איפה כדאי לקנות דולר קנדי?
-
היי,
אני טס לונקובר קנדה עוד שבוע,
איפה כדאי לקנות דולר קנדי??
ראיתי שדואר ישראל לא מוכרים דולר קנדי..
ועוד שאלה:
אני צריך ליקנות קצת בגדי חורף, וקצת קשה למצוא בארץ עכשיו.
הביגוד בקנדה יקר? (בחודש ספטמבר)
תודה מראש

-
הכי טוב כרטיס אשראי, אפשר למשוך שם מזומן בבנקט.
דיון ארוך שהיה כאן, והוכח להפתעתי שעמלות האשראי הכי נמוכות ובתנאי שמסדרים עם מנפיק האשראי עמלה של גג 1%. -
@שילה-קהתי אמר:
היי,
אני טס לונקובר קנדה עוד שבוע,
איפה כדאי לקנות דולר קנדי??
ראיתי שדואר ישראל לא מוכרים דולר קנדי..
ועוד שאלה:
אני צריך ליקנות קצת בגדי חורף, וקצת קשה למצוא בארץ עכשיו.
הביגוד בקנדה יקר? (בחודש ספטמבר)
תודה מראש

א. כשתנחת תמשוך מעט מזומן בכספומט ואת רוב ההוצאות תשלם בכרטיס אשראי.
ב. הביגוד לא יקר.
-
@אלי-רון אמר:
הכי טוב כרטיס אשראי, אפשר למשוך שם מזומן בבנקט.
דיון ארוך שהיה כאן, והוכח להפתעתי שעמלות האשראי הכי נמוכות ובתנאי שמסדרים עם מנפיק האשראי עמלה של גג 1%.
אולי תאיר את עיננו איך מסדרים עמלת משיכת מזומן של 1% או פחות?ספציפית, אני קניתי בבנק, אבל זאת בגלל שאני זכאי להטבת שער ולפטור מעמלה. הייתי צריך להזמין מהפקיד כמה ימים מראש, כי הסניף לא מחזיק שטרות קנדיים באופן קבוע.
אפשרות חליפית היא לקחת דולארים אמריקאניים ולהחליף שם. במקרה זה, אני ממליץ על ScotiaBank, שמנסיוני לא לקחו עמלת המרה ונתנו שער טוב.
-
אני חושבת שהוא מתכוון לכרטיס לאומי קארד ״כזה אני רוצה״ שנותן עמלה של 1% על ביצוע עסקאות, לא על משיכה. בהנחה שאת רוב העסקאות מבצעים באשראי זה נשמע דיל די אטרקטיבי.
-
אתה יכול לקנות אצל חלפנים. או שתקנה דולר אמריקאי ותחליף בונקובר. המטבע הקנדי מאוד נמוך לעומת האמריקאי.
לגבי ביגוד חורף- יש רמות מחירים שונות ויש גם תלות של מבצעים. לא אמור להיות יותר מישראל.
-
לא זול שם באופן גורף. יש ויש. אני נוהגת לקנות דולר קנדי אצל חלפנים או בשדה התעופה. בטיול לא בא לי לחפש בנקים.
-
אנחנו קנינו בבנק (הבינלאומי). הזמנו מראש וזה היה יותר זול מאשר המחיר בנתב”ג.
איזה כסף יפה יש להם. משהו מיוחד.
-
@שקד אמר:
אני חושבת שהוא מתכוון לכרטיס לאומי קארד ״כזה אני רוצה״
זה מה שפרסמו כאן, שגג דורש להיכנס לקבוצה בפייסבוק.
ברגע שזה עלה בדקתי אצלי וגיליתי שאני כבר שם באחד הכרטיסים שלי, אז לא עשיתי.
בכל מקרה ניתן תמיד להתמקח עם חברת האשראי על הכרטיס הראשי שלכם, אם יסרבו, עושים את “כזה אני רוצה” שכיום זה מקס. -
בדקתי את תנאי הכרטיס “כזה אני רוצה”. הוא לוקח עמלת המרה של 1% על עסקאות בכרטיס האשראי, אך 3% על משיכת מזומנים בכספומט. -
כן, אמרתי שה-1% זה בעסקאות ושאני לא בטוחה לגבי המשיכה. זה עדיין מאוד טוב, בהתחשב בזה שאת רוב העסקאות אפשר לעשות בגיהוץ. אם רוצים עוד 50$ או 100$ לדברים שחייבים בשבילם מזומן אפשר להחליט אם מעדיפים למשוך בכספומט ב-3% או לעבור אצל חלפן בארץ. אין לי מושג כמה לוקח כל חלפן בארץ, אבל למשל, שירות קניית המט״ח ש״למטייל״ מציעה עולה 2.3% כך שלא לגמרי בטוח עד כמה החיסכון הוא מאוד מאוד משמעותי, בטח לא בסכום של 100$.
@dhz אמר:
בדקתי את תנאי הכרטיס “כזה אני רוצה”. הוא לוקח עמלת המרה של 1% על עסקאות בכרטיס האשראי, אך 3% על משיכת מזומנים בכספומט.