צפון איטליה תכנון טיול/אישור – עם תינוקת בת שנה
-
אחרי עשרות שעות של מחקר ובדיקה הגעתי לתכנון מסויים
הייתי רוצה לקבל המלצות על דברים שאולי פספסתי וגם בדיקה שאני לא מעמיס יותר מדי
אנחנו נוחתים במילאנו (איזיג'ט) ב-14.8 (שיא העונה...) בשעה 4 אחרי הצהריים וטסים בחזרה ביום רביעי ב-6 בבוקר ב-21.8
סך הכל 6 ימים מלאים ועוד רבע יום (של היום הראשון)
אנחנו מאוד אוהבים נופים/טבע ומסלולי הליכה קלים (בגלל התינוקת) עם נופים, אגמים יפים (אם אפשר להיכנס למים זה בכלל טוב) וללכת לאורך הטיילת במקומות יפים וציוריים
כל המסלול נבנה בקפידה תוך לקיחה בחשבון שאנחנו עם תינוקת קטנה
המסלול בגדול:
מילאנו (רק נחיתה) - גארדה דרום - מזרח
ונציה (דרך ורונה)
דולמיטים
גארדה - צפון - מערב
חזרה למילאנו (רק המראה)
מבחינת חלוקת ימים (הכל כבר סגור כבר מלונות וכו')
רביעי וחמישי בלילה ב- Desenzano del Garda
שישי ושבת בלילה ב-ונציה (קרוב לרובע היהודי)
ראשון שני בלילה – בדולמיטים ב- Calfosch (אני יודע שזה לא מוכר אבל זה בדיוק אמצע הדרך בין קורטינה לקאנזיי)
המסלול בפועל:
יום רביעי:
נחיתה במילאנו ב-4 בצהריים בתקווה שהרכב יגיע בזמן + נסיעה של שעתיים נגיע בשעה 7 (שקיעה ב-8:15) ישירות לכפר הציורי Borghetto עד השקיעה ואז לדירה, נלך לישון מוקדם אחרי היום המתיש (קמנו ב-6 בבוקר)
יום חמישי:
פה יש כמה אפשרויות
בעיקרון אני רוצה להספיק:
סירמיונה
מונטה בלדו (רכבל מסלול קטן למעלה וירידה), להיכנס קצת למים ב- Braccobaldo Beach
אולי יש חוף יותר טוב באיזור?
הבנתי שבגלל התקופה התורות מטורפים וכן כדאי להגיע כמה שיותר קרוב לסגירה.
Lazise - עצירה בטיילת
התוכנית בפועל
סירמיונה – 10 דקות נסיעה מהדירה אבל מאוד ממוסחר, אולי כן שווה למי שלא היה שם אף פעם ?? מהבוקר עד 1
נסיעה של 50 דקות למונטה בלדו באיזור 1 הגעה ב-2 עליה לרכבל מסלול וירידה ברכבל האחרון ב-5
ירידה ורחצה בחוף
חזרה ושקיעה ב Lazise
חזרה לדירה ב Desenzano del Garda
אני לא סגור על המסלול אולי פספסתי משהו? אשמח לעזרה
יום שישי:
יציאה לכיוון ורונה – קניות בפרימארק (הבטחתי לאשתי) ב- Adigeo Centro
יש עוד משהו לעשות ברונה? משהו מעניין? חוץ מהמקומות הידועים (המרפסת של וכו’)
יציאה לכיוון ונציה – וחניה (השאלה איפה? רחוק בחינם ולקחת רכבת? או לחנות קרוב ולשלם הרבה כסף? ולא בטוח שיהיה חניה פנויה בתקופה הזאת. אשמח לעזרה)
הליכה ברגל (15 דק) לאיזור הדירה התמקמות, ויציאה לעיר לכיכר סאן מרקו וכו'
חזרה והתארגנות לשבת באיזור 7
שבת:
בעיקר נלך ברגל ונראה את כל הגשרים והאטרקציות הידיעות לצערי בלי לצלם כי אני שומר שבת
ראשון:
פה אני בספק, האם להישאר עוד בוונציה? (לשים את הדברים ברכב) ולעשות עוד תמונות (שלא יכלנו לעשות בשבת) או אפשר להגיד שיום וחצי זה כבר ממצה (לא הספקנו להיות במוראנו למשל).
או לנסוע ישר לדולמיטים על הבוקר? כי יש הרבה מה לעשות שם בתכנון ויש לי רק עד שלישי בלילה
במידה שאני נשאר אז אני אגיע ליעד הדולמיטים רק אחרי צהריים וכל הרכבלים והאטרקציות סגורות
במידה שאני יוצא באיזור 11:
נסיעה מוונציה ל Calfoschדרך איזור קורטינה
אחרי נסיעה של 2:25 דקות עם עצירות נגיע בערך באיזור 2 בצהריים, ממש על הדרך, ליד קורטינה יש את צ'ינקווה טורי עם הרכבל 5 tori עם מסלול הליכה למעלה כולל Museum Of The Great War (בהר למעלה)
ירידה ברכבל האחרון למטה בשעה 5
(אפשר להגיע להר גם עם רכב אבל זה עוד 50 דק נסיעה, שווה או לא?? בגלל שגם ככה אנחנו מגיעים ברגע האחרון)
נסיעה של 15 דק לקורטינה, נסתובב באיזור עד 8
נסיעה מקורטינה ל Calfosch- שעה נסיעה דרך מעבר הרים passo di Valparola (במילא על הדרך)
התמקמות במלון
שני:
היום המרכזי – מעברי הרים, מרמולדה, Sass prodi, קניון Trenino dei Serrai
(או אולי בכלל לנסות לכיוון האגם היפיפה בראייס (1:15 נסיעה לכל כיוון) אבל לכיוון השני לגמרי)
נקום בבוקר וניסע לקאנזיי דרך מעברי הרים Passo Gardena (על הדרך 10 דק נסיעה מהמלון), Passo Sella (עוד 10 דק נסיעה במילא בכיוון) עד לתחנה התחתונה של הרכבל Ufficio Ski Pass Malga Ciapela
עליה, המטרה עד לתחנה הגבוהה ביותר – Punta Rocca , הבנתי שזה יכול להיות בעייתי עם תינוקת, השאלה עד מה זה קריטי? כי זה ממש שיא הטיול בשבילינו וממש יהיה חבל לפספס את זה, האם הם לא יתנו לי לעלות עם תינוקת?
בירידה אפשר לעשות את הקניון Trenino dei Serrai (5 דק נסיעה מהתחנה התחתונה)
במידה שלא, אז ניסע לרכבל של Sass porodi דרך מעבר הרים pass
יש למישהו עוד רעיונות איך אפשר למלא עוד את היום הזה?
שלישי:
היום הזה מתחיל בבוקר ומסתיים ב-3 לפנות בוקר במילאנו
נסיעה לאיזור צפון מערב אגם גארדה – אגם טנו תחנה ראשונה
האם יש משהו נחמד על הדרך בין Calfosch לאגם טנו?
הגעה לאגם טנו אולי גם ניכנס למים
אחרי זה הגעה למפל המרשים Parco Grotta Cascata Varone (מתאים עם תינוקת??) מסלול של 40 דק’
נסיעה ל ריבה דל גארדה, חניה ליד הטיילת ומסלול הליכה ב- Old Ponale Road Path 40 דק הלוך חזור
סיבוב רגלי ב ריבה דל גארדה עצמה על הטיילת עד שעות הערב
נסיעה לתוך השקיעה בכביש היפיפה סביב אגם גארדה בחלקו המערבי
עצירה בדרך ב La Limonaia del Castel כדאי?
משעה 8 עד 3 לפנות בוקר – 7 שעות יש לי עוד לשרוף אבל זה בלילה, מה אתם ממליצים לעשות בזמן הזה? אני לא אקח מלון בשביל שלוש שעות ומצד שני אני לא רוצה לחכות סתם בשדה תעופה, אולי אני יכול לעצור באחד הערים בדרך? לראות איזה משהו בלילה? (אנחנו עם תינוקת ישנה אז אני לא יודע עד כמה זה פרקטי)
סליחה על החפירה, אבל עבדתי על זה קשה, ואולי בכלל זה לא מתאים עם תינוקת?
-
הי,
ראשית, רואים שהשקעת וחשבת לעומק על הדברים.
שנית – רוצה להתוודות, שלא טיילתי ממש באיזור הזה. (למעשה בורונה הייתי וגם בונציה, ועכשיו מתכננת את האגמים, אבל לצורך העניין – לא מכירה מספיק).
אבל –
כן יש לי נסיון בטיול עם תינוקות.
ההמלצות שלי לטיול מוצלח עם תינוקות, הן להתאים את הטיול לצרכים של התינוקת.
בעיקר מבחינת שינה, אוכל, מיעוט נסיעות.
תינוקות אוהבים מקום מוכר לישון בו. הייתי בוחרת גג 2 מקומת ל-6 ימים. למשל עכשיו בטיול שאני מתכננת נהיה 5 לילות – כולם באותו המקום. עד שהתינוקות מתרגלים למקום כבר עוברים למקום הבא.. זה קשה להם..
גם הלוגיסטיקה של לפרוק ולארוז כל יום/יומיים מיותרת ומקשה על הטיול.
מבחינתי עדיף דירה ע”פ מלון – אפשר להרדים את התינוקת בחדר משלה, ולהמשיך את הערב. יש מטבח, יש סלון, לפעמים גם מרפסת יפה. יש יותר מקום ומרחב לזחול. אפשר להביא לה צעצועים לשם, למשל כשמתעוררת מוקדם בבוקר, אפשר לבשל לה אוכל. וכו’.
נסיעות – לרוב הם משתעממים בנסיעות, ואז גם מגיע הבכי… לבחור מקומות עם מיעוט נסיעות.
לגבי אטרקציות – הקצב עם תינוקות הוא איטי. רגע מחליפים טיטול, רגע מפשיטים כי חם, רגע מלבישים כי קר, רגע מחכים כי בדיוק היא נרדמה איך שחנינו, רגע היא לא אכלה, וכו’.אני אוהבת לתכנן אטרקציה לבוקר, אטרקציה לאחה”צ. גג עוד אחת אם מספיקים. כן יש לי עוד אטרקציות “בשלוף” אבל לרוב זה מסתכם בזה.
בטח יש עוד הרבה המלצות, אבל זה בגדול מה שעולה לי הרגע…ולטיול שלכם – הייתי מתמקמת באגם גארדה ליומיים/ שלושה / ארבעה ובעוד מקום – נראה לי עדיפות לוונציה – לעוד יומיים שלושה. הדולומיטים (לא הייתי) זה הרבה נסיעות בהרים, ופחות מתאים לדעתי לתינוקות..). תעשו טיול בנחת ובכייף ותהנו מהרגעים היפים! לדולומיטים תגיעו בטיול אחר…
אגב – בונציה יותר קשה לטייל עם עגלה. לא אומרת שבלתי אפשרי, אבל יש הרבה גשרונים ומדרגות לעבור. -
לגבי העליה למרמולדה ולשאר הרכבלים הגבוהים - מאד בעייתי. ההמלצה בגיל הזה היא לא מעבר ל 2000 מטר (במרמולדה כ 3300 מטר).
יש לכם רק 6 ימים , וכפי שכבר נכתב עם תינוקת קטנה לא הייתי נוסעת כל כך הרבה ולא עוברת לינה יותר מפעמיים. הדולומיטים באמת מקסימים, אבל בנתונים כרגע הייתי מתמקדת באגמים + ונציה בשבת ומשאירה את ההרים לטיול עתידי

-
אני חושב שאתה מפספסכמה דברים שקפצו לי לעין:
יום הטיסה הלוך:
נחיתה במילאנו ב 16:00. עם תינוקת אני נוטה להניח כשעה וחצי עד שמתניעים את הרכב. הנסיעה לבורגטו על פי גוגל לוקחת כשעתיים ורבע בכביש הראשי. אבל גוגל אופטימיסט טבעי ולא משקלל המון דברים. ברגיל אני נוהג להוסיף סדר גודל של 20% על מה שגוגל אומר ובנסיעה ראשונה ברכב לא מוכר באיזור לא מוכר גם יותר. כלומר הנסיעה צפויה לקחת קרוב ל-3 שעות. ולכן לדירה תגיעו סדר גודל של 8 ולא ב-7. אז אם בנית על לטייל עד השקיעה זה לא מאד רלוונטי. סע ישר לדירה.
יותר מזה צ’ק אין בדירה זה לא כמו במלון (וגם במלון זה לוקח זמן). החל מהזמן למצוא את המקום (לא תמיד יש שילוט מסודר) זמן לחנות (לא תמיד יש חניה בפתח המקום). צריך אולי לתאם עם בעלת הדירה על ההגעה (היא לא מחכה לכם), ואז היא מראה את הדירה, עוברים על נהלים וכו’ – אלו כולם דברים שלוקחים זמן. ואם רציתם מיטת תינוק יתכן שהיא לא בדיוק תואמת את הצרכים שלכם ומתחילה שיחה עם בעלת הבית על איך אפשר לשפר אותה. וכל זה כמובן כשיש תינוקת ברקע, שאולי רעבה, אולי עייפה, ובטח צריכה כבר את האמבטיה שלה. אתם צרכים מהר מהר לפרוק את הציוד שרלוונטי עבורה. לא כדאי להגיע מאוחר לדירה
יום הנסיעה לונציה
ורונה היא אולי בדרך, אבל מדובר על עיר עם כל הנושא של פקקים, חניה וכו’. בפועל הסטייה לורונה מהכביש + חניה + חזרה תוסיף לכם עוד שעה ויותר לדרך. לא כולל זמן השיטוט בורונה. כלומר תקבלו יום עם קרוב ל-4 שעות אוטו. תלוי מה תבחרו לעשות בורונה, אבל נניח 4 שעות שם (קצת שיטוט, קצת קניות, עצירה כזו או אחרת לארוחה). אגב, בגדול אין מה לעשות בעיר ב-8 בבוקר. זה לא זמן לשוטט ולא זמן לקניות. לקראת 10 זה זמן טוב יותר, ופרימארק זה לא במרכז ונציה. אז אם תקומו מוקדם תוכלו להתחיל בפרימארק (נפתח ב-9) ואז לעבור למרכז העיר לשיטוט.אם לא תקונו מוקדם תוכלו אם תרצו להפוך את הסדר. בכל מקרה 4 שעות מביאות אותנו ל 1-2 בצהריים. שעתיים ומשהו של נסיעה זה כבר 3-4 בצהריים כשאתם חונים בונציה. עכשיו אני מבין שאם המזוודות ועגלה אתם מתכננים ללכת ברגל. שימו לב שונציה מלאה בגשרים וכל פעם יש כמה מדרגות (3-15 מדרגות כל פעם). בשיטוט רגיל עם עגלה ופעוטה אין בעיה – אבא מרים רגע את העגלה עם הילדה. אבל אן אבא סוחב מזוודות זה מורכב בהרבה. ולפעמים גם קשה קצת לנווט בתוך ונציה, בייחוד אם הידיים תפוסות על מזוודות או עגלות. אז אני לא יודע איפה הדירה בונציה, אבל זה לא יהיה רבע שעה אלא שעה בערך מרגע שהרכב יחנה עד שתגיעו לדירה.
כלומר יתכן שתגיעו לדירה כבר ב-5. האם זה מספיק מוקדם בשביל שבת? אין לי מושג. מה שאני יודע זה שאם תבחרו בפתרון מורכב יותר כמו רכבת זה יהיה יותר מאוחר

יום החזרה ארצה:
יום מאד קשה בכל מקרה עם הרבה נסיעות. אבל לקנח אתו אתה לא רוצה לקחת מלון. למה לא? קודם כל גם אתם עייפים ורוצים לנוח ולהתקלח. אבל לא חבל על התינקות? היא תישן בעגלה כל הזמן? לי נשמע מאד הגיוני לקחת מלון בשדה.
-
היי
תודה רבה על התגובה
לגבי היום בורונה זה רק לעצור בקניון ולחזור לכביש הראשי וזהו (זה התוכנית המקורית לוורונה)
לפי המפה, הכניסה ויציאה מהאוטוסטרדה ממש קרובה לקניון, אז אני מקווה שלא נתעקב בפקקים
הדירה בוונציה נמצאת 3 דק הליכה מהרובע היהודי, לפי החשבון אם נגיע לקניון ב-9 ונסתובב שם עד 11:30, זה עדיין יהיה אפשרי לעשות משהו בוונציה עד 7 בערב
לפי הגוגל מדובר בשעה וקצת נסיעה עד וונציה
אני מבין את ההלך רוח התגובה שלך שיותר תואמת למציאות, התוכנית שרשמתי זה במקרה הטוב האידאלי שהכל הולך כמו שצריך.
-
מצטרף לכל מה שנכתב. הטיול מאוד אנטנסיבי ולא מותאם בכלל לצרכים של התינוקת. הטיול עם תינוקת צריך להיות מנסיוני איטי ורגוע עם מינימום שינוים ומעברים.
מינימום זמן ברכב זה מאוד חשוב.
צריך לתת לה את הזמן שלה לעשות את מה שהיא רגילה לעשות בארץ. אחרת היא מאוד לא תהנה. אם יש לכם פחות משבוע הייתי מתמקם במקום אחד וממנו מטייל טיול כוכב.
לדולומיטים בטיול עם ילדים צריך הרבה יותר מיומים.
גם אני לא ממליץ לעלות למרמולדה עם תינוקת ולא לעלות ברכבל כסאות (פתוח).
הטיול שלכם דומה לטיול של זוג בלי ילדים.
-
היום בארץ – אתם מטיילים איתה? נסיעות ארוכות? ימים ארוכים מחוץ לבית? ארוחות מחוץ לבית? היא זורמת יפה?
אם בארץ אתם מטיילים בכיף – אז אין בעיה
אם היא לא זורמת יפה בארץ – אל תניחו שהיא תזרום אתכם בחו”ל
ואם לא ניסיתם בארץ – אל תניחו אופטימיות בחו”ל.
-
לגבי חישובי הזמנים:תעשה ניסוי בארץ – תבדוק כמה זמן לוקחת נסיעה על פי גוגל, וכמה זמן היא לוקחת בפועל עם התינוקות. לא הנסיעה היומיומית ליד הביתף אלא באיזור שאתם לא מכירים ולמרחק ארוך.
החל מזמן הנסיעה עצמה, כולל פקקים, טעויות ניווט וכדומה. דרך עצירות רענון, הלפת חיתול, האכלה, חיפושים אחרי המוצץ, היסטריה של בכי ונסיונות להרגיע וכו’, וכלה זמנים של חניה, מציאת מקום חניה וכדומה, הזמן להעמיס את האוטו בתחילת הנסיעה (כולל התיקים, לקשור אותה לכסא וכו’), והזמן לשחרר אותה בסוך הנסיעה.
גוגל צדק?
-
היי
אכן בלית ברירה נאלצנו לקחת את התינוקת, היא נטל בשבילינו, למזלינו היא ילדה טובה ובדרך כלל לא עושה בעיות לכן הרשתי לעצמי קצת להתפרע.
קראתי הרבה על טיול עם תינוקות וראיתי תכנונים עם הרבה נסיעות שמתקרבים למה שאני תכננתי
ובעיקר על זה:
דווקא עם טיול כוכב יש הכי הרבה נסיעות ש80% אחוז מהם הם ממש לחינם.
-
אני כותב לך מהנסיון שלי בהרבה טיולים באירופה עם תינוקות. לא התכוונתי שהתינוקת היא נטל. אני מאוד נהניתי לטייל עם הילדים שלי כשהיו תינוקות ולמדתי עליהם המון. אבל הטיול מנסיוני חייב להיות מותאם לצרכים שלהם.
גם הילדים שלי היו ילדים טובים שלא עשו בעיות אבל כשהרשינו לעצמינו להתפרע זה הרס את הטיול.
אני מסכים שבטיול כוכב יש הרבה נסיעות אבל עם ילדים קשה ומסובך מאוד לעבור הרבה מקומות לינה. עם ילדים חיפשנו דירות מאובזרות שיתנו לנו תנאים כמה שיותר דומים לארץ כולל תנאים טובים לבשל לילדים ולכבס להם. הדברים האלה לוקחים לא מעט זמן. אם מתכננים מעט נסיעות בטיול אז הנסיעה בחזרה לדירה לא מתסכלת.
-
תודה על התגובה
התכוונתי באמת שהתינוקת היא נטל ואין לנו כוונה שהיא תהנה, כי היא במילא כמובן לא מבינה כלום, גם אנחנו לא רוצים שתסבול יותר מדי כי זה לא פייר בשבילה, אבל עדיין לקחנו בחשבון שהיא כנראה תסבול יותר מהרגיל, אין מה לעשות.
שוב, אני רואה אינספור כתבות עם טיולים עם תינוקות יותר קטנות כמו זה, ואנשים עשו את זה ודווקא אף אחד לא מתלונן שהיו יותר מדי נסיעות.
מצד שני הרבה תגובות של אנשים על תוכניות (כמו שלי למשל אבל יש עוד הרבה) יש התייחסות לנסיעות.
מדובר גם על תינוקת אחת שאיכשהו אפשר אולי לתמרן איתה עם 2 ילדים בטוח שהטיול היה שונה לגמרי.
-
לא קראתי לעומק את הסיפורים. אבל קח לדוגמא את הלינק שצירפת בתגובה האחרונה. הטיול עם תינוקת בת 5 חודשים שונה מאוד לטיול עם בת שנה.
זה משהו אחר. תינוק בן 5 חודשים הוא יחסית סטטי. תינוק בן שנה רגיל לזחול המון. או אפילו ללכת. היא לא מבינה שבטיול צריך להתפשר. זה לא משהו שהיא יכולה לקלוט בגילה.
כשאתה קורא על תכניות של אנשים אחרים שים לב שחלק גדול מהגולשים שכותבים להם שהתכנית טובה לא טיילו עם ילדים.
אם היא תסבול כולכם תסבלו. מנסיון.
-
האמת, שקשה לי להתייחס כשמראש חושבים שהתינוקת היא נטל, ושהיא תיסבול…
אבל
אין טעם לקרוא תכנונים.. יש טעם לקרוא מה שהיה בפועל. ומסקנות. ועדיף לקרוא משהו מפורט, שמסביר ומראה את הדברים הכייפיים וגם את הדברים האחרים.
מצרפת לדוגמה, סיפור טיול של גיל – גיל מקווה שזה בסדר
כי אתה כותב נפלא ובאמת אפשר ללמוד מזה הרבה:
הטיול של גיל לצפון איטליה עם תינוקוחוץ מזה, לא מתפרעים בטיול ראשון עם תינוקת! מתפרעים בטיול אחרון לפני התינוקות שמצטרפים אליכם.
שיהיה בהצלחה בכל מסלול שרק תבחרו!
-
תודה רבה, הכתבה מכניסה קצת פרופורציות.
שוב, כל מי לוקח תינוק באיזור גיל 6-18 חודשים איתו לטיול זה רק בגלל שהוא לא רצה להשאיר אותו בבית אצל סבתא לבד או שלא היה לו סידור אחר.
תינוקות בגיל הזה לא יהנו ולא יבינו (כן.. גם התינוק בכתבה) אלא אם כן הוא מבלה כל היום בג’ימבורי.
ומי שאומר שתינוק בגיל כזה הוא לא נטל בטיול מהסוג הזה הוא משקר...
-
תרשה לי לחלוק על דעתך
לקחתי איתי ילדים בכל הגילאים לטיול, כולל כמה פעמים תינוקות בגילאים האלה.
יש בהחלט רגעים שהם סובלים, אבל יש גם הרבה רגעים שהם נהנים. להיות יום שלם עם אמא ואבא (ביחד). לא רק אמא, לא מטפלת/סבתא/גן, אלא אבא ואמא ביחד. זה משהו שחשוב להם לדעתי.
ואם מתכננים את הטיול כך שהם יהנו (באופן יחסי) אז הם יכולים להנות גם מהטיול לא רק מאמא ואבא ביחד. נסיעות ארוכות במכונית זה לא משהו שמהנה אותם. אבל שיטוט בעיר ולראות מופעי רחוב – באופן יחסי כן מעניין אותם. ואם שילבתם את זה עם גינה ציבורית תואמת, מפנק אותם בגלידה או מה שרלוונטי בגיל הזה וכו’ – אז הם ממש נהנים.
אני לוקח את הילדים לטיול (בכל הגילאים) לא בגלל שאין לי עם מי להשאיר אותם, אלא כי אני רוצה לקחת אותם. אני רוצה לעשות טיול משפחתי. אני רוצה לחוות דברים יחד עם הילדים, ואני רוצה שהם יחווו איתי.
טיול משפחתי זו הזדמנות טובה לצבור את החוויות הקטנות. השיא של הטיול זה לא היופי של ההרים, אלא הילדה שמתלהבת בהפרפר שהתיישב לידה, הגלידה הכחולה שהיא התלהבה ממנו ועוד. אני תמיד מספר שכשהגדולה היתה בת שנתיים וחצי לקחנו אותה לארה”ב. הזכרון הכי חזק שלי מהטיול זה בגן החיות של מיאמי שבו היא קפצה בתוך שלולית שבמקרה היתה שם. השלולית יכלה להיות גם בתל אביב ולא צריך לטוס למיאמי בשביל שלולית, אבל הסיכוי שיהיה רגע כזה שבו היא נהנית ולנו יש זמן לתת לה להנות ולהנות איתה גדול יותר בחופשה משפחתית.
אז לעשות טיול זוגי עם תינוק – התינוק אכן נטל. אבל לעשות טיול משפחתי – התינוק הוא לא נטל אלא נכס...
-
תודה על התגובה הארוכה.
מסכים עם כל מילה שלך.
את האמת די סיכמת את זה בשורה האחרונה
יש לי עוד ילד בן 4 שאני משאיר עם סבתא, את התינוקת לא רצינו להשאיר כי זה 7 ימים.
ואכן זה טיול זוגי עם תינוקת ולא טיול משפחתי…
אם זה היה משפחתי היינו לוקחים גם את הילד השני ואז כל הטיול היה שונה לגמרי ב-180 מעלות אבל מצד שני לא היינו נהנים כל כך… טיול משפחתי אפשר גם לעשות בצפון הארץ… אין עניין לנסוע בשביל זה לצפון איטליה
-
טיול שלך. אני לא הייתי לוקח את הילד שלי כך שיסבול. אבל זה לא סבל ברמה שאני צריך להזמין את רשויות הרווחה, אלא סתם דרך חינוך שונה משלי.אבל לפחות מנקודת המבט של התינוקת – תחשוב איך היא תסבול / תהנה יותר – להיות בלעדיכם אבל בנחת עם סבתא, או להיות אתכם אבל עם קשיי הטיול. אני באמת לא יודע מה התשובה הנכונה
אני פשוט חושב שבסופו של דבר לא תהנו כמו שאתה חושב. כי הרי לא באמת תרצו שהיא תסבול. ולכן בסופו של דבר בשטח כן תעשו הרבה פשרות כדי שהיא תסבול פחות, ולכן אתם תהנו פחות.
-
אני אוהבת לטייל בחו”ל!
וכשנכנסתי להריון… בעלי אמר שעכשיו לא נטוס…
לא עלה בדעתי להשאיר תינוק קטן (ויונק) עם מישהו אחר, ומצד שני – למה שאוותר “בגלל” תינוק על חו”ל?
אז תיכננתי לנו 12 יום בשוויץ (אינטרלאקן). בדירה אחת. על האגם. מתחת להרים. טיול כוכב. בלי הרבה נסיעות. אטרקציה או שתיים ביום וזהו. וגם שם – לפעמים בוטלו התוכניות, ולא הסתפקתי כל מה שתכננתי. אבל נהננו!!!! מאוד!!! עד כדי כך, שהיה ברור שיהיו עוד טיולים בהמשך, ושגם עם תינוק אפשר לבלות ולכייף ולטייל ולנפוש. זה היה בגיל 8-9 חודשים של התינוק.. בגיל שנה וחצי – טסנו שוב… מאז נוספו למשפחה עוד 2 בנות, ועוד כמה טיולים…
וכשאני שואלת את הבת שלי – לאן היא רוצה לטייל בשבת (בת 4) – בלי להתבלבל היא עונה: “ בא לי איטליה!!!”
-
זה באמת השיקול שלנו איפה היא תהנה/תסבול יותר.
מבחינת קושי וסבל אני בטוח שיהיה לה קשה יותר בטיול.
מבחינה נפשית, היא ילדה עדינה ורגישה, אני חושב שזה יהיה טעות להשאיר אותה כל כך הרבה זמן בלי הורים
אבל לכל האמור לעיל עם כל התגובות שאני מקבל אני מבין שיש לי 2 אפשרויות:
- למתן את הטיול
- להשאיר את הילדה בבית
תודה רבה
-
כמו שכתבו לכם אתם יכולים מאוד להנות מהטיול גם אם תורידו את הקצב.
אם היא ילדה רגישה אז היא תהיה הרבה יותר רגועה אם יהיו מעט שינויים ואם תייצרו אווירה שתהיה דומה למה שהיא רגילה. כלומר אם תספקו לה שגרה שדומה לשגרה שלה בארץ.