עוד שאלות זלצבורגלנד
-
תודה לכם
ישבתי קצת לעומק על המספרים לגבי דכשטיין ואני חושש שאתם צודקים.
בהנחה שרוצים מערת קרח + 5 אצבעות להבנתי צריך לשריין:
שעה נטו למערת הקרח
כשעתיים לתצפית
שעה הליכה הלוך ושוב למערת הקרח
לפחות שעה של רכבלים, תורים וכדומה – צריך הרבה יותר?
שעה עד שעתיים של התברברות, חנייה, שירותים וארוחות (ארוחות יכולות להעביר גם מעל שעתיים).
סך הכל הכל ביחד 6-7 שעות, כלומר הגעה ב 13:00 היא סופר גבולית ומלחיצה.
ובאופן כללי ובשלב הכוכב – גם בלי הלשטאט זה ממלא יום שלם כמעט. בהנחה שאנחנו יותאים מהדירה בפלכאו אחרי 9 בבוקר ומגיעים לאתר ב 10-11 בבוקר, אז שעת חזרה לרכב משוערת היא סביבות 17:00. ובכל מקרה לא לפני 16:00, ואולי אפילו אחרי 18:00.
לגבי עיירות – אני פחות מחפש שייט ואפילו לא רחצה באגם (פחות הקטע שלנו). אני מחפש רחוב מעניין עם גלריות, חנויות תיירים, וחנויות מעניינות אחרות. בקיצור – רחוב שיהיהו בו מלכודות תיירים. עד כמה סנט וולפגנג וסנט גילגן רלוונטיות?
-
לגבי 5 האצבעות ביום הראשון – זה בדיוק מה שאנחנו עשינו, אבל בלי מערת הקרח. יצאנו מפאתי וינה בבוקר והגענו לשם בצהריים. זאת פתיחה מאוד מרשימה לטיול ובגלל זה החלטנו ללכת על זה. אבל זה כמובן תלוי במזג האויר. ועוד שיקול- זה לא כלול בכרטיס זלצבורג כך שהעדפנו לעשות את זה בהתחלה או בסוף (היו לנו 8 ימים באיזור זלצבורג)
-
אנחנו טיילנו בסנט וולפגנג. אני זוכרת חנות מזכרות אחת או שתיים, מסעדות, נוף על האגם מרחבת הכנסיה, מעבר דרך קשת מוצלת מתחת לבניין לעבר אזור המזח, חנות סברובסקי שהיתה סגורה בשעות שהיינו (ועכשיו אני לא רואה אותה במפה – אולי זו חנות התכשיטים?), טיילת יפה על האגם עם ספסלים ליד ברבורים שטים. זה לא היה רחוב עשיר במלכודות תיירים כמו האלשטאט, אבל בהחלט נתן אוירה נעימה לשיטוט, אם כי מנומנמת מעט, אבל אולי בגלל שעת הצהרים שהיינו בה? תציץ במפת גוגל בתמונות 360 מעלות. יש המון. תוכל בהחלט להתרשם מהאוירה באמצעות דגימת התמונות באזור ההליכה (רחוב Markt וכו’).דוגמאות:
https://goo.gl/maps/iUBrYzvRv7cRCya38
https://goo.gl/maps/en3ULgQPAPuY8mDa9
-
@אנשיםטובים אמר:
מערת קרח + 5 אצבעות
סנט וולפגנג וסנט גילגן הן עיירות קלאסיות למי שמחפש רחובות עם מלכודות תיירים (ואני אומר את זה בנימה חיובית) – אפשר להגיע לסנט גילגן ברכב – לעלות לרכבל במסגרת כרטיס זלצבורגלנד ואז לקחת שייט (לא בכרטיס) הלוך ושוב לסנט וולפגנג (שם גם יש רכבל אבל לא בכרטיס) – לקראת שלוש עשינו דרכנו למרצאות/פארק מים ולנו זה היה יום רגוע ומוצלח מאד
לגבי דכשטיין – מסכים שאם רוצים תצפית + מערת קרח זה בעצם יום שלם, אנחנו הגענו רק למערת קרח באזור 14:00 ושילבנו עם שיטוט (וארוחת) ערב בהלשטאט שאגב – בעיני כיפית ויפה יותר בשעות הערב, אחרי שהאטובוסים המאורגנים והמוני התיירים עוזבים אותה (אבטנאו-גוסאו הלשטאט היה לנו יותר מדי יום אחד אז פיצלנו ליומיים)
-
מעניין מאד כל המידע הזהאני מאד מתלבט
על הלשטאט עצמה קראתי כמה ביקורות מאכזבות יחסית, שבשילוב עם נושא החניה אני מודה שקצת קיררו את התשוקה שלי, ואני בהחלט שוקל לוותר.
אנחנו זוממים על מערת הקרח בדיכשטיין ולא על זו שבוורפן, ונראה קלאסי לשלב את זה עם 5 האצבעות. אבל כמובן שלא נגיע למקום פעמיים.
כשחשבתי שהשילוב ביחד יכול להיות כיפי ביום הראשון אמרתי לעצמי שזה יכול להיות סבבה, ואז נוותר על הלשטאט, ונכוון להגיע לצימר לקראת 8 בערב.
אני כמובן יכול לוותר גם על 5 האצבעות (בהנחה שיהיו תצפיות מעניינות אחרות בטיול), אבל אני תוהה אם זה לא לוותר על יותר מדי.
האמת שאם מוותרים על 5 האצבעות אז אני פחות תלוי בזג האויר – במערת הקרח הנוף יפה באותה מידה אם מזג האויר יפה או לא. וגם אני לא לחוץ על לוח הזמנים (גם אם נגיע ב-14:00 אני עדיין מספיק בנחת). ואז אני כמעט יכול להתחייב ליום הזה.
או שנלך על יום שלם באיזור הלשטאט מלינה בפלכאו, ואז גם לא לחוצים על שעת ההגעה בערב חזרה לדירה – לטובת העניין אפשר באמת להגיע להלשטאט לפנות ערב.
לחילופין אפשר ללכת ביום הראשון על איזור סנט גילגן. אני מניח שאפשר להספיק שיטוט + רכבל או שייט (או שניהם)
-
אני תוהה אם חנויות המזכרות בהאלשטאט לא נסגרות בערב, כשהתיירים עוזבים, ואז מי שאוהב את אוירת התיירים ולא מסתפק בהליכה רומנטית לא ממש ייהנה...
-
נקודה מעניינת לגבי שעות הפתיחה של חנויות
אני רוצה לראות שאני מבין נכון את נושא הרכבלים, תורים וזמנים
באופן כללי (לא במקום מסויים)
אני מבין שבחלק מהמקרים יש תור בעליה לרכבל, ושהרכבל לא פועל רצוף אלא פעם ב X זמן, ושהעליה לוקחת זמן. האם זה נכון “לתמחר” כל מקטע של רכבל בשעה בערך? פחות משעה? יותר? אני מודד זמן מהרגע שאני מגיע לאיזור הקופה/תור ועד שיצאתי ממנו למעלה.
האם הירידה לוקחת פחות זמן מהעליה? אם כן איך לתמחר אותה?
אם יש רכבל רב מקטעים – האם את המקטע העליון צריך לתמחר באותה צורה? או שהוא מהיר יותר?
ברור שיש הבדלים בין הרכבלים השונים, השעה ביום, מזג האויר (שמשפיע על העומס) וכו’. אבל האם יש כללי אצבע?
מה השעות הפחות עמוסות? מהפתיחה ועד 10 בבוקר? ושוב אחרי 16:00?
תורים (הן ברכבלים, הן בקופות והן באטרקציות כמו מערות לסוגיהן):
עומדים בתור ארוך בחוץ בשמש/גשם? יש מתחמים מקורים נחמדים? לוקחים מספר (קופת חולים)?
אפשר שחלק מהמשפחה תעמוד בתור וחלק יחכה בצד/שירותים או שזה לא מקובל?
זמן לסיור מול תור
שמעתי שבמערת הקרח הגדולה צריך לפעמים לחכות גם שעתיים בתור. זה ממש לחכות בתור, או שמקבלים שעה לחזור עוד שעתיים (לא שיש הרבה מה לעשות, אבל לפחות אפשר לשבת או לשוטט ולא לעמוד בתור)? מקומות אחרים שיש בהם בעיה מיוחדת?
-
בקשר לרכבלים אני לא מכיר כללי אצבע. עלינו על המון רכבלים באירופה. יש המון הבדלים בין רכבל כסאות, רכבל עם קרוניות קטנות ל4-6 אנשים ורכבלים ענקים עם מקום לעשרות אנשים.
אף פעם לא טרחנו למדוד כמה זמן לוקח לעלות בכל מקטע. לדעתי זה הרבה פחות משעה. יש רכבלים מאוד קצרים.
התור בחוץ בשמש או בגשם. אין סיבה שכולכם תעמדו בתור. אפשר להתפצל.
התור מתקדם מאוד מהר. אף פעם לא חיכינו הרבה זמן.
חשוב לברר מתי הרכבל עושה הפסקה. יש רכבלים קטנים שפעילים כל הזמן ויש כאלה שיוצאים בתדירות קבועה של פעם ב20 דקות או שעה. יש המון אפשרויות.
אולי אם תיצור קשר עם האתר של כל רכבל ותשלח להם שאלות כאלה תקבל תשובות מדויקות.
ביום שאנחנו עולים להר עם רכבל אנחנו לא מתכננים פעילויות נוספות פרט אולי לבריכה בערב ביום חם ולוקחים בחשבון שהבילוי בהר יקח יום שלם.
באוסטריה יש הרבה פעמים גן שעשועים על ההר עם טרמפולינה קיר טיפוס ועוד המון מתקנים לילדים.
הרבה פעמים יש אפשרות לרדת מההר ברגל בשביל ברור.
-
בקשר לרכבלים, לא זכור לי תורים ענקיים או זמן רב בתור וברגע שעולים זה הולך די מהר.
במערת הקרח ליד תצפית חמש האצבעות לוקחים תור לסיור כשמגיעים לתחנת הרכבל כך שאתה יודע מתי יהיה תורך לסיור ויכול להעביר את הזמן ליד התחנה (יש דשא ומוזיאון קטנטן) וישנה עליה למערה שלוקחת זמן כך שבפועל לא חיכינו הרבה
-
ההערכה של שעה לכל מקטע נראית לי מוגזמת בטירוף, מצד שני יש באמת פעמים שבהן אתה נתקע בתור ארוך ומתסכל. בדרך כלל יש מקטע אחד שהוא צואר בקבוק. יצא לנו לעמוד ככה באמת הרבה זמן ואחר כך להידחס לתוך קרון גדול, למשל בקיצשטיינהורן. יכול להיות אפילו שהמקטע הזה לקח שעה.
לכן, בימים כאלה שכוללים רכבל רב מקטעי, מומלץ לתכנן אותו בתור האטרקציה העיקרית והראשונה ביום, ואחר כך להמשיך את היום לפי הזמן והכוח שנותר. אינטואיטיבית נראה לי ששעת הפתיחה תהיה פחות עמוסה. שעת הסיום לאו דווקא. פעמים רבות הירידה פחות עמוסה, אבל בקיצשטיינהורן חיכינו בתור ארוך גם בירידה.
אני תמיד מצטערת בדיעבד שלא מדדתי זמנים, אבל תוך כדי טיול זה לא בראש מעיינינו. לא הייתי מנסה לתמחר זמנים כדי לתכנן, אלא, כאמור, מתחילה בבוקר וממשיכה את היום בגמישות. ממילא כדאי מאוד להיות גמישים גם בגלל שינויי מזג אויר, וגם בגלל שאתה לא יודע מה באמת תרגישו מבחינת חשק כשתגמרו אטרקציה. לכן חשוב שיהיה לך בנק אתרים, שתוכל לשלוף בעת הצורך.
ביום ההגעה, שממילא כולל המון לוגיסטיקות וגם נסיעה ארוכה, לדעתי עדיף לתכנן אטרקציה קלילה ובלתי מחייבת, שלא תלויה בגורם שלישי, אבל זה רק הטעם שלי. עובדה שהרבה אנשים בוחרים אחרת…
-
תודה רבה.
מעודד לשמוע שבגדול שעה זה הרבה יותר מדי (למעט מקרים מיוחדים).
-
הי,אנחנו חנינו בחניה של הרכבל של חמשת האצבעות בשעה 11 וחצי בבוקר בדיוק. ובשעה 2 בדיוק כבר חנינו בהלשטאט.
זה היה באוגוסט. עשינו רק את חמשת האצבעות.
היינו עם ילדה בת 7 וילד בן 4 שבכלל לא בכושר טוב, זוכרת שלקח לנו בהלוך 25 דקות עד לתצפית ובחזור 30 דקות.
אני מניחה שהיינו בתצפית לפחות חצי שעה (אכלנו שם גם צהריים שהבאנו איתנו)
כך שנראה שהתורים והעליה ברכבלים לקחו יחד שעה ולא יותר.
-
תור ברכבלים זכור לי בעיקר ברכבל של סנט גיליגן כי הוא יחסית מיושן ואיטי (אולי שיפצו מאז).
העליה עצמה ברכבלים לוקחת בד”כ עד 20 דקות.
במערת הקרח בדכשטיין היינו ממש מזמן אז לא ממש זוכרת, אבל לא זכור לי תור משמעותי.
בגדול ני מעדיפה לתכנן אטרקציה או פעילות עם נפח משמעותי יאו כאלה עם שעת התחלה קשיחה לתחילת יום.
את מערת הקרח והתצפית לא הייתי עושה ביום הנסיעה מוינה, ליום זה הייתי מתכננת משהו יותר קליל.
אגב, אנחנו היינו בפארק חבלים מאד מוצלח ב-Grobming שהוא םחות או יותר על הדרך מוינה לפלכאו. לא עשינו אותו ביום ההגעה אבל אם אתה מתעקש על אטרקציה משמעותית לפתיחה אז זה יכול היות אופציה אם הזמן יספיק. תורים לא היו שם. אפשר לעשות אותו גם מכוכב בפלכאו.
לא מצליחה להדביק קישור, חפש בגוגל Grobming Adventure Park.
-
תודהפארק החבלים הזה מופיע ברשימה כאפשרות. רק שזו פתיחה טובה לילדים ופחות בשבילנו. באופן אישי אני לא נהנה מפארק חבלים.
-
-
@אנשיםטובים אמר:
איך רואים מה כלול בכרטיס של זלצבורגלנד? יש את החוברת (וגרסת ONLINE שלה באתר) , אבל פחות נוח לחפש בה אפשר לחפש באתר של זלצבורגלנד, אבל לא ראיתי שכתוב שם איזו הנחה/הטבה נותן הכרטיס לפי אתר.
לנו היה נוח להשתמש בחוברת
-
תלחץ על כפתור ה- download. לפחות תקבל קובץ pdf סביר.
היתה פעם גם מפה עם האתרים ממוספרים. אם תחפש בגוגל תמצא עותקים ישנים שלה, כולל בעברית. יכול להיות ששווה להיעזר בזה, כמובן תוך וידוא אקטואליות.
-
תודה
יש לי את החוברת בפורמט חוברת ואני משתמש בה. זה מעולה אם אני באיזור X ומחפש אטרקציה שכלולה בכרטיס (מתחילים מהמפה ומתגלגלים משם). זה פחות נוח אם אני מחפש האם אטרקציה Y כלולה בכרטיס.
חשבתי שיש דרך טובה יותר שפשוט אני לא גיליתי, אבל כנראה שאין