מקסיקו וקובה- חופים
-
המשך מחשבה- יכול להיות שיהיה לנו קצת יותר זמן בסופו של דבר.. אני מנסה לקרוא קצת כדי להבין אם לבלות את כל הזמן בקובה (לכיוון השלושה שבועות) או לשלב משהו במקסיקו. מקסיקו ענקית וברור שזה יהיה טעימה בלבד.
אני נוסעת עם אמא שלי, היא בת 60+, טיולים ארוכים גם ככה מחוץ לתחום ולדעתי בגלל זה נזוז יחסית מהר. היא לא הייתה בהרבה מקומות בעולם, אולי רק באירופה.. ואני מאוד רוצה שתראה טבע שלא ראתה עוד- מבחינת הנוף, חופים קאריביים כאלה, וכמה שיותר דברים מיוחדים ורחוקים מאיתנו שאפשר.
אני תוהה לגבי החופים של קובה- עד כמה הם מספקים את אותה הסחורה כמו החופים של מקסיקו או לא. בעיקר מבחינת המראה (אף פעם לא שמעתי על אנשים שהולכים לקבוה בשביל חופים אבל זה בכל זאת אי..).
במקסיקו אם נעשה שם שבוע-שבוע וחצי ארצה לראות עתיקות וכו’ ולהתמקד בחשיפה לרבות העתיקה ולטבע.
אקיצר, אשמח לכל תגובה לגבי מיקוד היעדים- אבל אם אמקד את השאלה- האם ברובה החופים מספקים את הסחורה? האם עדיף לוותר עליהם בקובה, להתרכז באזורים אחרים ולקבל אותם במקסיקו/ג’מייקה? בין כה וכה לא נהיה הרבה זמן בחוף- יומיים מקסימום.
(יצאתי מבולבלת, מתנצלת)
-
טוב.. מעוד קריאות נחשפתי בינתיים למידע הסותר שמצד אחד נראה שיש הרבה חופים יפים בקובה ומצד שני אני רואה אמירות חוזרות בפורום שקובה היא בשביל חופים אז אלך עם זה.
קובה היא בשביל אנשים ותרבות וזה נראה לי הכי חשוב- מה שאני לא מבינה אם ככה.. זה למה בעצם להשקיע כ”כ הרבה זמן במסלולים בנסיעה ממקום למקום? למשל ויניאלס- אני רואה שהיא יפה אך לא נראה לי שיוצאת דופן- מה הסיבה להגיע לשם? אולי עדיף להשיאר עם הוואנה וטרינידד ולנסות לקחת את הזמן בקלות- ולפנות זמן לדברים מרשימים יותא במקסיקו/גוואטמאלה? אני יודעת שאקבל פה תשובות בכיוון הפוך אך אשמח לדעת למה
-
בקובה אין כל כך תרבות עתיקה וילדתית לעומת מקסיקו
התרבות היא יותר אורבנית קומוניסטית, דברים שהשתמרו משנות החמישים וכולי
הרבה מההיבט התרבותי תלוי בשיחות עם תושבים, שזה בעיקר ספרדית
חופים לא הייתי בקובה, אבל ממש לא הייתי מתייג אותה כמדינת חופים,
התשתיות יחסית בסיסיות, אז אם אתן נהנות לשבת שמונה שעות מול ים קריבי, לבריאות -כי מסביב לא תמצאו יותר מדי
הייתי נותן משקל למקסיקו, במיוחד אם זה טיול ראשון מחוץ לאירופה ויש צורך בנוחות רבה יותר -
זו שאלה שדי קשה לענות עליה. קובה תציע מספר חופים יפים. אני מניח שאת מחפשת את אלו שיש להם מים כחוליםצטורקיז ועצי קוקוס. והשאלה באמת כמה ימים מהנסיעה אתן באמת רוצות לשבת על החוף. ליד וינאליס יש אתרים קטנים שתוכלו לקחת מונית או נהג שיעביר אתכן בינהן ויש גם חוף יפה לבילוי של יום במרחק כשעה נסיעה. שום מקום הוא לא חובה להיות בו . כמו שהגדרת אם הנסיעה היא טעימה מהעולם לאמא בת 60 זה לא כמו מסע דילוגים של בן 25. במקרה אחד זה אולי הגיוני ובשני אולי פחות. חשוב שתגדירו מה אתן בדיוק רוצות . אם בקובה תהיו רק כשבוע בהוואנה וטרינידד ללא הרבה תזוזות כדי לספוג חוויה ומעט חוף . מה זה אומר לגבי מכסיקו- שוב לצד החופים או שדווקא אזור כמו סן קריסטובל יתן לכם נופים ותרבות אינדיאנית ואז עוד כמה ימי נוף קריבי ו עתיקות מאיה ליד החוף?
-
כן אני מבינה שזה שאלה קשה.
אמא שלי לא יודעת כ”כ להגדיר מה היא רוצה (זה חלק מהעניין)- אבל היא תתפעל מנוף יפה ומדברים מענינים. חשבתי באמת על סן קריסטובל במקסיקו (ולא ירדתי לעומק של מה זה אומר מבחינת חופים ואיזה חופים).
אני מרגישה שחוף מי טורקיז וחול לבן זה משהו שחייבים לראות בחיים אז הייתי שמחה להביא אותה לכזה- אבל בטוח לא נהיה שם הרבה- היא ממש לא אוהבת בטן גב. – אני אהנה לעוממת זאת מלהיות במקום ליד הים, שאפשר לטבול בבוקר או בערב וללכת לעשות משהו מעניין במשך היום.. אולי כן אפשר שני לילות אחרונים באיזה מלון יותר מפנק על הים במקסיקו אם זה יוצא הגיוני מבחינת מרחקים.קובה מאוד עונה נראה לי על הצרכים במשהו מעניין – לא עתיק אלא באמת קומוניסטי או עכשווי. ממה שאני רואה מבחינת נופים, זה מאוד מזכיר לי מקומות אחרים שהייתי בהם של נופים קאריביים כאלה ולכן לא נראה לי שכדאי לי להשקיע שם הרבה זמן- אולי לטייל יום ליד וינאליס וזהו?
אקיצר- אולי יום אחד של ממש לשבת על החוף, שיכול להיות גם בסוף הנסיעה.
יש דברים בעולם שמשאירים אותך פעור פה- לפחות ברמה מסוימת.. ואני מנסה להבין אם אני יכולה לבנות את הטיול ככה שאמא שלי תראה דברים כאלה.ממה שקראתי על קובה נראית לי בחירה מאוד מתאימה ולכן משאירה אותה כיעד (שמין הסתם מכתיב מה עוד יוכל להיכנס)
אשמח למחשבות..
-
אפשר לנסות שלד כזה- שבוע בקובה שיכלול שני יעדים- הוואנה וטרינידד או וינאליס. אני רוצה לציין שיש מטיילים, בעיקר מבוגרים יותר, שמבחינתם קובה היתה בעיקר לראות עוני והם לא כ”כ התפעלו מהעם וכיוב’- יש מצב שזה בגלל מה שהם ראו בעולם, אולי חוסר ידיעת השפה ויכולת להשתלב להבין את המקומיים וכיוב’- וכדאי לקחת את זה גם בחשבון.משם אם יש לכן אפשרות להגיע ל5-7 ימים בסן קריסטובל ( קצת מייגע מבחינת טיסות כי מהוואנה תטוסו לקנקון ואז לטוקסטלה גוטיירז… תכלס הרבה טיסות ותנועה) ולטייל שם בסביבה ואז לחזור לחוף למשל פלאיה לעוד שבוע- ככה תוכלו להיות באזור החוף וגם לקחת טיולי יום לאתרי מאיה, סנוטות וכו. וכשאני חושב על זה אולי רק 5 ימים לאזור החוף ויותר מיקוד באוזר סן קריסטובל- אחרי שוידאתם שיש לכן מה לעשות שם מבחינת יכולות ועניין לכמות מסוימת של ימים.
-
מעניין..
בדיוק התחלתי לסגת מהתכנית של מקסיקו אחרי שהבנתי יותר טוב את המרחקים- נשמע לי מתיש ככ הרבה טיסות (מיותר לציין שלא ניסע את זה באוטובוס), ואני לא יודעת אם זה שווה, זה לא שעתיקות המאיה זה תחום עניין מרכזי של אחת מאיתנו- והתחלתי לנטות לבלות את כל התקופה בקובה ולקחת את הזמן לאט. אני בטוח אהנה. קשה לי באמת לצפות מראש איך היא תגיב לזה וברור שיהיה קצת מבאס אם היא לא תחחבר… הסתכלתי על פוארטו ריקו שנראה לי לא מעניין מאוד…
-
סליחה, אבל למרות שההמלצות הולכות נגד, נראה שאת שוודא עוד ותר מתעקשת על קובה, כאילו שקראת הכול הפוך
אז בקובה מאוד סביר שלא תמצאו את האתר שיגרום לאמא שלך לומר וואו, יום על החוף יהיה יחסית טרטור למקסיקו שם הכול בנוי סביב החופים ויש דברים לעשות מעבר. עתיקות צ’יצ’ן איצ’ה והעיר הקולוניאלית מרידה שליד הן אופציה חלופית טובה לסן קריסטובל. הסנוטות, מערכת מערות תת קרקעיות עם מים מתוקים הם אפקט וואו נוסף. לגונת בקלר היא מקום רגוע ומדהים. האינטרקציות פשוטות יותר מבחינת שפה, יש שפע של אוכל ומוצרים.
בחירה שלך בסופו של דבר... -