מאצו פיצו במינמום הליכה
-
צהריים טובים
אני מתכננת לפגוש את הבת שלי בפרו ולטייל את דרכנו למאצו פיצו
מה הדרך הקלה ביותר להגיע לשם ובמינמום הליכה (עקב בעיה רפואית)
האם השכרת רכב בפרו בכלל ובקוסקו בפרט היא פתרון טוב?
אשמח לכל טיפ והמלצה לסוכניות מקומיות ואמינות איתם ניתן להתארגן בהתאם
תודה
-
צריך לסוע מקוסקו לעירה אגואס קליינטס . זו העיר ממש מתחת למאצ’ו-פיצ’ו .
לאגואס קליאנטס אפשר להגיע אך ורק ברכבת . מאגואס קליינטס לשער הכניסה
למאצ’ו-פיצ’ו יש רק אוטובוסים ספציפיים . עלות נסיעה 12 דולר לכל כיוון .
האוטובוסים עולים ויורדים כל שעות היום .
אל תתפתי לשלם למונית או מישהו שיציע לך איזה שרות מיוחד . אין דבר כזה .
תגיעי לקוסקו , בקוסקו תכנסי לסוכנויות הטיולים המקומיות ותזמיני את הרכבת ומלון
באגואס קליינטס , וכמובן כרטיס הכניסה למאצ’ו-פיצ’ו . בשנת 2016 זה עלה 156 דולר לאדם .
תעשי קצת סקר שוק בין הסוכנויות השונות בקוסקו . בדר”כ אפשר לארגן טיול מהיום למחר .
**** הבעיה היא שבתוך המתחם של המאצ’ו-פיצ’ו צריך ללכת הרבה ויש הרבה מדרגות .
תקחי איתך הליכון כזה שנפתח לכיסא , כדי שתוכלי לנוח מתי שתרצי . הביקור במאצ’ו-פיצ’ו
הוא מ- 6 בבוקר עד 16:30 אחה”צ . כך שיש מספיק זמן .
כדאי מאוד לקחת מדריך שיסביר לכן על האתר . יש הרבה מדריכים ליד שער הכניסה
שמשוועים לעבודה .
-
לא, השכרת רכב היא לא רעיון טוב. מצד שני, גם לנסוע בוואנים של הפרואנים זה לא הרעיון הכי טוב (נסיעות פרועות בעיקולי הרים, לא עוצרים לפיפי)
הדרך הכי נעימה היא רכבת לאגווס קליינטס ומשם אוטובוס עם שחר שעולה למצ’ו פיצ’ו
שימו לב שהרכבת היא אולי היקרה בעולם יחסית למרחק/זמן נסיעה, וצריך להזמינה מראש
-
בכל מקרה ההמלצה היא לא לעשות הלוך וחזור ביום אחד, זה מטורף.
צאו בשעות הבוקר המאוחרות מקוסקו והגיעו לקראת אחהצ לאיגאווס קליינטס. זו עיירה חביבה, ומלאת תיירים וכייף מאוד להסתובב בה.
לכו לישון מוקדם כדי תקומו באמצע הלילה כדי לעמוד בתור לאוטובוסים, שמתמלאים במהירות אך התור בשעה 4:00 לפנות בוקר הוא ענק!!!!!
-
בסוכנויות בקוסקו, מה שיציעו כסטנדרט זה נסיעה בוואן/ אוטובוס תיירים שייקח אתכם לתחנת הרכבת שב Ollantaytambo ויחזיר אתכם ממנה בתום הביקור באתר, כי זה הפתרון הזול יותר. אפשר גם ברכבת ישירות מקוסקו.
האוטובוס שעולה להר עולה כל הזמן, אין שום צורך לעלות ב 5 או 6 בבוקר. אנחנו עמדנו בתור סביר ב 7:30 לאוטובוס של 8 . (הכרטיסים לאוטובוס נמכרים לפי שעות).
-
אחד המראות היפים בעולם, הוא לראות את הזריחה מעל האתר, ואת זה אפשר לראות רק כשעולים ב6:00
האתר נפתח ב6:00 ובשעה 9:00 העומס בו הוא בלתי נסבל וכמויות התיירים בו אף יוצרת פקקי תנועה (הייתי פעמיים וזה היה בשתי הפעמים.
אין לי מושג מה קורה בשעות אחה”צ אבל יתכן ודווקא כדאי לכם לקחת את השעות הללו אם אתם לא בעניין של לקום מוקדם