-
כבר טיילתי בלאוס מהצפון פונג סאלי ועד האיים בדרום אבל בכל זאת בטח פיספסתי מקומות מעניינים.
אשמח אם תכתבו שמות רצוי באנגלית של מקומות מעניינים בלאוס .
כמו כן אשמח אם תעזרו לי למצוא באיזה תאריך hmong new year .
וחגיגות נוספות בדצמבר ינואר פברואר
תודה למשיבים
-
מה זה כל התגיות האלה

-
חחח שלא יהייה משעמם...
-
במישור הכדים היית?
אם לא, סעי ל ponsavan
מומלץ לצאת לסיור של מלון מא לי. בעל המלון עזב תפקיד ממשלתי ועבר לפונסבאן כדי לחקור את התרבות שנדדה מצפון הודו עד האי סולאווזי ושיאה היה במישור הכדים בלאוס. מרתק.
מפונסבאן אפשר לנסוע לכפר nam nun מילולית נהר נון ולהפליג בלונגבואט במורד הנהר עד קרוב לגבול ויטנאם. יש שם כמה כפרי מיעוטים, בכל כפר מיעוט אחר כולל פונג בו הנשים עונדות טבעות צואר כמו בצפון תאילנד, אבל רק בארועים חגיגיים ולתיירים.
לכן הן אינן ארוכות צואר.
אפשר להמשיך צפונה לכיוון sam nue ל vieng xai ולמערות בהן התגוננו מנהיגי ולוחמי הפאטט לאו מהפצצות אייר אמריקה, כלומר הסי איי איי.
הדרך מפונסבאן לויינג סאי ולדיין ביין פו היתה אחד הנתיבים החשובים בנתיב הו צ'י מין ואפשר לראות שם סימנים עד היום.
לגבי המונג, בלאוס הם מוגבלים בגלל התנדבותם לשרות הסי איי איי והמלך הבובה שלהם, נגד מלחמת העצמאות של לאוס.
בויטנאם לעומת זאת ההמונג השתתפו בפעילות הוייט מין וזוכים למידה רבה של אוטונומיה, אפילו על גבול סין, כולל הכרה במעמד 'מלך ההמונג'.
שם ודאי החגיגות יהיו פתוחות יותר והמוניות יותר.
-
מה שאמר Sailor.
וגם רמת בוליבאן. סיבוב מפקסה וחזרה או הגעה מצפון ויציאה לפקסה או ההיפך הכל תלוי במסלול הכללי.
בעיקר הכפר הזה
http://daretotravelalone.com/laos-a-day-into-the-life-of-captain-hook/
-
@Sailor אמר:
תודה לך. הפעם אסע למישור הכדים.
תוכל לכתוב לי את שמות הכפרים במורד הנהר קרוב לגבול וייטנאם?
בדיין ביין פו הייתי כולל בבית הקברות המצמרר נטול השמות.
-
פוסט זה נמחק! -
לא שמעתי מעולם שמות של הכפרים, הם מכונים ע''פי המיעוט אליו הם שייכים, כגון תאי, תאי לן וכו'. יוצאי דופן במראה, בלבוש ובמנהגים הם הפונג שהזכרתי.
בכפר נאם נון יש אכסניה. בעלת האכסניה דוברת אנגלית ותוכל לסגור לך סירה לנהר. אם אפשר לקבל הסעה ברכב מסוף הקטע, כדאי להשקיע. אחרת חוזרים בסירה.
אם ישנים אצל הפונג לוקח יום לכפר שלהם ולאחר הצגת בוקר תגיעי חזרה לנאם נון אחה''צ
-
תודה. האם שם הכפר נכתב nam neun ?
-
שם הכפר כשם הנהר nam nun באותיות לטיניות אבל מבוטא כמו u עם אומלאוט בגרמנית אז יתכן שכותבים גם nuen
-
-
אם לפחות התגיות היו קישור חי לנושא, ניחא, אבל כמו שהן, ערכן מפוקפק. -
העיקר ים המלח בפנים

-
לגבי רמת בולבן , אני עשיתי לופ מקוצר עם קטנוע שכור , עברתי בסוכנויות הטיולים בפקסה ואומנם הם מפרסמים טיולים לרמת בולבן אבל לא היו להם טיולים זמינים , החלטתי לשכור קטנוע ולטייל ברמה , במקום ששכרתי את הקטנוע קיבלתי מפה עם האטרקציות , ואני החלטתי לחתוך את הלופ ולחזור למלון בפקסה , ולא להיסחב עם תרמיל על הגב , היה יום מרתק , הרבה מפלים , כפרים , הרבה קפה על ברזנטים על הכביש , פגשתי הרבה תיירים כמוני על טוסטוסים ועם חלקם טיילתי למספר שעות .
-
תודה לכם
בעקבות התגיות החלטתי על מסלול חדש כדלקמן:
מתחילה בים המלח ומשם ממשיכה ל גיאורגיה, אזרבייגאן, הודו, בורמה, וייטנאם, סין, הונג קונג,
דרום קוריאה, יפן , איים – עוד לא החלטתי איזה, זה תלוי בתגיות שיצוצו, ולבסוף לאוס
והכל תלוי אם אמצא את הנהג וינסנט לי