נורמנדי + לואר
-
שלום
אנחנו משפחה של 5, ובנובמבר יהיו לרשותנו 4-5 ימים לטייל בנורמנדי ו(אולי) לואר. הטיול בא לאחר 3 ימים בפריז ו-3 ימים בדיסני.
כל שאני קורא יותר שרשורים וכתבות, ככה הבלבול גדל, אני מניח כי נהיה קשה לוותר על מקומות כל כך יפים.
אז ניסיתי לרכז שאלות לנסות לסדר לעצמ את הראש. אנחנו באים מפריז וחוזרים אליה.הרעיון הגס:
יום אחד: פריז-ג’יברני-אטרטט-הונפלור. לינה באיזור הונפלור או יותר לכיוון קאן (כדי להתקרב לסן מישל). הגיוני? ארוך מידי?
יום שני: מון סן מישל. לינה באיזור
יום שלישי: סן מלו-דינן-מקומות אחרים בחוף? לינה באיזור (אותו מקום כמו לילה קודם)
יום רביעי: נסיעה לכיון לואר. ביקור בטירה (טרם נבחרה). לינה באיזור הטירה – זאת טעימה קטנטנה של לואר, היום וגם ככה חוזרים לפריז.
יום חמישי: טיול נוסף באיזור/נסיעה ישר לפריז אם ה 3 ימים הראשונים לא הספיקו לנו. לינה באיזור פריז/שדה אורלי לקרא טיסה למחרת.
אשמח לתובנות ועזרה. לוותר על לואר לטובת עוד נורמנדי? הפוך? לשנות מחשבה על איזורי הלינה? רוצה מצד אחד להכיר ולהספיק, ומצד שני לא לעשות מרתון, בעיקר לאחר 6 הימים העמוסים של ההתחלה
ועוד משהו: הסדר לא בר שינוי, זאת אומרת קודם פריז, אחר כך דיסני ואחריהם הטיול המדובר.
תודה!
- האם הגיוני להספיק ביום אחד ג'יברני, אטרטט והונפלור?
- האם יש מקומות אחרים עם צוקים לאורך החוף? האם הם יפים כמו באטרטט?
- האם לינה של לילה
-
-
נובמבר? חורף!
לא סתיו, לא בערך חורף, חורף ממשי ולאורך האוקיינוס על אמת .
הבעיה אינה הטמפרטורה- כי היא בסביבות 10 ביום וחצי מזה בלילה .
אבל הרוחות בשילוב עם רטיבות מהאוקיינוס יכולה להפוך את המסלול בנורמנדי ללא נעים בכלל.
חוץ מזה כמו שכבר נכתב יותר מדי מסלול על פחות מדי ימים הרבה יותר ממרתון- (ועוד לא דיברנו על כביש רטוב, על גשם שוטף, על ערפל וכו...שמאט נסיעה)
זה 1100 ק”מ “גס” (כלומר בערך 1300 ק”מ – כי ציינתי רק יעדים מרכזיים) על פני 5 ימי טיול מפריז ואל פריז בחזור- אבל על הסף אפשר לראות כי החזרה דרך הלואר מוסיפה לא מעט.
לשאלות- האם אפשר ל”הספיק” את השכרת הרכב- יציאה מדיסני (השכרת רכב שם? חברות השכרה מוגבלות ויקרות-שים לב)- מוזיאון גי’ברני- אטרטטה- הונפלר .. לדעתי יותר מדי , גם אם תלונו בהונפלר ותטיילו בה בערב, יש להביא בחשבון כי שעות החשיכה בתקופה זו מוקדמות יחסית .
צוקי אטרטה בהחלט מיוחדים. מאידך אם מזג האוויר לא במיטבו יהיה בלתי נסבל להלחם שם ברוחות.
הלואר מבחינה זו יותר “פנימי” ופחות חשוף לרוחות.
מצד שני אני לא רואה בו מספיק “בשר” למשפחה ל5 ימי חורף (בקיץ -כן).
-
קודם כל אני מצטער, לא יודע למה יצא לי נובמבר. הטיול באוקטובר. 17 עד 22 לאוקטובר אם לדייק
לגבי הרכב, הוא איתנו גם במשך ימי דיסני, לא נאבד זמן על זה. אבל מקבל שזה יום קצת ארוך, בגלל זה כני שואל. מה גם שבטח נהיה עייפים אחרי 3 ימי פארקים
-
יונית, האם היית בוחרת כיוון אחר לגמרי במקום נורמנדי או לואר? אנחנו לא נעולים לכיוון. אולי לדרום דווקא? אשמח לדעתך
-
אני בכלל לא מדבר על העונה הלוא מתאימה אבל גם המסלול לא הגיוני. אתה מכסה שטחים גדולים בזמן קצר בזמן שיש
לך מספיק מה לראות ל- 4-5 ימים בכול אזור ואזור. רק את נורמנדי עשינו ב- 10 ימים. את הלואר עשינו בשבוע. קודם כול
תבחר לך רק אחד מהם ותו לא וגם אז תצטרך לברור. למה לנסוע כול כך רחוק ללואר למשל בלי שהיית בכלל בחופי הנחיתה
בנורמנדי??? הרי בעצמך כתבת שאתה לא רוצה לעשות מרתון.
לא הגיוני גם ג’יברני, אטרטט והונפלור ביום אחד.
-
אוקטובר הרבה יותר טוב מנובמבר, אם כי...אם אני זוכרת על פי סטיטסיטקה יותר גשום (תבדוק)
בכל מקרה- הטיול שלכם “מושך” לנורמנדי- כי אלו יעדים שמצאתם בהם עניין….ולכן כנראה שזה היעד הנכון עבורכם.
אבל הוא צפוף מאד עד בלתי ריאלי --- תרווח את כול הטיול על נורמנדי (במיוחד שאתה מציין שאת לא רוצה טיול מרתון ואתם כבר אחרי פריז ודיסני)-
בנה מסלול רק נורמנדי – על בסיס 2 מוקדי לינה (לפחות) ותרווח את היעדים! אפשר בנורמנדי להיות גם שבועיים, בלי בעיה במיוחד אם גם גולשים לכוון שולי ברטיני כפי שאתם עושים.
הבעיה היא מזג אוויר- כי אם הוא מחורבן, אופציות המילוט עם ילדים-- מצומצמות מאד.
-
תודה!
-
מצטער מראש על התגובה הזאת, אבל אני חייב להסביר למה צורם לי.
אני, כמו רבים אחרים פה, מחפש ייעוץ. ברור לי שהתוכנית לא מושלמת ודחוסה, ולכן אני כותב פה לעצה. אם הייתי שלם אם התכנון שלי, כנראה שלא הייתי מתייעץ.
הייתי רוצה שיהיו לי 10 ימים רק לנורמנדי. אתם יודעים מה? הייתי רוצה שיהיה לי חודש לנורמנדי. ועוד חודש לבריטני. ועוד אחד ללואר. אבל מה לעשות, יש לי רק 5 ימים. ובמקרה הטוב יש לי 5-10 ימים פעם בשנה לטייל, לא יכול להרשות לעצמי יותר. אז אני גם לא יודע מתי יצא לי להיות באיזור שוב. ומכאן, הרציונל “תפסת מרובה לא תפסת”, למרות שאני מסכים עם זה בגדול, מתחיל להשתבש לי. כי נכון שכדאי לחקור, להכיר, להעמיק, אבל אין מספיק זמן. אז אני מנסה ללכת בחבל הדק בין “אל תרוץ” ל”אם לא תבקר שם יתכן ולא תהיה שם שוב לעולם”. ככה זה אצלי, אלו האילוצים. ומכאן הייתי רוצה תשובות.
להגיד לי רק שהתוכנית שלי לא שפויה ושגם ב 10 ימים לא אספיק רק איזור אחד… לא עוזר. לא צריך תשובות שכל מה שעושות זה להסביר לי שאני לא מכנן מוצלח.
ולגבי חופי הנחיתה, מודה שזה לא ממש מעניין אותי. בטח שלא מעניין את הילדים שלי. לא כולם אוהבים אותם הדברים.
אז שוב, מתנצל על הפוסט הקצת ממורמר, אני פשוט חושב שאם כבר להתאמץ לכתוב תשובה, אז שהביקורת תהיה בונה. אבל זאת רק דעתי.
שרק נזכה להרבות בטיולים.
-
אני גם בגישה של “תפסת מרובה לא תפסת”
אבל בנתונים של משפחה
אחרי 3 ימים פריז ו3 ימים דיסני
במחצית שנייה של אוקטובר
ורצון לא לעשות מרתון-----
הייתי מתחילה את החשיבה אחרת:
רושמת לעצמי את היעדים שבהם אני ומשפחתי רוצים לבקר
אין בעיניי יעדי “חובה” כולם יעדי “רשות” בהתאם להעדפותי.
בודקת אם יש נקודות אוורור ופעילות (כמו פארק חבלים למשל) על המסלול שפתוח (חפש מראש לסופשבוע אם יש בימים שלך)-כדי ליצור אווירה של חופשה.
בודקת אם יש שיט עדיין פעיל בתקופה זו (דינאן אולי? )
אבל כאמור, כל אחד, משפחתו והעדפותיו.
-
תודה יונית@
-
מה אתה רוצה ממני? בס”ה אמרתי שהתכנית גדולה מדי ביחס למשך הזמן העומד לרשותך ושלדעתי צריך לצמצם אותה.
-
כמו ושוקי לא מבין מה צורם לך. חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי מי כתב לך שהתוכנית לא שפויה. כתבו לך לא ריאלית.
סה"כ מנסים להגיד לך שאתה מכסה שטחים גדולים בזמן קצר ללא כול צורך. תמצא את עצמך מבזבז חלק ניכר מזמנך בדרכים. רוצה את זה אז בבקשה. אם אתה רוצה לעשות מרתון של ג'יברני אטרטט והונפלור ביום אחד אז
בבקשה. שאלת וקיבלת תשובות ואתה יכול להתעלם אם לא מתאים לך. אבל להשתלח באלה שנותנים לך עצות בזמנם החופשי זה צורם ולכן אני אישית עוזב אותך לנפשך לקבל
עצות שישאירו אותך בקונספט שקבעת לעצמך. בהצלחה.