נסיעה עם המטרו קארד -ניו יורק
-
היי
אני עוד חודש וחצי עתיד להגיע לניו יורק ורציתי לדעת האם הכרטיס השבועי תקף גם לנסיעות לשדה התעופה ?
תודה
-
יש 3 שדות תעופה בינלאומיים שמשרתים את העיר ניו יורק.
יודעת לענות רק לגבי ניוארק – התשובה היא לא.
-
-
כן. היה לנו כרטיס שבועי ונסענו איתו עד לתחנה שצמודה לג'מאייקה ( לא זוכרת את שמה בדיוק משהו עם סטפן)
ממנה יש את האייר טריין שעולה 5 דולר לנוסע וכאן השבועי לא תקף ועוצרת בטרמינל הרלוונטי לך.
-
המטרוקארד תקף לכל תחומי העיר ניו יורק. JFK הוא בתוך העיר ולכן המטרוקארד תקף באיזור של JFK.יחד עם זאת, ככל הידוע לי תחבורה ציבורית לא נכנסת לתוך השדה. אז בהנחה שלא רוצים ללכת ברגל מרחקים של קילומטרים צריך לקחת את הרכבת של השדה שהיא בתשלום מתחנת הרכבת התחתית ועד לטרמינל. זה האייר טריין שהוזכר.
השאלה המעניינת יותר – אתה בטוח שתחבורה ציבורית זו הבחירה הטובה? יש גם אוטובוסים פרטיים במחיר סביר, ושאטלים מעט יותר יקרים. תלוי כמובן מאיפה אתה מגיע.
-
האמת שאין לי מושג. פעם ראשונה שלי בניו יורק ואני מגיע לבד ככה שעניין ה"משתלם" משחק תפקיד אבל לא בקיצוניות... אשמח להמלצות לגביי דרכים חלופיות
תודה רבה מראש
-
תודה!!
-
-
לטעמי הבעיה באוטובוסים ושאטלים, שהם נתונים לפקקים, בניגוד לרכבת ש(למעט קטסטרופה), מגיעה בזמנים קבועים.
בשעות העומס, בעיר כמו ניו יורק, אעדיף רכבת אם זה מסתדר מבחינת אופי הנוסעים.
למשל, אם מדובר במשפחה עם ילדים קטנים וכבודה מרובה, אעדיף שאטל.
-
לא הייתה שום בעיה בג'מייקה . יש מעבר נוח בין התחתית לאייר טריין. ובניגוד לרוב תחנות התחתית יש שם מדרגות נעות.
הבעיה בנסיעה בתחתית עם מזוודה זה שברוב התחנות אין מדרגות נעות וזה עלול להיות קשה . ( אצלנו היו רק כ10 מדרגות ולכן היה סביר )
החוויה היחידה בג' מייקה שאולי יכולה להיות לא נעימה שכאשר אתה יוצא מהתחתית לכיוון האייר טריין עומד משהו ומבקש את הכרטיס השבועי שממילא אתה כבר לא צריך ואולי נשארו לך איזה יומיים מיותרים . מעין ניצול הזדמנות. אנחנו נתהו בכיף.