עזרה בתכנון טיול משפחות בארה"ב קיץ
-
שלום לכולם
אנחנו מתכננים טיול לארה”ב בקיץ 2020 , הרכב משפחתי 2 מבוגרים ו3 ילדים בני 17,14,8
שלד של התוכנית שהכנתי , אשמח להמלצות וטיפים
יום ראשון : הגעה לניו יורק
יום שני – רביעי : ימים מלאים בניו יורק
יום חמישי : נסיעה לוושינגטון (השכרת רכב בניו יורק ותשלום קנס בחזרה בוושינגטון)
יום שישי : יום טיול בוושינגטון
יום שביעי: טיסה לבופאלו (השכרת רכב )
יום שמיני : טיול באגמי אצבעות
יום תשיעי : טיול במפלי הניאגרה בצד האמריקאי והקנדי
יום עשירי : טיסה לאורלנדו (השכרת רכב)
יום 11-12: דיסניוורלד , 2 פארקים עדין לא החלטנו
יום 13 : יוניברסל סטודיו
יום 14 : יום מנוחה וסיור באזור
יום 15 : סי וורלד
יום 16: פארק מים
יום 17 נסיעה למיאמי
יום 18 סיור במיאמי
יום 19 טיסה חזרה לישראל
שאלות שאני רוצה לשאול : האם הטיול נראה בסדר? האם לא מעייף?
אני חושב לסגור טיסות פנים עם חברות תעופה שאעשה איתם גם טיסות פנים על מנת להוזיל את הכרטיסים, האם כדאי?
לגבי השכרת רכב במקום אחד והחזרה במקום אחר האם יש דמי החזר? מישהו יודע עלויות?
תודה רבה לעונים
-
@Ami__
לטעמי – לא מתוכנן טוב בלשון המעטה..
ניו יורק – 3 ימים בלבד לטיול ראשון זה מעט מעט מאוד..
נסיעה לוושינגטון – עם רכב שכור בשביל יום אחד בעיר? פשוט מיותר
ובכלל – וושינגטון עצמה ליום טיול אחד? העיר שווה בקלות 3 ימים לפחות (במיוחד אם הילדים סקרנים)
על מיאמי בכלל הייתי מוותר בכזה טיול צפוף..
הטיול שלכם צפוף נורא! מכיל המון מעברים מתישים!
אני הייתי מרווח ומקצץ בבשר החי.
למשל – מוריד את אגמי האצבעות ואת מיאמי כדי להוסיף לניו יורק וושינגטון.
-
@Ami__
גם אני חושב שהתכנון לא טוב. אתה נוסע הרבה ומקדיש מעט מדי לאתרים. וושינגטון יום אחד, מיאמי יום אחד.
סה”כ זה ענין שלך אם אתה רוצה להרבות אתרים על חשבון מיצוי של פחות אבל דע לך למשל שמהניאגרה לאגמי האצבע
זה 3 שעות נסיעה לכול כיוון אז נשאר לך רק כמה שעות לטייל. האם זה שווה את זמן הנסיעה הממושך?
-
@Ami__
מסכים עם קודמי ומחדד:קודם כל – כדאי שתתייחס גם לימי השבוע שיש להם השפעה.
ציינת קיץ – אני מניח שמדובר על יציאה אחרי ה-4 ביולי, וחזרה לפני ה-1 בספטמבר. אם לא אז כדאי לציין תאריכים (גם אם משוערים) כי לחגים יש השפעה.
3 ימים בניו יורק זה אכן מעט
נסיעה לוושינגטון ברכב היא מסורבלת עם כל הלוגיסטיקה של השכרת רכב והחזרתו. אוטובוס יהיה לכם יותר זול ויותר מהיר. אם אתם שומרים את הרכב עד הטיסה לאורלדנו ועל הדרך גם עושים טיול ביום הנסיעה מניו יורק זה כבר שיקול שונה
לטעמי אין טעם לטוס מוושינגטון לבאפולו כדי לנסוע חזרה לאמצבעות. אם כבר סעו לאצבעות מוושינגטון. לבאפולו טסים כדי לחסוך זמני נסיעה. לאצבעות נוסעים כדי לשבור את הנסיעה לניאגרה.
אורלנדו – ללכת ל-3 פארקים יום אחרי יום זה מאד קשה. בנוסף יש שני פארקים של יוניברסל ולא אחד ונראה לי שתהנו משניהם.
בכללי – לא מבין את הרעיון לעשות נסיעות ארוכות בשביל כמה שעות ביעד. תחשב את זמני המעבר הכוללים שלך ביחס לזמן הטיול הכולל, ולמעט אורלדנו, תקבל ששליש מהזמן מוקדש למעברים. זה די הרבה.
זה לא שאי אפשר לעשות טיול בסגנון, אבל צריך לקצץ טיפה. הקדשתם יחסית הרבה זמן לאורלנדו. אם זו המטרה העיקרית בטיול אז זה בסדר גמור, אבל אז קצצו מקומות אחרים (ניאגרה או וושינגטון או מיאמי). אם אורלדנו פחות חשובה קצצו משם וכו’.
-
@Ami__
אתייחס רק לחלק הראשון של הטיול (כי בשאר לא היינו..)
ורק אסתור את חבריי לפורום שבשבילנו 4 ימים בניו יורק פלוס שלושה ימים בוושינגטון היו ממש יותר מדי..
ניו יורק שלושה ימים ממש מספיק..וושינגטון בדיעבד הייתי מוותרת לגמרי.
וזה כנראה קשור לסוג הטיול שאתה אוהב..
אבל תמהיל של בניינים, מוזיאונים, מסעדות וחנויות פחות עשה לנו את זה.
הייתי מקדישה יותר לטבע ..
-
תודה רבה לכל המגיבים
אני ישנה את הטיול ואוריד את אגמי אצבעות וכן את מיאמי
יום ראשון : הגעה לניו יורק
יום שני – חמישי: ימים מלאים בניו יורק
יום שישי : נסיעה לוושינגטון (השכרת רכב בניו יורק ותשלום קנס בחזרה בוושינגטון)
יום שבת: יום טיול בוושינגטון
ום שביעי: וושינגטון
יום שמיני : טיסה לבופאלו (השכרת רכב )
יום תשיעי : טיול במפלי הניאגרה בצד האמריקאי והקנדי
יום עשירי : טיסה לאורלנדו (השכרת רכב)
יום 11-12: דיסניוורלד , 2 פארקים עדין לא החלטנו
יום 13 :יום מנוחה וסיור באזור
יום 14 : יוניברסאל סטודיו
יום 15 : יוניברסאל סטודיו
יום 16: יום מנוחה וסיור באיזור
יום 17 סי וורלד
יום 18 פארק מים
יום 19 טיסה חזרה לישראל
האם נראה יותר הגיוני?
לחדד את הנקודות אכן מדובר בחודש יולי לאחר 4/7
אני רוצה לשלב טיולי טבע בעיקר מפלים ולכן רציתי ללכת לאגם אצבעות אבל אוריד זאת
באורלנדו בימי מנוחה יש מה לעשות או הכל מדובר על פארקים באיזור?
אשמח לקבל טיפים לכבי סגירה של טיסות? במידה וארצה לשלב עם טיסות פנים, דעתכם על יונטייד או דלתא, לא ראיתי שיש חברות אחרות שעושים גם טיסות בנלאומיות מת”א וגם טיסות פנים
תודה על העזרה
-
@Ami__
דעתי לגבי טיסות פנים: אני בהחלט מבין את הרצון לסגור את הטיסות הבינ”ל מוקדם, כדי לחסוך בעלויות. אני גם מבין את הרצון לשלב איתן את הטיסות הפנימיות כדי לחסוך בתשלום על מזוודות.
אבל לדעתי צריך להפריד. את הטיסות הבינ”ל אפשר להזמין ברגע שהמסגרת סגורה. כלומר אם המסגרת היא כמו שאתה כותב – תזמינו טיסות מישראל לניו יורק וחזור מאורלנדו לישראל (עם קונקשן). אבל מעכשיו ועד קיץ 2020 יש עוד המון זמן, ולא הייתי מזמין כבר עכשיו את טיסות הפנים. היתרון הגדול הוא שזה יאפשר לכם עוד גמישות במהלך התיכנון, וגם במהלך הטיול. כל שינוי בטיסות הפנים, כאשר הן משולבות עם טיסות בינ”ל יהיה יקר. בנוסף, תוכלו בטיסות הפנים לבחור חברות אחרות (כמו למשל חברות לואו קוסט).
החיסרון בזה שתפצלו את טיסות הפנים מההזמנה הראשית הוא שתצטרכו לשלם עוד 30$ לכל מזוודה. לעניות דעתי מחיר קטן בשביל הגמישות.
-
היי עמיחי
מניסיון שלך מה העלות הממוצעת לטיסת פנים בהרכב משפחתי של 5 אנשים ( אין לי בעיה לואו קוסט) , מזוודה אני מבין 30$
במידה ואחליט להזמין טיסות בינלאומיות ואחר כך פנים עם איזה חברה אתה ממליץ?
-
@Ami__
לא הייתי בוושינגטון אבל למה לשכור רכב רק להגיע לשם???
אפשר רכבת ושם ביום שהותך אולי להתנהל במוניות.
מעבר לכך היות ואתה שוהה שם יום אחד בלבד וגם מצהיר שאתה חובב טבע אז לא הגיוני יותר שתשנה את כיוון הנסיעה של הרכב השכור מניו יורק, תוותר על וושינגטון ותיסע לניאגרה דרך אגמי האצבעות כך שכבר יהיה לך רכב למפלי הניאגרה שאותו תחזיר בבאפלו. חוסך לך הרבה תקורת זמן תקורה על טיסות/שכירות רכב לזמנים קצרים.
-
@Ami__ אמר:
מה העלות הממוצעת לטיסת פנים
טיסת פנים באיזורים האלה זה לרוב 100-200 דולר לאדם בהזמנה של כ-3 חודשים מראש, לא כולל מזוודה. טיסה מבאפולו לאורלדנו עשויה להיות בקצה העליון.
לא בהזמנה מראש המחיר יכול להיות כפול ויותר.
אני מציע שתעשה ניסוי – חפש טיסות חודשיים-שלושה קדימה ותתרשם. זו לא בדיוק אותה עונה אז זה לא מדוייק, אבל זה יתן תחושות
בגדול אני מסכים עם עמיחי שכדאי לסגור את הטיסות הבינלאומיות מוקדם יחסית, בעוד שעם טיסות הפנים כדאי לחכות קצת. אבל ספציפית – טיסות מאורלדנו לישראל זה בעייתי יחסית – יש יחסית מעט אפשרויות טיסה. אלעל טסים לפעמים בטיסה ישירה, יש מעט חברות אירופאיות שמציעות טיסה לאורלנדו. מה שאומר שטיסה חזרה מאורלדנו יכולה להיות יחסית יקרה, או מסורבלת (שלוש רגליים). ממיאמי יש הרבה יותר טיסות לאירופה, ומניו יורק יש המון. אבל זה משפיע על בזבוז זמן/כסף בטיסה חזרה.
אז לפני שרצים לסגור טיסות, הייתי בודק מחירים גם לחזרה ממיאמי וגם לחזרה מניו יורק. אם מצאת טיסות אטרקטיביות מאורלדנו – לך על זה. אבל אם פער המחיר דרמטי – אפשר לשקול.
-
@Ami__
לאור ההערה של אחת המגיבות כאן, תשאל את עצמך האם אתה וילדיך תהנו מוושינגטון.
יש בה את המוזיאונים הכי טובים בארה”ב וגם העיסוק במונומנטים של האמריקאים (הבית הלבן – לא חובה, ג’פרסון, לינקולן, וושינגטון והקפיטול) – ועם זאת – כנראה שלא כולם מתחברים. אז תחשבו על זה. כמו”כ – אין לדעתי סיבה לקחת רכב בשביל לטייל בוושינגטון – הנסיעה עם רכבת לעיר והתניידות במוניות (כמה אתם?) – תהיה פשוטה יותר וחסכונית יותר בזמן (עד ששוכרים, עד שמתרגלים, עד שמחזירים רכב).
אגב, גם בבאפלו – לדעתי לא צריך לשכור רכב ליום אחד טיול במפלים. העיר קרובה למפלים וקל להגיע לשני הצדדים (אמריקאי וקנדי) – כדאי לבדוק. גם כאן זה יחסוך לכם הרבה זמן.
-
וושינגטון זה וושינגטון.
אז נכון שאני מעדיף נופים עוצרי נשימה, והייתי בבירה רק יום וחצי לערך וללא ביקור בבית הלבן כי לא הזמנתי מראש.
אבל לראות את הבית הלבן מבחוץ, לעלות למונומנט, לראות את בריכת ההשתקפות ולינקולן בקצה, להיכנס לקפיטול ולקנח במוזיאון החלל (חלום ילדות), זו הייתה חוויה בלתי נשכחת.
מודה כי בנסיעה הקרובה ויתרתי, כלומר לקחת את המשפחה לשם, כי כפי שלמדתי כאן אי אפשר לדחוס הכל מהכל.