ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אגם טאהו

פורום צפון אמריקה
    לייק טאהו סן פרנסיסקו
    4
    13
    1354
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • matan_v
      matan_v נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם בהודעה האחרונה שלי בפורם התייעצתי לגבי חור של שני לילות שנוצר לי במסלול עקב הורדת יעד( מצורף קישור להודעה) https://community.lametayel.co.il/topic/149806/%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%94-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91   בגדול חוץ מההמלצה של שירלי לא קיבלתי עוד תגובות אז אחרי חיפש קצר במפה ובפורום עלה לי רעיון להוסיף למסלול את אגם טאהו ל2 לילות. בין יוסמיטי  לסן פרנסיסקו מה אתם אומרים?

אין הרבה מידע עדכני על האגם רוב ההודעות הם מ2008 אבל נראה לי כמו מקום נחמד מאוד ואשמח לקבל חוות דעת , רק מזכיר שמדובר על תחילת יוני 

תודה רבה

dregev03 cillam 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 @matan_v נערך לאחרונה על ידי

@matan_v

זה לא ממש על הדרך בין יוסימיטי לסאן פרנסיסקו אבל יפה שם בכל העונות

אם אתם מחפשים מסלולי הליכה שווה לבדוק מה פתוח ומה עדיין מכוסה בשלג. אם לא אז מה תכננתם לעשות שם. תמיד גם אפשר להוסיף עוד ימים ליוסימיטי

בדקת מתי נפתח מעבר טיוגה?

matan_v 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • cillam
          cillam @matan_v נערך לאחרונה על ידי

@matan_v

היי;

יש לי הצעה אחרת : 

אם תעלו מטיוגה ;  תעברו ליד אגם מונו תעשו לילה ב- Virginia creek settlement ; למחרת ביקור בעיירת הרפאים Bodie – משם דרך מעבר. ההרים Sonora  על כביש 108 לכיוון ס׳פ…

לא עשיתי עושה / מתכננת לאוקטובר השנה בכיוון הפוך…

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dregev03
            dregev03 @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

צילה

בודי היה ממש חמוד אבל זה היה מזמן ולא נשארו תמונות. ממש זוכר את המספרה שנראה כאילו הרגע עזבו אותה.

מקווה שתעלי כמה תמונות מהמסע שלך

cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • cillam
              cillam @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

בהחלט – מקווה שב 15/10 או בדרך האמריקאית 10/15 עדיין יהיה אפשר להגיע ומהמוזיאון יהיה פתוח – כתוב מחצית אוקטובר 🙏🤷‍♀️

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • matan_v
                matan_v @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

היי

אני מאמין שבבוקר עוד נטייל קצת באזור יוסימיטי ורק אז נצא לדרך לטאהו ככה שבכללי יהיה לנו ערב מוקדם בסאות לייק טאהו ולמחרת יום שלם כולל לינה 

אז כן נעשה מסלול הליכה נטייל בעיירה נרד לאגם ניקח סירה אנחנו מאוד אהבנו את המקום או לפחות את מה שרואים בסרטונים ובתמונות.

אני קצת מפחד מהעונה אבל אחרי צפייה של סרטונים מחודשי יוני ותמונות באינטרגם מחודש יוני ניתן לראות קצת שלג בפסגות ומצד שני אנשים עם בגדי ים יושבים בחוף כמובן ששום דבר לא בטוח ויכול להיות שבשנה הבאה הכי יהיה קפוא אבל אני מקווה שגם אם זה יהיה המצב נמקסם את זה להנאה בגדול מקווה למצוא מישהו בפורום שהיה שם פחות או יותר באותם תאריכים

• matan_v

@dregev03

ודבר נוסף, כמובן שזה לא על הדרך ראיתי את זה במפה אבל לא נראה לי כזה בעייתי לנהוג את הדרך הזו במיוחד שמדובר בהפרשים של 3 ימים. נהגתי מסלולים קשים יותר😉

• IO.
                    IO. נערך לאחרונה על ידי

אני מחובבי האגם וחושבת שהוא מוצלח בכל עונה אז לטעמי אם מסתדר לך עם הסיבוב – לך על זה!
                    יחד עם זאת – צפו לדי הרבה שלג על המסלולים, לא יודעת מה יהיה אפשרי בעונה הזו מבחינת הליכה.
                    אם בכל זאת יתאפשר – אז מסלול לאגם Aloha הוא סופר מומלץ (מאגם Echo) וכן עלייה ל- Mt Tallac לתצפית נהדרת. אצלי הם היו חלק ראשון של מסלול ארוך יותר אבל כל אחד מהם אפשרי גם כמסלול יום מאתגר (במיוחד במקרה של Mt Tallac).

אם לא יתאפשר מסלול הליכה ״רציני״ – אז נסיעה מסביב לאגם ועצירה בנק׳ תצפית זה גם סבבה. לחלופין – אפשר לעלות ברכבל כלשהו אם פתוח. החוכמה היא להתאים את התכנית למזג האוויר וכמובן לרצון שלכם – אבל אפשר לטייל שם בכל עונה וקשה לי להאמין שלא תמצאו משהו שימצא חן בעיניכם לעשות שם.

matan_v תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • matan_v
                      matan_v @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

קודם כל תודה רבה על התשובה

הבעיה היחידה שעומדת לפנינו כרגע זה רק המחשבה על הביגוד 

פליז חמים חייב להיות חלק מהכבודה שלנו גם בלי קשר לאגם בגלל המזג אוויר שיכול להיות קר גם בברייס קניון וסן פרנסיסקו השאלה אם באגם לא צריך משהו יותר רציני? בגדול זה קצת מבאס להגיע מהחום של וגאס ולוס אנג’לס לקור רציני

מה הכוונה “די הרבה שלג” מדובר על המסלולים או סביב האגם? חלק המסלול שם הוא גם לשחות באגם ולהינות מהמים זה לא יהיה אפשרי בתחילת יוני?

בשרשור הקודם אמרתי שיש אפשרות לדחות את כל הנסיעה במשהו כמו 3 שבועות קדימה מה שאומר שנגיע לאגם בסוף יוני יכול להיות הבדל משמעותי במזג האוויר בין השבוע הראשון של יוני לאחרון? 

תודה

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • IO.
                        IO. @matan_v נערך לאחרונה על ידי IO.

@matan_v

לגבי ביגוד: שיטת השכבות תמיד עובדת. מתחת לפליז אם יש לך גופיה טובה זה אמור להספיק. לא חושבת שצריך יותר מזה. ליד האגם לא יהיה קר גם בתחילת יוני! בטח לא ״קור רציני״.
                        לעומת זאת אם תעשו מסלולים בגובה או תעלו עם רכבל יכול בהחלט להיות קר! אבל גם אז לא מדובר במשהו קיצוני, פליז יספיק רצוי מאוד בתוספת מעיל רוח ומשהו לצוואר ולאזניים.

כן, שלג – התכוונתי במסלולים הגבוהים, לא ליד האגם עצמו. אלו שאני ציינתי למשל (אגם אלוהה וכו). לא יודעת כמה את עוקב אבל השנה יש כמויות שלג פשוט מטורפות בקליפורניה. מי יודע מה יהיה בשנה הבאה… 
                        ובכל מקרה זה לא צריך להדאיג אותך, העונה מאוד מתאימה לטיול שם. פשוט תבחרו את המסלולים שמתאימים כשתהיו שם.

יכול להיות הבדל משמעותי בין תחילת יוני לסופו. תסתכל בממוצעי מזג אוויר שנתיים. זה חודש שיש בו עליה בטמפרטורה, מן הסתם. אבל לא הייתי מתאמצת לדחות. תחילת יוני זה מצוין. המים יהיו קרים אבל אפשר לטבול וגם יותר מזה, נדמה לי שהמים שם קרים תמיד… זה אגם שנהוג מאוד לשכור בו אופנוע ים או קיאק או כלי ימי  אחר כלשהו, כך שאם יהיה קר לכם לשחות עדיין אפשר להנות מאוד בחוף ובטח גם לשחות תצליחו לפחות קצת. 

• matan_v
                          matan_v @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

הבעיה העיקרית שלי לגבי דחיית המסלול היא פלורידה מבחינת ממצוע ימי גשם יש הבדל משמעותי בין מאי ליוני ועכשיו השיקול הוא איזה חלק בטיול מוכנים להמר עליו.

לגבי האגם כן בגדול זה מה שחשבנו לעשות מעבר למסלולים זה להשכיר סירה ולהינות מהאגם ( לא מזמן מכרנו את הסירה שלנו שהיתה בכנרת אז אנחנו לא מוותרים על הזדמנות לחזור קצת לתחום חחח) אני מאמין שנקנה באחד האאוטלטים מעיל סופט של קולומביה שלדעתי ייתן את המענה גם לברייס גם לטאהו וגם לסן פרנסיסקו.

תודה רבה על כל העזרה 

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • dregev03
                            dregev03 @matan_v נערך לאחרונה על ידי

@matan_v

למעט נושא השחיה שתלוי באומץ שלכם ובטמפרטורה בחוץ, אין שום ביגוד יעודי שצריך לטאהו. הביגוד איתו תטיילו ביוסימיטי במיוחד בעליון יתאים גם לטאהו. אם במקרה אתם לא יודעים אז יוסימיטי זה לא רק העמק גליישר פוינט איזה גרוב של רדווד ומעבר טיוגה. יוסימיטי פארק ענק והחלקים העליונים שלו באיזור טולומני מדווס לפניו ואחריו עד טיוגה הינם יפים ביותר. לא הייתי רץ לטאהו לפני שטיילתי ביוסימיטי העליון למרות שאני מבין שיש לכם רצון לשוט שם שזו חוויה שאני קצת פחות מכיר ואתם כן

• matan_v

@dregev03

לגבי המסלולים ביוסימיטי עוד לא נכנסנו לזה בדיוק מה נעשה בזמן שנבקר שם אבל יהיה לנו יומיים נטו לטייל וגם אם לא נספיק הכל כנראה שזה ימצא את עצמו עם כל האהבה שלנו לטבע המדהים של ארה”ב אנחנו יותר אנשים של עיר ככה שאנחנו מעדיפים להמשיך האלה ולהשאיר טעם של עוד מאשר למצות מקום כל שהוא עד הסוף

תודה על התשובה

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון