איך מגיעים מעמאן לישראל
-
שלום חברים,
אני מגיע בטיסה מיוון לעמאן ( זול משמעותית מטיסה לתל אביב) ואני מעוניין להגיע כמה שיותר מהר ונוח לישראל. אשמח לדעת מה האופציות הטובות ביותר.
-
יש אוטובוס מהעיר עמאן לתל אביב ולנצרת (מתפצלים במעבר נהר הירדן) בבוקר. פרטים תוכל לקבל בכל מלון בעמאן וגם להזמין מקום.מנמל תעופה המלכה עליה יש אוטובוס לעמאן שעוצר רחוק ממרכז העיר, ממנו אוטובוס או מונית למרכז (או מונית יקרה מהשדה).
-
מונית מנמה"ת תעלה כ-20 דינר- הסדרנים נמצאים בבוטקה בחוץ, לא לקחת ח'אפרים.
האוטובוס יוצא כל חצי שעה ומוריד על כביש ראשי- היו ביקורות לא טובות על התנהלות העובדים עם המזוודות.
אוטובוס לנצרת: אם אתה בארץ, תתקשר לחברת נזארין (פרטים כאן) כדי לברר אם אפשר להזמין מקום ופרטים עדכניים על מקום יציאת האוטובוס.
יצאו בעבר ממלון "Wardat al Bustan" ברחוב Salem al Jundi, ליד רחוב האוניברסיטה (Share'e Al Jama'a) ו- "Majdi Mall", יוצא בערך ב-13:30 מעמאן, משם אפשר לעלות על אוטובוס לת"א/חיפה ת.מרכזית מפרץ.
או להתקשר מעמאן : 0796927455.
* אם אין לך בעיה כספית, אפשר לקחת מונית לאחר מעבר-הגבול בית-שאן (ממילא מחכים שם לכל הנוסעים שיעברו את הבידוק).
-
אם אני לא טועה צריך גם לשלם על ויזת כניסה לירדן, לא זולה.
-
לא יודע מהיכן ביוון אתה מגיע, אבל קשה להאמין שזה יצא יותר זול בסה”כ מאשר טיסה ישירה של ראיין איר מאתונה או סלוניקי לתל אביב. טיסה כזו עולה פחות מ 100 אירו הלוך + חזור בהזמנה מראש.
-
-
תודה!!
האם יש המלצה לנהג מונית ישירות למעבר? האם אפשר לקבוע איתו כבר מהארץ? דובר אנגלית או עברית והכי חשוב אמין, כמה תעלה מונית ישירה למעבר וכמה זמן?

-
אני מגיע מאתונה,
הלוך חזור ת''א אתונה עולה כמעט 600 דולר בשבוע הבא, לטיסה הגיונית כמובן, אם אני מרכיב לבד ת''א אתונה ואז אתונה עמאן יוצא 300 דולר.
משמעותי מאוד.
אבל אבדוק אולי מסלוניקי עדיף כמו שאתה מציע.
-
אין לי שם של נהג מונית (נסעתי רק בעיר), אתה יכול לנסות לבדוק המלצות בטריפאדוויזר (על הנהג הזה, היו המלצות).
מונית מנמה"ת לגבול (שייך חוסיין), עולה לפי המחירון הרשמי 56.50jd.
קח בחשבון שלאחר החתמת הדרכון בצד הירדני, צריך לקחת אוטובוס (ולהמתין עד שיגיע ויסע) הנוסע לצד הישראלי של הגבול (דרך הגשר), אין מעבר רגלי, התשלום בדינר ירדני במזומן(בעבר היה 5 דינר) ותשלום של 10 דינר(כשאני חציתי שם) ליציאה מירדן (בנוסף לתשלום על הויזה).
בירדן יש שירות (ואפליקציה) בשם "careem" (כמו Uber), אבל לא מצאתי תמחור מנמה"ת למעבר הגבול, כנראה עובדים רק מעמאן.
נסיעה מנמה"ת עד למעבר הגבול, כשעתיים ורבע עד שעתיים וחצי (אם יש עומס בדרכים- בעיקר באיזור עמאן).
-
לא כדאי עם מונית לגשר.עדיף האוטובוס מעמאן לעיר המתאימה לך בארץ.
זה יותר זול ממונית לגשר ומהגשר תצטרך מונית לבית שאן ולהמתין לאוטובוס ליעד מתאים לך.
-
האוטובוס של חב' "נזארין", נוסע לנצרת (בערך 80 ש"ח).
לפעמים הם מוציאים מהגבול מיניבוס לשפרעם ולירושלים (תלוי בביקוש-צריך לברר עם חב' נזארין).
• אם הטיסה שלו נוחתת מאוחר יותר משעת היציאה של האוטובוס, יש שתי אפשרויות: לקחת מונית עד הגבול/ללון בעמאן ולצאת למחרת עם האוטובוס(גם עולה כסף).
• יש גם רכבת מבית-שאן לחיפה (עד תחנת "מרכז השמונה"), כל שעה ב- 07:31...14:31... - מונית לתחנה תעלה כ-50 ש"ח(?).
* יש טיסות זולות מסלוניקי (כפי שיעץ עמיחי), מהיר ונח יותר.
-
בוטל קו האוטובוס של נזארין טורס מעמאן לנצרת (קורונה) נכון ל 9/22
-
@Anan_3636575 טוב לדעת. נסיעה באוטובוס ישיר מנצרת לעמאן, כבר לא רלוונטית למי שמחזיק בדרכון ישראלי ויש לו שם עם ניחוח יהודי, חייב סוכן ירדני כדי לעבור את הגבול(בעבר היתה רק חקירה אצל נציג המוח׳אבראת בגבול).