מגבלת תיק גב בטיסות
-
היי לכולם,
שאלה קטנה למנוסים מבינינו…

קניתי לאחרונה תיק טיולים בינוני (28 ליטר) של חברת דויטר:
תמונה של התיק [כאן]
התיק בגובה 55 ס”מ וברוחב 30 ס”מ.
מבדיקה בחברות התעופה שנטוס איתם (יונייטד / הוואיין אירליינס / אמריקן איירלינס) – חלקן מציינות מידות של תיק הגב, וחלקן כותבות שהוא צריך להיות מספיק קטן כדי להיכנס מתחת למושב.
מבדיקת המידות המופיעות באתר של יונייטד לדוגמא, התיק חורג מהמידות.. אבל גם תיק אחר, קטן יותר שיש לי (תיק סטודנט) עובר את המידות האלה...
מתייעץ אתכם מה כדאי לעשות?
-
תיקי גב הם בעלי מידות מאוד לא ברורות…..ובטח אי אפשר למדוד אותם בשדה. הם מודדים ע”י הכנסה לכלוב ברזל ( אם בכלל מודדים , לי לא קרה שמדדו תיק גב ) גם תיקי גב ואז אם התיק לא עמוס ודחיס לכלוב אין בעיה.
אז פשוט אל תמלא אותו יותר מידי -
תודה !

-
לא בדקתי את מפרט התיק. אם לתיק יש מערכת גב, לא בהכרח אפשר לדחוס אותו לכלובבכל מקרה, יש פה שלוש שאלות שונות:
- האם אפשר להעלות את התיק במקום טרולי בתנאים שבהם מותר טרולי
- האם אפשר להעלות את התיק בנוסף לטרולי בתנאים שבהם מותר פריט אישי נוסף
- האם אפשר להעלות את התיק במקרה שבו אין זכאות לטרולי (כרטיסי בייסיק לסוגיהם)
למרות שהגובה של ה-55 הוא לכאורה גבולי, אני מניח שלגבי המקרה הראשון לא צריכה להיות בעיה
במקרה השני – אני מניח שאם התיק לא יהיה מפוצץ אלא חצי ריק שוב לא תהיה בעיה
במקרה השלישי – היות ואי הזכאות לטרולי נובעת משיקולים של כסף, יתכן שחברת התעופה תקפיד יותר על המידות. צריך לחפש ביקורות על חברת תעופה ספציפית והמדיניות שלה
מה שכתבתי פה מתייחס לקוים שבהם פועלים מטוסים בגודל בינוני (כמו בקוים מישראל לאירופה). אם מדובר על המטוסים הקטנים במיוחד (כמו Embraer הקטנים) – מגבלות המקום שונות כי התאים במטוס קטנים יותר. ופה תתכן הקפדה נוספת וחשוב לבדוק.
-
תודה על התגובה המפורטת,
כן, כפי שאמרת התיק בעל מערכת גב שלא מתקפלת…. ומכאן נובע החשש שלי.
אני לא הולך להעמיס בו הרבה ציוד, ואני אדאג שהוא יהיה חצי ריק, אבל זה עדיין לא יעזור לי כל כך באם יעשו את הבדיקה של המידות….
-
-
טסנו אתמול באמריקן
והמשקל או גודל תיק הגב והטרולי לא עניינו אותם.
הדבר היחידי היה שמשקל המזוודה לא יחרוג בגרם מ 23 קג
-
תיק הגב הוא בנוסף למטען היד (בכל תצורה, כולל טרולי) או במקום תיק היד.
אם במקום מטען היד אזי הוא צריך לעמוד במידות תיק היד (טרולי?).
אם לא יעמוד בהן יתכן וישלחו אותו לתא המטען על כל המשתמע.
אם הוא בנוסף תצטרך קודם כל לבדוק אם מאשרים תיק נוסף, בחלק מהחברות מאשרים תיק נוסף רק לנוסעים בעלי מעמד גבוה במתמיד או בכרטיסי טיסה מסויימים,
וגם אז הוא צריך לעמוד במידות לתיק ידץ
-
אם אני מדמיין את הגודל זה תיק שיעבור כ carry on ולא כפריט אישי. משמעות זה שזה יהיה בתאים מעל המושבים ולא מתחת לכיסא שלפניך. אנחנו טסים לעיתים עם תיק גב כזה אבל לא בכוונה להכניס אותו מתחת לכיסא לפני. בשביל זה זה תיקי גב בגודל תיקי בי"ס.
-
מכל מה שקראתי לאחרונה בכל מיני חברות תעופה – טרולי בגודל טרולי סטנדרטי שווה ערך לתיק בגודל הזה.
מה שמכונה תיק אישי זה משהו יותר קטן.
עכשיו השאלה היא האם יעלימו עין או לא, אם בכלל ישימו לב, האם הם בכלל מקפידים.
נתקלתי כבר במישהו שהגניב תיק גב מלא בנוסף לטרולי בלואו קוסט, שם מקפידים, והוא ידע שמקפידים, ולכן דאג שלא ישימו לב.
מכאן זה תלוי בכם, רוצים שקט וביטחון? רוצים לנסות?
במקרה הגרוע יבקשו לשלוח לבטן ואולי לשלם על זה, בכל הטיסות שלי לא נבדק לא גודל ולא משקל (חוץ ממה ששולחים לבטן המטוס).