ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול של 20 יום באיטליה

פורום אירופה
    איטליה השכרת רכב צפון איטליה
    8
    8
    991
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • maya815
      maya815 נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם,

פעם ראשונה שטסה לאיטליה ולא יודעת לאן ללכת ולאן ןכדאי..

בגדול הטיול הוא עם בן זוגי למשך 20 יום עם רכב שכור בחודש אוקטובר.

אני מנסה לקרוא ולהבין האם בכלל אפשרי לעשות את כל איטליה מהדרום לצפון ב20 יום? או שמא כדאי לי להתמקד באיזורים ספיציפים שכדאי לבקר בהם.

הרעיון הוא לשלב הרבה טבע, נוף לצד ערים היסטוריות עם אומנות 🙂

אשמח לעזרתכם לאן ואיפה כדאי לי לבקר באיטליה בפרק זמן זה

תודה 🙂

אלין וסער יונית שוקי3 אורןגולדברג 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלין וסער
        אלין וסער @maya815 נערך לאחרונה על ידי

אפשר לעשות את כל איטליה מהדרום לצפון ב 20 יום. האם כדאי? לדעתי ממש ממש לא.

ב 20 יום אפשר לעשות יופי של טיול באזור האגמים וגם הדולומיטים, ואם רוצים גם ערים – ונציה, ורונה, מילאנו. לגבי הדולומיטים, אוקטובר כבר מתחיל להיות קצת מחוץ לעונה (תלוי גם אם מדובר בתחילת או בסוף אוקטובר), אבל עדיין אפשרי. אופציה נוספת היא להתמקד באזור של נאפולי, סורנטו ואמאלפי ולסיים (או להתחיל) ברומא, אבל הצפון הרבה יותר יפה (לדעתי האישית כמובן).

מציע לכם לקרוא קצת בלוגים באתר, להחליט מה הכי מדבר עליכם, לבנות שלד של טיול ואז לחזור ולהתייעץ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית @maya815 נערך לאחרונה על ידי

@maya815

יותר מדי.

אוקטובר- כמו שציינו קודם, די משמעותי בעיתוי במהלך החודש- תחילתו? סופו?

היבט הטבע המרשים ביותר של איטליה (לדעתי) זה צפון איטליה בחבליה השונים.

מכאן

אם אתם בתחילת אוקטובר- הייתי שוקלת להתחיל את הטיול בדולמיטים (בידיעה שחלק משמעותי מהרכבלים כבר לא פעילים), וונציה, אגם קומו, אגם מאזורה, קצת לגלוש לשולי נפת טיצינו השוויצרית, אולי גם יעדים בעמק אאוסטה, אולי גנואה, צי’נקה טרה- טוסקנה אולי…. וזהו חזרה לטיסה .

אם המינון יותר של עיירות וערים- או העיתוי מאוחר יותר באוקטובר- הייתי שוקלת מסלול שהוא מתחיל ברומא- טיול בחופי אמלפי (דרום איטליה) נפת אומבריה, טוסקנה צ’ינקה טרה והרביירה (אם לא מאוחר מדי) או אולי אמיליה בולוניה(במיוחד אם אתם חובבי קולינאריה ותעשיית אוכל) וחזרה לטיסה.

ושילובים אחרים אפשרים.

רק לא “הכול”

כי אז תהיו עכברים במרוץ .

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ח.ג
            ח.ג @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

באורטיזי הרכבל לסצ'דה פתוח עד 13 באוק' ולאלפ סיוסי עד תחילת נוב'. תלוי כמובן במזג האויר.

מתי יתחיל השלג?

כשאנחנו טיילנו ירד שלג בהרים הגבוהים והתצפית מסצ'דה היתה מרשימה ביותר. הטיול למעלה היה מוצלח.

בשבועיים הראשונים של אוקטובר יש בתי מלון סגורים. מתכוננים לחורף. גם לא כל המסעדות פתוחות אבל אפשר להסתדר…

בסה"כ עונה יפה בטבע וצריך להיות מצוידים במעילי גשם,ולא לעבור בתדירות גבוהה מידי ממקום למקום כי יום גשם עשוי לשנות תכנית. הימים קצרים יחסית. כשטיילנו יאד גשם, ושלג בהרים, בשעות הלילה. מ10 בבוקר היה ניתן לטייל.

• שוקי3
              שוקי3 @maya815 נערך לאחרונה על ידי

@maya815

איטליה מדינה גדולה ומגוונת ואי אפשר וגם לא כדאי לנסות לבלוע אותה בביקור אחד.

לטיול של 20 יום אני מציע להתחיל במילאנו, לבלות כמה ימים באחד האגמים וסביבתו (אני אוהב את קומו), משם לאמיליה-רומאניה או טוסקנה, ולסיים ברומא

(לטוס למילאנו ולחזור מרומא).

טיולי המשך אפשריים בשנים הבאות:

- ונציה והדולומיטים

- נאפולי, אמלפי ושאר הדרום

- סיציליה

• אורןגולדברג
                אורןגולדברג @maya815 נערך לאחרונה על ידי

@maya815

אני עשיתי טיול של 11 יום ביקרתי במילאנו אגם גארדה ורונה ונציה רומא פירנצה פיזה ועוד כפרים אגמים ונהרות שפשוט עברתי ליד ונכנסתי אם אתם זוג שאוהב לנהוג ולטייל עופו על זה חוויה לא נורמאלית רק תסדרו לעצמכם מסלול שלא תצטרכו לחזור אחורה אלה כמה שיותר מסודר וגם ממליץ על רכב דיזל יותר חסכוני ויותר זול הדיזל מאשר בנזין והצלחה נוספת על גי'פ כי הביטוח שם לא מכסה את החלק התחתון של הרכב גם לא ביטוח מלא שימו לב

ניתאי א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ניתאי א
                  ניתאי א @אורןגולדברג נערך לאחרונה על ידי ניתאי א

אני ואישתי חזרנו לאחרונה מטיול ל18 יום בריביירה הצרפתית והאיטלקית. אולי זה יעניין אתכם.

המסלול שלנו:

מילאנו-טורינו-ניס-מונאקו-קאן-פורטופינו-צינקווה טרה-פיזה-פירנצה-מילאנו.

אחרי יום וחצי במילאנו לקחנו את האוטו ב14:00 בצהריים (כדי שביום החזרה נוכל להחזיר בלי לחץ) ונסענו לטורינו שהנסיעה היא יחסית קצרה. בטורינו יש כמה דברים לעשות אבל אנחנו הגענו אליה רק בשביל לעשות סיור באיצטדיון של יובנטוס.

בריביירה הצרפתית לנו בכל הלילות בניס ועשינו טיול כוכב ממנה.

צינקווה טרה, פורטופינו ופיזה לנו ב-לה ספזיה שהייתה בסיס לטיול כוכב.

לפיזה אפשר גם להגיע גם מפירנצה אבל זה בערך אותו המרחק מלה-ספיזה והעדפנו לא לעשות את פיזה על הדרך ליעד הבא כדי לא להגיע לחניה עם כל הציוד באוטו, היו כמה אנשים מפוקפקים בחניה.

הנסיעה הכי ארוכה שלנו הייתה 4.5 שעות מטורינו לניס עם עצירות לתדלוק ולרענון. רוב הנסיעות היו כ-3.5-3 שעות.

ביום של החזרת הרכב יצאנו מוקדם (9:00) מפירנצה והחזרנו את הרכב במילאנו כבר ב13:00 כולל התברברויות אחרי תחנת דלק בתוך מילאנו שפועלת ויש לה דלק. משום מה זה היה לא קל.

בין היעדים נסענו רק בכבישי אגרה, העדפנו להגיע ליעד הבא ולא להאריך את הנסיעות.

גילינו שבאוגוסט הרבה מסעדות סגורות לרגל חופשה שנתית, חלקן היו פתוחות רק בבקרים ולא גם בערבים. ובשילוב של חג הקורבן שהיה באותו שבוע גם הרבה חנויות נסגרו לכמה ימים. חווינו את זה כשחזרנו למילאנו בסוף הטיול. לא יודע אם זה ככה בכל המקומות או שזה רק במילאנו.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • imeshy
                    imeshy @ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

@ניתאי-א

הודעה מלפני שבועיים שלא טרחו ליזור אליה

מיותר להגיב שוב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון