תחבורה ציבורית בניו יורק
-
רק כדי שנבחן לעומק את ההצעה של דיסקונט:
על פי האתר של דיסקונט: שער יציג 3.449, שער המרה 3.5124
נניח שממירים 2000 דולר. שווים לפי יציג 6898 ש”ח
על פי השערים של דיסקונט תשלמו 2000 ועוד 6 דולר מינימום כפול שער המרה שזה ביחד 7046 ש"ח
כלומר בפועל משלמים 0.68 אחוז.
אז אם המרתי 2000 דולר והשתמשתי בדיוק ב-2000 דולר – מעולה. העלות נמוכה יחסית.
אבל – עכשיו זה לא המצב. 2000 דולר זו הערכה כללית, ובפועל תצטרכו 1500-2500 דולר. אם ה-2000 דולר לא הספיקו, תמירו עוד 500 ותשלמו שוב עמלת מינימום. ובכל מקרה את העודף שיהיה תרצו כנראה להמיר חזרה לשקלים ותשלמו שוב עמלת מינימום. כלומר בפועל לא תשלמו 6 דולר של עמלת מינימום אלא 12 או אפילו 18 דולר של עמלות.
וזה אומר בפועל שהעמלות יעלו 6 עד 9 פרומיל, וביחד עם הפרשי השער מדובר על 0.9%-1.2% של עלות הכסף – די דומה לכרטיס האשראי שהוזכר פה.
החישובים האלה היו לפי 2000 דולר. אם מדובר על 10,000 דולר האחוזים יהיו שונים כמובן.
-
אני לא צריכה להמיר בחזרה לשקלים כי החשבון משמש לרכישות באתרים בחול שאני עושה לא מעט, כרטיס האשראי מקושר לחשבון הזה
-
הסתכלתי עוד פעם על המספרים – המרה של 1000 דולר חד כיווני כל פעם מגלמת עלות כסף של 1 אחוז (עמלת מינימום + הפרשי שער), שזה הסכום שהוזכר פה לגבי כרטיס אשראי מוטב שקל יחסית להשיג.
אם את עושה קניות בחו”ל בסדר גודל של 1000 דולר בחודש – אז בתחילת כל חודש את ממירה סכום כזה שיורד במהלך החודש.
אבל אם 1000 דולר מספיקים לך לחצי שנה למשל, אז בפועל יש כמה אלפי שקלים ששוכבים בעו”ש צמודים לדולר. כלומר בפועל השקעת כמה אלפי שקלים בדולר לתקופה של כמה חודשים.
אני לא טוען שזה רע להשקיע בדולר (אם כי בחודשים האחרונים זה היה רע). אני רק טוען שזה בפועל מה שאת עושה (רק בסכומים קטנים). טוב או רע זה שיקול שלך.
או שלחילופין את לא ממירה 1000 דולר כל פעם אלא פחות, ואז עלות הכסף גבוהה בהרבה.
וזה בלי להתייחס לסוגיה שחשבון דולרי מאופן טבעו מתאים לדולר. אם מגהצים מטבע שאינו דולר (פאונד, אירו, דולר אוסטרלי או כל מטבע אחר) בפועל משלמים גם עמלת המרה לדולר בנוסף לעלות רכישת הדולרים שלנו.
אז בשקלול הנתונים הללו – לי מתאים דווקא כרטיס אשראי שמחייב בשקלים עם עמלת המרה של אחוז שבו אם לא גיהצתי לא שילמתי.
אני בהחלט מבין שיש אנשים שלהם מתאים שילוב אחר.