המלצות לטיולים רגליים קלילים עם תינוק בדולומיטים
-
אחרי דיון שהיה לי בפורום הזה החלטתי למתן את הטיול שלי לאיטליה
אני אהיה באיזור colfosco עם תינוקת בת שנה רגועה מאוד (בדרך כלל).
בעבר הייתי בשוויץ ועשינו את המסלול של First (באיזור אינטרלקן) זה בדיוק מה שאני מחפש.
ב-First עולים עם הרכבל הולכים חצי שעה עד לאגם ואז חוזרים לרכבל.
אני מחפש מסלולים באותו סגנון: לעלות עם רכבל למקום עם נוף יפה, לעשות מסלול נחמד של שעה-שעתיים ולחזור (או מעגלי)
איטליה לא מסודרת כמו שוויץ ומאוד קשה לי למצוא מסלול בסגנון.
אפשר גם מסלולים בסגנון של יערות/מפלים ונחלים יפים בדרך
המסלול יכול להיות עם עגלה וגם עם מנשא.
אחרי חיפושים מצאתי את צ'ינקווה טורי עם הרכבל 5 Torri ומסלול קליל למעלה
עם עולים בגארדה למונטה בלדו גם שם יש מסלול נחמד שמגיעים לתצפית נוף
אני מחפש מסלולים קלילים באיזור קורטינה, Arabba, Corvara, Canazei/alba,.
תודה
-
לא הבנתי מה הבדל בין איטליה לשוויץ. טיילתי בשתיהן עם תינוקות. יש המון אתרים שמרכזים מסלולי הליכה בכל מקום. תבחר את מה שמתאים לכם.
-
כשהגעתי לגרינדלוולד היה שם מפות ממש מסודרות של כל המסלולים האפשריים וכל הרכבלים, כולל זמן הליכה, רמת קושי (כמה עליות וכמה ירידות), תחנות בדרך, לוחות זמנים וכו’
האם גם באיטליה זה ככה?
איפה אני יכול למצוא מקום עם נקודת מוצא טובה?
אני לא רוצה לבזבז שם את הזמן במרכז מידע לתייר, אם אפשר לתכנן לפני אני מעדיף.
האם אתה מכיר מסלולים או איזורי טיולים ידועים ומומלצים או להפנות אותי לאתר שמרכז את האפשרויות?
חשוב לי בעיקר להבין איזה איזור מהרשימה שנתתי למעלה מרכז בתוכו את המסלולים הכי מומלצים (מבחינת נוף וכו’)
תודה
-
כנס מראש לאתרים של מסלולים. יש המון. אין סיבה בימינו ללכת למרכז מידע לתיירים. הכל נמצא באתרים כולל תמונות זמנים דרגות קושי וסיפורי דרך.
בכל מקום שטיילנו מצאנו מסלולים באינטרנט.
במיוחד בטיול מאוד קצר כמו שלכם.
אני מניח שגם בכל עיירה גדולה בדולומיטים תמצא מרכז מידע לתיירים אבל אין סיבה להכנס לשם. שלח להם מייל מראש ותקבל את כל התשובות.
-
מהרשימה למעלה (קורטינה, Arabba, Corvara, Canazei/alba) אתה מכיר איזור מועדף?
אני כמובן לא יכול ללכת על הכול, לדוגמה בחיפושים בשוויץ המליצו לי ללכת על איזור גרינדלוולד שמרכז אצלו הרבה מסלולים יפים
-
לא הבנתי. יש לך כבר מקום לינה ואתה מחפש איפה לטייל ממנו, או שאתה מחפש לקבוע מקום לינה קרוב למסלולי הליכה?
תבדוק גם את ואל גרדנה, ספציפית העיירה ortisei, ממנה יש גם רכבל לאלפה די סיוזי - רמה נוחה להליכה, גם רכבלים נוספים, גם כמה מסלולי הליכה נגישים לעגלות.
חוץ מזה, ממליצה לך לחפש מסלולים לפי קריטריונים באתר outdooractive.com. תחפש בכרום בכל השפות, ולא רק באנגלית, ותדליק תרגום אוטומטי. יש שם המון מסלולים, חלקם מועלים על ידי לשכות התיירות עצמן.
-
לנו יש ניסיון נהדר עם טיול עם קטנטנים מקנזיי שבואל די פאסה כנקודת מוצא. בכל יום עלינו ברכבל אחר, מקנזיי או מהעיירות הסמוכות שבואל די פאסה, מייד וללא שום מאמץ אתה נמצא בנוף המדהים של הדולומיטים ותמיד אפשר למצוא סיבובון קטן, נגיד עד לאחת הביקתות וחזרה, שאפשר לעשות בקלות עם הקטנטנים (במנשא, לא בעגלה כמובן). לגבי המסלולונים הקצרים שעשינו מכל רכבל- קיבלנו מידע בלשכת התיירות שיש בכל אחת מהעיירות שבעמק. בכל מקרה, יש לואל די פאסה גם אתר אינטרנט מעולה שאפשר להיעזר בו.
Www.fassa.com
-
לגבי צ'ינקווה טורי- אתה יכול גם לעשות טיול סביב 5 המגדלים- כשעה, ואחר כך לרדת במסלול של כשעה וחצי ברגל בחזרה ולא ברכבל. מסלול נעים בתוך יער עד הרכב.
-
בגלל התכנון המאוחר מצאתי מקום ב Calfosch ב- Corvara שזה 50 דק נסיעה מקאנזיי, אבל גם קרוב יותר לקורטינה (45 דק נסיעה)
המקום קרוב מאוד למעברי הרים Passa gardena ו-Sella
-
מצויין
זכור לך איזה משהו מסויים לטובה?
יש לנו סך הכל יומיים באיזור הדולומיטים, אני מנסה לבנות תוכנית שתנצל אותם כמו שצריך.
-
אני הלכנו עם עגלה טובה (גלגלים גדולים) את המסלולים הבאים
- מאורטיזי (עמק גרדנה) עולים ברכבל לסשדה ויורדים כשעה וחצי לקול רייזר – מסלול מקסים וקליל! נוף יפהפה.
- מקנזי (עמק פאסה) עלינו ב-2 רכבלים לפסגת ‘בלוודר’, משם הלכנו כ-45 דקות למעבר פורדוי, במעבר עלינו ברכבל סאס פורדוי – גם מקסים. רק קשה עם עגלה! עדיף עם מנשא. חזרנו באוטובוס לתחנת הרכבל הראשונה ושמם רכבל אחד חזרה לקנזיי.
- מויגו די פאסה (עמק פאסה) עלינו ברכבל לפסגה שלא זוכרת את שמה והלכנו כשעה עד לבקתת גרדצ’יה – הנוף ליד הבקתה יפה מאד, הדרך קצת פחות כי רובה בתוך יער.
- מסלבה (עמק גרדנה) עלינו ברכבל צ’ימפינוי והלכנו עד מעבר סלה, כשעה וחצי.
- מהעיירה פוזה (עמק פאסה) לקחנו רכבת קטנה לעמק סאן ניקולו והלכנו כשעה וחצי בתוך עמק מקסים עד למפל חביב. חזרנו באותו הדרך. חלק מהדרך זה עליות אז פחות קל אבל אנחנו אהבנו.
- סובבנו את אגם קארזה, כ-20 דקות, נחמד מאד.
מכל המסלולים הנ”ל השניים הראשונים הם המומלצים ביותר מבחינתינו.
-
שכחתי לציין שטיילנו בתחבורה ציבורית ולכן לא היינו מוגבלים לחזור אל הרכב.בכל המסלולים שציינתי תצטרכו לקחת אוטובוס כדי לחזור לרכב או לחילופין לחזור חזרה את המסלול מה שלא קל בכלל כי רוב המסלולים האלו היו בירידות כך שהחזרה תהיהי בעליות...
-
-
מסלול שאהבתי נמצא דוקא מעל אורטיזיי ולא קאנזיי. עולים ברכבל לאלפ ביוסי ומטיילים מערבה.
-
מסלול קליל מאוד יש מאחורי פארק החבלים COL DE FLAM הליכה בצל ליד נחל בקאנזיי, יש אפשרות גם לעלות ברכבל להר – לא עשיתי – אבל שווה בדיקה.
-
-
יש לכם אפשרות לטיול מדהים לכיוון piz boe שיוצא מקורברה יש את האגם הקטן והמדהים לפני העלייה היותר רצינית לכיוון הפסגה.
שביל 638 שמגיע לפסגה הוא השיא אבל גם חלקו עד לבקתה העליונה הוא מסלול מגניב ויפה