שילוב פארק אכדיה במסלול
-
הי,
אנחנו זוג וילד בן 3 ומתכננים טיול שלכת בשבועיים הראשונים של אוקטובר. אנחנו ממש בשלב ראשוני של תוכנית וכרגע מתלבטים על המסלול הכללי ואיפה כדאי לנחות כדי לקצר נסיעה ברכב.
התכנון בגדול הוא טיול איטי יחסית ומנסים להמעיט נסיעות ולרכז לינה. יהיה קשה לעבור 5 שעות נסיעה ביום עם ילד בן 3 יותר מפעם אחת. אוהבים טבע, נופים ועיירות קטנות אבל מנסים להתאים את הטיול לטיול עם ילד כדי שיהיה נעים לכולנו.
ממה שראיתי עד כה white mountains וורמונט נראים לי יעדים שנרצה להכניס למסלול. ניו יורק בסימן שאלה לפי שאר המסלול שנרצה לעשות.
ראיתי שפארק אכדיה מומלץ אבל ממה שהבנתי זה 5 שעות נסיעה מבוסטון ו5 שעות נסיעה לwhite mountain. האם יש מקומות שווים לעצור ללינה בדרך ליותר מלילה?
חושבים לותר על אכדיה בגלל הנסיעות והזמן הקצר שעומד לרשותינו. האם הוא פארק ממש מיוחד שלא כדאי לפספס? מה יש בו מיוחד שאין במקומות אחרים?
תודה, אורית
-
אכדיה הוא פארק על שפת האוקיינוס ולכן נופיו הם בסגנון הגלים המתנפצים על צוקים. כלומר לא דומה לשאר הטיול שלכם. כדי לדעת אם שווה לכם, כדאי לך להסתכל על סרטונים ביו טיוב, סרטונים של תיירים/מטיילים ולא סרטונים פרסומיים. כשיש לי התלבטויות זה מה שאני עושה. אנחנו אהבנו מאוד את אכדיה, פגשתי אחרים שחשבו שלא היה שווה את הנסיעה הנוספת.
-
אורית שלום
במקרה שלכם בוסטון היא יעד הנחיתה ההגיוני
נשאלות השאלה-
תאריך מקורב מאוד של הנחיתה?
אם מדובר על שבועיים למסלול רכוב וההתחלה תהינ
ממש בתחילתו של השבוע הראשון בהחלט שניתן לשלב גם
את אכדיה, בהנחה שקראתם את מה ש-karnielr רשמה על אופיו
של הפארק ואם מתאים להרכב שלכם.
ולחשש שלכם על הנסיעה הארוכה מבוסטון לאכדיה, אז ברצוני
לומר לכם שמומלץ לא לעשות את הדרך הזאת ביום אחד,יש מספיק עצירו בדרך
פשוט מגיעים עד אחת מעיירות המפרץ האופקיות ולנים בה,ולמחרת מגיעים ל-2
לילות לאכדיה,ומשם לשלושה לילות בהרים הלבנים וכך הלאה לוורמונט.
מוני
-
בשבועיים יהיה קצת קשה לשלב את אכדיה ואת ההרים הלבנים לאור המגבלה של זמן הנסיעה. כמו כן, אני חושב שזה הימור (מבחינת שלכת וגם מבחינת מזג אוויר שמשפיע הרבה יותר על נוף באזורי החוף שזה בעיקר מה שרואים באכדיה) ולכן עדיף להישאר באזור שיגביר את הסיכוי שלכם לראות שלכת (ויאפשר יותר גמישות מבחינת אתרים מעניינים לילד).
הדעה (הלא פופולרית?) שלי היא שפארק אכדיה יפה אבל לאו דווקא שווה את המאמץ הכרוך בנסיעה הארוכה אליו. העיירות בדרך לאכדיה (כל המקטע שכולל את אוגונקוויט וקננבאנקפורט) היו מרשימות ומעניינות לא פחות לטעמנו.
-
גם אנחנו אהבנו מאוד את העיירות האלו....אבל טיילנו שם ממש בנחת, היה לנו זמן.
-
תודה רבה לכולם על העזרה!
המלצה טובה להסתכל ביו טיוב.
החלטנו שלא שווה לנו את הנסיעה בטיול הזה.
אסתכל על העיירות שאהבתם בדרך אולי יש עיירות דרומיות יחסית ששווה לסטות מעט ולשלב במסלול שלנו.
אנחנו מתכננים לטוס כנראה ב27.9 עד ה12.10. הכיוון לנחות בניו יורק ולחזור מבוסטון.
אתכנן קצת יותר לעומק את המסלול ואשמח להתייעץ בהמשך. תודה רבה!
-
היינו בפארק אכדיה, לטעמנו היה נחמד ולא יותר, לא שווה נסיעה ארוכה במיוחד לשם.
-
היו טיוב פתר לי כבר כל כך הרבה התלבטויות....נעזרת בו המון בתכנון טיולים.
-
שנה שעברה , בנסיעה העשרים שלנו לארצות הברית הסתדר לנו להגיע לאקדיה , והוא נחמד , אבל גם לדעתי לא שווה את הנסיעה המיוחדת