התייעצות לגבי יפן
-
שלום לכולם!
הזמנתי כרטיסים הלוך חזור לחודש הבא בטיסות צ'רטר ישירה ליפן מתל אביב.
העניין הוא שלא היה אפשר לקנות כרטיס חזור בנפרד והחזרה היא אחרי שבוע.
השאלה הראשונה שלי היא:
1) אם אני ארצה להישאר שם לא יהיה לי אכפת לוותר על הכרטיס, מה הפרוצדורות הכרוכות בכך?האם צריך ללכת למשטרה ביפן או משהו כדי שיאשרו את זה שדחיתי את הכרטיס? כי אני יודעת שזה ככה בסין..
2)אם מישהו יכול לעזור לי באיזה מדריך ליפן או אם למישהו יש איזה מסלול מוכן אני אשמח אם תשלחו:)
(אה וגם אם מישהו אולי רוצה להצטרף אלי אני אשמח חח)
תודה!
-
1. אין קשר בין הכרטיס לשהיה שלך ביפן. את מקבלת אישור שהיה של 3 חודשים הנחיתה.
2. מדריך מצויין תמצאי ב Japan guide.com
3. תחליטי כמה זמן את רוצה לבלות ביפן. תכיני לעצמך מסלול ותחזרי בשאלות. אין מסלול אחד שניתן להמליץ עליו. אבל כדאי שיכלול את טוקיו, קיוטו, הירושימה כשלג.
4. תרחיבי בבקשה על הכרטיס. היכן מצאת, עם איזו חברה, מחיר
-
@רוני-סופרבעיקרון אני רוצה לדעת אם אני צריכה להודיע למישהו(משטרה/ או משהו בסגנון) על זה שאני מאריכה את השהות כי אולי חלק מהתנאים שלהם לכניסה זה הכרטיס חזור הזה.
ולגבי הטיסה,זו טיסה ישירה חד פעמית של סנדור
אה ועוד שאלה, הכרטיס רכבת שצריך לקנות מהארץ, כמה זמן צריך לקנות לפני? אם אני אקנה עכשיו זה בסדר?
-
לא מבין למה לקנות כרטיסי טיסה כשהחזור לא מתאים?!
אין שום צורך לדווח על זה שאת לא חוזרת בטיסה הזאת, הכל בסדר, רק עניין של כסף שנזרק לפח.
תבדקי את העלות לביטול של הכרטיס. ואז תוכלי לקנות כרטיסי טיסה הגיוניים יותר בשבילך.
לגבי הפאס רכבות JR את קונה דרך אחד האתרים, יש כמה, כל אחד העלות טיפה שונה, והמחיר עולה ככל שמזמינים ליותר ימים. יש של 7,14,21 ימים. לוקח כ3-4 ימים עד שזה מגיע אלייך עם שליח. את מקבלת קבלה/וואוצ'ר, מפות ועוד כמה שטויות. את הקבלה/וואוצ'ר את מביאה לאחת מתחנות JR ומחליפה לכרטיס אמיתי.
לפני שאת מזמינה, תסגרי כמה זמן תהיי ביפן, כמה נסיעות את תעשי, יש אתר שניתן לבדוק האם הכרטיס משתלם. לא תמיד הכרטיס משתלם. חשוב גם לתכנן נכון מתי להפעיל את הכרטיס. לא חייבים להפעיל את הכרטיס מיד עם ההגעה ליפן. בטוקיו למשל הכרטיס לא ממש עוזר.
-
מה שניתאי אמר. הייתי נותן יותר זמן לקניית הפאס (זה לא כרטיס. את הכרטיסים עצמם לכל קטע את מוציאה בתחנות הרכבת השונות) כדי לא להתקע.
הייתי אומר כשבועיים לפחות לפני הטיסה.
-
זה לא כרטיס רכבת ש"צריך לקנות". את צריכה לבדוק אם משתלם לך, זה לא תמיד משתלם. בדקת כמה יעלה לך לקנות אחר כך כרטיס חד כיווני לארץ? כרטיס כזה בדרך כלל יקר. יכול להיות שכל העניין של לקנות טיסה זולה ולהשתמש רק בהלוך לא יצא כל כך זול בחשבון הכללי (אלא אם החלטת להשאר לגור ביפן כמובן).
-
הכרטיס לא היה כל כך זול, הלכתי על זה בעיקר בגלל הטיסה ישירה(כל מיני סיבות), העניין שהם לא איפשרו לי לקחת רק את הטיסה הלוך...
יש סיכוי גם שאשאר רק לשבוע אני פשוט רוצה לבדוק את כל האופציות. אם אשאר יותר אני אפסיד כסף זה ברור אבל העדפתי את הטיסה הישירה