טיול של חודש ביפן ל2 אנשים
-
היי
אנחנו מתכננים טיול ביפן של בערך חודש באזור אוקטובר נובמבר
אשמח אם יש למישהו תכנון טיול שאוכל להסתכל או עצות/טיפים/ כל דבר שיוכל לעזור כי כרגע אנחנו די אבודים בתכנונים
תודה
-
שלום, אני מציע שבתור צעד ראשון תיכנס לאתר הזה:
https://www.japan-guide.com/e/e623a.html
תראה שם מפה של יפן עם היעדים המרכזיים לפי אזורים, וזה ייתן לך מושג ויאפשר לך להתמצא. האתר הזה הוא בכלל מדריך מצוין והוא ישרת אותך לכל אורך הדרך, גם ביפן עצמה.
חודש זה מספיק זמן כדי לעשות טיול יסודי במרכז המדינה, שהוא פחות או יותר האזור שמתפרש מטוקיו עד אוסקה-קובה-קיוטו. יש הרבה יעדים פופולריים מחוץ לאזור הזה, כמו הירושימה (שׁאני אישית לא הייתי מתאמץ כדי להגיע אליה), אבל יהיו לכם מספיק מקומות לבקר בהם גם בתוכו.
האוריינטציה הכי קצרה שאפשר לתת למי שמתכנן לטייל ביפן: טוקיו היא העיר הגדולה והמשוגעת, קיוטו היא מרכז המסורת היפנית, ושתי הערים האלה יחד הן כל מה שאנשים חושבים עליו כשהם מדמיינים את יפן. מקומות אחרים הם בעיקר וריאציות על זה.
הדברים שכדאי להדגיש בטיול שלכם תלויים כמובן גם במה שמעניין אתכם. אבל בבסיס, אלה שני העוגנים שצריכים להיות לטיול ראשון ביפן. ובלי קשר, בכל אחת מהערים אפשר לבקר בלי סוף פעמים.
בכל אופן, כדאי לך לבדוק את האתר ולקבל מושג. ובהמשך, אם יהיו לך שאלות על דברים יותר ספציפיים, יותר אנשים יוכלו לענות כאן.
-
דן, זו פעם שניה שאני קורא דעתך שהיית מוותר על הירושימה.
אני חושב שטיול ביפן לא יהיה שלם ללא ביקור בהירושימה או ליתר דיוק במוזיאון ובאנדרטה לזכר ההפצצה האטומית על העיר.
ביקור במקום, שיחה עם מדריכי המוזיאון, מפגש עם המוני הילדים שמגיעים לשם מראה פן אחר של יפן.
לטעמי ביקור שם שווה בושיבותו לביקור ביד ושם בארץ.
אל תוותרו, אפילו אם זה לביקור קצרצר של כמה שעות.
-
זה עניין של טעם, יש להניח. אני אהבתי מאוד את הירושימה. גם המוזיאון המדובר מרתק ומרגש, וגם באופן כללי העיר מקסימה והאי מיאג’ימה ליד הוא בונוס נהדר.
-
הייתי ביפן באיזור השלושה שבועות, לדעתי מיאג’ימה היה אחד ההיילייטס של הטיול שלי ליפן ולא הייתי מוותר על הגעה להירושימה.
חוץ מזה, אני גם חושב שמי שמגיע ליפן ולעוד משך זמן מכובד של חודש, בהחלט שווה לו להגיע להירושימה. גם מבחינת החשיבות ההיסטורית, גם מבחינת הנופים במיאג’ימה ובלי קשר הירושימה עיר מאוד ידידותית, נהננו בה מאוד.
-
בטיול של חודש הייתי מתכנן להגיע גם לקיושו, אמנם זה רחוק אבל שווה להגיע. החלק הזה של יפן מאוד יפה, ויש הרבה מה לעשות בו.
נגסאקי מדהימה. המוזאון הפצצה האטומית היה לי הרבה יותר מעניין ולא צפוף כמו בהירושימה. העיר עצמה צבעונית והרבה יותר יפה ונעימה מהירושימה האפורה. בעיניי היא הייתה העיר היפה ביפן.
-
הי לכל היפניסטים ואוהבי יפן,אשמח לשמוע מכל מי שטייל כבר ביפן-
האם הכי שווה לטייל בתקופה של פריחת הדובדבן?
והאם כדאי לדחות טיול לאביב של 2021 בגלל האולמפיאדה? אביב 2020 יהיה עמוס בהכנות לאולמפיאדה...
בתודה רבקה וירון שרוצים לטייל ביפן אבל גם קצת דואגים וחוששים.
-
מה לדעתכם בהכנות לאולימפיאדה עלול להפריע לכם כמטיילים?
-
אין ספק שהעם היפני מושפע מהעבר .
חלק חשוב ממנו מהווה הפצצת הירושימה.
לכן לדעתי רצוי מאוד לבקר בו.