איים  (אנו לא בכושר קרבי) .
      2. טיול מודרך (מדריך פרטי עם רכב) לדוי אינתאנון מצ’אנג מאי – יום אחד שלם.
      3. בבנגקוק נהיה רק יום אחד, מהבוקר ועד 18:00 לפני הטיסה הבאה, ורוצות למצוא מדריך ישראלי עם רכב (דגש על ישראלי עם הדרכה בעברית) שיאסוף אותנו משדה התעופה לטיול מרוכז של יום אחד באתרים הכי חשובים. 

את בתי המלון אנו מזמינות דרך בוקינג, יש רעיון יותר טוב מאיפה להזמין? כי הרוב לא גמיש ולא ניתן לביטול, בניגוד למה שאנו רגילות מהעולם המערבי.

תודה מראש לכל מי שייעץ.

72amalia תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • 72amalia
        72amalia @shadmat נערך לאחרונה על ידי

@shadmat

טוב קודם כל אני הייתי משנה את התוכנית אם אתן יכולות ….

יום אחד בבנגקוק (שזה בעצם רק כמה שעות) לא מספיק לכלום …. זה סתם יהיה יום מתיש שבו לא תספיקו לראות או לעשות הרבה ואת רובו תבלו בפקקים – בנגקוק פקוקה בצורה לא נורמאלית! ויש כלכך הרבה מה לעשות ולראות בבנגקוק – חבל להפסיד את העיר הזו

3 ימים בקוסמוי – מצד אחד זה מספיק כדיי לחוות את העיקר בקוסמוי, מצד שני עוד יום לא היה מזיק. למה בחרתם ביעד עם טיסת הפנים הכי יקרה?

שבוע בצאנג מאי ….. אתם בטוחות שאתן רוצות להשכיר רכב לבד? 

בתאילנד נוהגים בצד שמאל

נוהגים לפי כללי הנהיגה … לפעמים, לא תמיד

הכבישים בצפון לא משהוא

השילוט לא משהוא

רוב האנשים שתפגשו לא מדברים מילה באנגלית – לא ממש יהיה ממי לבקש הכוונה

והשוטרים התאילנדים מאוד אוהבים לעצור רכבים של אנשים לבנים על שום דבר כדיי לקבל שוחד לשחרר ….

אני הייתי שוקלת את הרעיון הזה שוב…..

בקשר להמלצות שביקשת:

בצפון: יש את אסף טופר TOPPER TOURS שהוא מדהים ואני יכולה להמליץ עליו מנסיון אישי.

יש את כוכב הצפון

למטייל

בקשר לבנגקוק: למטייל בנגקוק

יניב בנגקוק טורס

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • shadmat

@amalia72 אמר:

קשר להמלצות שביקשת:

תודה רבה!

בהתחלה חשבנו לוותר לגמרי על בנגקוק, כי אין לנו זמן בשבילה, אבל אח”כ שכנעו אותנו שאנחנו בכל מקרה טסות דרך בנגקוק הלאה – אז למה לא להקדיש שם כמה שעות לראות את ארמון המלך והמקדשים העיקריים. לכן רציתי מדריך עם רכב שם, כדי לא להתקע בפקקים.

גם הבנתי שיש רכבת משדה התעופה למרכז העיר?

זו למעשה נסיעת עבודה לסינגפור בכלל, שאנו מנצלות כדי לבקר בתאילנד בדרך. לכן אי אפשר להאריך את שהותנו שם.

לקוסמוי אנו טסות, כי הבנתי שרק באיים האלה (קוסמוי / קופנגן / קוטאו) שם יש מזג אוויר טוב בסוף אוגוסט ועוד לא מתחילה עונת המונסונים. 

בכל אופן, כרטיסי הטיסה כבר נרכשו. 

לגבי השכרת רכב בצפון: מבקשת חוות דעת של אנשים שבאמת שכרו רכב בצפון, האם באמת יש סיכון משמעותי להעצר ע”י שוטרים ללא סיבה?  כי קראתי כל מיני בלוגים של אנשים ששכרו רכב, ולא נתקלתי בבעיה הזו? וגם שאלתי בעבר בפורום ואמרו לי שאין בעיה? עם נהיגה בצד שמאל נסתדר, הבנתי שיש קליטה סלולרית ויש לנו וייז ומפות גוגל.  אנשים רבים שוכרים שם אופנועים, ומסתדרים, לא? (וזה נשמע לי הרבה יותר קשה לנהיגה).

תודה רבה על ההמלצות. אנסה לפנות לסוכנויות האלה.

72amalia דוקטור דו ליטל יוסי ל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 72amalia
            72amalia @shadmat נערך לאחרונה על ידי

@shadmat

בקשר לבנגקוק …. מדריך עם רכב עדיין יתקע בפקקים, אלא אם כן יש לו מסוק ואז הוא יכול לטוס מעל הפקקים (-: הפקקים הם בכל העיר, כל יום כל היום ...אני הייתי מורידה יום מהצפון ומוסיפה לבנגקוק אם אתם רוצים לראות את העיר קצת. כמה שעות בעיר יהיו פשוט קצת סיוט שבהם בעיקר תעמדו בפקקים

בקשר לצפון …. כן זו באמת בעיה עם השוטרים. כמובן שהכל עניין של מזל ויכול להיות שלא תתקלו במצב כזה.

בכל מקרה זה לא דרום אמריקה – השוטרים בתאילנד מושחתים ורוצים שוחד אבל הם לא רעים ואין בזה סכנה … סתם מעצבן ומלחיץ קצת

• דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל @shadmat נערך לאחרונה על ידי

@shadmat

אפשר לעשות טיול קצר בבנגקוק, אבל אין אפשרות לעשות את ה”אתרים הכי חשובים”, תצטרכו לבחור משהו על קצה המזלג.

הדרישה למדריך ישראלי מאוד מצמצמת את האפשרויות שלכם, אולי הופכת את העניין לבלתי אפשרי, יש בפורום כמה המלצות על סוכנים ישראלים בתאילנד (מרטין חננאל גל ועוד כמה), תנסו ליצור קשר – אולי מישהו מהם בדיוק פנוי.

מלונות אתם יכולות לנסות להזמין גם כן דרך סוכנים כאלה, אולי הם ישיגו בתנאים יותר גמישים.

המסקנה שלי בניגוד לשאר העולם בתאילנד מדריך/נהג עם רכב עולה מחיר דומה ואפילו זול יותר משכירת רכב ונהיגה עצמאית ויש המון יתרונות למדריך כזה. ממליץ לכן לבדוק את האופציה

• יוסי ל
                יוסי ל @shadmat נערך לאחרונה על ידי

@shadmat

לגבי נהיגה בצפון, יש לי נסיון נהיגה בתאילנד של אלפי קילומטרים והרבה ימי נהיגה.

מעולם לא היו לי בעיות עם המשטרה.

בעיות עלולות לקרות כאשר הרכב מעורב בתאונה עם נהג מקומי, וכל שריטה קטנה הנגרמת לכאורה לצד התאילנדי עלולה לגרום להזעקת שוטר מקומי ותחילת תהליך סחיטה ושיכנוע לשלם לצד הנפגע פיצוי מנופח.

לי זה לא קרה, לחברים כן, ולמרות זאת ממשיכים לשכור רכבים ולנהוג ברחבי תאילנד.

אני משתמש בגוגל מפס לניווט ויש לי אפליקציית אופליין (סיגיק) כגיבוי לאזורים נידחים.

לגבי בנגקוק, בסוף שבוע אין פקקים משדה התעופה העירה. 

הרכבת משדה התעופה מגיעה לנקודה מסויימת משם צריך מונית לאזור ארמון המלך.

יכול להיות שאחרי שתשהו בצ’אנג מאי מספר ימים תחטפו רעלת מקדשים ולא תרצו לבקר בעוד מקדשים (והארמון) בבנגקוק.

תהנו

• shadmat

תודה רבה לכל המגיבים.

אנחנו כנראה באמת נחפש רכב עם נהג בצפון,

ואם נשיג מדריך בבנגקוק – נבקש שיפגוש אותנו בתחנת הרכבת בעיר ולא בשדה התעופה, ונגיע לשם ברכבת.

אם בבנגקוק אנו רוצות ללכת רק לארמון המלך והשוק הצף – יש טעם לשכור מדריך? או פשוט להתנייד במוניות? חשבתי שמדריך יוכל להסביר לנו על התרבות והדת.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • Sailor
                    Sailor @shadmat נערך לאחרונה על ידי

@shadmat

לארמון המלך אין כלל קושי להגיע במונית, סמוך לשם נמצא ואט פו. השוק הצף מעבר לנהר די רחוק ותיירותי לגמרי

shadmat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • shadmat
                      shadmat @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

תודה רבה!

לא הצלחנו למצוא מדריך לבנגקוק, אז כנראה ששם באמת נטייל לבד.

אם למישהו יש פרטי קשר של מדריך מומלץ בבנגקוק – אשמח לקבל.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון