שאלה לגבי חידוש רישיון נהיגה
-
בשנה הבאה בספטמבר פג תוקף הרישיון שלי. במרץ 2020 אני נוסע לארה”ב וחברת ההשכרה דורשת רישיון נהיגה בתוקף של לפחות שנה אחת בעת איסוף הרכב.
המישהו יודע האם אפשר ניתן יהיה לחדש את הרישיון נגיד בחודשים ינואר או פברואר 2020, כלומר כ-7-8 חודשים לפני ששלי פג תוקף ?
-
בטלפון *5678 של משרד התחבורה תוכל לקבל תשובה.
-
התקשרתי אבל אין מענה אנושי, לפי מה שניסיתי.
אם לא אצליח לקבל תשובה כאן, לא נורא, אסע איזה יום למשרד הרישוי ואבדוק זאת, אולי למישהו בפורום יש ניסיון
-
@reuben13t,
זה דבר חדש? הדרישה של רשיון לתוקף של שנה
כי בעבר לא נתקלתי בזה ( ובהחלט שכרתי בארה”ב עם רשיון שתוקפו פחות משנה ).
בכל מקרה אם זה נכון אפשר להגיע למשרד התחבורה עם הכרטיסים ועם הוכחה שזו הדרישה שלהם ( שנה תוקף ) ואז הם יאפשרו לך להנפיק רשיון לפני המועד.
אבל חובה עליך להראות כרטיסי טיסה והוכחה לדרישה הזאת.
( לי היה ISSUE שרציתי להקדים בגלל טיסה שבה הרשיון כבר לא בתוקף בכלל ….(אבל תוקפו בטל זמן קצר לפני הטיסה ) וזה מה שנאמר לי שיש לעשות. -
-
אמנם אני בשיעורי האנגלית הייתי רוב הזמן בחצר ביה”ס ולא בתוך הכיתה… אבל נראה לי שמדובר בוותק (אחורה, לא קדימה).
-
צודק
-
גם ניסיתי לתרגם לפי האנגלית המצ’ומקמת שלי, אגיד לך שאני מספק למה הכוונה, האם צריך להחזיק ברישיון לפחות שנה או הכוונה שהתוקף צריך להיות לפחות לשנה.
-
-
אני מבינה שמדובר בוותק.
-
אני מבין שאני בדרך למיון באמבולנס עם ההתקף לב שעשיתם לי.
את התנאים האלה כבר קראתי כמה פעמים וזה בבירור להיות בעל רשיון מעל שנה, הווה אומר לא “נהג חדש” (מה שאצלנו זה שנתיים) פלוס לא נהג צעיר פלוס עדיף בן 50 אבל לא מעל 65. -
צודק ולא צודק. מה הקשר לגיל?
-
-
-
@רוני-סופר אמר:
צודק ולא צודק. מה הקשר לגיל?
חלק בצחוק.
מעל 25 אין הבדל למיטב הבנתי (אפשר לשכור גם רכבי יוקרה וספורט), מעל 65 אני לא יודע אבל יש כזו שאלה. -
לפי השאלות בהשכרת רכב בצרפת הקיץ, שם יש הגבלות מעל 70, 24 עד 70 אין בעיה
-
לנו יש נסיבות דומות וכן הצלחתי לדבר איתם טלפונית. אמרו שהדרך היחידה זה להגיע למשרד הרישוי ולבקש “לפתוח” את הרשיון לחידוש מוקדם. יש לנו תור בעוד כשבועיים. אעדכן אם זה עבד
-
את עוקבת אחרי מהלך הדיון?
-
לא נתקלתי בהגבלות גיל (70+). אמנם שואלים לגיל, אבל אין התיחסות לזה בזמן ההזמנה או ההשכרה.
בדוק (כלומר הזמנית עם ציון הגיל ובלעדיו)
-
כן. גם אם השואל כבר לא צריך מידע יש משתתפי פורום נוספים שלהם זה יכול להיות רלבטי. לא חייבים לעקוץ